Familiehotel Maastricht

In de blog Familiehotel Maastricht gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Maastricht te overnachten. In Maastricht heb je verschillende leuke kindvriendelijke hotels met een familiekamer waar je kan overnachten met het gezin. Als wij een familiekamer in Maastricht gaan boeken, dan kijken wij altijd naar de locatie, de faciliteiten van de familiekamer en de beoordelingen van gezinnen die er geslapen hebben. Op die manier hebben we de leukste familiehotels in Maastricht op een rij gezet in deze blog. 

1. Mabi City Centre Hotel

Dit kindvriendelijke hotel in Maastricht ligt super centraal en ligt in het historische deel van de stad Maastricht. Het hotel is gehuisvest in de oude bioscoop van Maastricht. Vanaf het hotel loop je in vijf minuten naar het bekende Vrijthof van de stad. Wij vinden het altijd wel erg fijn als we vanuit ons hotel zo naar alle bezienswaardigheden van de stad kunnen lopen. 

Dit kinderhotel in Maastricht biedt familiekamers aan van 34m2, waarbij in de kamer twee grote tweepersoonsbedden naast elkaar in de ruimte staan. De inrichting van de kamer heeft een bepaald design en uiteraard zit er in deze familiekamer in Maastricht ook een ruime badkamer. Daarnaast is de kamer van alle gemakken voorzien. 

Het hotel heeft een restaurant waar je terecht kunt voor de drie maaltijden op een dag. Daarnaast is er een bar in het hotel, waar je een drankje kunt drinken. Wat ook leuk voor kinderen is in dit hotel is dat er een minibioscoop is in het hotel. Ook is er een supermarkt om de hoek van het hotel, wat met kinderen altijd wel erg makkelijk is. 

Kijk voor meer informatie over het Mabi City Centre hotel even hier

Mabi City Centre Hotel review

Het hotel is door meer dan 2980 gasten beoordeeld en zij geven als algemene score aan het hotel een 8,1. Van deze 2980 gasten, waren  er 560 gezinnen met kinderen die het hotel hebben beoordeeld en zij geven als algemene score voor het hotel een 9,5. Een zeer hoog cijfer. Aan de hand van de verschillende reviews van deze gezinnen geven we van ieder kindvriendelijk hotel in deze lijst de positieve en negatieve punten van het betreffende hotel. 

Positieve punten Mabi City Centre hotel: de locatie wordt door bijna alle gezinnen genoemd als positief punt. Daarnaast worden vaak het vriendelijke personeel, het lekkere en uitgebreide ontbijt en de familiekamer met fijne bedden vaak genoemd door de gezinnen met kinderen uit Nederland en België.

Negatieve punten Mabi City Centre hotel: een aantal gezinnen geef aan dat de kamer wat gehorig was, maar andere gezinnen geven juist aan dat ze een kamer hadden met weinig geluid. Dit kan ook liggen aan de ligging van de kamer. Een van de gezinnen geeft ook als tip dat je het beste een kamer kan nemen op de bovenste verdiepingen aan de achterkant van het hotel. Zet dit duidelijk bij de verzoeken van je boeking. 

Kijk voor meer informatie over het Mabi City Centre hotel even hier

2. Hotel van der Valk Maastricht

Het tweede familiehotel in Maastricht in deze lijst is het van der Valk Hotel Maastricht. Wij zijn dol op de hotels van van der Valk en de keren dat we overnacht hebben in de hotels was het altijd goed. De meeste hotels van van der Valk hebben ook familiekamers voor gezinnen en ook het hotel van der Valk Maastricht heeft verschillende familiekamers in Maastricht. Je kan bij dit familiehotel in Maastricht gratis parkeren. 

Zo heeft dit hotel een Deluxe Familiekamer met een groot boxspringbed voor de ouders en een stapelbed voor de kinderen. Deze kamer is 45m2 groot en heeft ook een ruime badkamer met een luxe bad. Deze kamer ziet er prachtig uit en de kamer bestaat uit twee gedeelten, waardoor je als ouders ook privacy hebt. 

Het hotel heeft verschillende restaurants, waaronder een a la carterestaurant, een live cooking restaurant en een brasserie. Er ligt bij het hotel ook een terras, waar je wat kunt drinken in de zomer. Wat het hotel tevens kindvriendelijk maakt, is dat er een groot binnenzwembad bij zit met een bubbelbad, drie sauna’s en een relaxruimte. Ideaal om na een hele dag in Maastricht rondgelopen te hebben, nog even te relaxen. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk hotel Maastricht even hier

Hotel van der Valk Maastricht Review

Meer dan 1970 gasten hebben het van der Valk hotel Maastricht beoordeeld en geven als algemene score een 8,2. Meer dan 440 gezinnen met kinderen hebben dit hotel ook beoordeeld en we zetten de positieve en negatieve punten van dit kinderhotel in Maastricht op een rij. 

Positieve punten hotel van der Valk Maastricht: mooi ingericht hotel, met fijne en ruime familiekamers en een uitgebreid ontbijt. Dat geven veel gezinnen uit Nederland en België aan als positief punt over het van der Valk Hotel Maastricht. Ook de aanwezigheid van de wellness wordt gezien als een enorm pluspunt. 

Negatieve punten hotel van der Valk Maastricht: er worden niet veel dezelfde negatieve punten benoemd, maar wel wordt er een aantal keer aangegeven dat twee losse bedden naast elkaar niet fijn is voor de ouders, omdat deze steeds uit elkaar schoven. Je kan bij de reservering wel aangeven dat je bijvoorbeeld een bed wil met een tweepersoons matras als je dat niet fijn  vindt liggen. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk hotel Maastricht even hier. 

Familiehotel Maastricht
Familiehotel Maastricht

3. Boutique hotel Sint Jacob

Ook dit familiehotel in Maastricht ligt in het centrum van de stad. En ook bij het Boutique hotel Sint Jacob kun je een familiekamer in Maastricht boeken. Het hotel ligt maar 200 meter van het Vrijthof af en heeft een tuin met een terras waar je in de zomermaanden lekker buiten kan zitten met het gezin. 

De inrichting van de kamers is klassiek en de familiekamers hebben een tweepersoonsbed voor de ouders en twee aparte bedden voor de kinderen. De inrichting van de kamer is wel iets waar je van moet houden. Veel van de oude elementen van het oude pand zijn in tact gebleven van dit kindvriendelijke hotel in Maastricht. Kijk voor foto’s van de inrichting even hier. Deze familiekamer is 32m2 groot. 

Je kan de auto in de buurt van het hotel in een parkeergarage parkeren. Doordat het hotel in een autovrije straat van Maastricht ligt is het in de avond lekker rustig rondom het hotel. Het hotel biedt in de ochtend een ontbijt aan zijn gasten aan. Het hotel heeft geen directe receptie, maar je krijgt een digitale sleutel via de mail nadat je geboekt hebt bij dit kinderhotel in Maastricht. 

Kijk voor meer informatie over het Boutique hotel Sint Jacob even hier

Boutique hotel Sint Jacob review

Dit familiehotel in Maastricht kreeg een 7,6 als algemene score uit meer dan 1300 beoordelingen. Van het gedeelte van deze 1300 beoordelingen dat gezinnen met kinderen was (345 in totaal) kreeg het hotel een 9,5 als algemene score. 

Positieve punten Boutique hotel Sint Jacob: de meeste gezinnen geven wederom aan dat de ligging (zo dicht bij het Vrijthof) een positief punt is. Dat is overigens ook niet gek dat we dat bij bijna alle familiehotels in Maastricht in deze lijst terugzien, aangezien we hier de hotels op geselecteerd hebben. Ook de mooie ruime familiekamers in het oude pand worden geroemd. Daarnaast worden het ontbijt met streekproducten, het vriendelijke personeel en de prachtige tuin vaak benoemd door gezinnen met kinderen uit Nederland en België. 

Negatieve punten Boutique hotel Sint Jacob: een aantal gezinnen die aan de voorkant van het hotel sliepen, die geven aan dat het toch nog wel gehorig kon zijn op straat. Indien je dat niet wil geef dan in jouw boeking aan dat je aan de achterzijde van het hotel wil slapen en een aantal gezinnen gaf aan dat de kamer in de zomermaanden best warm is en dat de airco het niet volledig aan kon. 

Kijk voor meer informatie over het Boutique hotel Sint Jacob even hier. 

4. Hotel de la Bourse

Nummer 4 in de lijst van leuke hotels met familiekamer in Maastricht is het Hotel de la Bourse. Dit kinderhotel ligt ook midden in het centrum op 100 meter van het stadhuis van Maastricht. Sommige kamers van dit hotel hebben ook een uitzicht over het marktplein van de stad. Ook heeft het hotel een bar, waar je drie keer per dag terecht kunt om te eten. Hier kun je buiten op het terras van het hotel zitten om wat te eten en te drinken. 

De familiekamer van dit hotel is niet super groot met 24m2 en heeft vier bedden naast elkaar in dezelfde ruimte. Daarnaast is er een badkamer met douche. De kamer is vrij basic, maar dat zie je ook wel weer terug in de prijs als je dat vergelijkt met veel andere hotels die midden in het centrum van de stad liggen en familiekamers aanbieden. 

