Escape Park Penang

Escape Park Penang: waterpark en klimpark in Penang

Het Escape Park Penang is super leuk om met kinderen heen te gaan. Het park bestaat uit een waterpark gedeelte en een klimpark gedeelte. Ze hebben er bijzondere attracties, zoals de langste glijbaan ter wereld en de langste zipcoaster ter wereld. Voor gezinnen met kinderen kun je je er prima een hele dag vermaken. Naar aanleiding van ons bezoek aan dit park in Penang zetten we alle informatie en onze bevindingen op een rijtje. 

Escape Park Penang
Escape Park Penang

Algemene informatie Escape Park Penang

Het Escape park in de buurt van Penang is een waterpark gecombineerd met een klimpark. Je kunt er gemakkelijk met een Grab taxi naar toe rijden vanuit heel Penang. Vanuit Georgetown is het iets meer dan een half uurtje rijden met de auto. Wij zaten in het Hard Rock hotel in Penang en vanaf daar is het een kleine 10 minuutjes rijden met de auto.

De kaartjes voor het park kun je gemakkelijk vooraf via internet kopen of gewoon aan de deur. Toen wij er iets voor 10 uur waren (wanneer het park open gaat) was het nog niet druk. Je kunt er voor een kleine vergoeding kluisjes huren die je de hele dag onbeperkt open en dicht kunt doen. Dat is fijn omdat je je mogelijk een aantal keren om moet kleden om te switchen tussen het waterpark en het klimpark.

Escape Park Penang
Escape Park Penang

Het klimpark van Escape Park Penang

In dit gedeelte, het droge gedeelte, moet je voor alle activiteiten kleding aan en dichte schoenen. Zorg er dus voor dat je naast bijvoorbeeld je slippers voor het natte deel ook dichte schoenen bij hebt anders kun je bijna geen activiteiten doen in het klimgedeelte.

Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen. Wij gingen als eerste van de Tubby racer. Dit is een borstel baan waar je met banden vanaf gaat. Je moet hiervoor eerst met de stoeltjeslift omhoog en daarna worden de banden bovenaan de baan aan elkaar vastgemaakt zodat je met het hele gezin tegelijk van de baan gaat. Wij vonden dit echt een super leuke baan. Hij gaat ook echt hard!

Vervolgens hebben we wat andere klimactiviteiten gedaan. Zo deden Joep en Sophie samen het klimparcours “Monkey Business”. Zij namen het moeilijkste parcours (parcours 3) en dit was ook het hoogste parcours en voor Sophie eigenlijk net iets te moeilijk. Je hebt ook 2 lagere parcours die voor kinderen meer geschikt zijn. 

Het zijn wel uitdagende parcours met verschillende ziplines tussendoor. Voor deze activiteit heb je een klimgordel nodig. Deze klimgordel kun je ophalen bij een speciale balie aan het begin van het klimpark. De klimgordel houd je gewoon aan bij alle activiteiten in het klimgedeelte. De kinderen krijgen bij elke activiteit een losse gordel.

Joep deed ook nog even het Slingshot waarbij je als het ware gekatapulteerd wordt en de lucht in wordt geschoten. Helaas mocht Sophie deze activiteit niet doen omdat ze minder dan 40 kilo woog.

Sophie deed vervolgens in haar eentje ook nog een aantal klimactiviteiten zoals bijvoorbeeld de Gecko tower. Dit is een klimmuur in de vorm van een huis waar je gezekerd tegenop kunt klimmen. Het gaat op tijd dus het doel is om zo snel mogelijk de knop helemaal bovenaan de muur in te drukken.

Daarnaast deed ze ook nog kunstjes op de Aerobat. Dit is een activiteit waarbij kinderen van een platform naar beneden zwieren. Ook maakte Sophie nog een vrije val van Atans Leap. Bij deze activiteiten was het echt helemaal niet druk en kon Sophie meteen beginnen.

Wij deden met z’n drieën ook nog de family trail. Dit is een klimparcours speciaal voor gezinnen en op maximaal een paar meter boven de grond. Dit was super leuk om samen te doen en voor kleinere kinderen ook zeker een aanrader. Voor de ouders is het soms wel een beetje afzien omdat de tunnels waar je doorheen moet kruipen meer voor kinderen gemaakt zijn. 

Aan het einde van de dag gingen we weer met de stoeltjeslift naar boven om van de Zipcoaster te gaan. De Zipcoaster is de langste Zipcoaster van de wereld! Dus die wilden we zeker niet missen.

