Familiehotel Groningen

In deze blog Familiehotel Groningen gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Groningen te overnachten. In Groningen heb je verschillende leuke familiehotels waar je kan overnachten en zelf hebben wij hier ook al een paar keer overnacht. Wij letten zelf bij het boeken van een kindvriendelijk hotel in Groningen op een aantal dingen zoals de locatie, de faciliteiten en de recensies die geschreven zijn over het hotel. Op basis daarvan hebben we een lijstje gemaakt met kinderhotels in Groningen en deze lijst delen we met jullie in deze blog. 

1. City Hotel Groningen

Het eerste familiehotel in Groningen is het City Hotel Groningen en hier hebben we zelf ook overnacht. Op die manier kunnen we over dit hotel zelf ook een goede review geven. Dit kinderhotel in Groningen ligt midden in het centrum en heeft een eigen betaalde parkeerplaats bij het hotel, waar we de auto kunnen parkeren. 

Wat gelijk opvalt in het hotel is dat ze erg gastvriendelijk zijn en ook gelijk meedenken met ons wat we allemaal kunnen gaan doen met onze dochter in Groningen. Zo krijgen we gelijk een leuke speurtocht door de stad mee die we kunnen lopen. Verder heb je bij de receptie ook een gezellige bar zitten, waar je met kinderen prima een spelletje kunt doen aan het einde van de dag. Ook heeft het hotel een sauna en een Turks stoombad, voor wie aan het einde van de dag nog even wil relaxen. 

Het City Hotel Groningen beidt verschillende familiekamers in Groningen aan voor gezinnen van drie personen. Ben je met een gezin van vier personen, dan kun je beter naar de andere hotels in deze lijst kijken, die wel allemaal familiekamers in Groningen hebben voor vier personen. Wij hadden de Executive kamer bij het City Hotel geboekt die voor drie personen is en 24 vierkante meter groot is.

Dit was een luxe kamer die van alle gemakken voorzien was en die zelfs een groot bubbelbad had op de badkamer. Wij als gezin zijn dol op lekker badderen, dus daar hebben we flink gebruik van gemaakt! Het hotel serveert in de ochtend een ontbijt en dat was erg uitgebreid en lekker. Voor de lunch en het diner hebben ze bij het hotel genoeg leuke tips en door de centrale ligging van het hotel liggen er tientallen eetgelegenheden op loopafstand van het hotel. 

Als laatste heeft het hotel een tof dakterras met tafeltjes en stoelen en waar je een mooi uitzicht hebt over de Martinitoren. Zeker in de zomermaanden kun je hier met je gezin lekker wat drinken op dit terras! Kijk voor meer informatie over het City Hotel Groningen even hier

City Hotel Groningen review

Het City Hotel Groningen is door meer dan 2500 gasten beoordeeld en de algemene score van het hotel is een 8,2. Meer dan 500 gezinnen hebben het hotel ook beoordeeld en zij kwamen tot een algemene score van een 9,3 voor het hotel. Een stuk hoger dan de rest van de gasten. Voor ieder hotel zetten we ook de positieve en negatieve punten op een rij op basis van de input die gezinnen uit Nederland en België hebben gegeven over het betreffende hotel waar ze geslapen hebben. 

Positieve punten City Hotel Groningen: de locatie, het vriendelijke personeel, de parkeergarage met oplaadpunten en het lekkere en uitgebreide ontbijt worden als positieve punten genoemd van dit kindvriendelijke hotel in Groningen. Ook hier worden verschillende voorbeelden gegeven over het personeel dat zo hulpvaardig is en dat dit door de gezinnen zo erg gewaardeerd wordt. 

Negatieve punten City Hotel Groningen: een aantal gezinnen geeft aan dat ze de kamer wat aan de kleine kant vonden en dat de kussens vrij hard waren. Dat laatste is uiteraard een voorkeur die je kan hebben. Je kan altijd nog een kussen van thuis meenemen en in de auto leggen en gelijk als je op de kamer bent het kussen testen.  

Kijk voor meer informatie over het City Hotel Groningen even hier. 

Familiehotel Groningen
Familiehotel Groningen

2. Best Western Apartments Groningen Centre

Bij dit familiehotel in Groningen hebben ze verschillende appartementen voor gezinnen, waarbij het grootste appartement geschikt is voor een gezin met zes personen. Ook hier hebben wij een nacht overnacht en kunnen we een prima review geven van het appartement dat we hier geboekt hadden. 

