Wat te doen in Kandy met kinderen

wat te doen in Kandy met kinderen? 8x doen

Wat te doen in Kandy met kinderen? Voor veel gezinnen met kinderen zal Kandy een plaats zijn die ze bezoeken, vanwege de centrale ligging in het land. Daarnaast zal het voor veel reizigers ook het vertrek zijn van de bekende treinreis van Kandy naar Ella toe.

Kandy is een plaatsje aan een groot meer en heeft zeker voor een paar dagen leuke activiteiten als je met je kinderen op reis bent. Wij verbleven er in totaal 5 nachten en hebben ons prima vermaakt. Toch kun je met drie nachten al wel het merendeel van de bezienswaardigheden bezoeken. We zetten hier op een rij wat te doen in Kandy met kinderen.

Reisroutes Sri Lanka met kinderen
Sri Lanka met kids

Wat te doen in Kandy met kinderen?

#1 Bezoek de botanische tuinen

#2 Bezoek de tempel of the Tooth

#3 Bezoek de grote speeltuin bij het meer

#4 Loop een rondje rondom het meer

#5 Bezoek de culturele show van Kandy

#6 Ga aapjes spotten bij het Udawattekele Sanctuari park

#7 Ga zwemmen bij het Suisse hotel

#8 Neem de trein richting Ella

Kandy met kinderen
Kandy met kinderen
Kandy met kinderen

wat te doen in Kandy met kinderen #1 de botanische tuinen

De eerste tip met betrekking tot wat te doen in Kandy zijn de botanische tuinen. Op ongeveer 20 minuten rijden met de tuktuk vanuit Kandy liggen de botanische tuinen van de stad die prachtig aangelegd zijn. Honderden planten en bomen kun je hier vinden en aan het einde van het park is ook nog een spannende loopbrug over de rivier heen (onze dochter vond het prachtig om op de loopbrug hard te springen en haar moeder die hoogtevrees heeft de stuipen op het lijf te jagen).

Voor een paar uurtjes is het heerlijk om met je kinderen door deze tuinen te lopen en je kinderen te laten klimmen in de reuze bomen die in deze tuin staan. In sommige bomen kun je ook nog enorme vleermuizen spotten. De entreeprijs is ongeveer 7 euro per persoon.

wat te doen in Kandy met kinderen #2 Bezoek een tempel in Kandy

In Kandy heb je verschillende tempels, waarvan de Temple of the Tooth wel de bekendste is. Onze dochter maken we niet heel erg blij als we de gehele dag tempels gaan bekijken, maar als onderdeel van een dag spelen in de speeltuin, zwemmen bij het zwembad en lekker ergens een ijsje eten, is het een prima activiteit om op een dag in te plannen.

Toen wij bij de Temple of the Tooth waren, was het erg druk. Heel erg veel schoolkinderen, wat onze dochter dan wel weer heel interessant vond. Ons advies zou dan ook zijn om vroeg in de ochtend (als het vaak ook nog niet zo warm is) de tempel te bezoeken.

Andere tempels in en rondom de stad zijn de Embekke Devalaya, Lankatilaka en Gadaladeniya tempel.

wat te doen in Kandy met kinderen
wat te doen in Kandy met kinderen

wat te doen in Kandy met kinderen #3 de grote speeltuin bij het meer

Deze tip met betrekking to wat te doen in Kandy is voor ouders met kinderen. Iedere dag zijn we wel een paar uurtjes naar de speeltuin aan het Kandy lake geweest. De speeltuin (Senanayake Childrens Playground) ligt op een hoek van het meer en heeft heel erg veel speeltoestellen.

De speeltuin is zoals eigenlijk overal wel in Sri Lanka verouderd, maar wel een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Onze dochter heeft hier heel vaak gespeeld met de Sri Lankaanse kinderen en wij hebben hier veel gesprekken gevoerd met de ouders van de kinderen. Een perfecte manier om in contact te komen met de lokale bevolking.