Helaas stond er bij de Zipcoaster wel een wat langere rij. Wij hebben ongeveer een half uur gewacht. We hoorden dat er op drukke dagen wel een wachtrij van 1 tot 2 uur kan staan. Dit komt ook omdat er maar 2 mensen tegelijk van de Zipcoaster kunnen en het proces om mensen te zekeren best lang duurt.

Het wachten was zeker de moeite waard, want het is echt een gave attractie. Je hangt in een soort ijzeren ei onder een baan die behoorlijk hard naar beneden gaat. Het park is prachtig gelegen dus als je met de Zipcoaster naar beneden gaat heb je ook een mooi uitzicht.

Escape Park Penang
Escape Park Penang

Het waterpark van Escape Park Penang

Vervolgens zijn we naar het waterpark gedeelte gegaan. Hier heb je onder andere de langste waterglijbaan van de wereld. Je gaat hier met een band vanaf. Deze glijbaan heeft ook een notering in het Guinness Book of Records. Voordat je met deze glijbaan kunt moet je wederom met de stoeltjeslift omhoog. Je neemt zelf je band mee in de stoeltjeslift. 

Je kunt kiezen tussen een band waar je met z’n tweeën in kunt en een band waar je alleen in gaat. Boven aangekomen konden we met z’n drieën tegelijk van de glijbaan af. Ze maakten de band voor 2 personen en voor 1 persoon aan elkaar vast. Het was echt een super leuke ervaring. Er lijkt geen einde te komen aan deze glijbaan! We hebben getimed; je doet er ongeveer 3:30 minuten over om beneden te komen.

Daarnaast heb je nog drie andere grote glijbanen met een band. Hier kun je met een tweepersoonsband of een eenpersoonsband vanaf. Ook heb je twee torens met allerlei glijbanen waar je zonder band vanaf moet. Eentje voor grotere kinderen en volwassenen en eentje voor wat kleinere kinderen. Ook deze glijbanen zijn echt leuk om vanaf te gaan.

Joep wilde de Banana Flip wel proberen. Dit is een glijbaan waarbij je op een platform moet gaan staan en het platform onder je weg wordt getrokken. Aan het eind van deze glijbaan word je gelanceerd en kom je in het water terecht. Voor de toeschouwers ziet dit er erg grappig uit.

Sophie heeft ook de verschillende duikplanken uitgeprobeerd. Er is ook nog een glijbaan waar je met een matje af kunt, de speedracer. Dit is ook een leuke glijbaan omdat je met z’n allen langs elkaar een wedstrijdje kunt doen. Deze glijbaan gaat ook echt hard.

Er is ook nog een golfslagbad en een bad waar je aan de bar een drankje kunt doen. Sophie vond ook het opblaasbare klimparcours in het water erg leuk om te doen. Ook is er een lazyriver waar je met een roeibootje doorheen kunt varen. Uiteraard kun je er ook met een band doorheen. 

Waterpark Penang
Waterpark Penang

Eten en drinken

Je kunt wat eten en drinken bij een fastfoodrestaurantje in het midden van het park. Je kunt hier hamburgers, kip en friet krijgen. Daarnaast is er ook een winkeltje waar je zwemkleding en drinken kunt kopen. Het is ook mogelijk om eigen eten en drinken mee te nemen naar het park toe. 

Waar overnachten in Penang met kinderen?

Wij sliepen tijdens ons verblijf in Penang in het Hardrock Hotel Penang en dat vonden wij echt super tof! Het hotel ligt ook super dichtbij het Escape park in Penang en in ongeveer tien minuutjes ben je met de auto vanaf het hotel bij Escape Park Penang. 

Het viel ons op dat er veel Nederlandse gezinnen verbleven in dit hotel (wij waren er in de zomervakantie) en dat snappen we ook, aangezien er voor kinderen een heel tof zwembad bij zit met meerdere glijbanen. Wij hadden een hele mooie kamer, waarbij voor onze dochter er een extra bed in de kamer was geplaatst. 

Ook het ontbijt in de ochtend vonden wij erg uitgebreid en erg lekker. Wij hadden maar twee nachten in dit hotel geboekt, maar hadden achteraf wel iets langer in het hotel willen verblijven. Onze dochter had het namelijk super goed naar haar zin in het hotel. Kijk voor meer informatie over het Hardrock Hotel in Penang even hier

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Penang even hier. 

Hardrock Hotel Penang
Hardrock Hotel Penang

Scroll naar boven