In de blog Familiekamer Gent gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Gent te overnachten. Je hebt namelijk genoeg familiehotels met familiekamers in Gent en wij hebben een selectie gemaakt op basis van onze eigen ervaring. Wij hebben deze hotels geselecteerd op basis van locatie, de faciliteiten van de familiekamer en de algemene score van het familiehotel op basis van duizenden beoordelingen. Daarnaast hebben we alle reviews gelezen van gezinnen met kinderen over het betreffende kindvriendelijke hotel in Gent. Op basis daarvan hebben we een lijstje gemaakt met de vijf beste hotels met familiekamer in Gent en deze delen we hier met jullie. Daarnaast geven we wat opties voor hotels met zwembad in Gent. 

1. Novotel Gent Centrum

Toen wij een stedentrip maakten naar Gent verbleven wij in Novotel Gent Centrum. Gent is een leuke stad om te bezoeken met het gezin en wij schreven al eens de blog Gent met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten in de stad op een rij hebben gezet. Wij hebben dit hotel met familiekamer in Gent geboekt, mede doordat het zo centraal in Gent ligt. Vanaf het hotel loop je zo het centrum van Gent in. Dat is fijn want Gent is niet super groot en je kunt het merendeel van de bezienswaardigheden te voet bezoeken. 

De familiekamer in het hotel is 20m2 groot en er staat een tweepersoonsbed voor de ouders en een slaapbank voor de kinderen. De kamer is van alle gemakken voorzien. Wij bezochten het hotel in de winter, dus konden we geen gebruik maken van het buitenzwembad, maar in de zomermaanden is dit wel een heel groot pluspunt van dit familiehotel in Gent. Ook heeft het hotel een sauna waar je gebruik van kan maken als gezin. 

Het hotel heeft een bar en een brasserie, waar je een hapje kan eten, maar daar hebben we zelf geen gebruik van gemaakt. Doordat het hotel zo centraal ligt hebben we zelf ergens geluncht en gedineerd in het centrum van de stad. Wel hebben we in de ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt bij het hotel en dat was erg uitgebreid en erg lekker. 

Kijk voor meer informatie over het Novotel Gent Centrum even hier

Novotel Gent Centrum review

Dit kindvriendelijke hotel in Gent krijgt een 7,8 als algemene score uit meer dan 1710 beoordelingen. In totaal hebben er meer dan 880 gezinnen het hotel ook beoordeeld en zij geven een algemene score van maar liefst een 9,6. Dat is uitzonderlijk hoog op zoveel beoordelingen. Wij hebben alle reviews over dit familiehotel in Gent gelezen en zetten de positieve en negatieve punten van dit hotel op een rij.

Positieve punten Novotel Gent Centrum: eigenlijk alle gezinnen benoemen als positief punt van dit hotel de locatie van het hotel. Centraler kan ook eigenlijk niet. Ook worden vaak benoemd de vriendelijkheid van het personeel, de familiekamers met heerlijk bedden en het uitgebreide ontbijt van het hotel. 

Negatieve punten Novotel Gent Centrum: er zijn weinig negatieve punten van het hotel die vaker dan een keer genoemd worden. Wel geven een aantal gezinnen aan dat er in de lobby van het hotel een beetje een rioollucht kan hangen en sommige andere gezinnen vonden de kamers wat gedateerd. Die lucht hebben wijzelf niet geroken en dat de kamers niet volledig nieuw zijn, daar kunnen we ons ook wel in vinden. 

Kijk voor meer informatie over het Novotel Gent Centrum even hier. 

Familiekamer Gent
Familiekamer Gent

2. NH Gent Belfort

Ook dit kinderhotel met familiekamers in Gent ligt super centraal. Het hotel ligt namelijk langs het stadhuis van Gent. Bij het hotel is het mogelijk om de auto privé betaald te parkeren onder het hotel. 

Het hotel heeft verschillende soorten familiekamers voor gezinnen van drie tot vier personen. Een aantal van deze familiekamers in Gent zijn erg groot (55m2) en hebben een badkamer met een groot staand bad. Daarnaast zijn al de familiekamers modern en van alle gemakken voorzien. 

Dit familiehotel in Gent heeft zowel een restaurant als een bar met een terras, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Uiteraard heb je door de centrale ligging van het hotel ook in de omgeving tientallen opties waar je naar toe kunt gaan voor de lunch, het diner of een drankje. In de ochtend serveert het hotel ontbijt aan de gasten. Ook heeft het hotel een sauna voor zijn gasten.

