Dit zijn de 9 redenen waarom reizen naar Singapore met kinderen ideaal is!

Singapore is een prima bestemming in Azië om met kinderen naar toe te reizen. Wij zijn met onze dochter ruim een week in deze wereldstad geweest en we hebben ons geen moment verveeld. Wij vonden dit land een ideale bestemming voor ouders met kinderen en hieronder geven we 9 redenen waarom wij dit vinden.

Gardens by the Bay met kinderen Singapore
Gardens by the Bay met gezin Singapore

Singapore met kinderen ideaal #1 Geen inentingen of pillen slikken

Singapore is in tegenstelling tot veel andere Aziatische landen malariavrij, waardoor je kinderen dus geen malariapillen hoeven te slikken. Daarnaast worden voor een kort verblijf (korter dan drie maanden) geen inentingen aanbevolen.

Singapore met kinderen ideaal #2 Faciliteiten in het land zijn fantastisch voor kinderen

Singapore is een land dat helemaal ingericht is voor kinderen. Zo zijn de faciliteiten voor ouders met kinderen top.

Een voorbeeld hiervan zijn de verschillende shoppingmalls. Zo zijn er vaak speciale lage kindertoiletten en wasbakken, wc’s voor ouders met een speciaal kinderzitje in de toiletruimte, voedings- en verzorgingsruimtes met drinkwater, verzorgingsproducten en soms zelfs een magnetron.

Ook zijn er door de gehele stad speeltuinen en waterparken waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Waterspeeltuin Sentosa Eiland Singapore met kinderen
Singapore met kinderen

Singapore met kinderen ideaal #3 het land hoeft niet duur te zijn.

Singapore staat bekend als één van de duurste landen ter wereld, maar toch hoeft dit voor jou en je kinderen niet zo te zijn. In deze blog vind je 9 verschillende gratis activiteiten voor je kinderen in Singapore en worden er ook budgettips met je gedeeld met betrekking tot vervoer en eten. Het ligt dus aan jezelf hoe duur je een vakantie naar Singapore maakt. 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen
Singapore met kinderen

Singapore met kinderen ideaal #4 Je hebt geen visum nodig

Nederlanders hebben geen visum nodig en het is voldoende om een paspoort te laten zien bij de douane die 6 maanden geldig is. Hierdoor is je voorbereiding voor een reis naar Singapore met kinderen een stuk sneller geregeld. 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen
Park Singapore met kinderen

Singapore met kinderen ideaal #5 Het gehele jaar door kun je buiten zwemmen

In Singapore heerst een tropisch klimaat, waardoor de temperatuur het hele jaar tussen de 24 en 31 graden is. Er vallen ook gedurende het hele jaar buien, maar die zijn eerder verfrissend dan dat ze hinderlijk zijn.

Het betekent dus ook dat je altijd een paar uurtjes op een dag kunt gaan zwemmen in een buitenzwembad of in de zee op het strand. Daarnaast hebben ze ook verschillende waterparken, waardoor je kinderen op het gebied van waterplezier niets tekort komen.

wat te doen in Singapore met kinderen gezin

Singapore met kinderen ideaal #6 Het eten is heerlijk

In sommige landen is het soms moeilijk om eten te vinden wat je kinderen lekker vinden. In Singapore is dat geen probleem.Bij de zogeheten Hawker Centres (soort van foodmarkets) heb je heerlijk eten voor weinig geld en alle culturen zijn vertegenwoordigd. Of je nu friet met een vleesje, kebab, Aziatisch eten wil, voor ieder zit er wel wat bij.

Daarnaast heb je in de foodcourts van de verschillende shoppingmalls de grote fastfoodketens zitten. Ook voor vegetarische gerechten heb je bij de verschillende kraampjes voldoende te kiezen.

Een aanrader is wat ons betreft Lau Pa Sat Hawker center in het Business District van Singapore, waar je een ruime keuze aan eettentjes hebt en waar ‘s avonds de wegen worden afgezet en er tafeltjes op straat komen te staan om te eten. 

Singapore met kinderen ideaal #7 De stad is een mix van culturen

Singapore is heel erg internationaal georiënteerd en heeft ook verschillende wijken met een compleet eigen uitstraling.Zo heb je het Arabische Kampon Glam, Chinatown, Little India en de koloniale sferen in downtown. Je kunt dus in een paar minuten met de metro van het chaotische Little India terechtkomen in een koloniale wijk, waarin het lijkt of je in het Engeland van vroeger bent.

Onze dochter vindt het leuk om rond te kijken en zeker in een wijk als Little India waar het heel druk is, er veel verschillende kraampjes buiten staan met allerlei interessante spulletjes, er overal exotische geuren hangen en er ook nog prachtige tempels zijn die je kunt bewonderen, zorgt dit voor best wel een paar uur vermaak. Zeker als je tussendoor geniet van bijvoorbeeld een lekker ijsje en ondertussen het leven op straat bekijkt. 

Singapore met kinderen
gratis activiteiten in Singapore met kinderen

Singapore met kinderen ideaal #8 het is één van de veiligste landen ter wereld

Er zijn al veel onderzoeken geweest naar hoe veilig landen zijn en daarbij worden allerlei criteria gehanteerd, zoals politieke onrust, criminaliteit en harmonie binnen de bevolking. Als je de verschillende lijstjes erbij pakt, dan scoort Singapore op alle lijstjes hoger dan ons eigen land.

Over het algemeen kun je in Singapore overal (ook ‘s avonds) met een gerust hart rondlopen met je kinderen. Ik moet zeggen dat we in heel wat gebieden van Singapore zijn geweest en dat we ons geen enkele keer onveilig hebben gevoeld.

Daarnaast is het strafbaar om mensen bijvoorbeeld met een taxi op te lichten, waardoor er altijd keurig de meter aangezet wordt en je niet bang hoeft te zijn dat je met je gezin wordt afgezet. 

Singapore met kinderen ideaal #9 het land is enorm groen

Ondanks dat je in een wereldstad bent, is er overal volop groen. Zo zijn er talloze parken (vaak met speeltuin) waar je lekker met je kinderen kunt uitrazen. Ook kun je hele tochten door de natuur lopen op nog geen tien minuten van het centrum.

Zo heb je bijvoorbeeld Southern Ridges, waar je een aangelegd pad van ongeveer 10 kilometer hebt door de natuur. Zo kun je dus al snel de drukte van de stad achter je laten en genieten van al het groen wat de stad rijk is. 

Singapore met kinderen
Singapore met kinderen

Scroll naar boven