Durban met kinderen

Beste reistijd Durban met kinderen

Je kan Durban met kinderen het gehele jaar bezoeken. In de maanden november tot en met februari is het zomer in Durban, maar regent het ook een stuk meer dan in de wintermaanden (juni/ juli en augustus). In deze wintermaanden is het weliswaar droog, maar kunnen de temperaturen wel rond de 15 graden zijn. Toch staat Durban bekend als de stad met een gunstig klimaat, waardoor je ook geluk kan hebben en dat het wel boven de 20 graden is in de winter. Het zeewater blijft in ieder geval op temperatuur in de wintermaanden en het is mogelijk om dan te zwemmen.

Wij hebben zelf Zuid-Afrika ook in deze winterperiode bezocht en toen was het prima weer, maar wel te fris om echt te gaan zwemmen. De beste periode om Durban met kinderen te bezoeken is in de maanden maart/ april en september / oktober. Dan regent het een stuk minder dan in de zomermaanden en is de temperatuur tussen de 20 en 25 graden.

Vervoer naar Durban

De meeste gezinnen met kinderen ontdekken Zuid-Afrika met een huurauto. Je kan reizen met bussen tussen de steden, maar dan ben je lang onderweg en met een huurauto heb je veel meer de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Daarnaast bespaart het je enorm veel tijd. Wij hebben in Zuid-Afrika 2 keer een auto gehuurd en we deden dit via de verhuurmaatschappij Sunny Cars.

Durban met kinderen

Kinderactiviteiten Durban

#1 uShaka Marine World

Één van de leukste plekken om in Durban met kinderen te bezoeken is uShaka Marine World. uShaka Marine World ligt in het centrum van de stad aan het strand en hier is van alles te doen voor gezinnen met kinderen. Als eerste kun je bij uShaka Marine World een waterpark bezoeken met kinderen. Het uShaka Wet ’n Wild is een waterpark met verschillende zwembaden en verschillende glijbanen.

Het waterpark heeft 10 verschillende glijbanen en ook nog 2 verschillende soorten rivieren, waar je met een opblaasbare band op gaat. Het waterpark is van woensdag tot en met zondag open en je kan je hier prima een gehele dag vermaken met het gezin.

Daarnaast kun je bij uShaka Marine World ook verschillende zeedieren gaan bekijken bij Sea World. Je hebt hier verschillende aquaria die je kan bezoeken en daarnaast zijn er verschillende shows met dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen. Daarnaast heb je bij uShaka Marine World ook een Shipwreck Aquarium, waar je weer andere zeedieren kunt zien. Let er wel op dat je voor al deze dingen apart entree moet betalen voor het gezin.

Verder zijn er bij uShaka Marine World verschillende reptielen die je kan bekijken, is er een speelgedeelte voor de jongste kinderen en is het mogelijk om hier te gaan klimmen en ziplinen in een klimpark. Kortom er is hier genoeg te doen om je minimaal 2 dagen te vermaken met het gezin.

#2 Golden Mile Durban

uShaka Marine World ligt aan de Golden Mile van Durban. Dit is een soort van boulevard aan het strand van de stad, waar het leuk is om een rondje te lopen. Durban is niet overal even veilig en deze Golden Mile wordt goed bewaakt door camera’s en agenten. Je kan hier dan ook veilig wandelen, ondanks je altijd nog steeds moet blijven opletten (zeker voor zakkenrollers).

Uiteraard kan je bij de Golden Mile ook naar het strand toe. Dit goudkleurige strand is meer dan 6 kilometer lang en kan druk bezocht worden. Door het klimaat blijft hier de oceaan ook in de wintermaanden erg warm en daardoor kun je hier het gehele jaar door in de zee zwemmen. Er zijn in het water bij het strand ook netten geplaatst, zodat haaien niet bij de toeristen in de buurt kunnen komen.

Je hebt op de Golden Mile Mini World liggen dat je met kinderen kan bezoeken. Hier zijn allerlei gebouwen in het klein nagebouwd. Je kan hier ongeveer een half uur rondlopen en dan heb je het ook wel gezien. Het is niet super groot, maar de entreeprijs is ook laag.

Om de Golden Mile in Durban met kinderen te verkennen kan je fietsen huren. Ze hebben verschillende fietsen die je kan huren zoals een tandem, waarbij je samen met jouw kind kan fietsen, maar ze hebben ook kinderfietsen. Met een gezin is het ook mogelijk om een fiets te huren, waar je met 4 personen op kan zitten.

Durban met kinderen

#3 PheZulu Safari Park

Het is ook mogelijk om in de omgeving van Durban met kinderen op safari te gaan. Het PheZulu Safari Park ligt op iets meer dan een half uur rijden van het centrum van Durban. Je kan hier een game drive boeken van ongeveer een uur in dit park. Het park is niet super groot en ook niet alle dieren kun je hier spotten. Wel heeft het park zebra’s, giraffen, gnoes en verschillende andere dieren.

Je kan in de buurt van Durban met kinderen ook op safari gaan in het Tala Game Reserve. Het Tala Game reserve ligt op een uur rijden van Durban en je hebt hier verschillende dieren die je kan spotten zoals de giraf, de struisvogel, het nijlpaard, de neushoorn en nog verschillende andere dieren. Ook hier kan je met een gids op pad gaan om de dieren te spotten in het park.

Kindvriendelijke tips Krugerpark

#4 Moses Mabhida Stadium

In 2010 was het WK voetbal in Zuid-Afrika en ook Durban was één van de speelsteden tijdens dit evenement. Voor dit WK voetbal hebben ze hier ook een enorm stadion laten bouwen, dat je tegenwoordig nog steeds met kinderen kan bezoeken. Je kan hier een rondleiding door het stadion boeken, waarbij je onder andere een bezoek brengt aan de kleedkamers. Het stadion wordt nog steeds gebruikt voor sportevenementen en muzikale evenementen.

