Essaouira met kinderen

Een bezoek aan de stad Essaouira met kinderen is zeker een leuke toevoeging als je een rondreis door Marokko maakt. Deze stad staat in heel Afrika bekend om zijn harde wind die er gedurende het gehele jaar staat. Dat zorgt er ook wel voor dat het wat minder warm is in Essaouira. Daarnaast is het een fijne plek om even te relaxen aan het einde van jullie reis. Wij bezochten Essaouira aan het einde van onze rondreis door Marokko en in deze blog zetten we alle leuke kinderactiviteiten in Essaouira op een rij.

Essaouira met kinderen

Beste reistijd Essaouira met kinderen

Je kunt de stad Essaouira met kinderen eigenlijk het gehele jaar wel bezoeken. Het regent niet veel in de stad en de temperaturen komen niet snel onder de 15 graden. Vanaf de maand april beginnen de temperaturen te stijgen en is het rond de 23 graden. In de zomermaanden kan het erg warm zijn, maar dan is het fijn dat er een windje staat waardoor het niet super warm aanvoelt.

Wij bezochten Essaouira in de zomermaanden, maar vonden de temperatuur in de stad hier goed te doen (in tegenstelling tot andere steden in Marokko). Tot en met de maand november blijven de temperaturen boven de 20 graden en kun je de stad nog prima bezoeken.

Essaouira met kinderen
Essaouira met kinderen

Kinderactiviteiten Essaouira

#1 Oude stad Essaouira

De oude stad van Medina wordt door de meeste gezinnen met kinderen wel bezocht. In tegenstelling tot veel steden in Marokko is de kern van de stad (de medina) erg rustig en erg georganiseerd. Je kunt hier prima rondwandelen en je hebt hier niet te maken met hele smalle steegjes. Verdwalen in de medina van Essouira zal daarom niet snel voorkomen. Toch is het leuk om een rondje door de medina te maken.

Rondom de stad staan hoge vestigingsmuren, waardoor de stad wel lijkt op een groot kasteel. Op deze muren staan ook nog de oude kanonnen van vroeger die je gratis kan bezoeken. Zeker met kinderen is dit leuk om even te bekijken. Je hebt vanaf de muren ook een prima uitzicht en tegen het einde van de dag kun je vanaf de muren ook mooi de zon zien ondergaan.

Je hebt bij Skala du Port ook nog een uitzichtpunt dat je kan bezoeken, maar het uitzicht is niet super goed. De entree is 50 dirham, dus zeker met een gezin kan het bedrag dan behoorlijk oplopen. Wij hebben een middag in de oude stad rond gewandeld en vonden het vooral een hele relaxte wandeling. Het is qua bezienswaardigheden niet de meest spannende medina van Marokko, maar wel lekker overzichtelijk. Je kan hier ook prima met een buggy rondrijden.

Essaouira met kinderen
Essaouira met kinderen

#2 Strand van Essaouira

Je kunt in Essaouira met kinderen ook naar het strand gaan. Bij de stad ligt een ruim strand die wel 2 kilometer lang is. Ook ligt er aan het strand een soort van promenade met allerlei winkeltjes. Dit is ook een prima plek om langs het strand te wandelen. Op het strand is ook een klein betaald speelgebied (10 dirham) voor kinderen, waar ze kunnen spelen. Dit stelt alleen niet zo heel erg veel voor.

Het is mogelijk om een ochtend of een middag naar het strand te gaan en zoals je op de foto’s hieronder ziet was het toen wij er waren erg druk op het strand. Je kan een bedje huren om lekker te liggen op het strand. Voor vrouwen is het mogelijk om in bikini op het strand te liggen, maar zoals je ook op de foto’s kan zien is dit niet de standaard. Het kan daarom voor vrouwen wel een beetje ongemakkelijk zijn.

