Emmen met kinderen

Emmen met kinderen: vijf leuke activiteiten op een rij!

Wat te doen in Emmen met kinderen? Wij vroegen het ons af toen we de regio bezochten. We kenden de plaats Emmen eigenlijk alleen van de lokale voetbalclub en dierentuin Wildlands. Beperk je je echt tot de stad Emmen dan is er voor een weekendje weg, misschien te weinig te doen. Het centrum is klein maar wel gezellig en er staat ook een tof klimtoestel midden in het centrum. Bezoek je de regio Emmen dan is er nog wel meer te ondernemen voor gezinnen met kinderen en kun je je prima een weekend vermaken. We zetten de leukste activiteiten in Emmen met kinderen op een rij. 

Emmen met kinderen
Emmen met kinderen

Emmen met kinderen #1: Wildlands

Dierentuin Wildlands ligt praktisch in het centrum van de stad Emmen en vanaf het centrum loop je in iets meer dan tien minuten naar de ingang van de dierentuin. Het centrum is daarom ook een optie om je auto te parkeren, aangezien de dierentuin zelf geen parkeerplaats heeft. Kom je alleen voor de dierentuin dan parkeer je de auto het beste bij Q park Wildlands, vanwaar het ongeveer vijf minuten lopen naar de ingang is. Toen wij deze dierentuin bezochten hebben we de auto ook hier geparkeerd. 

De dierentuin heeft wel iets weg van een safaripark zoals de Beekse Bergen en je kunt in dit park ook de meeste bekende Afrikaanse dieren bewonderen. De dierentuin is ingedeeld in verschillende gebieden zoals Jungola, Nortica, Serenga en het Kompasplein. In Nortica verken je het poolgebied met de dieren die hier bij horen, Serenga is het gebied van de woestijn en de steppe van Afrika en in Jungola waan je je in de jungle met tropische diersoorten en hier kun je ook een tochtje over de rivier maken. Wij vonden het echt een leuk dierenpark, waar ook nog eens genoeg te doen is voor kinderen. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Naast een tochtje met de boot, kun je in de dierentuin ook op safari gaan in een oude legertruck en zo tussen de beesten door rijden. Voor kinderen is er genoeg gelegenheid om te spelen in de dierentuin. Er zijn veel speeltuinen in het park en deze zijn verbonden met de thema’s in de dierentuin. Er zijn verschillende klimtoestellen, glijbanen, touwbruggen en er is zelf een binnenspeeltuin.

Met name die binnenspeeltuin is erg leuk en wij hebben ons hier meer dan een uur prima vermaakt. Wij schreven over ons bezoek aan deze dierentuin de blog Wildlands Emmen met kinderen

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Emmen met kinderen #2: Emmerdennen

In dit bosgebied in Emmen kun je mooie wandelingen maken met je kinderen. Het bos ligt op een paar minuten rijden van het centrum van Emmen en in het bos vind je ook de bekende hunebedden uit de regio. Hunebed d’45 ligt hier en dit is de op twee na grootste hunebed van Nederland.

Emmen met kinderen
Emmen met kinderen

Bij de Hunebed is ook een parkeerplaats en als je in de buurt bent van de Emmerdennen dan is het leuk om er even te stoppen. Voor kinderen zijn de stenen een leuk klimobject, ondanks dat het eigenlijk verboden is. Verder liggen er in de Emmerdennen een kabouterpad. Je kunt hier kiezen uit twee verschillende routes van één en twee kilometer lang. 

Emmen met kinderen
Emmen met kinderen

Emmen met kinderen #3: Zwembad Aquarena

Is het tijdens een stedentrip naar Emmen met kinderen een dag minder weer, dan is het leuk om zwembad Aquarena te bezoeken. Dit zwembad ligt in het oosten van de stad en met de auto rijd je er in minder dan tien minuten naar toe. De entree van het zwembad is een paar euro per persoon. 

