Disneyland Tokyo

Disneyland Tokyo: alle informatie op een rij!

Disneyland Tokyo is echt top! Wij bezochten eerder de Disneyparken in Parijs en Orlando, maar ook de parken van het Tokyo Disney Resort zijn super om te bezoeken. Wij bezochten twee dagen Disneyland Tokyo en twee dagen Tokyo DisneySea. In deze blog gaan we in op het pretpark Disneyland Tokyo en geven we jou alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan dit fantastische pretpark in Japan. 

Disneyland Tokyo
Disneyland Tokyo

Kaartjes Disneyland Tokyo

Wij hebben een paar dagen voordat we de parken van Disney Tokyo bezochten de kaartjes gekocht via de website van Klook. We lazen al op het internet dat via de officiële website van Disney Tokyo het lastig kon zijn met betalen met een buitenlandse creditcard en via deze organisatie waren de kaartjes dezelfde prijs dan op de officiële website. 

We kregen de kaartjes gelijk opgestuurd en de QR codes hebben we in de Disney Tokyo App (hierover zo meteen meer) geplaatst. Daarna konden we de QR codes in de app gebruiken om toegang te krijgen tot het park. Super simpel dus. 

Disneyland Tokyo
Disneyland Tokyo

Tokyo Disney Resort app

De Tokyo Disney Resort app is wel een app die je vooraf moet installeren op jouw telefoon. Je kunt hier je tickets koppelen aan jouw account en je hebt in de app veel informatie over het park. Wij gebruiken in het pretpark de gehele dag deze app om bijvoorbeeld te kijken wat de wachttijden zijn bij de attracties en ook voor de plattegrond van het park. Je ziet precies aan het blauwe puntje waar je bent in het park en hoe je dus moet lopen. 

Daarnaast kun je via de app bepaalde toegang tot shows en Disneyfiguren aanvragen (entry request) en kun je hier ook premier acces voor bepaalde attracties aanvragen. Wij bezochten Disneyland Tokyo met het 40 jarige bestaan en toen hadden ze ook nog fastpasses die je via de app kon aanvragen, maar dit was tijdelijk. 

Wat wel een nadeel van het pretpark is, is dat er bijna geen WIFI in het park is. Wij hebben daarom vooraf een Japanse simkaart aangeschaft voor een paar tientjes via deze website. Hier hebben we een abonnement voor 8 dagen met onbeperkt internet aangeschaft. Zodoende hadden we onbeperkt toegang tot het internet in het park. 

Disneyland Tokyo
Disneyland Tokyo

Algemene informatie Disneyland Tokyo

Als je het pretpark van Disneyland Tokyo bezoekt moet je met een aantal dingen rekening houden. 

 • De officiële tijden van het pretpark kloppen niet. Ze zeggen dat het park bijvoorbeeld om 9 uur open gaat, maar dat is vaak al eerder zoals bij ons bijvoorbeeld om half 9. De hotelgasten van de Disneypretparken mogen overigens nog een kwartier eerder het pretpark in (dus om 8.15 uur). Hierdoor kunnen zij als eersten naar de populaire attracties lopen, waar gedurende de dag veel wachttijden zijn. 
 • Zorg er dus voor dat je minimaal een uur tot anderhalf uur voordat de officiële tijd van het pretpark bij de ingang van het park bent. Dat betekende voor ons dat we iedere dag om half zes in de ochtend opstonden. Houdt er dan rekening mee dat er al honderden andere Japanners bij de ingang staan, maar dan sta je toch redelijk vooraan. Als je dan gelijk naar een populaire attractie loopt met veel wachttijd dan bespaar je gelijk veel tijd. 
 • Maak vooraf een plan. Dat klinkt stom maar zo haal je wel het meeste uit je dag. Bekijk de kaart vooraf, bepaal vooraf welke attracties je zeker wil doen en bekijk in de app de dagen vooraf waar de langste wachttijden staan. Bepaal dan vooraf naar welke attracties je als eerste naar toe gaat.
 • Probeer via de app gelijk als je binnen bent om een entry request te doen voor de shows van Disneyland Tokyo. Meestal zijn deze binnen het half uur weg. Je kunt deze aanvraag doen als je kaartjes gescand zijn bij de kassa. 
 • Houdt er rekening mee dat Japanners makkelijk anderhalf uur voordat de parades in het park beginnen een plek opzoeken langs de kant van de weg. Iedereen heeft een matje bij en legt deze uit, zodat ze een gebiedje afbakenen. Wil je de parade van dichtbij bekijken, dan zul je er vroeg langs de kant moeten gaan zitten. Op sommige stukken zijn er wel 15 rijen mensen. Voordeel is wel dat iedereen ook tijdens de parade blijft zitten, zodat je het redelijk goed kunt zien. 
 • Zorg ervoor dat je voldoende snacks meeneemt. Je mag geen eten meenemen, maar snacks zijn geen probleem. De definitie van snack is een beetje lastig, maar wij hadden koekjes, nootjes en ook broodjes met kaas bij, Die broodjes kaas hadden we wel in een zijvak gedaan, zodat deze niet snel gecontroleerd werden. Deze broodjes zijn geen een keer bij de security opgevallen, omdat ze alleen het hoofdvak bekeken. Ook bij de restaurants is het vaak erg druk en wij vonden het sonde van de tijd om een uur in de rij te staan bij een restaurant. 
 • Besteed je volledige dag. Als het park om 9 uur in de ochtend open gaat en pas om 9 uur in de avond sluit, gebruik dan deze tijd volledig. Zeker in de vroege ochtend en de late avond zijn de wachttijden bij de verschillende attracties een stuk korter. 
 • Heb je genoeg geld te besteden, dan kun je ook voor de populairste attracties en shows premier acces aanvragen. Dan betaal je een bedrag en hoef je een stuk minder lang in de rij te staan. Wij vonden dit veel te duur, maar heb je geld genoeg dan kun je heel veel tijd besparen. 