Strand van Essaouira
Strand van Essaouira

#3 De haven van Essaouira

De derde leuke plek om in Essaouira met kinderen naar toe te gaan is de haven van de stad. Iedere middag wordt hier de vis van de dag binnengehaald en dat is zeker een aanrader om even te bekijken. Je ziet dan de vissers de vissen uit de verschillende boten halen en daarbij zie je verschillende soorten vissen. Daarnaast vonden wij het een hele fotogenieke plek met al die blauwe bootjes in de haven.

Het is daarom dan ook niet gek dat je in Essouira in de restaurants overal verse vis kan eten. Ben je een liefhebber van vis, dan is Essouira een goede plek om naar toe te gaan.

Kinderactiviteiten Essaouira
Kinderactiviteiten Essaouira

Kindvriendelijke restaurant Essaouira

Je kunt in Essaouira met kinderen prima eten. Er zijn best wel wat kindvriendelijke restaurants waar je een hapje kan eten. Ook heeft Essaouira een grote Carrefour supermarkt, waar je de meeste producten wel kan halen die ze vaak niet in de wat kleinere supermarkten hebben. Hierdoor is het zelfs prima mogelijk om zelf te koken.

Maar ook uit eten in een restaurant hoeft niet super duur te zijn. We zetten hieronder een aantal leuke kindvriendelijke restaurants in Essaouira op een rij.

Ocean Vagabond: zoek je een kindvriendelijk restaurant in Essaouira waar je lekker kan eten, dan is dit een hele goede optie. Ocean Vagabond ligt aan het strand en je ziet vanaf het restaurant de kamelen en paarden op het strand voorbij komen. Er is dus zeker met kinderen genoeg te zien. Het terras heeft veel bomen met schaduw en je hebt hier ook heerlijk relaxbanken. Een fijne strandtent dus om een paar uurtjes door te brengen.

Dar Kenavo: dit kindvriendelijke restaurant ligt wel iets buiten de stad op 20 minuten rijden, maar het is mogelijk dat je door het restaurant wordt opgehaald uit de stad. Uiteraard kan je ook zelf een taxi regelen en naar het restaurant rijden. Het grote voordeel van dit restaurant is dat er een zwembad bij het restaurant ligt, waardoor kinderen lekker kunnen spelen aan het zwembad tijdens de lunch of het diner. Heb je ook bij jouw accommodatie geen zwembad, dan is dit een prima oplossing om toch gebruik te kunnen maken van het zwembad van het restaurant.

Taros Café: naar dit restaurant moet je vooral gaan voor het uitzicht en de sfeer en wat minder voor het eten. Je kan hier het beste alleen een drankje doen en genieten met jouw kinderen van het uitzicht. In de avond is hier ook live muziek, maar dat is wel pas laat en zeker met kinderen kan dat te laat zijn.

Truskala Café: zoek je een lekker vegetarisch restaurant dan is dit restaurant een goede optie. Een hele sfeervolle plek om te eten en het eten is hier erg goed. Overigens serveren ze hier naast de vegetarische gerechten ook verschillende visgerechten.

Kindvriendelijk restaurant Essaouira

Kindvriendelijk hotel Essaouira

Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke hotels in Essaouira. Het is zeker met kinderen wel fijn als het hotel een zwembad heeft, zodat je ook even kunt relaxen na een gehele dag in de stad rondgelopen te hebben. Daarnaast is het voor vrouwen ook een plek waar je gemakkelijker in bikini rond kunt lopen en kunt zonnen.

Wij hebben verschillende hotels met zwembad in de verschillende prijsklassen op een rij gezet, die allemaal een 8 of hoger scoren als algemene score uit heel veel beoordelingen van gasten. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Georganiseerde reis door Marokko met kinderen

Je kan natuurlijk alles zelf regelen als je gaat reizen door Marokko, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je via een reisorganisatie een rondreis boekt. Dan wordt alles voor jullie geregeld en hoef je daar niet naar om te kijken. Dat kan makkelijk zijn. Kijk voor meer informatie over de georganiseerde rondreizen van TUI even hier.

Scroll naar boven