In deze blog Familiekamer Brussel gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Brussel te overnachten. In Brussel heb je genoeg kindvriendelijke hotels waar je met een gezin met twee kinderen kunt slapen en er zijn ook nog een aantal hotels met zwembad in Brussel. 

Toen wij een familiehotel in Brussel gingen boeken letten wij altijd op de locatie van het hotel, zijn faciliteiten en lezen we altijd heel goed wat voor reviews er zijn geschreven over het hotel. Op die manier boek je bijna altijd het juiste kinderhotel in Brussel. In deze blog hebben wij dat al voor jou gedaan en zetten we de leukste familiekamers in Brussel op een rij. 

1. Ibis Styles Hotel Brussels Centre Stéphanie

Als eerste in de lijst van kindvriendelijk hotels met een familiekamer in Brussel is het Ibis Styles Hotel Brussels Centre Stéphanie. Hier hebben we zelf overnacht in Brussel en hierdoor kunnen we ook een uitstekende review over dit hotel schrijven. Wij rijden met de auto naar dit hotel toe op een zaterdagochtend en kunnen de auto tegen een zeer schappelijke prijs parkeren in de parkeergarage van het hotel. 

Dit kindvriendelijke hotel in Brussel ligt in een leuke wijk (Louisa) waar je genoeg leuke winkels en restaurants hebt zitten in de straat en omgeving van het hotel. Ook ligt er een behoorlijk grote supermarkt om de hoek van het hotel. Voor de deur ligt een tramhalte, waardoor je de meeste bezienswaardigheden in Brussel of te voet of met de tram kunt bezoeken vanaf het hotel. 

Wij hebben zelf steeds vanuit het hotel naar de Grote Markt van Brussel (het centrale plein) gewandeld en onderweg genoten van de streetart onderweg en ook van bijvoorbeeld het bekende beeldje Manneken Pis. Het enige nadeel van dit hotel is, is dat ze alleen familiekamers hebben voor gezinnen met maar een kind. 

Dat was voor ons uiteraard voldoende, maar heb je twee kinderen, dan kun je beter kijken naar de andere hotels in deze lijst. Deze familiehotels in Brussel hebben wel allemaal een familiekamer voor minstens vier personen. 

De kamer die wij hadden was een tweepersoonskamer, waar het hotel nog een bed bij had geplaatst. Dit was een moderne kamer die van alle gemakken voorzien was. Het hotel biedt alleen in de ochtend het ontbijt aan en dat is erg goed. 

Ze hadden hier een uitgebreid ontbijtbuffet met heel veel verschillende opties. Wij vonden het ontbijt dan ook een aanrader. Voor de lunch en het diner kun je bij het hotel niet terecht, maar in de buurt van het hotel zijn heel veel verschillende restaurants waar je wat kunt eten. 

Kijk voor meer informatie over het IBIS Styles Hotel Brussel Centre Stéphanie even hier

Familiekamer Brussel
Familiekamer Brussel

Ibis Styles Hotel Brussels Centre Stéphanie review

Meer dan 600 gezinnen met kinderen die in dit kindvriendelijke hotel in Brussel geslapen hebben, hebben het hotel beoordeeld en de algemene score over het hotel was een 8,5. We zetten naar aanleiding van al deze beoordelingen van al die Nederlandse gezinnen de positieve en negatieve punten van ieder hotel op een rij. Op die manier krijg je van ieder hotel met een familiekamer in Brussel een goed beeld over het hotel.

Positieve punten Ibis Styles Hotel Brussels Centre Stéphanie: bijna alle gezinnen geven aan dat de locatie van het hotel top is. Je loopt overal zo naar toe en je hebt ook de mogelijkheid om met het openbaar vervoer de stad te verkennen. Daarnaast worden de schone kamers, de parkeergelegenheid bij het hotel en de prijs kwaliteit verhouding geprezen door deze gezinnen. 

Negatieve punten Ibis Styles Hotel Brussels Centre Stéphanie: een aantal gezinnen geeft aan dat de kamers erg warm zijn en dat de airco niet goed werkte. Daarnaast vonden een aantal gezinnen dat er te weinig tafels in de ontbijtruimte waren. Ook vinden sommige het jammer dat het hotel geen bar en restaurant heeft. 