Pretpark Disney Tokyo
Pretpark Disney Tokyo

attracties van Disneyland Tokyo

Disneyland Tokyo heeft ongeveer 35 attracties verdeeld over zeven verschillende themagebieden. Om alle attracties te bezoeken, wat shows te bekijken en met wat Disneyfiguren op de foto te gaan heb je ongeveer twee dagen nodig. Wij beschrijven hieronder de verschillende attracties.

Adventureland:

 • Tiki Room with Stitch: wij vonden deze attractie in Orlando enorm tegenvallen, maar hier vonden wij hem best leuk. Je zit in een ruimte en allerlei vogeltjes zingen en ook komt Stitch nog even langs. Een soort muzikale voorstelling. 
 • Pirates of the Caribbean: deze attractie was kapot toen wij er waren. Dat is balen, want in Parijs en Orlando was dit één van onze lievelingsattracties. In een bootje ga je door de wereld van Captain Sparrow. 
 • Swiss Family Treehouse: hier kun je een boomhut verkennen. Stelt niet superveel voor en je loopt er zo door heen.
 • Jungle Cruise: je vaart in een bootje door de jungle, waar je allerlei nepdieren uit de jungle tegenkomt. Leuk om een keertje te doen, maar niet een topattractie. Meestal is de wachtrij ook maar een paar minuten. 
 • Western River Railroad: dit is een treintje die door het park rijdt. 

World Bazaar:

 • Omnibus: je rijdt hier in een soort grote bus een rondje door het park. 

Westernland

 • Country Bear Theater: dit is een voorstelling van een aantal beren, die muziek maken. Ook hier is de wachttijd voor de attractie meestal niet lang. Prima attractie om een keertje te bekijken. 
 • Big Thunder Mountain: dit is één van de leukste achtbanen van het pretpark. Deze achtbaan duurt best lang en deze achtbaan is wel één van onze favoriete attracties van het park. Meestal staat hier wel een lange rij in het park van minimaal een uur. 
 • Mark Twain Riverboat: je maakt een tochtje op een enorme boot. Ook een prima attractie om een keertje te doen, maar niet een super spectaculaire attractie. 
 • Tom Sawyer Island Rafts: je gaat op een bootje het water over. Niet meer en niet minder.  

Critter Country:

 • Splash Mountain: dit vonden wij ook één van de leukste attracties van Disneyland Tokyo. Je zit in een boomstammetje en je eindigt de attractie met een grote knal naar beneden. Onderweg zie je ook nog allerlei leuke figuurtjes. Dit is ook een attractie waar vaak een lange wachtrij staat. Je wordt hier overigens niet super nat. 
 • Beaver Brother Explorer Canoes: je zit in een kano en je roeit een rondje over het water. Wij twijfelden of de kano nu op een baan zat of dat dit niet het geval was. 