De appartementen staan los van het Best Western Hotel dat tegenover ons appartement lag. We kunnen de auto betaald parkeren in de parkeergarage onder het hotel en dit is wel een krappe parkeerplaats. We moesten hierbij ook onze sleutel achterlaten, zodat het personeel onze auto kon verplaatsen, zodat de auto’s van andere gasten er eventueel uit kon. 

Het hotel heeft een aantal verschillende appartementen die in de omgeving van het hotel liggen. Wij hadden appartement 47 en dat lag recht tegenover het hotel. Dit appartement was helemaal top en gaf ons een enorm huiselijk gevoel. Het appartement had twee slaapkamers en een woonkamer. Super ruim en dus ook genoeg privacy voor de ouders. De appartementen hebben een grootte van tussen de 52m2 en 168m2 wat dus erg ruim is. 

Dit appartement ligt in het centrum van de stad (binnen de grachten) en wat een voordeel van het appartement is, is dat je gebruik mag maken van de faciliteiten van het hotel. Zo kun je in de ochtend gaan ontbijten in de ontbijtzaal van het hotel. Daarnaast heeft het appartement een eigen keuken, waardoor je zelf kan koken (als je dat fijn vindt). Wijzelf hebben sushi gehaald in de stad en in ons appartement opgegeten. 

Zoek je een familiehotel in Groningen, waar je bijvoorbeeld voor langere tijd moet verblijven, dan zijn deze appartementen uiteraard ook echt ideaal om met het gezin te verblijven. Kijk voor meer informatie over het Best Western Apartments Groningen Centre even hier. 

Best Western Apartments Groningen Centre review

In totaal hebben meer dan 510 gasten deze appartementen beoordeeld en de algemene score was een 8,5. In totaal hebben meer dan 250 gezinnen het hotel beoordeeld en zij geven een 9,3 als algemene score. 

Positieve punten Best Western Apartments Groningen Centre: bijna alle gezinnen waarderen enorm de ruime appartementen. Zoals een gezin van zes personen het omschrijft: mooi appartement met een grote keuken en een grote eetkamer waar we met zes personen gezellig konden eten en samen zijn en waar we allemaal uitgebreid in bad konden. Dit was voor ons een stuk voordeliger dan drie aparte hotelkamers te boeken. Ook het voordeel dat je gebruik kan maken van alle faciliteiten van het hotel noemen veel hotelgasten als voordeel. Ook de locatie wordt als enorm pluspunt genoemd. 

Negatieve punten Best Western Apartments Groningen Centre: een aantal gezinnen geeft de krappe parkeerplaats als een negatief punt van het hotel en ook gaven een aantal gasten aan dat sommige van de appartementen wel gehorig zijn. 

Kijk voor meer informatie over het Best Western Apartments Groningen Centre even hier

Familiehotel Groningen
Familiehotel Groningen

3. Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Dit kindvriendelijke hotel in Groningen ligt iets buiten het centrum van Groningen en biedt verschillende familiekamers aan voor gezinnen met twee kinderen. Wat het hotel daarnaast zo kindvriendelijk maakt is dat het een verwarmd binnenbad heeft en een ruime tuin. Zeker als je met kinderen een hotel zoekt is dat een enorm pluspunt. Het hotel ligt op een mooie locatie aan het water. 

In het weekend (vrijdag en zaterdag) kun je gebruik maken van de gratis pendeldienst tussen het hotel en het centrum van Groningen. Het hotel heeft een eigen restaurant waar je terecht kunt voor het ontbijt, de lunch en het diner. Je kunt bij het hotel de auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij het hotel. 

Je kunt bij dit familiehotel in Groningen drie verschillende familiekamers boeken die ongeveer 30m2 groot zijn. Bij de Deluxe King kamer heb je ook een aparte slaapkamer, waardoor de ouders ook privacy hebben. Bij al deze familiekamers in Groningen zit de badkamer op de kamer en in sommige van deze kamers zit ook een bad in de badkamer. Het is ook mogelijk om een sloep te huren vanaf het hotel en het water op te gaan met het gezin. 

Kijk voor meer informatie over het Best Western Plus Hotel Groningen Plaza even hier

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza review

Het hotel krijgt een algemene score van een 8,3 uit maar liefst meer dan 2900 beoordelingen. Een 8,4 is de algemene score voor het hotel van alle gezinnen (640 in totaal) die het hotel beoordeeld hebben. 

Positieve punten Best Western Plus Hotel Groningen Plaza: de familiekamers worden erg gewaardeerd door de gezinnen en dan met name ook de extra slaapkamer. Ook het zwembad van het hotel wordt vaak als positief punt benoemd. Een ouder geeft ook aan dat je in het zwembad ook echt baantjes kan trekken. Ondanks dat de locatie niet in het centrum ligt, wordt de locatie wel door veel gezinnen genoemd als positief punt. Je kan vanaf het hotel gelijk wandelingen maken in de natuur rondom het hotel. 

Negatieve punten Best Western Plus Hotel Groningen Plaza: er zijn maar weinig negatieve punten die benoemd worden door gezinnen met kinderen. Een enkeling geeft aan dat ze de familiekamer wat aan de kleine kant vonden en dat het zeker in de zomer wel erg warm op de kamer kan zijn. 

Kijk voor meer informatie over het Best Western Plus Hotel Groningen Plaza even hier

4. Suite aan de A

Ook Suite aan de A is niet echt een hotel, maar hier worden appartementen in Groningen aangeboden. Deze appartementen worden vaak door gezinnen geboekt en appartement Split Level is maar liefst 70m2 groot en geschikt voor een gezin van vier personen. Daarbij hebben de ouders een aparte slaapkamer in dit appartement en slapen de kinderen op de slaapbank in de woonkamer. 

Bij het appartement zit ook een volledige keuken met oven en koelkast, waardoor je ook prima hier zelf kunt koken in dit appartement. Ook zit er bij het appartement een terras. Wat dat betreft is het appartement van alle gemakken voorzien. Dit appartement zit zo goed als in het centrum van de stad. Vanaf het appartement loop je in vijf minuten naar het centrum van de stad. 

Ook is het mogelijk om gratis te parkeren bij het appartement, maar dan moet je dit wel vooraf even aangeven bij je boeking. 

Kijk voor meer informatie over Suite aan de A even hier

Suite aan de A review

In totaal krijgt Suite aan de A een 9,1 als algemene beoordeling uit meer dan 390 beoordelingen. De gezinnen uit deze beoordelingen zijn nog een stuk positiever en geven als algemeen oordeel een 9,8. Dat is uiteraard een extreem hoog cijfer van de meer dan 220 gezinnen die dit hotel beoordeeld hebben. 

Positieve punten Suite aan de A: veel gezinnen geven aan dat het appartement super schoon is en dat je vriendelijk wordt ontvangen bij het appartement. Ook de locatie wordt door de meeste gezinnen als positief punt gezien. Ook de bedden worden vaak genoemd dat deze heerlijk zijn. Zoals een ouder het omschrijft: Heerlijke frisse en sfeervolle en modern appartement in een sfeervol oud pand. Het appartement is van alle gemakken voorzien inclusief gebruik van Rituals producten, heerlijke verse koffie en Netflix op een goede televisie in het appartement.

Negatieve punten Suite aan de A: het uitklapbed van het appartement is voor oudere kinderen een beetje fragiel. Maar dat is één gezin die dit opmerkt en de rest van de gezinnen geeft aan dat er eigenlijk geen negatieve punten zijn. Dat kan ook bijna niet als het appartement een algemene score krijgt van een 9,8. 

Kijk voor meer informatie over Suite aan de A even hier

5. Hotel Miss Blanche

Ook dit familiehotel in Groningen ligt midden in het centrum van de stad. Je kunt de auto parkeren in de ondergrondse parkeergarage van het hotel en het hotel biedt drie verschillende familiekamers aan voor gezinnen met kinderen. Het hotel heeft geen eigen restaurant, maar heeft wel een samenwerking met verschillende restaurants waar je in de ochtend kunt gaan ontbijten met het gezin. 

De drie verschillende familiekamers die dit kindvriendelijke hotel in Groningen aanbiedt zijn erg groot. Zo heeft de kleinste familiekamer in dit hotel een oppervlakte van 80m2. Hierbij kunnen gezinnen koken in de keuken van deze familiekamer en zit er uiteraard ook een badkamer in deze familiekamer. 