Ella met kinderen
Sri Lanka met kids

wat te doen in Kandy met kinderen #4 Loop een rondje om het Kandy meer

Indien je geen tuktuk zou nemen naar de Senanayake speeltuin, dan kun je er ook voor kiezen om te voet langs het meer te gaan lopen. Je zult veel schoolkinderen, snoepverkopers en zelfs een slangenbezweerder tegenkomen. Kijk ook zeker rondom het water aangezien in het meer verschillende hagedissen en schildpadden leven. Een ideale manier om je kinderen bezig te houden door er een spelletje van te maken wie het eerst een bepaald dier ziet langs het meer.

sri lanka met kids

wat te doen in Kandy met kinderen #5 De culturele show van Kandy

Bij de culturele show die iedere dag om 17.30 uur begint komen veel verschillende dansers, acrobaten en vuurspuwers voorbij. Rondom de Kandyan Art Association Hall staan veel verkopers met popcorn en snoepjes, waar je voor bij de show iets kunt kopen voor je kinderen. De show is wat aan de lange kant, maar om zo met het gezin je een avondje te vermaken is het een prima activiteit.

Reisroutes Sri Lanka met kinderen

wat te doen in Kandy met kinderen #6 Ga aapjes spotten tussen de bomen

Neem een tuktuk de berg op en laat je met je gezin afzetten bij het Udawattekele Sanctuary. Dit is een soort van regenwoud, waar je overal aapjes tegenkomt en een mooi uitzicht hebt over de stad Kandy.

Je betaalt een paar euro entree om het park te bezoeken en de routes die je kunt lopen zijn zeer duidelijk aangegeven, waardoor je eigenlijk niet fout kunt lopen.  

wat te doen in Kandy met kinderen
Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

wat te doen in Kandy met kinderen #7 Het zwembad van het Suisse hotel

Het is altijd lekker om met kinderen na een hele dag allerlei dingen ontdekken even af te koelen bij een zwembad. Ons hotel had wel een zwembad, maar heel groot was dit niet. Gelukkig is er de mogelijkheid bij het Suisse hotel (wat dicht in de buurt van het meer van Kandy ligt) om voor een paar euro te zwemmen in een groot zwembad (je kunt ook aangeven dat je er tussen de middag wilt lunchen, dan hoef je voor het zwembad niet te betalen).

Dit zwembad is niet al te diep en heeft ook een kinderbadje. Verder staan er wat speeltoestellen bij het zwembad en hebben ze ruime bedjes. De meeste gasten van het hotel zijn overdag activiteiten aan het ondernemen in de buurt van Ella, waardoor je overdag het zwembad meestal voor je gezin hebt.

wat te doen in Kandy met kinderen
reisroutes sri lanka

wat te doen in Kandy met kinderen #8 Neem de trein richting Ella

De laatste tip met betrekking tot wat te doen in Kandy is een ritje met de trein. Voor veel gezinnen met kinderen zal dit één van de hoogtepunten van de reis door Sri Lanka zijn. De rit naar Nuwara Eliya waar je een tussenstop maakt met de trein duurt ongeveer 4 uur en vanaf Nuwara Eliya moet je rekening houden met nog eens 3 uur naar het stadje Ella toe.

Je kunt natuurlijk ook uitstappen bij Nuwara Eliya en de treinreis in twee delen opknippen. Wil je onze tips voor Nuwara Eliya weten klik dan hier. Wij raden zeker aan om in ieder geval één keertje met de trein te reizen om te ervaren hoe dit is.

Waar slapen in Kandy met kinderen?

OZO Kandy → Dit hotel ligt op een berg en heeft een prachtig uitzicht over de stad Kandy. Het zwembad ligt op de bovenste verdieping, net als het restaurant.

Hier kun je ‘s avonds prima westerse gerechten bestellen voor je kinderen, terwijl je met een drankje van het uitzicht geniet. Geef vooraf bij je boeking aan dat je een extra bed wil. Je kunt hier slapen vanaf 82 euro per nacht. Klik voor meer informatie hier.

Sevana City Hotel. Dit budgethotel ligt op loopafstand van het meer van Kandy. Het zwembad van het hotel heeft een prachtig uitzicht.  Je kunt hier slapen vanaf 30 euro per nacht.  Klik voor meer informatie hier.

Kindvriendelijk hotel Sri Lanka met gezin
Kindvriendelijk hotel Sri Lanka Kandy

wat te doen in Kandy met kinderen

Scroll naar boven