Fantasyland

 • Alice’s Tea Party: dit zijn de bekende theekopjes, die ronddraaien op een plateau. 
 • It’s a small world: dit is ook één van onze favoriete attracties van het park. Doordat je in grote bootjes zit, is de wachtrij meestal niet super lang. Je zit in een bootje en gaat de hele wereld over. Van Nederland zie je molens en poppetjes met klompen. In deze attractie zit je ook zeker wel tien minuten tot een kwartier. 
 • Castle Carrousel: een draaimolen met allerlei figuurtjes.
 • Snow White’s Adventure: deze dark rider vertelt het verhaal van Sneeuwwitje, maar wij vonden het meer een spookslot. We zagen hier best wel wat jonge kinderen verschrikt uit de attractie komen. Wij vonden hem wel erg leuk. 
 • Dumbo The Flying Elephant: je draait hier rondjes in olifantjes. Een attractie die in onze ogen niet super veel voorstelt, maar waar vaak best wel een lange rij staat. 
 • Peter Pan’s Flight: ook een dark ride dat het verhaal van Peter Pan vertelt. Je ziet het verhaal in vogelvlucht en voor je het weet is de attractie alweer voorbij. 
 • Pinocchio’s Daring Journey: eigenlijk dezelfde opzet als Peter Pan, maar dan gaat het over het verhaal van het sprookje van Pinokkio. 
 • Pooh’s Hunny Hunt: dit was ook één van onze favoriete attracties, maar dit is ook een van de attracties met de langste wachtrij. Het gaat uiteraard over het sprookje van Winny de Pooh en in de attractie zitten allerlei leuke special effects. 
 • Haunted Mansion: ook echt een klassieker in de pretparken van Disneyworld. Dit spookhuis was toen wij er in oktober waren helemaal omgebouwd in Halloween sfeer en daarom extra populair. Zeker een leuke attractie om te bezoeken.
 • Mickey’s PhilharMagic: dit is in een 3d bioscoop en de wachtrij is hier erg kort meestal. Wij vinden het zeker een aanrader om te kijken. Even lekker in de zaal zitten en genieten van Mickey en vooral Donald die langs verschillende sprookjes van Disney gaan tijdens de film. Zeker ook de special effects (zoals die op het einde) zijn helemaal top!
 • Enchanted Tale of Beauty and the Beast: veruit de populairste attractie in het park en het is ook echt een hele mooie attractie dat het verhaal vertelt van het sprookje. Je zit in een kopje en krijgt in verschillende zalen het verhaal te zien. Hier rent aan het begin van de dag 80% van de bezoekers naar toe, omdat de rest van de dag er een enorm lange rij staat. Wil je deze ontwijken, dan moet je zorgen dat je vroeg opstaat of je moet er voor betalen (premier acces in de app). 

Toontown

 • Gadget’s Go Coaster: een kleine achtbaan voor de jongere kinderen, ondanks toen wij er waren er ook genoeg volwassenen in deze attractie zaten. 
 • Goofy’s Paint ’n Play House: je bezoekt het huis van Goofy en je kunt hier in het huis met verf schieten. Wat verder precies de bedoeling is dat begrepen we niet helemaal.
 • Chip ’n Dale Treehouse: huisje van Knabbel en Babbel waar je door heen kan lopen. 
 • Toon Park: dit is een kleine speeltuin voor de jongste kinderen.
 • Donalds Boat: hier kun je de boot van Donald bezoeken. Dit vonden wijzelf niet veel voorstellen. 
 • Minnie’s House: het huis van Minnie vonden wij erg leuk om te bezoeken. Kinderen kunnen hier verschillende dingen activeren zoals bijvoorbeeld de oven van het huisje.
 • Roger Rabbits Car Toon spin: wij hadden lage verwachtingen van deze attractie, maar vonden hem echt super leuk! Je rijdt met een karretje rond en draait helemaal rond als je dit wil. 

Tomorrowland:

 • Star Tours: The adventures Continue: je zit in een zaal en gaat met een ruimteschip door de ruimte. Een leuke attractie, waar je ook best snel misselijk in kan worden. 
 • Stitch Encounter: wij hebben dit gezien in Orlando en zagen dat Stitch interactie heeft met de bezoekers. Omdat we verwachten dat deze attractie in het Japans zou zijn en we er weinig van zouden begrijpen hebben we deze attractie niet bezocht. 
 • Space Mountain: één van de bekende achtbanen. Je rijdt vooral in de achtbaan in de donkerte. Zeker een leuke attractie als je van achtbanen houdt. Hij is wel minder spectaculair als de attractie in Parijs. 
 • Buzz Lightyear Astro Blaster: deze attractie was helaas kapot toen wij het park bezochten. Wel een leuke attractie die wij in Orlando wel bezocht hebben. Je zit hier in een karretje en bent vooral veel aan het schieten. 
 • Monsters Inc Ride & Go Seek: ongeveer dezelfde opzet als Buzz Lightyear alleen moet je nu met een zaklamp aan de slag en moet je richten op allerlei doelen voor punten. 
 • The Happy Ride with Baymax: een attractie waar een behoorlijke wachtrij stond gedurende de dag. Je rijdt in autootjes over een plaat. Wij vonden het niet de moeite om hier zolang voor in de rij te gaan staan. 