Het zwembad heeft twee leuke glijbanen voor kinderen. Een zwembad is een brede familieglijbaan en de andere glijbaan is een glijbaan met lichtjes en muziek in de glijbaan, waarbij je vooraf een keuze kunt maken op een scherm in wat voor setting (bijvoorbeeld formule 1) je wil glijden. Wat spectaculair aan dit zwembad is, is de klimwand die in het water staat. Kinderen kunnen een aantal meter omhoog klimmen, waarna ze zich in het water kunnen laten vallen. 

Ook heeft het zwembad een gedeelte voor jongere kinderen, waarbij het water niet diep is. 

Emmen met kinderen
Emmen met kinderen

Emmen met kinderen #4: Veenpark

Op een kwartiertje rijden van het centrum van Emmen ligt het Veenpark. In dit park wordt de geschiedenis van de omgeving verteld aan de hand van verschillende activiteiten. Bij dit openlucht museum heb je verschillende huisjes uit vroegere tijden. Zo heb je een schooltje, een bakkerij, een klompenmakerij, een molen en nog meer van dit soort gebouwen. 

In het dorp rijden twee treintjes en ook is het mogelijk om een tochtje op een boot te maken. Ook kunnen kinderen een speurtocht door het dorp doen, waarbij ze het verhaal van Liesje volgen. Net buiten het Veenpark ligt ook nog een behoorlijke speeltuin voor de kinderen om te spelen.

Ook is er een restaurantje waar je wat kunt eten en drinken. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en alle activiteiten van het park even op de website van Veenpark of lees deze blog Veenpark Drenthe eens een keer waarin een review over het park wordt gegeven. 

Emmen met kinderen #5: Plopsaland Coervorden

Op iets meer dan twintig minuten rijden van het centrum van Emmen ligt Plopsaland Coevorden. Wij waren al geweest bij de Plopsaparken van de Panne en in Hasselt en wilden graag ook het park in Nederland bezoeken. Als we eerlijk zijn dan is Plopsaland Coevorden bijna gelijk aan het indoorpark in Hasselt, maar daarom zeker niet minder leuk. Wij hebben ons er wederom een hele dag vermaakt. 

Toen wij er waren op een warme zomerdag was het erg rustig in het park, waardoor we zo door konden lopen bij alle attracties. Het was voor onze dochter (die bijna overal alleen in mocht) mogelijk om meerdere keren achter elkaar in dezelfde attractie te gaan. Het park draait volledig om de bekende figuren van studio100 zoals Bumba, Wicky de Viking, K3, Maya de Bij en Kabouter plop. 

Emmen met kinderen
Emmen met kinderen

Het park heeft een binnen en een buitengedeelte, maar het grootste deel van de attracties is binnen. Zo heb je een achtbaan, schommelschip, carroussel, zweefmolen, botsauto’s en nog een aantal van dit soort attracties. Daarnaast staan er door het park genoeg speeltoestellen waar kinderen ook gewoon kunnen spelen. 

In het buitengedeelte is wederom een groot speelgedeelte. Verder hebben ze hier een hoge klimtoren, een K3 verkeersplein en een draaimolen van de brandweer. Ook zijn er verschillende waterfonteinen waar de kinderen (en ouders) verkoeling kunnen zoeken. Ook kun je naar verschillende shows die draaien om de verschillende hiervoor beschreven figuren. Wij waren er een hele dag en hebben ons uitstekend vermaakt met onze dochter van zes jaar. Ondanks het niet in Emmen zelf ligt is het een prima activiteit om in Emmen met kinderen tot een jaar of tien te bezoeken. 

Emmen met kinderen
Emmen met kinderen

Waar overnachten in Emmen met kinderen?

Camping Drentse Monden

Wij sliepen toen we de regio bezochten op Camping Drentse Monden op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Drenthe. Op deze mini camping sliepen we in het trekkershutje van de camping en genoten we in de namiddag van het zwembad waar we gebruik van mochten maken op de camping. Wij kregen gelijk toen we op deze camping stonden een echt vakantiegevoel, mede door het heerlijk weer wat we hadden tijdens ons verblijf. Een prima locatie om te overnachten tijdens een bezoek aan de regio Emmen met kinderen. Voor een uitgebreid verslag over deze camping, lees onze blog camping Drentse Monden met kinderen

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

Scroll naar boven