Dublin met kinderen

Een stedentrip naar Dublin met kinderen is zeker een leuk idee. In de hoofdstad van Ierland zijn genoeg activiteiten te ondernemen met het gezin om je minimaal een paar dagen goed te vermaken. Door de korte vliegtijd en goedkope vliegtickets is het daarom ook een bestemming die steeds meer wordt bezocht door gezinnen met kinderen. Wij hebben deze gezellige stad zelf ook bezocht en zetten de leukste activiteiten in Dublin met kinderen op een rij.  

Dublin met kinderen

Georganiseerde reis Dublin

Je kan uiteraard een reis naar Dublin met kinderen prima zelf regelen, maar soms kan het ook makkelijk zijn om een pakketreis te boeken. Hierbij boek je gelijk de vlucht inclusief hotel. Je kan dan vaak ook nog kiezen vanaf welk vliegveld je in Nederland, Duitsland of België wil vliegen. Kijk voor meer informatie over een pakketreis naar Dublin even hier.

Dublin met kinderen

Dublin met kinderen: leuke musea

Je kunt in Dublin met kinderen naar een aantal leuke musea toe. We zetten de leukste musea hieronder op een rij. 

#1 Dublinia: dit museum ligt midden in het centrum van Dublin en staat helemaal in het teken van de Vikingen. Het museum is gevestigd in een oude kathedraal en heeft drie verdiepingen die allemaal een eigen thema hebben. De drie thema’s zijn de Vikingtijd, de middeleeuwen en archeologie. Op de afdeling van de Vikingen zijn hele straten nagebouwd en lopen er medewerkers rond die verkleed zijn. Hierdoor krijg je een indruk hoe het er in die tijd aan toe ging. 

Ook in het deel van de middeleeuwen zijn er hele straten nagebouwd en krijg je een indruk hoe het geweest moet zijn. Kinderen kunnen zich ook verkleden, met tomaten gooien naar een pop in een schavot en ook allerlei dingen wegen op weegschalen. Op de laatste verdieping staat centraal wat er allemaal in Dublin is opgegraven, zoals bijvoorbeeld menselijke schedels. Voor families hebben ze bij dit museum speciale familietickets met korting. Klik op de blauwe link in de tekst voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en het museum. 

#2 Natuurhistorisch museum: ook dit museum ligt in het centrum en het grote voordeel van het museum is dat het gratis te bezoeken is. Je vindt hier over twee verdieping verdeeld een hele collectie aan opgezette dieren. Het museum werd vroeger ook wel dead zoo genoemd, vanwege de vele opgezette dieren. Wij vinden het altijd wel leuk om al die prachtige dieren van dichtbij te kunnen bekijken en aangezien de toegang gratis is, is een uurtje door dit museum lopen geen straf. 

#3 National Wax Museum Plus: dit museum werd al tweehonderd jaar geleden opgezet door de wereldberoemde madame Tussaud. Het is één van de populairste attracties in Dublin onder toeristen en de voorkant van het museum ziet er al spectaculair uit met een reus die een stuk muur in zijn handen heeft. 

Je hebt een aantal gedeelten in het museum die interessant zijn en een aantal gedeelten die minder interessant zijn (over de Ierse schrijvers en over de Geschiedenis van Ierland). Interessant voor kinderen zijn de gedeeltes Chamber of Horrors, Wax World en Music & Entertainment. Ook het gedeelte Science & Discovery is leuk voor kinderen, omdat ze hier interactief allerlei proefjes kunnen doen. Ook kunnen kinderen (tegen betaling) hun hand laten waxen in de shop van het museum. 

#4 Imaginosity Childrens Museum: dit museum ligt in het zuiden van de stad en je bent met het openbaar vervoer ongeveer veertig minuten onderweg naar dit museum. Dit museum is een grote speeltuin voor kinderen tot een jaar of zeven/ acht. Kinderen kunnen hier met allerlei dingen spelen en allerlei beroepen naspelen.

Zo is er een grote keuken waar kinderen kunnen spelen, is er een soort van garage met een auto, zijn er allerlei spullen om doktertje te spelen, kortom voor jongere kinderen een speelparadijs. Wel is er een tijdslimiet van maximaal twee uur dat de kinderen mogen spelen. Reken voor deze activiteit dus op een halve dag dat je kwijt bent met de entree plus vervoer er naar toe.

Dublin met kinderen
Dublin met kinderen

Dublin met kinderen: de stad verkennen

Je kunt op meerdere manieren de stad Dublin met kinderen verkennen. We zetten een aantal leuke opties op een rij. 

#5 Hop on Hop off bus: net zoals in de meeste grote steden ter wereld rijden er ook in Dublin de Hop on Hop off bussen. De bussen rijden een route langs verschillende bezienswaardigheden in de stad en stoppen bij al deze haltes. Je kunt bij iedere halte uitstappen en ook weer opstappen gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld 24 of 48 uur). Dit is een snelle manier om de stad te bekijken, maar uiteraard kan dit met een heel gezin wel een kostbare activiteit zijn. 