Kijk voor meer informatie over Hotel de la Bourse even hier

Hotel de la Bourse review

Dit familiehotel in Maastricht krijgt een 7,7 als algemene score uit meer dan 2000 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen dit hotel veel hoger. Zij geven dit kinderhotel in Maastricht een 9,5 als algemene score. 

Positieve punten Hotel de la Bourse: het wordt een beetje saai, maar ook bij dit hotel wordt de locatie door bijna alle gezinnen genoemd als positief punt van het hotel. Ook het vriendelijke personeel, het ontbijt en de nette en schone familiekamers worden vaak genoemd bij dit hotel in Maastricht. 

Negatieve punten Hotel de la Bourse: ook bij dit hotel geven een aantal gezinnen aan dat de kamers gehorig zijn. Daarnaast zijn de kamers niet super groot en sommige gezinnen misten thee en koffiefaciliteiten. 

Kijk voor meer informatie over Hotel de la Bourse even hier.

5. Hotel Monastère Maastricht

Het laatste familiehotel in Maastricht in deze lijst is Hotel Monastere Maastricht en dit hotel ligt op ongeveer 650 meter van het Vrijthof. Dit viersterren hotel is niet goedkoop, maar heeft een luxe uitstraling als je in het hotel en op de kamer bent. Ook dit hotel biedt familiekamers in Maastricht aan. 

Deze familiekamer bestaat uit twee verdiepingen, waardoor er eigenlijk twee slaapkamers ontstaan. Deze familiekamer in Maastricht is 36m2 groot en heeft een ruime badkamer op de kamer. Verder is de kamer van alle gemakken voorzien zoals thee en koffiefaciliteiten. een televisie, goedwerkende WIFI, een kluisje en airco op de kamer. 

Het hotel heeft een bar en een restaurant in het hotel, waarbij je bij het restaurant in de tuin van het hotel kan eten. In de ochtend serveert het hotel een ontbijt voor zijn gasten. Je kan de auto parkeren op loopafstand van het hotel. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Monastere Maastricht even hier. 

Hotel Monastère Maastricht review

Dit kindvriendelijke hotel in Maastricht krijgt een algemene score van een 8 uit maar liefst 4230 beoordelingen. Meer dan 700 gezinnen met kinderen hebben dit hotel ook beoordeeld en zij geven dit familiehotel een 9,3 als algemene score. 

Positieve punten Hotel Monastere Maastricht: veel gezinnen noemen het hotel dat in een voormalig klooster ligt tof ingericht en hip. Ook de familiekamers van het hotel worden geroemd, met fijne bedden en een mooie badkamer. Ook de locatie van het hotel wordt bijna door alle gezinnen genoemd als positief punt van dit kindvriendelijke hotel in Maastricht. Ook het ontbijt bij het hotel wordt meerdere keren genoemd bij de positieve punten. 

Negatieve punten Hotel Monastere Maastricht: een aantal gezinnen geeft aan dat een minder punt van het hotel is dat ze geen eigen parkeergarage hebben. Vanaf de parkeergarage is het ongeveer tien minuten lopen naar het hotel toe. Ook geven gezinnen die aan de straatkant van het hotel geslapen hebben, dat de kamer gehorig was. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Monastere Maastricht even hier

Hotel Maastricht met zwembad

Je hebt een aantal hotels in Maastricht met zwembad, maar voor gezinnen met kinderen is het natuurlijk wel belangrijk dat deze hotels ook een familiekamer in Maastricht aanbieden. Dan vallen er al verschillende hotels af. We hebben hierboven in onze lijst van familiehotels in Maastricht het van der Valk Hotel Maastricht genoemd als hotel met zwembad die ook familiekamers aanbiedt, maar er zijn nog twee andere hotels, waar je kan overnachten met het gezin in Maastricht en die een zwembad hebben. We benoemen deze hotels met zwembad hieronder kort.  Novotel Maastricht: dit is een hotel in Maastricht met een buitenzwembad. Zoek je daarom een hotel in Maastricht met zwembad, dan kun je dit familiehotel in Maastricht vooral in de zomermaanden boeken. Rondom dit buitenbad staan verschillende bedjes, waardoor je hier zeker op zonnige dagen heerlijk kan liggen en een boekje kan lezen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn in het zwembad. Het hotel krijgt als algemene score een 7,7 uit meer dan 2000 beoordelingen en van die 2000 beoordelingen zijn er meer dan 1200 door gezinnen met kinderen gedaan, wat aangeeft dat er heel veel gezinnen in dit hotel overnachten. Het hotel ligt aan de rand van de stad en je loopt in ongeveer een half uurtje naar het centrum van de stad. Er is ook een tafeltennistafel en je kan bij het hotel ook het spel jeu de boules spelen. Kijk voor meer informatie over het Novotel Maastricht even hier.  Dormio Resort Maastricht Castellum Apartments: dit is ook een hotel in Maastricht met zwembad en hier heb je een binnenzwembad. Je kan de auto gratis parkeren bij dit resort en dit resort heeft ook een speeltuin en een kinderclub. Het binnenzwembad is ruim en heeft ook een behoorlijke glijbaan. Je kan hier een comfort appartement boeken met twee aparte slaapkamers voor de ouders en voor de kinderen. Dit appartement is 70m2 groot. Wat ook fijn is van deze appartementen voor gezinnen is dat er een balkon bij zit, waar je als ouders aan het einde van de dag nog lekker een drankje kan doen als de kinderen slapen. Het resort krijgt een 8,3 uit meer dan 1100 beoordelingen en heeft wel iets weg van een dorpje. Kijk voor meer informatie over Dormio Resort Maastricht Castellum even hier.  

