Wat te doen in Ella met kinderen

Wat te doen in Ella met kinderen? mini reisgids!

Wat te doen in Ella met kinderen? Ella is een klein dorpje, waar een echte backpackersfeer hangt. Voor ouders met kinderen is het een voordeel dat het dorpje overzichtelijk is en doordat het in de bergen ligt de temperatuur niet al te hoog is. In Ella heb je ook leuke accommodaties met een prachtig uitzicht over de bergen. Wij zijn zelf vier volle dagen in Ella geweest met onze dochter en weten dus precies wat te doen in Ella Sri Lanka. Dit zijn de leukste activiteiten in Ella met kinderen. 

Wat te doen in Ella Sri Lanka?

#1 Bezoek de Ravanna waterval

#2 Beklim Little Adams Peak

#3 Zwemmen bij Oak Gap hotel

#4 Chillen bij het Chill Café

#5 Met de trein van Haputale naar Ella

#6 Treinen kijken bij Demodara Nine Arch Bridge

#7 Beklim Ella Rock

#8 Laat je masseren in Ella

Ella met kinderen
Ella met kinderen

Wat te doen in Ella met kinderen #1 Ravanna waterval

Deze waterval ligt op ongeveer 15 minuten rijden met de tuktuk vanaf Ella en op de weg er naar toe zie je overal aapjes klimmen in de bomen en lopen over de weg. Bij de waterval zijn allerlei kraampjes die vers fruit en souvenirs verkopen. Onderaan de waterval zit een stroompje waar je een heerlijke douche kunt nemen en je kunt eventueel een duik nemen in het water. Daarbij moet wel gezegd worden dat het water aan de frisse kant is ;).

Wat te doen in Ella met kinderen #2 Little Adams Peak

Dit is een ideale tocht om te lopen met (kleine) kinderen. Onze dochter van 4 jaar is niet echt iemand die normaal veel loopt, maar ze heeft de gehele beklimming zelf gelopen. Zorg er wel voor dat je de tuktuk chauffeur vraagt je zover mogelijk af te zetten op de berg. Dan is het maar een half uurtje omhoog lopen.

Voor ouders met grotere kinderen kun je ervoor kiezen om vanuit het dorp te wandelen naar de top, maar dan duurt de tocht ongeveer 1,5 uur. Halverwege is een winkeltje waar je iets te drinken kunt kopen, maar op de top is dit niet aanwezig.

Het uitzicht bovenaan de berg is adembenemend en onze dochter vond het erg leuk om met de zwerfhondjes op de berg te spelen. Je zou eventueel er ook nog voor kunnen kiezen om tegen het einde van de middag te gaan, wanneer het minder warm is en je kunt genieten van de zonsondergang op de berg.

Reisroutes Sri Lanka met kinderen
Ella met kinderen

Wat te doen in Ella met kinderen #3 Zwembad van Oak ray ella gap hotel

Wij zaten zelf in een geweldig hotel, maar er zat helaas geen zwembad bij. Gelukkig kun je midden in het centrum wel zwemmen in een klein zwembadje bij het Oak hotel. De kosten zijn een paar euro en als je wil kun je ook een drankje bestellen vanaf je bedje.

Vanaf een uur of 12 schijnt de zon op het zwembad en is het er heerlijk vertoeven. Een prima activiteit voor in de middag als je in de ochtend al op pad bent geweest met je kinderen.

Ella met kinderen
Sri Lanka met kids
Ella met kinderen

Wat te doen in Ella met kinderen #4 Het Chillcafe

Dit vonden wij het leukste restaurant/ café in Sri Lanka van onze hele reis. De sfeer die hier hangt is echt geweldig en het eten is heerlijk. De zitzakken zitten comfortabel en het personeel is erg vriendelijk. Op de tweede verdieping is een soort van lounge gemaakt, waar je prima een paar uurtjes kunt relaxen met je kinderen. Zeker het chocolade ijsje als toetje viel erg in de smaak bij onze dochter!