Kijk voor meer informatie over het NH Gent Belfort even hier. 

NH Gent Belfort review

Dit kindvriendelijke hotel in Gent krijgt een 8,1 als algemene score uit meer dan 5000 beoordelingen. De meer dan 900 gezinnen die het hotel beoordeelden komen tot een algemene score van een 9,6. Wederom een super hoge score. 

Positieve punten NH Gent Belfort: uiteraard geven bijna alle gezinnen aan dat de locatie helemaal top is. Overigens is het ook niet gek dat de locatie steeds bij ieder hotel als positief punt uit de bus komt, aangezien we hier de hotels met familiekamer in Gent op selecteren. Ook de ruime familiekamers met fijne bedden worden meerdere keren genoemd als positief punt van het hotel. Ook de vele keuzes bij het ontbijt worden als positief punt genoemd van het hotel. 

Negatieve punten NH Gent Belfort: een aantal gezinnen gaf aan dat ze het matras van het bed erg hard vonden. Voor de rest gaven de meeste gezinnen dat ze geen negatieve punten bij dit kindvriendelijke hotel in Gent konden opnoemen. 

Kijk voor meer informatie over het NH Gent Belfort even hier

3. Getaway Studios Gent

Getaway Studios Gent is een hotel dat ook midden in het centrum van de stad ligt en waar je de auto kan parkeren in de parkeergarage tegenover het hotel. Zeker als je naar de prijs kwaliteit verhouding kijkt van dit hotel, dan is dit zeker een hele goede optie. Niet te duur en toch een mooie familiekamer in het centrum van Gent. 

Getaway Studios Gent heeft verschillende familiekamers die ze aanbieden en de grootste familiekamer is voor een gezin van zes personen. Ben je met een groot gezin en zoek je een familiekamer in Gent, dan zijn deze studios een hele goede optie. De studios hebben ook een keuken, waardoor je zelf kan koken als je dat wil. 

Bij het hotel zit geen restaurant waar je kan eten, maar je kan wel op de kamer koken of je loopt uiteraard het centrum in en gaat daar wat eten. 

Kijk voor meer informatie over Getaway Studios Gent even hier. 

Getaway Studios Gent review

Deze studios krijgen een 8,5 als algemene score uit maar liefst meer dan 9960 beoordelingen. Gezinnen waarderen deze studios nog meer en geven een 9,4 als algemene score. Meer dan 3200 gezinnen met kinderen hebben een review achtergelaten voor Getaway Studios Gent. 

Positieve punten Getaway Studios Gent: uiteraard worden ook bij dit hotel veel positieve punten benoemd. Veel van deze positieve punten vind je terug in de volgende review van een ouder: “Een prachtige ruime studio waar we met de kinderen konden slapen. Deze studio heeft een leuk zitje (bank, tafel en stoelen) en een goed ingerichte keuken die van alle gemakken voorzien is. Ook fijn om nog een drankje te drinken uit je eigen koelkast in de studio als de kinderen slapen. Dit familiehotel in Gent ligt in een oud gebouw maar van binnen is het modern en hip.”

Negatieve punten Getaway Studios Gent: een aantal gezinnen geeft aan dat het wel fijn zou zijn als er een koffiezetapparaat op de kamer aanwezig zou zijn. Ook geven een aantal gezinnen aan dat ze last hadden van muggen. Ook het gebrek aan een airco op deze familiekamer in Gent werd een aantal keer benoemd. 

Kijk voor meer informatie over Getaway Studios Gent even hier

4. Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent

Dit familiehotel in Gent ligt op 500 meter afstand van het centrum van de stad en is een wat luxer vier sterren hotel. In de centrale ruimte van dit kindvriendelijke hotel in Gent vind je een ontvangstruimte, een bar en een lounge met een open haard, waar je lekker met de kinderen kunt gaan zitten en een spelletje kunt doen. Ook heeft het hotel een binnentuin met terrassen, waar je in de zomermaanden lekker buiten kan zitten.

Het hotel heeft verschillende familiekamers, waaronder zelfs een presidentiële suite van meer dan 126m2. De gewone familiekamer heeft twee grote tweepersoonsbedden voor de gezinsleden. 