Kijk voor meer informatie over het IBIS Styles Hotel Brussel Centre Stéphanie even hier. 

Familiekamer Brussel
Familiekamer Brussel

2. Yadoya Hotel

Zoek je een hotel met een familiekamer in Brussel, dan is het Yadoya Hotel zeker een leuke optie! Het hotel ligt centraal in de stad en de Grote Markt ligt op iets meer dan een kilometer van het hotel af. Je loopt daardoor in tien minuutjes vanaf het hotel naar de Grote Markt toe in Brussel met het gezin. 

Je kan in de buurt van het hotel de auto parkeren in een ondergrondse parkeergarage, vanwaar het ongeveer vijf minuten lopen is naar het hotel toe. Je hebt bij dit kinderhotel in Brussel familiekamers die ruim zijn en een moderne inrichting hebben. Je kan hier met een familie van vier personen boeken. 

In de ochtend wordt er bij het hotel een ontbijt geserveerd. Aangezien het een hotel is met Japanse invloeden, zie je dit terug in de stijl van het hotel. Kijk voor meer informatie over het Yadova Hotel even hier.

Yadoya Hotel review

In totaal hebben er meer dan 1100 gezinnen die geslapen hebben in dit familiehotel in Brussel een beoordeling gegeven en de algemene beoordeling was een 8,3. 

Positieve punten Yadoya Hotel: de familiekamer van het hotel wordt vaak als positief punt genoemd. Dat deze ruim en comfortabel is en dat de bedden van de kamer fijn slapen. Ook de locatie, het ontbijt en het vriendelijke personeel worden als positieve punten genoemd bij het hotel. 

Negatieve punten Yadoya Hotel: de meeste gezinnen geven aan dat ze niet echt negatieve punten hebben. Wel geven een aantal gezinnen aan dat de kamers aan de straatkant soms last hadden van het verkeer op de straat. 

Kijk voor meer informatie over het Yadoya Hotel even hier

3. LATROUPE Grand Place Hostel

In onze lijst van familiehotels in Brussel hebben we ook een hostel geplaatst. Zeker met gezinnen met kinderen is een hostel vaak een leuke accommodatie, omdat de sfeer vaak een stuk losser is dan in veel hotels. Wij hebben met onze dochter in veel steden in hostels geslapen en dat was eigenlijk altijd goed. 

LATROUPE Grand Palace Hostel ligt midden in het centrum in de buurt van het wereldberoemde beeldje Manneken Pis. Je loopt dan ook in enkele minuten naar de Grote Markt toe vanuit dit familiehotel in Brussel. Het hostel biedt familiekamers aan, waarbij er een tweepersoonbed is voor de ouders en een stapelbed voor de kinderen. 

De kamers hebben een hele goede prijs-kwaliteit verhouding en in de ochtend serveert het hotel een uitstekend ontbijtbuffet. In de lobby van dit kinderhotel in Brussel kun je spelletjes doen en het is mogelijk om een drankje te doen op het terras dat voor het hostel ligt. 

Kijk voor meer informatie over het LATROUPE Grand Place Hostel even hier. 

LATROUPE Grand Place Hostel review

Meer dan 650 gezinnen hebben dit hostel in Brussel beoordeeld en zij kwamen tot een algemene score van maar liefst een 9,5. Uiteraard een erg hoge score! We zetten uiteraard ook bij dit hostel de positieve en negatieve punten op een rij.

Positieve punten LATROUPE Grand Place Hostel: zeker de locatie wordt door bijna alle Nederlandse gezinnen genoemd als positief punt. Je kan bijna niet centraler zitten dan waar dit hostel zit. Veel gezinnen vinden het hostel leuk ingericht en vinden de sfeer van het hostel fijn. Zoals een gezin het ook omschrijft: “Wij hadden met onze twee kinderen de familiekamer geboekt. Het bewijs dat basic ook heel goed kan zijn!”

Negatieve punten LATROUPE Grand Place Hostel: de kussens op de bedden waren aan de dunne kant en sommige gezinnen vonden ook het ontbijt dat het hostel serveert wat aan de beperkte kant. 