Trein Sri Lanka met gezin

Wat te doen in Ella met kinderen#5 De trein van Haputale naar Ella

Wij vonden de treinrit van Kandy naar Ella te lang voor onze dochter, maar wij wilden wel graag een stuk met de trein op dit mooie traject meemaken. Wij hebben daarom een tuktuk genomen naar het plaatsje Haputale en vandaar de trein terug genomen naar Ella toe. Een voordeel van dit stukje is dat je ook over de Demodara Nine Arch brug gaat met de trein. Een voordeel is op deze manier ook dat je geen koffers bij je hebt en daar dus niet op hoeft te letten tijdens het ritje met de trein.

reisroutes sri lanka
reisroutes sri lanka

Wat te doen in Ella met kinderen #6 Demodara Nine Arch brug

Dit is een oude spoorbrug met negen bogen en de brug zelf is erg fotogeniek. Zeker als de trein net voorbij komt. Wijzelf zijn niet op de brug zelf geweest met onze dochter, maar veel backpackers zie je dit wel doen, ondanks de verbodsborden.

Het scheelt dat de trein maar 15 kilometer per uur rijdt en zeker zal toeteren, waardoor iedereen op tijd een stapje opzij kan doen om de trein voorbij te laten rijden. Bij de brug zit een winkeltje waar je in de schaduw wat te eten en drinken kunt kopen.

Let wel op dat het overdag op het spoor erg warm kan zijn en dat je dus beter aan het begin van de dag of het einde van de dag hier naar toe kan gaan. Als je de trein over de brug wil zien rijden, kun je als je in de buurt bent van het station van Ella kijken hoe laat de treinen arriveren in Ella, zodat je ongeveer weet hoe laat de treinen over de brug rijden.

Ella met kinderen
Ella met kinderen

Wat te doen in Ella met kinderen #7 Ella Rock

Deze beklimming zouden wij alleen aanraden voor gezinnen met oudere kinderen, aangezien het een pittige klim is. Je zou natuurlijk ook als ouder alleen de berg kunnen beklimmen, terwijl je kinderen met je partner aan het zwemmen zijn bij het zwembad of als je heel vroeg gaat nog in bed liggen.

Je loopt het eerste gedeelte over het spoor tot aan de waterval en dan begint de beklimming. De weg er naar toe is wel even zoeken en je kunt er voor kiezen om met een gids naar boven te gaan die zich hier ook veelvuldig aanbieden. Spreek hierbij uiteraard wel een prijs van te voren af.

De hele beklimming zal wel een gehele middag in beslag nemen, aangezien de tocht naar de top al ongeveer 2,5 uur duurt. Je kan het eerste gedeelte overslaan over het spoor door een tuktuk te nemen, wat ongeveer drie kwartier lopen scheelt. Het uitzicht op de top van de berg is adembenemend.

Wat te doen in Ella met kinderen #8 massage in het dorp

In Ella heb je heel veel verschillende salons waar je voor een kleine prijs je kunt laten masseren. Na al die wandelingen kan dat weleens erg aangenaam zijn voor je kuiten en je voeten. Ons dochtertje kreeg een gratis massage nadat wij geweest waren.

Ella met kinderen
Waterval Sri Lanka met kind

Waar slapen in Ella met kinderen?

Waar moet je slapen in Ella met kinderen? Wij hebben een aantal accommodaties op een rij voor jullie gezet:

Country Homes→ Deze accommodatie waar wij met het gezin sliepen ligt prachtig in de bergen en ligt maar op 250 meter van het centrum af.

Op je balkon heb je een prachtig uitzicht over het dal en de kamers zijn lekker ruim. Onze dochter had haar eigen bed en als zij in bed lag, konden wij op het balkon nog een lekker drankje nuttigen met een prachtig uitzicht. Het ontbijt is hier een aanrader!  Kamers boek je hier vanaf 46 euro per nacht. Klik voor meer informatie hier.

Zion View Ella Green Retreat → Dit hotel, ligt wat verder van het centrum, maar heeft een zwembad met een prachtig uitzicht over de bergen.

Het hotel wordt ook door gezinnen met kinderen beoordeeld met een 9,5. Daarnaast worden er Yogalessen gegeven en kun je na een hele dag wandelen een heerlijke massage nemen in het hotel.  Je kunt hier slapen vanaf 166 euro. Klik voor meer informatie hier.

Kindvriendelijke accommodatie Ella

Scroll naar boven