#6 Met de fiets: een andere manier om Dublin met kinderen te verkennen is met de organisatie BajaBikes. Deze organisatie organiseert fietstochten van 2,5 uur onder begeleiding van een Nederlandse gids, waarbij je langs de grootste bezienswaardigheden van de stad gaat. Voor kinderen hebben ze ook fietsen, waardoor deze tour een leuke activiteit kan zijn gezinnen met kinderen. Houdt er wel rekening mee dat het in Ierland vrij vaak regent, waardoor het wel een hele natte fietstour kan zijn. 

#7 Viking Splash Tours: een andere grappige manier om Dublin met het gezin te ontdekken is met deze Vikingen tour. Je gaat in een soort grote bus, die ook kan varen en iedereen zet een grote Viking helm op. Je rijdt hier ook langs verschillende bezienswaardigheden in de stad en een gids vertelt ondertussen allerlei verhalen over de stad. Het leukste moment voor kinderen is natuurlijk als de bus in het water wordt gereden en hij als boot verder gaat. 

Dublin met kinderen
Dublin met kinderen

Dublin met kinderen #8: dagje naar het strand

Je zou er misschien niet gelijk aan denken als je aan de stad Dublin denkt, maar je kunt hier in de zomermaanden ook makkelijk een dagje naar het strand. Dublin ligt namelijk aan het water en op de spaarzame momenten dat het in de stad lekker weer is, kun je dus een dagje op het strand doorbrengen met de kinderen. 

Sandymouth beach: dit is één van de stranden die het dichtste bij de stad ligt en je bent met het openbaar vervoer in ongeveer een half uurtje op het strand. Sandymouth beach is een groot strand, waar genoeg plek is om te spelen voor kinderen. Het is best een ruig strand met allerlei grote rotsen op het strand, wat er voor zorgt dat er ook allerlei zwembadjes ontstaan bij de rotsen. Zeker op een warme zomerdag is het een prima plek om een halve dag verkoeling te zoeken tijdens je stedentrip naar Dublin met kinderen. 

Claremont beach: dit strand ligt op het schiereiland Howth en is in een klein uurtje te bereiken met het openbare vervoer. Ook dit is een vrij ruig strand en de wind kan hier behoorlijk hard waaien. Bij het strand heb je verschillende restaurants en cafés voor een hapje en een drankje. 

Dollymount beach: dit is het derde strand dat binnen het uur te bereiken is met het openbaar vervoer. Kinderen kunnen hier op zoek gaan naar schelpen en met een beetje geluk zie je bij dit strand ook zeehonden. 

Dublin met kinderen
Dublin met kinderen

Dublin met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven acht activiteiten die je in Dublin kunt ondernemen zijn er nog een aantal andere leuke activiteiten. We benoemen ze hieronder kort. 

#9 St Stephans Green Park: zoek je in Dublin met het gezin een leuk stadpark dan is dit een leuke optie. Een mooi park met een groot meer in het park en ook een hele leuke speeltuin met verschillende schommels en speeltoestellen. Dit park ligt in de buurt van de grote winkelstraat Grafton Street en deze twee dingen kun je dus makkelijk combineren. 

#10 Dierentuin van Dublin: je kunt in Dublin ook een dagje dieren gaan spotten met je kinderen. De Dublin Zoo ligt in het Phoenix park dat één van de grootste stadsparken van Europa is. Je vindt in deze dierentuin de meeste grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de leeuw. de zebra, de neushoorn, de giraf en de gorilla. Reken er op dat je minimaal een halve dag nodig hebt om deze dierentuin goed te bekijken. 

#11 Aquazone Dublin: je hebt in Dublin ook een leuk binnenzwembad voor als het een dag minder weer is in de stad. Aquazone ligt op ongeveer drie kwartier van het centrum met het openbaar vervoer en heeft een piratenschip voor kleine kinderen binnen, een golfslagbad en een aantal leuke glijbanen voor kinderen. 

Dublin met kinderen: AUTO HUREN

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Dublin met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Dublin met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Dublin met kinderen: dublin pass

Ben je van plan om heel erg veel activiteiten te ondernemen in Dublin met je gezin dan kan de Dublin Pass voor jullie gezin voordelig zijn. Je kunt de pas aanschaffen voor een tot vijf dagen en hebt dan gratis toegang tot verschillende attracties met de pas. De pas is zeker niet goedkoop en je moet behoorlijk wat attracties op een dag doen om voordelig uit te zijn. Kijk op de website van Dublin Pass welke attracties je allemaal wil bezoeken en kijk dan of de pas voor jullie gezin voordelig is. 

Waar overnachten in Dublin met kinderen?

Je kunt in Dublin met kinderen prima overnachten. Wij zetten een aantal goed beoordeelde opties op een rij in verschillende prijsklassen die in het centrum van de stad liggen.

Budget hotel: Harcourt Hotel

Middenklasse hotel: Academy Plaza Hotel

Luxe hotel: Maldron Hotel Smithfield

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Dublin met kinderen even hier

Scroll naar boven