Een andere spectaculaire activiteit die je bij het stadion kan doen is de Adventure Walk. Dit is een trap van 500 treden die naar de nok van het stadion gaat en waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad Durban. Bij het stadion ligt ook People’s Park, waar ook een speeltuin ligt voor kinderen. Hier zit ook een café bij waar je een drankje kan halen.

#5 Durban Botanical Garden

De botanische tuin van Durban is de oudste tuin van Zuid-Afrika en deze tuinen liggen midden in het centrum van de stad. Het is een prima plek om te gaan wandelen en de drukte van de stad even te ontvluchten. De toegang tot de tuin is gratis, dus dit is ook een mooi budget uitje als je iets met kinderen in de stad wil gaan doen. Wel wordt een donatie op prijs gesteld om de tuinen te onderhouden.

De tuinen zijn het gehele jaar open en het is mogelijk om hier aapjes te spotten in deze tuinen. Je kan een rondleiding krijgen door de tuinen en dan word je in een golfkarretje door het park gereden en vertelt een gids over de bloemen en planten van deze tuin. Je kunt je hier prima voor een uurtje (of 2) vermaken in deze botanische tuinen van de stad.

Het is ook mogelijk om in de tuin te picknicken met het gezin. Een prima plek om te lunchen dus in Durban met kinderen. Je kan de auto gratis voor de deur van de tuinen parkeren.

Durban met kinderen

Overige kinderactiviteiten Durban

Naast de hierboven genoemde kinderactiviteiten in Durban zijn er nog meer activiteiten die je kan ondernemen in de stad. We zetten hieronder nog een aantal kinderactiviteiten in Durban kort op een rij.

#6 Natural Science Museum: dit is een museum midden in het centrum dat je gratis kan bezoeken. Je hebt hier verschillende opgezette dieren die je kan bekijken en het ligt in een prachtig gebouw. Verwacht er niet super veel van, maar als jullie graag een museum willen bezoeken in Durban dan is dit een prima optie.

#7 Crocodile Creek: deze toeristische attractie ligt op ongeveer 3 kwartier rijden van het centrum van Durban af. Je hebt hier meer dan 2000 dieren, waaronder krokodillen en slangen. Er worden bij Crocodile Creek shows/ voorlichtingen gegeven over de krokodil. Ook is er een klein speelgedeelte voor de kinderen bij Crocodile Creek.

#8 Flag Animal Farm: deze kinderboerderij ligt op ongeveer 3 kwartier rijden van Durban. Je hebt hier naast de boerderijdieren die je kan bekijken ook een speeltuin buiten en een park met dinosaurussen. Ook kan je hier ponyrijden en een ritje op een tractor maken. Ook is er een waterpark dat alleen in de vakanties en de weekenden open is. Je betaalt voor dit waterpark per uur. Daarnaast kunnen kinderen voer kopen en de boerderijdieren voeren.

#9 Mitchell Park Zoo: deze dierentuin ligt in het centrum van Durban en je kan hier vooral kleinere dieren bekijken. Ook ligt er een speeltuin in de dierentuin. Wel zijn de online recensies over deze dierentuin erg divers. Veel mensen met een negatieve recensie geven aan dat de dieren in te kleine hokken zitten en niet goed worden onderhouden.

Durban met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Durban

Je hebt in de omgeving van Durban verschillende kindvriendelijke restaurants die je kan bezoeken voor een hapje en een drankje. We zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Durban op een rij.

O&O Cafe: dit kindvriendelijke restaurant ligt iets buiten het centrum van Durban op ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Er is bij het restaurant genoeg te doen voor kinderen. Zo heeft het restaurant een speelgedeelte binnen in het restaurant, maar is er ook buiten genoeg te doen voor kinderen. Zo heeft het restaurant een mooie tuin, is er een klimmuur en heb je er een springkussen in de vorm van een kasteel. Kinderen kunnen hier ook hun eigen pizza’s maken.

KZNSA Arts Cafe: dit kindvriendelijke restaurant ligt in het centrum van Durban en is een erg populair restaurant in de stad. Je kan bij het restaurant zowel binnen als buiten zitten en het restaurant heeft een mooie tuin met een speelruimte voor de kinderen. Je kan dus de kinderen hier in de gaten houden als je aan het eten bent in de tuin.

Marula Coffee Shop: dit restaurant ligt iets buiten het centrum van Durban op ongeveer een kwartier rijden met de auto. Je hebt bij dit restaurant buiten een speeltuin liggen en je kan bij dit restaurant sushi eten, maar ook andere gerechten zoals een hamburger met friet.

Kindvriendelijk hotel Durban

Je kunt in Durban met kinderen prima overnachten. Je hebt genoeg kindvriendelijke accommodaties in de stad, waardoor er genoeg keuze is. Wij hebben in iedere prijsklassen de beste accommodaties op een rij gezet. Deze accommodaties hebben een hele hoge algemene beoordeling, die gegeven is door gezinnen met kinderen die hier overnacht hebben. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Georganiseerde reis Zuid-Afrika

Je kan natuurlijk ook er voor kiezen om een reis naar Zuid-Afrika te boeken bij een reisorganisatie als TUI. Je hoeft dan zelf niet alles te regelen en je kan nog steeds met jouw gezin alleen op pad door dit prachtige land. Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde reizen eens op de website van reisorganisatie TUI.

Scroll naar boven