Pretpark Disney Tokyo
Pretpark Disney Tokyo

Parades Disneyland Tokyo

Je kunt naast de attracties die we hierboven beschreven hebben ook verschillende parades bekijken. Wij hebben in de twee dagen dat we in het pretpark waren alle parades gezien. Hier een overzicht.

Disney Harmony in Color: de bekende parade die in de middag wordt gehouden. Deze parade duurde ongeveer 20 minuten en is altijd één van de hoogtepunten van een bezoek aan Disney. Uiteraard komen alle bekende Disney figuren langs in deze parade. 

Spooky Boo Parade: vanwege Halloween was er ook een Halloween parade. Wij vonden het een leuke parade, maar geen mustsee. 

Tokyo Disneyland Electrical Parade Dreamlights: de parade in de avond met alle lichtjes. Deze vonden wij echt de mooiste parade (ook mooier dan overdag). Prachtige lichtjes op alle wagens. Echt een aanrader. Je moet wel vroeg langs de kant gaan zitten. Wij zaten er ongeveer 1,5 uur van te voren en zaten toen vooraan. 

Sky Full of Colors: het bekende vuurwerk aan het einde van de dag. Wij vonden het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen, aangezien het kasteel bijvoorbeeld niet echt verlicht was en het alleen vuurwerk was. Wat ons betreft zeker geen aanrader. Dan kun je beter nog een attractie aan het einde van de dag meepikken. 

Disneyland Tokyo
Disneyland Tokyo

Shows Disneyland Tokyo

Naast de verschillende parades had je ook drie shows die je kon bekijken toen wij het park bezochten. 

Jamboree Mickey! Lets Dance!: dit is een dansprogramma voor kinderen. Wij vonden het de minste show van de drie. Een aantal Disneyfiguren waaronder Mickey Mouse en Donald Duck dansen op muziek. 

Mickeys Magical Music World: als je weinig tijd hebt en een show wil bezoeken, dan moet je zeker deze show bezoeken. Prachtige show, waarin veel van de sprookjes van Disney langskomen. Je moet hier een Entry Request (net als de rest van de shows) aanvragen in de app, maar deze show was twee dagen achter elkaar al gelijk uitverkocht. De eerste show van de dag rond 11 uur is wel zonder entry request en op die manier hebben we deze prachtige show toch kunnen bezoeken. Wij gingen hier ongeveer 75 minuten voor de show in de rij staan en konden toen binnen. 

Club Mouse Beat: leuke dansshow met verschillende Disneyfiguren. De show duurt ongeveer 20 minuten en wij vonden het een leuke show. 

Shows Disneyland Tokyo
Shows Disneyland Tokyo

Eten en drinken Disneyland Tokyo

Uiteraard zijn er in Disneyland Tokyo genoeg restaurants in het park. In de Disney app kun je vooraf zien in welke restaurants wat voor eten aanbieden. Wij hebben alleen in de avond gegeten in het restaurant, want overdag hadden we zelf lunch bij. Houdt er rekening mee dat bij sommige restaurants de wachttijden voor het bestellen van eten behoorlijk lang kunnen zijn. 

Je mag dus officieel geen eten meenemen in het park, alleen drinken en wat snacks. Dat hadden wijzelf uiteraard meegenomen in een rugzak. 

Pretpark Disney Tokyo
Disneyland Tokyo

Waar overnachten in Tokyo?

Heb je genoeg geld, dan kun je uiteraard slapen in het hotel van Disneyland Tokyo. Het voordeel daarvan is dat je dan ook een kwartier eerder naar binnen mag dan de rest van de bezoekers. Wijzelf hebben dit ook in Parijs gedaan, omdat de prijzen niet heel veel verschilden. Uiteraard heb je in Tokyo genoeg accommodaties waar je kan overnachten. 

Zelf sliepen wij in Tokyo in Hotel Lumiere Kasai. Dit hotel lag met de bus op 20 minuten rijden van het pretpark af. Wij konden de bus bijna voor de deur van het hotel nemen, dus dat was top. Verder hadden we een prima kamer, met fijne bedden en een badkamer met bad. Ook hadden we in de ochtend een prima ontbijt erbij. Kijk voor meer informatie over het Hotel Lumiere Kasai even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere hotels. Kijk voor een overzicht van alle hotels in Tokyo even hier.  

Scroll naar boven