Kijk voor meer informatie over het LATROUPE Grand Place Hostel even hier

4. Pillows City Hotel Brussels Centre

Het 4-sterrenhotel Pillows City Hotel Brussels Centre biedt ook een aantal hele mooie familiekamers in Brussel voor gezinnen. Dit hotel ligt super centraal op zo’n 100 meter afstand van het centrale station. 

Wij gaven in onze blog Brussel met kinderen al eens aan dat het reizen per trein vanuit Nederland soms nog sneller is dan dat je met de auto naar Brussel rijdt. Uiteraard is dit een ideaal hotel met familiekamers in Brussel als je de stad met de trein bezoekt.   

Ondanks dat het hotel midden in het centrum ligt kun je wel bij het hotel prive parkeren met de auto. De familiekamers van dit familiehotel in Brussel zijn ruim en zien er modern uit. Ze hebben een luxe uitstraling met een mooie badkamer in de kamer. Het hotel serveert in de ochtend een ontbijtbuffet. 

Kijk voor meer informatie over het Pillows City Hotel Brussels Centre even hier

Pillows City Hotel Brussels Centre review

Meer dan 300 gezinnen hebben dit hotel beoordeeld en gaven als algemene score maar liefst een 9,6 voor dit hotel. Een super hoge score dus! Uiteraard zijn er altijd positieve en wat minder positieve punten bij ieder hotel. 

Positieve punten Pillows City Hotel Brussels Centre: uiteraard wordt de locatie als positief punt benoemd. Dat wordt bij alle familiehotels in deze lijst genoemd en dat is uiteraard niet gek, aangezien we daar ook de hotels op hebben uitgezocht. Ook de ruime en mooie kamers worden vaak genoemd. 

Zoals een vader het omschrijft in de reviews: gewoon een heerlijke gezinskamer voorzien van alle faciliteiten. Ook het uitgebreide ontbijt wordt door veel gezinnen genoemd als positief punt van dit kinderhotel in Brussel. 

Negatieve punten Pillows City Hotel Brussels Centre: sommige gezinnen benoemen dat het uitzicht vanaf de kamer niet super was en andere gezinnen vonden de prijs van het ontbijt wat aan de prijzige kant. Over het algemeen worden er weinig negatieve punten genoemd over dit kindvriendelijke hotel in Brussel. 

Kijk voor meer informatie over het Pillows City Hotel Brussels Centre even hier

5. Aris Grand Place Hotel

We sluiten onze lijst van beste hotels met een familiekamer in Brussel af met het Aris Grand Place hotel. Dit hotel ligt nog centraler dan de andere hotels en ligt op slechts 100 meter van de Grote Markt. Je loopt dus bijna vanuit het hotel de Grote Markt van Brussel op. 

Dit familiehotel in Brussel heeft prachtige familiekamers met twee verdiepingen. De ouders slapen in een tweepersoonsbed op de eerste verdieping en met een trap staat deze kamer in verbinding met de kamer er boven. In deze familiekamers in Brussel kunnen gezinnen met vijf personen slapen. 

Je kunt bij het hotel in de ochtend heerlijk ontbijten en dit ontbijt wordt niet door het hotel aangeboden, maar door een externe partij: Lloyd Coffee Eatery. Het hotel ligt naast een parkeergarage waar je de auto kunt parkeren. 

Kijk voor meer informatie over het Aris Grand Place hotel even hier.

Aris Grand Place Hotel review

Meer dan 500 gezinnen hebben dit familiehotel  in Brussel beoordeeld en zij gaven als algemene score maar liefst een 9,7. De hoogste score uit deze lijst. We zetten hieronder uiteraard de positieve en negatieve punten van dit kinderhotel in Brussel op een rij. 

Positieve punten Aris Grand Place Hotel: het wordt een beetje saai, maar ook dit hotel wordt uiteraard geroemd door bijna alle gezinnen vanwege de centrale locatie van het hotel. Ook de bedden op de familiekamers worden als vaak als positief punt benoemd. Ook het vriendelijke personeel wordt door vele gezinnen gezien als positief punt van dit kindvriendelijke hotel in Brussel. 