Het hotel heeft ook een wellness centrum met een bubbelbad, Finse sauna en behandelkamers voor massages en dergelijke. Je kan hier dus als ouders ook helemaal in de watten gelegd worden bij het hotel. Het hotel heeft zijn eigen parkeerplaats bij het hotel liggen. In de bistro & bar van het hotel kunnen 24 uur per dag maaltijden worden besteld. 

Kijk voor meer informatie over het Pillows Grand Boutique Hotel Reyof Ghent even hier. 

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent review

Het hotel krijgt maar liefst een algemene score van een 9,1 uit meer dan 3200 beoordelingen.  Ook 400 gezinnen hebben het hotel beoordeeld en geven het hotel als algemene score een 9,4. 

Positieve punten Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent: de hele sfeer in het hotel en het vriendelijke personeel wordt door veel gezinnen als positief punt gezien. Zoals een ouder het mooi omschrijft: “Werkelijk waar een prachtig familiehotel. Uitstekende service, heel vriendelijk personeel en heerlijk ontbijt! Hier is de klant echt nog koning!” Ook de familiekamers vallen in de smaak. Mooie ruime kamers met een ruime badkamer. 

Negatieve punten Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent: er zijn weinig negatieve punten over dit hotel die meer dan een keer benoemd worden, maar wel geven een aantal gezinnen aan dat het zwembad van het hotel wel iets warmer had mogen zijn. 

Kijk voor meer informatie over het Pillows Grand Boutique Hotel Reyof Ghent even hier

5. Van der Valk Hotel Gent

Je kunt in Gent ook overnachten in een hotel van het van der Valk concern. Wij zijn altijd wel fan van de hotels van van der Valk, aangezien deze hotels eigenlijk altijd heel goed zijn en over het algemeen ook erg kindvriendelijk. Dit van der Valk hotel in Gent ligt iets buiten het centrum van de stad en met de auto ben je in ongeveer tien minuten in het centrum van de stad. 

Het hotel heeft meerdere familiekamers in Gent voor gezinnen van drie tot vier personen en deze zijn met 57m2 ruim. In deze familiekamer slapen de kinderen in een stapelbed en de ouders in een grote boxspring. Doordat er een afscheiding is heb je als ouders bij deze familiekamer ook privacy. 

Het hotel heeft een restaurant waar je drie keer per dag terecht kunt om een hapje te eten en een drankje te doen. Ook heeft het hotel een groot terras, waar je in de zomermaanden lekker buiten kunt zitten. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk hotel Gent even hier. 

Van der Valk Hotel Gent review

Dit kinderhotel in Gent krijgt een 8,8 als algemene score uit meer dan 2450 beoordelingen. 

Positieve punten van der Valk Hotel Gent: ook over dit hotel worden veel positieve punten benoemd. De meeste punten worden in deze review van een gezinslid benoemd: “Een nieuw luxueus familiehotel met ruime familiekamers, uitstekende bedden en erg schoon en netjes. De ligging van het hotel is iets buiten het centrum, maar vlot bereikbaar met de auto. Zeer uitgebreid ontbijt en vriendelijke, behulpzame medewerkers. Echt een top hotel “

Negatieve punten van der Valk Hotel Gent: veel gezinnen geven aan dat de parkeerplaats van het hotel erg beperkt is voor het aantal gasten dat er is. Dat gezinnen af en toe flink moesten zoeken om een parkeerplek te vinden. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk hotel Gent even hier. 

Hotel Gent met zwembad

Veel gezinnen vinden het ook fijn dat als ze een hotel met familiekamer in Gent boeken dat er een zwembad bij het hotel zit. Je hebt verschillende hotels in Gent met zwembad, maar niet alle hotels hebben dan een familiekamer die geschikt is voor gezinnen van drie tot vier personen. 

We benoemden hierboven in ons lijstje al het Novotel Gent Centrum die een buitenzwembad heeft. Dat is zeker in de zomermaanden een hele fijne plek om aan het einde van de dag nog even lekker te zwemmen en een boekje te lezen op één van de bedjes die langs het zwembad staan. Naast het Novotel hotel zijn er nog twee andere hotels in Gent met zwembad. Deze familiehotels in Gent zetten we hieronder op een rij. 

