Euromast Review

In deze Euromast Review zetten we onze bevindingen op een rij naar aanleiding van de meerdere bezoeken die wij brachten aan de Euromast in Rotterdam. Wij bezochten deze uitkijktoren in Rotterdam met onze dochter en vonden het een leuke kinderactiviteit in Rotterdam. Wij namen de Euromast ook al op in onze blog Rotterdam met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van de stad op een rij hebben gezet. Naar aanleiding van ons bezoek geven we hier een review en geven we ook wat belangrijke informatie voor het bezoeken van de Euromast in Rotterdam. 

Euromast Rotterdam met kinderen

Bereikbaarheid Euromast Rotterdam

Doordat de Euromast vrij centraal in Rotterdam ligt is deze toren ook makkelijk te bereiken. Kom je met de auto dan kun je bij de Euromast Rotterdam betaald parkeren tegenover de toren op een grote parkeerplaats.  

Ook met het openbare vervoer is de Euromast prima te bereiken. Zo kun je met de metro vanaf het centraal station in Rotterdam reizen naar metrostation Coolhaven, vanwaar je nog ongeveer tien minuten moet lopen. Je kan vanaf het centraal station ook tram 8 naar Spangen nemen en dan stap je voor de toren uit bij halte Euromast. 

Euromast review
Euromast review

Euromast Rotterdam tickets

Je kan op de website van de Euromast in Rotterdam tickets kopen voor de toren en dat scheelt een paar euro in vergelijking dat je dit aan de kassa doet. Zeker als je met een aantal mensen bent in het gezin en je weet zeker dat je de Euromast wil bezoeken, kun je het beste vooraf dus op deze manier tickets kopen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis en voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar zijn de tickets voor de Euromast goedkoper. 

Kijk even op de website van Euromast Rotterdam voor het kopen van een ticket.

Euromast Rotterdam met kinderen

Euromast korting ANWB

Als je online gaat zoeken, dan kom je vaak verschillende kortingsacties tegen die behoorlijk wat geld kunnen schelen. Zeker als je met een aantal personen bent. Zoek daarom altijd even online of je ergens korting kan vinden. Wijzelf kregen via ons lidmaatschap van de ANWB korting op de entreeprijs van de toren. 

Deze acties zijn vaak periodiek, waardoor je vooraf even moet uitzoeken welke kortingsacties er allemaal zijn als je de Euromast in Rotterdam wil gaan bezoeken. 

Euromast Rotterdam
Euromast Rotterdam met kinderen

Euromast Rotterdam met kinderen

Op de Euromast in Rotterdam heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Je kan er namelijk met kinderen ook een leuke vragenlijst doen. Toen wij de Euromast bezochten hadden ze een vragenlijst over allerlei zaken van de Euromast. Terwijl we vragen beantwoordden, konden we onderweg naar de top ook genieten van het prachtige uitzicht van de toren. Onze dochter vond het leuk om deze vragen te beantwoorden.

Daarnaast kun je op de Euromast Rotterdam met kinderen ook Euroscoop bezoeken. Dit is een soort van attractie die je helemaal mee neemt naar de top van de toren. Het begint met heel veel lichtjes en je gaat langzaam naar boven. Wat heel tof is, is dat je door het glas onder jouw voeten naar beneden kan kijken. Vind je dit te spannend, dan kun je het glas dempen en dan kun je niet meer naar beneden kijken. Ook dit is super leuk om met kinderen te bezoeken.

Euromast met kinderen
Euromast Rotterdam met kinderen

High Tea Euromast Rotterdam

Je kan bij de Euromast in Rotterdam ook een hapje eten. Bovenin de toren heb je een restaurant zitten, waar je een hapje kan eten. Wij hebben hier al meerdere keren geluncht en dat was lekker eten en je had ook nog een prachtig uitzicht! Overigens draait deze brasserie niet rond, zoals je wel vaker in het buitenland ziet bij dit soort torens. 

Deze brasserie heeft verschillende arrangementen die je hier kan afnemen. Zo kan je hier een High Tea of High Wine boeken, maar ook een complete brunch of lunch. Kijk op de website van de Euromast voor de verschillende opties. 

Euromast Rotterdam met kinderen

Overnachten in Rotterdam!

Rotterdam is een hele toffe stad om een stedentrip naar toe te maken. Er is in Rotterdam genoeg te doen om je minimaal een hele week te vermaken. Inmiddels hebben wij door onze vele stedentrips naar Rotterdam in veel verschillende hotels geslapen en we hebben onze bevindingen over deze hotels in een blog geplaatst. In de blog kindvriendelijk hotel Rotterdam zetten we een aantal hotels waar we geslapen hebben op een rij en geven we de voor en nadelen van ieder hotel, zodat je makkelijk een keuze kan maken. 

Euromast Rotterdam met kinderen

Euromast review: Conclusie

Wij vonden onze bezoeken aan de Euromast iedere keer weer een hele toffe ervaring. Deze uitkijktoren is toch wel één van de bekendste gebouwen in Rotterdam en vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam. Daarnaast hebben ze met de vragenlijst en Euroscoop het ook aantrekkelijk gemaakt voor gezinnen met kinderen om de toren te bezoeken.

Je kan het bezoek aan de toren combineren met een lunch of High Tea in de toren. Kijk voor meer informatie over tickets en de mogelijkheden om wat te eten en te drinken even op de website van de Euromast Rotterdam

Scroll naar boven