Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen? mini reisgids!

Nuwara Eliya is een plaats die op de route ligt van de plaats Kandy naar Ella toe en de meeste reizigers zullen het plaatsje met de trein aandoen. Nuwara Eliya ligt in de bergen en de temperaturen zijn dan ook iets koeler dan in de rest van het land. Met kinderen kun je je hier best wel een paar dagen vermaken. Bij deze een aantal tips met betrekking tot wat te doen in Nuwara Eliya op een rijtje. 

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen:

#1 Bezoek de theeplantages

#2 Bewonder de Ramboda waterval

#3 Ga voor waterplezier naar het Gregory lake

#4 Bezoek het Victoria Park midden in de stad

#5 Ga een hapje eten in het oude koloniale Grand hotel

#6 Bezoek het Horton Plains National Park

Nuwara Eliya met kinderen
Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen #1 De theeplantages

De grootste bezienswaardigheid van Nuwara Eliya zijn de enorme theeplantages die je hier hebt. Een bezoek aan deze plantages mag dan ook zeker niet ontbreken.

Wijzelf hebben de theeplantages van de Bluefield factory bezocht, toen we van Kandy naar Nuwara Eliya reden met de auto met chauffeur. Deze fabriek plus theevelden lagen op onze route, dus dat scheelde een hoop reistijd. Wij vonden dat het een ideale tussenstop en hebben al een keer een reisblog geschreven over de voordelen van het reizen met een auto met chauffeur.

In de Bluefield fabriek krijg je een korte rondleiding en daarna kun je nog door de theevelden lopen. Er is bij deze fabriek ook een kleine speeltuin, maar die is wel enorm verouderd. Ikzelf (Joep) lust geen thee, dus toen mijn vrouw verschillende soorten thee aan het proeven was kon ik samen met mijn dochter me even uitleven in de speeltuin met haar.

Daarna zijn we nog door de verschillende theevelden gelopen, waar verschillende vrouwen thee aan het plukken waren en waarmee je op de foto kon tegen betaling. Zorg er daarom voor dat je wat kleingeld bij je hebt, indien je het leuk vindt om een foto te maken van deze vrouwen. 

Nuwara eliya met kinderen
Nuwara eliya met kinderen

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderenc #2 De Ramboda Watervallen

Deze watervallen liggen in de buurt van de Bluefield fabriek en plantages en liggen aan de weg. Ook met kleine kinderen zijn deze watervallen goed te bezichtigen, aangezien er een trap naar beneden is gemaakt door het hotel wat hier ligt.

Wij zijn zelf niet helemaal naar beneden gelopen, maar indien je helemaal naar de voet van de waterval loopt, kun je zelfs pootje baden in het water. Let wel op met je kinderen dat er geen ongelukken gebeuren, aangezien sommige stenen erg glad zijn. 

wat te doen in nuwara eliya
Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen
Sri Lanka met kids

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen #3 Gregory Lake

Het Gregory Lake is het grote meer van Nuwara Eliya en rondom het meer is van alles te doen voor kinderen. Zo is er een soort van kermis naast het meer gebouwd, waarbij je voor weinig geld een ritje kan maken in de draaimolen, de vliegtuigjes, de treintjes of kunt springen op het springkussen.

Je koopt bij een kassa steeds bonnetjes die je bij de verschillende attracties kunt inleveren. Uiteraard zijn de attracties erg verouderd, maar voor onze dochter maakte dat helemaal niets uit.

Daarnaast kun je aan het meer verschillende trapbootjes huren, waarmee je over het meer kunt varen. Rondom het meer zijn ook verschillende tentjes waar je wat kunt drinken met uitzicht over het meer. Zeker voor een paar uur kunnen je kinderen zich hier prima vermaken. 

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen
Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen
Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen #4 Victoria park

Het Victoriapark was één van de favoriete plekken van onze dochter, aangezien er in het park een grote speeltuin ligt, waar je voor een paar euro je uren kunt vermaken. Ook waren er iedere dag veel schoolkinderen te vinden in deze speeltuin (in Sri Lanka is een bekend schooluitje dat de kinderen eerst naar het Gregory lake gaan en daarna naar deze speeltuin in Nuwara Eliya.).

Onze dochter had hierdoor gelijk tientallen vriendjes en vriendinnetjes waarmee ze kon spelen en wij als ouders konden lekker met een drankje op een bankje genieten van onze dochter en het zonnetje.

Op 100 meter van deze speeltuin zit een heerlijk restaurantje waar je voor weinig geld heerlijk Kottu kunt eten. Het is een hip tentje buiten waar over het algemeen veel backpackers zitten, dus dit tentje kun je niet missen. 

Sri Lanka met kinderen

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen #5 Ontbijten in het Grand Hotel

Start de dag goed in Nuwara Eliya door uitgebreid te gaan ontbijten bij het Grand Hotel. Dit hotel van weleer heeft een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voor een paar euro en voor onze dochter hoefden wij niets te betalen.

Zeker als je net als ons in een accommodatie zit, waarbij geen ontbijt zit, is dit een heel fijn begin van de dag met je gezin. Je kunt uiteraard ook in dit hotel verblijven, dan zit het in de prijs van de kamer inbegrepen.

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen

Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen #6 Horton Plains National Park

Deze activiteit is met jonge kinderen af te raden en je zou ervoor kunnen kiezen als ouders dat je om beurten een ochtend gaat, terwijl de partner met de kinderen bijvoorbeeld naar de speeltuin gaat in Victoria Park. Met oudere kinderen is deze activiteit wel te doen.

Ga vroeg in de ochtend onderweg en neem een warme trui mee, aangezien het erg koud kan zijn. Hoe vroeger je gaat hoe minder kans je hebt dat het mistig is op de top. Je zult vooraf wel een tuktuk moeten regelen om je naar het park te brengen, maar over het algemeen staat er op iedere hoek van de straat wel een tuktuk.

De entreeprijs is afhankelijk van met hoeveel personen je bent, maar reken toch al gauw op ongeveer 20 euro per persoon voor de entree van het park. De tocht naar boven is pittig (je kunt deze goed zonder gids lopen), maar de beloning die je krijgt als je bovenaan de top staat is onbetaalbaar. 

Waar slapen in nuwara eliya met kinderen?

The hillside Flat → Dit appartement met twee slaapkamers en een woonkamer is voor gezinnen erg praktisch en ligt op loopafstand van het centrum. Met de keuken die in het appartement aanwezig is, is zelf koken voor je kinderen een mogelijkheid. Wij hebben hier vier nachten geslapen en vonden dit een prima accommodatie. Je kunt hier slapen vanaf 90 euro per nacht en klik hier voor meer informatie over dit appartment. 

The Grand Hotel → Dit is één van de weinige hotels met een zwembad in het centrum van Nuwara Eliya. Op booking.com is dit ook de nummer één keuze van gezinnen met kinderen. Wij hebben hier tweemaal ontbeten en dat was fantastisch. Enorm uitgebreid ontbijt, waarbij je lekker op het terras buiten in de zon kunt eten. Je slaap hier vanaf 199 euro per nacht en voor meer informatie over dit hotel klik hier

Sri Lanka met kinderen
Wat te doen in Nuwara Eliya met kinderen

Scroll naar boven