Duinrell met kinderen

Duinrell met kinderen: familiepretpark in Wassenaar!

Je kunt prima een weekendje naar Duinrell met kinderen zonder je een minuut te vervelen. We hebben nu een aantal keer het pretpark bezocht en hebben ook een nachtje op de camping geslapen bij Duinrell en dat was erg leuk. Het pretpark in Wassenaar heeft genoeg leuke attracties voor jonge en voor oudere kinderen, waardoor het voor het hele gezin een top uitje is. Daarnaast ligt er een fantastisch waterpark bij het pretpark wat ook zeker een aanrader is om te bezoeken. Ook het strand is vanuit Duinrell in een kwartiertje te bereiken met de fiets. Wij zetten alle informatie over Duinrell met kinderen op een rij voor jullie in dit blog. 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Duinrell met kinderen: algemene informatie!

Het pretpark ligt in Wassenaar en vanuit Utrecht bereik je het pretpark in een uur met de auto. De auto kun je parkeren op de ruime parkeerplaats van het pretpark en als je op de camping van het park slaapt dan kun je uiteraard op de camping zelf gratis parkeren. Wat wij een hele goede zet vinden van het pretpark is dat je voor de prijs van twee euro de foto van jou in een attractie naar je mailadres kunt sturen. Vaak moet je bij pretparken dan een dure foto aanschaffen, maar dit vinden wij een hele mooie optie. Normaal kopen we nooit een foto en nu hebben we er gedurende de dag toch een paar besteld. 

Den Haag met kinderen
Duinrell met kinderen

Duinrell met kinderen: de attracties!

Het pretprak heeft meer dan veertig attracties, waarvan er een aantal met een minimale lengterestrictie zijn. We bespreken hieronder de belangrijkste attracties. Duinrell heeft verschillende achtbanen voor kinderen. Zo heb een familieachtbaan (Dragonfly), waar kinderen vanaf 100 cm in mogen en die rond de 40 kilometer per uur gaat. 

Je hebt ook een kikkerachtbaan voor kinderen vanaf 120 cm en een hele snelle achtbaan (Falcon) waar je meerdere loopings maakt en waar kinderen ook minimaal 120 cm moeten zijn. Andere spectaculaire attracties voor oudere kinderen zijn de rodelbaan, de waterspin, Mad Mill, Schip Ahoi en Wild Wings. Bij de meeste van deze attracties ga je heel hard en af en toe over de kop. 

Ook zijn er een aantal attracties die je ook vaak op de kermis ziet zoals de botsauto’s, de boomstammen, het reuzenrad, de zweefmolen, de draaimolen en het treintje. Verder heb je een uitkijktoren waar je naar toe kunt lopen en waar je een uitzicht hebt over de omgeving van Duinrell met kinderen. Het lopen naar de uitkijktoren is wel de berg op en dus best pittig en het uitzicht vonden wij een beetje tegenvallen. 

Naast deze attracties heb je ook nog een grote speeltuin, midgetgolf baan, een familieglijbaan, een verkeerstuin, trampolines, een net met reuzenballen waar je op kunt klimmen, ballenbak,  indoorspeeltuin en een glijbaantoren. Kortom er is genoeg te doen om je een dag in Duinrell met kinderen te vermaken. 

Ook kun je naar een tweetal shows (Kwakus Kwebbel show en Play Kwek Show), maar die stelden niet zo heel veel voor. De shows liggen in Wonderland wat wel heel erg leuk is om door heen te lopen. Hier heb je ook een aantal kleine attracties voor kinderen en ook trapauto’s op een baan over het hele wonderland heen. 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Duinrell met kinderen: het zwemparadijs!

Bij het pretpark ligt het grootste waterpark van de Benelux! Dit waterpark heeft tientallen glijbanen en is geschikt voor jonge en oudere kinderen. Wij hadden voor het zwembad om zeven uur in de avond gereserveerd (nadat het pretpark dicht was en we wat gegeten hadden). We waren nog een beetje bang dat Sophie het misschien niet vol zou houden tot zo laat, maar toen we iets na negenen het zwembad wilde verlaten was ze teleurgesteld dat we al gingen. 