 Hotel Harmony: dit prachtige hotel in Gent met zwembad heeft verschillende familiekamers voor gezinnen met drie of vier personen. Deze familiekamers zien er prachtig uit. Het hotel krijgt een 8,8 als algemene score uit meer dan 1200 beoordelingen. Ook hier is het een buitenzwembad dat verwarmd is en waar ook een aantal bedjes rondom het zwembad staan.  Het hotel ligt in een prachtig oud pand en dit kindvriendelijke hotel in Gent serveert een uitgebreid ontbijt in de ochtend aan de gasten. Het hotel ligt midden in het oude centrum van Gent. Kijk voor meer informatie over Hotel Harmony even hier.  

Edville Home: het laatste hotel in Gent met zwembad is niet echt een hotel, maar een vakantiehuis. Dit vakantiehuis is enorm en geschikt voor hele grote gezinnen tot wel 27 personen. Ga je met de hele familie naar Gent toe, dan kan dit vakantiehuis in Gent een leuke optie zijn. Ook zit er in dit vakantiehuis in Gent een zwembad bij het huis. Kijk voor meer informatie over Edville Home even hier. 

Goedkoop hotel Gent

De stad Gent is niet een super goedkope stad en zoek je een hotel met familiekamer in Gent dan heb je eigenlijk weinig opties die onder de honderd euro per nacht liggen. We zetten hier twee goedkope hotels in Gent op een rij. 

Holiday Inn Gent Expo: zoek je een goedkoop vier sterren hotel met familiekamer in Gent, dan is dit zeker een goede optie. Het Holiday Inn Gent Expo ligt niet in het centrum van Gent, maar op 100 meter van het hotel ligt een tramhalte die je wel in het centrum van de stad Gent brengt. Met de auto ben je er in ongeveer een kwartier in het centrum van de stad. 

De locatie is daarom niet super, maar de prijs kwaliteit verhouding van deze familiekamer in Gent is dan wel weer heel erg goed. Het hotel krijgt als algemene score een 7,1 uit meer dan 1380 beoordelingen. Kijk voor meer informatie over het Holiday Inn Gent Expo even hier

Treck Hostel: zoek je een goedkoop hotel in Gent met familiekamer, dan is dit misschien wel de goedkoopste optie. En daarnaast is het ook nog best wel een bijzondere overnachtingsplek. Je slaapt hier namelijk in een binnenruimte in een caravan! In dit hostel heb je verschillende caravans die worden verhuurd als familiekamer in Gent.
 
Je kunt met een gezin van vier personen in deze caravans slapen en er is een apart sanitair gebouw, waar je kan douchen en naar het toilet kunt gaan. Daarnaast heb je hier een gemeenschappelijke ruimte waar een tafeltennistafel staat en een speeltoestel met glijbaan. Het lijkt een beetje op een camping maar dan overdekt. Kijk voor meer informatie over het Treck Hostel even hier
Familiekamer Gent
Familiekamer Gent

Kindvriendelijk hotel Gent

We hebben hierboven een lijst samengesteld met kindvriendelijke hotels in Gent op basis van een aantal criteria waar wij altijd naar kijken. Als een hotel met familiekamer in Gent een hoge algemene score heeft met meer dan duizend beoordelingen, dan weet je eigenlijk dat het hotel niet tegen gaat vallen. 

Wij willen dat het hotel altijd hoger scoort dan een 7,5 als algemene score. Daarna bekijken we de foto’s en lezen we wat andere gezinnen aangeven die er al geslapen hebben. Zo krijg je echt een goed beeld van wat je kan verwachten van een hotel en op die manier valt het ook eigenlijk nooit tegen. 

Uiteraard heb je nog wel meer hotels met een familiekamer in Gent. Heb jij het idee dat er hierboven geen geschikt familiehotel in Gent bij zit, bekijk dan de volledige lijst van familiehotels in Gent even hier. 

Familiehotel Gent

Zoek jij een familiehotel in Gent, dan hebben we nu een lijstje met hele goede opties gegeven. We zetten hieronder kort alle opties op een rij.

Hotel met familiekamer in Gent

  1. Novotel Gent Centrum
  2. NH Gent Belfort
  3. Getaway Studios Gent
  4. Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent
  5. Van der Valk Hotel Gent

Hotel Gent met zwembad

  1. Novotel Gent Centrum
  2. Hotel Harmony
  3. Edville Home

Goedkoop hotel Gent1. Holiday Inn Gent Expo

2. Treck Hostel

Kijk voor een overzicht van alle familiehotels in Gent even hier. 

Scroll naar boven