10 goedkope backpack landen met kinderen om rond te reizen

Je gaat rondreizen met je gezin, maar je budget is niet zo heel erg groot. Geen probleem aangezien er genoeg landen zijn, waar je voor niet al te veel geld per dag kunt rondtrekken. In Azië vind je de meeste landen, waar je voor niet al te veel geld kunt rondreizen. Met name Zuidoost Azië is daarom de favoriete bestemming van veel reizigers. We zullen hieronder een lijstje van 10 zeer goedkope toeristische landen plaatsen, waar jij met je gezin met een dagbudget van tussen de 40 en 80 euro per dag makkelijk kunt rondkomen. 

tips goedkope vliegtickets
Reis Havana met kinderen

goedkope backpack landen met kinderen #1 Bolivia

Bolivia is een prachtig land en toen wij hier rondreisden (nog zonder onze dochter), waren we per persoon voor een maand 300 euro kwijt (10 euro per dag). Uiteraard ben je met je gezin wel meer dan dit bedrag kwijt, maar het is het goedkoopste land van Zuid-Amerika en er is veel te doen.

Bolivia heeft zoveel geweldige bestemmingen, dat je hier makkelijk een maand kunt verblijven met je gezin. Bezoek de mijnen van Potosi, het prachtige Titicacameer, de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni en de hoofdstad La Paz met zijn prachtige inwoners. 

Bolivia reis met gezin goedkoop

goedkope backpack landen met kinderen #2 Sri Lanka

Sri Lanka is een goedkoop land, maar je moet hier niet alleen naar toe gaan vanwege het geld, maar vooral vanwege de mensen die hier wonen.

Het land is enorm divers. Van prachtige stranden aan de kust tot de groene theevelden in het binnenland, Sri Lanka heeft het allemaal. Ook kun je hier goed op safari gaan en enorme kuddes olifanten spotten. Wil je meer over Sri Lanka lezen dan kun je hier klikken. 

goedkope backpack landen met kinderen #3 Cambodja

Cambodja is niet het grootste land van Zuidoost Azië, maar wordt wel veel bezocht door reizigers vanwege de bekende tempels van Angkor Wat.

In dit reisblog lieten we al zien dat je in Siem Reap het dorpje bij de tempels kan slapen met een gezin met twee kinderen vanaf 6 euro.

Net als in Sri Lanka zijn de mensen hier super vriendelijk. Overal waar we kwamen zwaaiden de mensen en wilde ze een praatje met je maken. Cambodja is een land wat goed te combineren valt in een langere reis naar Zuidoost Azië. 

reisvideo's

goedkope backpack landen met kinderen #4 India

India is misschien wel het goedkoopste land in deze lijst om rond te reizen met je gezin. Vervoer, accommodaties en eten zijn hier spotgoedkoop en het is mogelijk om voor een paar tientjes per dag hier met je gezin rond te reizen. Een van de zeven nieuwe wereldwonderen bevindt zich in dit land: de Taj Mahal.

Je kunt in dit land gerust een paar maanden rondreizen, zonder je te vervelen. Je zult wel tegen een stootje moeten kunnen, want het land is wel behoorlijk heftig qua drukte, hygiëne en warmte.

Dit land bevelen wij aan bij gezinnen die al wat vaker lange reizen hebben gemaakt met het gezin. Heb je dit niet, ga dan lekker naar Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos, waar je met je gezin ook een top reis kunt maken, voor weinig geld.  

goedkope backpack landen met kinderen #5 Nepal

Voor liefhebbers van wandelingen en cultuur is Nepal het reisland om naartoe te gaan. In de Kathmandu vallei liggen de prachtige steden Kathmandu, Bhaktur en Patan, met heel veel mooie tempels.

Ben je meer een liefhebber van wandelen, dan zul je de stad Pokhara moeten bezoeken. Deze stad is de uitvalsbasis voor prachtige wandelingen in het Himalaya gebergte. Je kunt hier tochten lopen van verschillende dagen.

Ook kun je in dit land op safari en onder meer de neushoorn spotten. 

Nepal reis met gezin goedkoop

goedkope backpack landen met kinderen #6 Laos

Laos, wordt vaak door reizigers bezocht als onderdeel van een reis naar Zuidoost Azië en heeft met de oude koningsstad Luang Prabang, één van de mooiste steden van Zuidoost Azië in huis.

Vroeger kwamen de backpackers massaal naar Laos voor het tuben (in een band de rivier af en onderweg bij ieder café een biertje drinken), maar dat is sinds enkele jaren afgeschaft.

Laos is één van de goedkoopste landen van Azië en een stuk minder ontwikkeld op het gebied van toerisme dan de buurlanden Thailand en Vietnam.

Voor een gezin kun je al volstaan met een dagbudget van enkele tientjes per dag.

Laos reis met gezin goedkoop

goedkope backpack landen met kinderen #7 Indonesië

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en is dus een enorm groot land.

De eilanden die het meest bezocht worden door toeristen zijn Sumatra, Java, Bali en Lombok.

Uiteraard zijn de toeristische eilanden ook wat duurder, maar zelfs op het populaire Bali, kun je met een gezin met twee kinderen al vanaf 6 euro slapen.

Ontdek de verschillende prachtige eilanden van dit land en geniet met je kinderen van al het moois wat het land te bieden heeft. 

Indonesie reis met gezin

goedkope backpack landen met kinderen #8 Maleisië

Het land Maleisië is misschien minder populair onder reizigers dan de buurlanden Indonesië en Thailand, maar toch kun je hier makkelijk een paar weken goedkoop met je gezin rondreizen en nog niet alles gezien hebben.

Geniet van het nationale gerecht Nasi Lemak bij een straat tentje voor nog geen euro in de hoofdstad Kuala Lumpur. Geniet van de mooie stranden, rijstvelden en de vele jungle die het land rijk is en dat voor nog geen 50 euro per dag met je gezin!

Maleisie reis met gezin goedkoop

goedkope backpack landen met kinderen #9 Kirgizië

Kirgizië is misschien in deze lijst een raar land, maar steeds meer reizigers ontdekken dit prachtige land.

Zijn jullie als gezin natuurliefhebbers, dan zul je hier zeker aan je trekken komen. Aangezien het land qua toerisme nog niet zo ontwikkeld is als de meeste landen in Zuidoost Azië zouden we dit land vooral aanraden voor gezinnen die al vaker gereisd hebben naar verre landen.

Overnacht met het hele gezin in een Yurt (Mongolische tent) voor een paar tientjes per nacht en geniet van de prachtige landschappen die dit land te bieden heeft. 

goedkope backpack landen met kinderen #10 Vietnam

Vietnam is één van onze favoriete landen in Azië en de prijzen in dit prachtige land zijn erg laag. Zo hebben wij in Hanoi wel eens op een terrasje gezeten en betaalden wij tien eurocent voor een biertje. Bezoek per boot het prachtige Halong Bay, ga per trein naar de rijstvelden in Sapa en bezoek wereldstad Ho Chi Minh stad.

Vietnam reis met gezin goedkoop

Scroll naar boven