Negatieve punten Aris Grand Place Hotel: er worden een aantal punten genoemd door deze gezinnen met kinderen. Zo is er af en toe lawaai van straat te horen, mag het ontbijt wel wat uitgebreider en zijn sommige badkamers wel toe aan een renovatie. 

Kijk voor meer informatie over het Aris Grand Place hotel even hier.

Hotel Brussel met zwembad

Zijn er ook hotels in Brussel met zwembad? Ja je hebt in Brussel een aantal hotels met een zwembad. Wel is het uiteraard handig dat deze hotels ook een familiekamer in Brussel aanbieden. Dan blijven er nog drie hotels in Brussel met zwembad over. Twee hotels die midden in het centrum van Brussel liggen en één hotel die daar iets buiten ligt. We zetten deze hotels in Brussel met zwembad hieronder op een rij.

Novotel Brussels City Centre: dit hotel in Brussel met zwembad ligt in het centrum van de stad en wordt beoordeeld door gezinnen met kinderen met een 9,2. Het hotel heeft familiekamers met een tweepersoonsbed voor de ouders en twee slaapbanken voor de kinderen.

Dit familiehotel in Brussel heeft een wellnesscentrum in het hotel met een overdekt zwembad, een hamam, infrarooddouches en een fitnesscentrum. Kortom een prima plek om te ontspannen nadat je een hele dag met het gezin in Brussel bent geweest. Kijk voor meer informatie over dit hotel in Brussel met zwembad even hier

9Hotel Sablon: dit hotel in Brussel met zwembad ligt midden in het centrum en je loopt vanaf het hotel in vijf minuten naar de Grote Markt van Brussel met je kinderen. Gezinnen beoordelen dit hotel met een 9,3 Het hotel heeft een wellness met een bubbelbad en een sauna. Het zwembad is ook lekker verwarmd, waardoor je hier het gehele jaar gebruik van kan maken.  Gezinnen geven aan dat het zwembadgedeelte niet super groot is, maar wel heerlijk is om na een lange dag te ontspannen. Kijk voor meer informatie over dit hotel in Brussel met zwembad even hier.  Jardin Secret: dit hotel ligt iets buiten het centrum van Brussel en je loopt in ongeveer twintig minuten van het hotel naar de Grote Markt toe van Brussel. Het hotel heeft een geheime tuin waar het verwarmde zwembad in ligt. Dit hotel is natuurlijk een toplocatie als je Brussel in de zomermaanden met je kinderen bezoekt en je aan het einde van de dag nog lekker kunt zwemmen met je kinderen. Rondom het zwembad staan ook bedjes, waarbij je lekker in het zonnetje kunt liggen. Kijk voor meer informatie over dit hotel met zwembad in Brussel even hier.  

Kinderhotel Brussel

Zoals je ziet zijn er dus genoeg hotels met een familiekamer in Brussel die je prima kan boeken. Uiteraard hebben we in onze lijst met kinderhotels in Brussel gekeken naar de reviews van andere gezinnen en zijn dit de hotels die extreem hoog scoren. 

Wij vinden dat altijd erg belangrijk omdat als er veel beoordelingen zijn en de score is hoog, dan is de kans gewoon heel groot dat je een fijn verblijf hebt in Brussel. Uiteraard zijn er nog veel meer hotels met een familiekamer in Brussel en wil je de gehele lijst van kinderhotels in Brussel zien, kijk dan even hier

Familiehotel Brussel

Zoek je een familiehotel in Brussel dan hebben wij een aantal hele goede opties gegeven. We zetten ze hieronder nog even kort op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

  1. Ibis Styles Hotel Brussels Centre Stéphanie
  2. Yadoya Hotel
  3. LATROUPE Grand Place Hostel
  4. Pillows City Hotel Brussels Centre
  5. Aris Grand Place Hotel

Hotel Brussel met zwembad

  1. Novotel Brussels City Centre
  2. 9Hotel Sablon
  3. Jardin Secret

Kijk voor een overzicht van alle familiehotels in Brussel even hier. 

Scroll naar boven