Bij sommige glijbanen moeten kinderen groter dan 120 cm zijn, dus kijk hier even vooraf welke glijbanen allemaal geschikt zijn voor jullie kinderen. Ook is er een groot kindergedeelte voor wat kleinere kinderen (Playa) met vier glijbanen. Sophie vond deze glijbanen heel erg leuk en zeker ook omdat ze hier zelfstandig vanaf kon.

Het waterpark heeft ook een gedeelte buiten. Hier ligt ook een grote ligweide omheen en ook de attracties van het pretpark staan hier om heen. Toen wij er waren was het behoorlijk warm en lagen er genoeg gezinnen hier te genieten van het zonnetje. Als je naar pretpark Duinrell met kinderen gaat, dan moet je ook zeker een uurtje of twee het waterpark bezoeken met het gezin! 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Duinrell met kinderen: eten en drinken.

Uiteraard kun je in Duinrell prima eten en drinken. Ze hebben op het pretpark zelf een pannenkoekenrestaurant, een La Place en een tentje waar je friet en snacks kunt kopen. Ook is er een grote snoepwinkel op het pretpark aanwezig! Verder is er een kraam waar ze geglazuurd fruit verkopen, een kraam met ijsjes en een kraam dat broodjes en ijsjes verkoopt. Kortom je hoeft niet perse zelf eten mee te nemen. Overigens kan dit natuurlijk wel. 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Duinrell met kinderen: dichtbij het strand.

Het pretpark van Duinrell ligt ook erg dicht bij het strand en we konden op de camping van Duinrell fietsen huren en zodoende waren we in nog geen vijftien minuten van de camping op het strand. Op de camping van Duinrell konden we verschillende soorten fietsen huren, waaronder deze fiets (zie foto hieronder), waarbij Sophie haar fiets aan die van Sanne was gekoppeld. We hebben getwijfeld om Sophie zelf op een kinderfiets te laten fietsen, maar er zitten een paar pittige heuveltjes in, dus we hebben voor deze optie gekozen.

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Op het strand Wassenaarseslag heb je verschillende strandtenten zitten, waar je wat kunt eten en drinken. Zelf hebben we geborreld bij Beachclub Bait. Wat we leuk vonden aan deze beachclub is dat er aan beide zijden van de strandtent een speeltuin zit, waardoor het heel erg kindvriendelijk is. Sophie heeft zich prima vermaakt in de speeltuintjes, terwijl wij haar zagen spelen en een drankje konden doen. In de buurt van dit strand zitten ook een aantal tentjes en winkeltjes waar je wat schepjes etc. kunt kopen als je die niet van thuis hebt meegenomen. 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Duinrell met kinderen: overnachten!

Wij hebben op de camping van het pretpark Duinrell overnacht en dat is ons erg goed bevallen! Rondom het pretpark liggen verschillende accommodaties van het pretpark zelf. Zo hebben ze huisjes, safaritenten en zijn er ook genoeg plekken op de camping waar je je tent of caravan kunt plaatsen. Wat wij heel leuk vonden van hier op de camping staan is dat je de hele dag door van het pretpark zo in een paar minuten bij je huisje bent.

Wat ook heel tof is, is dat het park na sluitingstijd gewoon open blijft voor de campinggasten en de kinderen in de grote speeltuin kunnen blijven spelen. Daarnaast kun je in de avonduren ook nog steeds gebruik maken van het zwembad wat wij gedaan hebben. Kijk op de website van Duinrell voor speciale aanbiedingen, aangezien we verschillende gasten op de camping gesproken hebben die voor een heel weekend overnachten inclusief entree minder geld kwijt waren dan dat ze voor die twee dagen losse tickets moesten kopen. 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Scroll naar boven