Goedkoop hotel Maastricht

Ibis Budget Stein Maastricht: Maastricht is qua overnachten een dure stad, maar er is een goedkoop hotel in de buurt van Maastricht waar je prima kan overnachten met het gezin. Wij hebben hier zelf ook overnacht. Het hotel ligt op twintig minuten rijden van de stad Maastricht in het plaatsje Stein. Je kan de auto hier gratis voor de deur parkeren.  

Dit familiehotel in de omgeving van Maastricht ziet er fris en modern uit en ze hebben hier kamers voor gezinnen van drie personen. Dat is wel gelijk een nadeel dat je bij dit hotel niet met vier personen kan slapen. De kamer die we hadden was niet super groot, maar voor ons groot genoeg. 

Daarnaast ligt het hotel op loopafstand van het Steinerbos en dat is een heel tof speelpark met heel veel verschillende speeltoestellen en andere attracties. Zeker een aanrader om met kinderen naar toe te gaan. In de zomer kan je hier ook zwemmen en ze hebben ook een binnenspeeltuin, verkeersplein en blotenvoetenpad. 

In de ochtend serveert het hotel een prima ontbijt en in de omgeving zitten ook een paar eettentjes waar je prima kan eten met het gezin. Kijk voor meer informatie over het Ibis Budget Stein Maastricht hotel even hier

The Green Elephant Hostel en Spa: dit is een goedkoop hotel in Maastricht, waar je wel een familiekamer voor vier personen kan boeken. Je kan hier zelfs met gezinnen van zes personen slapen. Meer dan 590 gezinnen hebben dit hostel beoordeeld met een 9,1. Het hostel wordt geroemd om zijn fijne vibe met meerdere spelletjes in de gemeenschappelijke ruimte. 

Wij vinden een hostel eigenlijk altijd erg leuk om te slapen als we een stad bezoeken en ook de prijzen van het hostel zijn uiteraard vaak aantrekkelijk. Kijk voor meer informatie over The Green Elephant Hostel en Spa even hier

Familiehotel Maastricht
Familiehotel Maastricht

Kinderhotel Maastricht

Wij hebben in deze blog de beste opties op een rij gezet met betrekking tot alle leuke kinderhotels in Maastricht. Uiteraard zijn er nog wel een aantal andere kinderhotels in Maastricht, waar je met je gezin kan slapen. Wij hebben nu een selectie gemaakt op basis van de locatie, de faciliteiten van de familiekamer en alle recensies die gezinnen met kinderen achter gelaten hebben over het hotel. Zit er nog voor jullie niet het ideale kinderhotel in Maastricht bij, kijk dan voor de lijst van alle kindvriendelijke hotels in Maastricht even hier

Kindvriendelijk hotel Maastricht

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Maastricht, dan hebben we nu verschillende leuke opties gegeven. We zetten alle kindvriendelijke hotels in Maastricht hieronder nog even kort op een rij.

Familiehotel Maastricht:

  1. Mabi City Centre Hotel
  2. Hotel van der Valk Maastricht
  3. Boutique hotel Sint Jacob
  4. Hotel de la Bourse
  5. Hotel Monastere Maastricht

Hotel Maastricht met zwembad

  1. Hotel van der Valk Maastricht
  2. Novotel Maastricht
  3. Dormio Resort Maastricht Castellum Apartments

Goedkoop hotel Maastricht:

  1. Ibis Budget Stein Maastricht
  2. The Green Elephant Hostel en Spa

Kijk voor een overzicht van alle familiehotels in Maastricht even hier. 

Scroll naar boven