De grootste familiekamer bij dit familiehotel in Groningen is 120m2 groot en heeft twee aparte slaapkamers met in beide slaapkamers een groot tweepersoonsbed. Kijk voor meer informatie over hotel Miss Blanche even hier

Hotel Miss Blanche review

Dit hotel is door meer dan 1440 gasten beoordeeld, die een algemene score aan het hotel geven van een 8,6. De gezinnen die het hotel beoordeeld hebben, kwamen op een algemene score van een 9,5 uit. In totaal hebben meer dan 225 gezinnen het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Miss Blanche: de ruime kamers, het vriendelijke personeel, de locatie en een hele mooie inrichting worden als positieve punten genoemd van dit kinderhotel in Groningen. Zoals een ouder het hotel omschreef: Supervriendelijk personeel en had het gevoel alsof ik thuis was. Echt een zeer ontspannen verblijf gehad. We hadden de ruimte om gewoon te relaxen en konden ook zelf koken. We hebben ontzettend genoten! Ook een prachtig uitzicht vanaf onze familiekamer in Groningen.

Negatieve punten Hotel Miss Blanche: een aantal gezinnen benoemt dat het zeker in de zomermaanden best warm op de kamer kan zijn. 

Kijk voor meer informatie over hotel Miss Blanche even hier

Hotel Groningen met zwembad

Je hebt een aantal hotels in Groningen met zwembad. Het kan uiteraard wel lekker zijn als je de gehele dag in Groningen bent geweest om dan nog even lekker een plons te nemen in het zwembad van het hotel. Kijk je naar welke hotel in Groningen met zwembad in aanmerking hiervoor komen dan is alleen het Best Western Hotel Plus Groningen Plaza hier een geschikt hotel voor. Dit is het enige hotel in Groningen met zwembad, dat ook familiekamers aanbiedt voor gezinnen met twee kinderen. 

Wel zijn er net buiten Groningen twee hotels met zwembad die familiekamers aanbieden en deze hotels zetten we hieronder op een rij. 

Fletcher Familiehotel Paterswolde: dit kinderhotel ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Groningen. Dit viersterren hotel ligt langs het Paterswoldemeer en heeft een familiekamer voor gezinnen met twee kinderen. Deze familiekamer heeft een tweepersoonsbed voor de ouders en twee aparte  bedden voor de kinderen en ook een badkamer met bad. Dit hotel heeft een zwembad met daar omheen ligbedjes en je kan hier ook naar de sauna toe. 

Er is gratis parkeergelegenheid rondom het hotel en in de ochtend serveert het hotel een ontbijtbuffet. Gezinnen met kinderen geven het hotel een 8,6 als algemene score. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Familiehotel Paterswolde even hier. 

Hotel Waddengenot: ook dit hotel met zwembad biedt familiekamers aan voor gezinnen met twee kinderen. Deze familiekamer is 25m2 groot en heeft een tweepersoonsbed en een stapelbed op de kamer. Het hotel heeft een verwarmd binnenbad en ook een sauna, waardoor dit familiehotel ook in de winter een prima optie is. Dit hotel is ook geschikt voor grotere gezinnen, aangezien ze huizen verhuren voor maar liefst 11 personen en kleinere familiekamers voor bijvoorbeeld vijf of zes personen. 

Het hotel krijgt uit meer dan 1100 beoordelingen een algemene score van een 7,2. Kijk voor meer informatie over Hotel Waddengenot even hier.  

Kinderhotel Groningen

Uiteraard heb je nog wel een aantal kinderhotels in Groningen waar je kan overnachten in de stad, ondanks de meeste hotels geen familiekamers hebben voor gezinnen met twee kinderen. Wij hebben in deze lijst van kinderhotels in Groningen gekeken naar de locatie, de beoordelingen en de faciliteiten van de hotelkamer. In totaal heb je ook maar 5 tot 6 hotels waar ze kamers hebben met deze grootte. Wel zijn er nog andere accommodaties (vaak van particulieren) en wil je de hele lijst met kindvriendelijke accommodaties in Groningen kijk dan even hier

Kindvriendelijke hotel Groningen

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Groningen, dan hebben we nu de beste opties hierboven op een rij gezet. We zetten al deze kindvriendelijke hotels in Groningen nog even kort op een rij.

  1. City Hotel Groningen
  2. Best Western Apartments Groningen Centre
  3. Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
  4. Suite aan de A
  5. Hotel Miss Blanche

Hotel Groningen met zwembad.

  1. Best Western Hotel Plus Hotel Groningen Plaza
  2. Fletcher Familiehotel Paterswolde
  3. Hotel Waddengenot

Kijk voor de volledige lijst met kindvriendelijke hotels in Groningen even hier

Scroll naar boven