B&B d’Ouwe Smidse met kinderen

B&B d’Ouwe Smidse met kinderen: een review!

B&B d’Ouwe Smidse ligt in de plaats Kamperland en ligt op nog geen tien minuten rijden van de kindvriendelijke attractie Neeltje Jans. We namen deze activiteit al op in ons blog Zeeland met kinderen over de provincie. Wat dat betreft ligt het B&B gunstig en ben je in bijvoorbeeld twintig minuten in Middelburg en in iets meer dan vijf minuten op het strand. Voor ons een goede reden om dit B&B als uitvalbasis te gebruiken om de regio te verkennen. Op basis van onze overnachting in het B&B schrijven we deze uitgebreide review! 

d'Ouwe Smidse met kinderen
d'Ouwe Smidse met kinderen

Het B&B

Als we bij het B&B aankomen kunnen we aan de overkant van het B&B gratis parkeren. We worden ontvangen door de vriendelijke eigenaar die ons de sleutel geeft van de kamer. De B&B ligt in het centrum van Kamperland en op een paar minuten lopen ben je bij de winkels en verschillende restaurants. Voor het hotel is het mogelijk om op het terras een drankje te doen. Wat dat betreft komt de sfeer bij het B&B heel relaxt over. 

Het gebouw van het B&B heeft een rijke historie en honderd jaar geleden zat in het gebouw een smederij. Uiteindelijk is het in de jaren zestig een pension geworden en heeft het een aantal keer van eigenaar verwisselt. De huidige eigenaar runt het B&B sinds 2008 met veel passie. 

d'Ouwe Smidse met kinderen
d'Ouwe Smidse met kinderen

De kamer

Ook in de kamers van het B&B zie je de historie terug in de details, zoals bijvoorbeeld de hoefijzers bij de wastafel. Wat dat betreft is de kamer heel sfeervol ingericht en krijg je een vakantiegevoel als je in de kamer rondloopt. Lampen in de kamer in flessen met schelpen verwijzen naar het strand dat hier op een paar minuten van de B&B te bereiken is. 

Onze driepersoonskamer bestaat eigenlijk uit twee delen. Er is een gedeelte waar een tweepersoonsbed staat voor de ouders en er is een ruimte waar de douche, het extra bed en de eettafel staat. Op de kamer hangt een flatscreen tv aan de wand, waarbij je vanuit bed tv kunt kijken. Ook heeft de kamer WIFI. 

d'Ouwe Smidse met kinderen
d'Ouwe Smidse met kinderen

Eten en drinken in hotel

Bij het B&B zit een restaurant waar je drie keer per dag kunt eten. Voor kinderen staan er genoeg dingen op de kaart die ze lusten zoals frietjes met appelmoes en een frikandel of kroket. Ouders kunnen hier ook wat betere gerechten eten zoals een biefstuk of een wilde zeebaars. Je kunt beneden bij het B&B zowel binnen als buiten eten. 

Wij hebben in de ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt van de B&B. Dit was uitgebreid met verschillende soorten broodjes met verschillende soorten beleg, een yoghurtje, jus d’orange, koffie een eitje en vers fruit. Wij hebben heerlijk ontbeten in de vroege ochtend. Wij hebben dit vanwege de (corona) maatregelen op de kamer gedaan, maar normaal is het uiteraard mogelijk om beneden te ontbijten in het restaurant.  

d'Ouwe Smidse met kinderen
d'Ouwe Smidse met kinderen

Conclusie

Zoek je een B&B dat in een rustige omgeving ligt, maar waar je wel overal dichtbij zit, dan is B&B d’Ouwe Smidse zeker een goede optie met het gezin! Je kunt gratis parkeren, de kamer is sfeervol ingericht en het is mogelijk om lekker te eten in het restaurant. Wij hebben genoten van onze overnachting in dit B&B. Kijk voor meer informatie over de kamers, het restaurant en de adresgegevens even op de website van het hotel

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven