Disneyland Parijs met kinderen

Is een bezoek aan Disneyland Parijs met kinderen een goed idee? Wij vinden van wel! Wij vonden de elf dagen die we in de Disneyparken in Orlando doorbrachten ook te gek en dus kon een bezoek aan Disneyland Parijs niet ontbreken tijdens onze stedentrip naar Parijs. Inmiddels zijn we hierna nog een keer terug geweest en hebben het pretpark dus al twee maal twee dagen bezocht. Uiteraard hebben we een dagje Disneyland ook opgenomen in onze blog Parijs met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in deze stad met kinderen op een rij zetten. Naar aanleiding van onze bezoeken aan Disneyland Parijs, zetten we alle informatie op een rij.

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

welke parken heb je allemaal

Je kunt in Disneyland Parijs met kinderen naar twee verschillende parken gaan. Zo heb je het Disneyland park en het Walt Disney Studios Park. Het Disneyland park is het ‘hoofdpark’ met het bekende kasteel en dit park is er al sinds Disney in Parijs is gevestigd. Het Walt Disney Studios park is later bijgebouwd. De twee parken liggen met de ingang zo dicht bij elkaar dat je in een paar minuten van het ene naar het andere park loopt. 

Je hebt in de twee verschillende pretparken bepaalde gedeeltes die allemaal een naam hebben. Zo kun je in Disneyland Parijs met kinderen de gedeeltes Discoveryland, Frontierland, Fantasyland, Adventureland en Main Street U.S.A bezoeken. In Walt Disney Studio’s heb je de delen Front Lot, Production Courtyard en Toon Studios.

Familiehotel Parijs
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

welke tickets kun je allemaal kopen?

Je kunt verschillende tickets kopen voor de Disneyparken. Zo heb je de keuze uit gedateerde tickets (met een datum) of ongedateerde tickets (deze worden vaak als cadeau gegeven door mensen). Ook kun je kaartjes kopen voor een specifiek park of voor de twee parken samen. Dit laatste ticket is dan ook iets duurder dan het ticket voor een park. Als je voor de twee parken samen een ticket koopt, kun je voor meerdere dagen een ticket kopen (tot en met vier dagen). 

Vaak zijn er wel bepaalde acties, waarbij je korting krijgt voor bijvoorbeeld de kinderen. Toen wij het park bezochten hadden we dit maar kort voordat we gingen besloten en konden we niet echt een kortingsactie vinden die voor ons van toepassing was. Wij wilden in twee dagen de twee parken bezoeken en het bleek dat een overnachting in een Disney hotel (inclusief kaartjes de dag voor en na de overnachting) niet heel veel meer extra kostte. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Uiteindelijk hebben we daarom via de website van Disneyland Parijs een hotel geboekt en zaten hier dus ook de tickets bij in. We moesten toch overnachten in de buurt van Disney en een voordeel van een Disney hotel ten opzichte van een hotel in de buurt van Disney is dat je de auto gratis kunt parkeren en vanaf het hotel naar het park kunt lopen en dat je extra uren in het park krijgt.

Deze Magic uren waren op beide dagen een extra uur voordat het park open ging voor alle bezoekers. Dat vonden wij best belangrijk, omdat we in de Disneyparken in Orlando al gezien hadden dat dit heel veel tijd kan schelen in de wachtrij, als je gelijk bij opening het park bezoekt. Vandaar dat we in één van de Disney hotels hebben geslapen.  

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

hoeveel dagen gaan naar Disneyland Parijs?

In beide parken heb je genoeg attracties voor kinderen om je makkelijk een dag te vermaken in beide parken. In het hoofdpark heb je iets meer attracties, waardoor je hier meer tijd nodig hebt dan in Walt Disney Studios. Doordat er een stuk minder attracties in het Studios park zijn, staan hier wel langere rijen bij de attracties. 

Wij zijn in totaal twee dagen geweest in de voorjaarsvakantie en we hebben onze tijd maximaal gebruikt. We waren al om acht uur op de eerste dag bij de ingang en toen om half negen het park open ging voor Disney hotel gasten zijn we gelijk naar de populaire attracties gegaan zoals Big Thunder Mountain, Space Mountain, Peter Pan en Buzz Lightyear Laser Blast. Deze attracties bezochten we allemaal het eerste uur, terwijl er bij deze attracties vaak meer dan een uur wachtrij staat. Hierdoor hebben we het eerste uur al heel veel tijd bespaard. 

We zijn de hele dag in het park gebleven en hebben sommige populaire attracties twee keer bezocht. Uiteindelijk verlieten we na de eindshow het park om half negen ’s avonds en hebben we bijna 12 uur (met tussendoor eten en de parade bekijken) in het park gespendeerd. Toen hadden we het merendeel van het park gezien, maar we kunnen ons voorstellen dat je een wat rustigere dag wil hebben en dan kun je gerust twee dagen uittrekken voor het hoofdpark.

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Bij Walt Disney Studios zijn we een hele dag geweest en toen hadden we het merendeel wel gezien. De wachttijden bij de attracties zijn heel erg verschillend. Zo stonden er bij de populaire attracties overdag soms wel een rij van 60 minuten en in het laatste uur voordat het park dichtging waren dat bij sommige attracties nog maar 5 minuten.

Je ziet dat je veel attracties kunt bezoeken aan het begin en aan het einde van de dag. En overdag als het steeds drukker wordt ga je lekker lunchen en ga je in attracties die een korte wachtrij hebben en waar veel mensen tegelijk in een attractie kunnen. Het klinkt misschien raar, maar bekijk voordat je naar het park gaat welke attracties er allemaal zijn en waar je zeker naar toe wil gaan (op Youtube vindt je van alle attracties filmpjes), zodat je wel een idee hebt wat je allemaal wil gaan bezoeken. Dan haal je over het algemeen een stuk meer uit je dag. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs App

Waar vroeger nog vooral gebruik gemaakt werd van papieren plattegronden, gebruiken bijna alle bezoekers van het park tegenwoordig de Disneyland app op hun telefoon. Wij hebben ook de dagen dat we in de parken waren deze app gebruikt en moeten zeggen dat deze app net als in de parken in Orlando goed bevallen is. 

Wat wij fijn vinden aan de app is dat er een plattegrond van het park in staat en dat je ook ziet waar je in het park bent (als je je locatie aanzet op je telefoon). Daarnaast is het handig dat je bij iedere attractie de actuele wachttijd ziet staan. Hierdoor kun je gelijk zien waar een korte wachtrij is en waar je dus heen moet lopen. 

Daarnaast zie je waar de winkels, de restaurants, de Disneyfiguren en de shows zijn. Ook staan er de tijden van de shows bij, waardoor je hier rekening mee kunt houden. Ook kun je in de app restaurants reserveren en een fastpass bestellen voor bepaalde attracties. Dat laatste is overigens zo duur dat we dat maar weinig mensen hebben zien doen. Wat dat betreft is de app van Disneyland Parijs wel echt een aanrader om te gebruiken. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

bereikbaarheid Disneyland Parijs

De parken van Disneyland Parijs liggen iets buiten het centrum van de stad Parijs en daarom is het vooraf belangrijk dat je bedenkt waar je precies overnacht. Overnacht je in het centrum van de stad Parijs, dan kun je met de trein (RER A) reizen naar de parken toe. Vanaf de Arc de Triomph doe je er ongeveer drie kwartier over en dan stap je bijna voor de deur uit.

De twee parken zijn daarom prima te bereiken met het openbaar vervoer en dit kost een stuk minder dan dat je met de auto komt en de parkeerkosten per dag moet betalen. Wil je niet zolang in het openbaar vervoer zitten, dan kun je er voor kiezen om een hotel in de buurt van de parken te nemen of te slapen in de hotels van Disney. Bij die laatste kun je te voet of met de shuttlebus naar het park toe. 

Tijdens ons eerste bezoek sliepen we in een Disney hotel en konden we te voet naar het pretpark toe en de tweede keer hebben we de auto op de parkeerplaats voor het park gezet en hebben we het park zo bezocht. Dit parkeren bij het park is erg goed geregeld!

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

welke attracties heb je allemaal + gemiddelde wachttijd?

Je kunt in Disneyland Parijs met kinderen in genoeg attracties in beide parken om je een hele dag te vermaken. Het is vooraf wel handig om een indruk te hebben welke attracties er allemaal zijn en welke attracties in Disneyland een lange en korte wachttijd hebben. Wij hebben een lijstje gemaakt van attracties met de gemiddelde wachttijd (gedurende het jaar) die we online vonden.

Deze wachttijden kunnen zeker afwijken naar gelang je de parken in een drukke of juist minder drukke periode bezoekt, maar het geeft wel een indruk welke attracties populair zijn en waar je rekening mee moet houden met een lange wachttijd. Deze attracties kun je dan het beste aan het begin of aan het einde van de dag bezoeken. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Fantasyland

Le Carrousel de Lancelot: dit is een draaimolen, die je in Frankrijk in iedere stad tegenkomt. Gemiddelde wachttijd is 30 minuten. 

Blanche Neige et les Sept Nains: dit is een binnen attractie met als thema het sprookje Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Leuke attractie om een keer gezien te hebben en zeker in de ochtend nog vrij rustig om te bezoeken. Sommige delen met de heks vonden wij voor jonge kinderen nog best eng. Gemiddelde wachttijd is 30 minuten. 

Pinocchio Fantastic Journey: een beetje vergelijkbaar met de binnen attractie van Sneeuwwitje. Je ziet in het ritje eigenlijk het hele verhaal van Pinokkio voorbij komen. Gemiddelde wachttijd is 30 minuten.

Peter Pan’s flight: wij vonden deze attractie in Parijs een stuk leuker dan in Orlando. Ook dit is een binnenattractie en vertelt het verhaal van het sprookje Peter Pan. Hier staan vaak lange wachtrijen en in vergelijking met de sprookjes Sneeuwwitje en Pinokkio snappen we niet zo goed waarom deze attractie zoveel populairder is. Leuk om een keer gezien te hebben. Gemiddelde wachttijd is 50 minuten. 

Les Pays des Contes de Fees: rustige bootjes, waar je langs verschillende miniatuursprookjes gaat. Er kunnen veel mensen tegelijk in een bootje, waardoor er vaak maar vijf minuten wachtrij staat. Gemiddelde wachttijd is 20 minuten. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Casey Jr. : dit is een treintje die redelijk snel over een parcours rijdt. Je komt hierbij ook langs een mini kasteel. Dit is vooral een leuke attractie om te bezoeken met jonge kinderen. De gemiddelde wachttijd is 25 minuten. 

It’s a small world: dit vinden wij altijd een hele leuke attractie, die we in Orlando veel bezocht hebben. In Parijs was deze attractie helaas toen wij er waren gesloten vanwege onderhoud. Je gaat in een boot langs verschillende landen. Je kunt het een beetje vergelijken met het Carnaval Festival in de Efteling. Ook hier kunnen grote groepen tegelijk in een boot, waardoor de wachttijd wat korter is. Gemiddelde wachttijd is 25 minuten. 

Dumbo: attractie die je ook vaak op de kermis ziet in de vorm van een octopus. Deze attractie is buiten en de gemiddelde wachttijd is hier 30 minuten. 

Mad Hatters Tea Cup: dit zijn theekopjes die ronddraaien op een plaat en waar je als ouder behoorlijk misselijk in kunt worden als je er vaak in gaat. De wachttijd is hier redelijk kort. Gemiddelde wachttijd is 20 minuten. 

Ook heb je nog in dit deel van het park een doolhof van Alice in Wonderland waar je zo door kunt lopen tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs met kinderen. Ook heb je hier een ruimte waar je op de foto kunt met Mickey Mouse, waar vaak ook een lange wachtrij staat van minstens een uur. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Frontierland

Big Thunder Mountain: dit is de populairste attractie waar je in Disneyland Parijs met kinderen in kunt gaan. Wel is het een hele leuke achtbaan, waar je een vrij lang ritje in de achtbaan maakt. Je moet hier een minimale lengte van 1,05 meter hebben. Wij vinden dit de leukste attractie van dit pretpark. We gingen hier helemaal als eerste in toen het park net open ging en hoefden maar vijf minuten te wachten. Daarnaast hebben we deze attractie bezocht net voor sluitingstijd van het park en moesten toen twintig minuten wachten. De gemiddelde wachtrij is hier 60 minuten. 

Phantom Manor: je kunt in Disneyland Parijs met kinderen ook naar een spookhuis gaan. In een heel groot landhuis maak je een ritje binnen door het spookhuis. Het is niet super griezelig, maar voor jonge kinderen kan het wel eng zijn. Onze dochter van zes jaar vond het in ieder geval niet eng, maar zeker wel een leuk ritje. Gemiddelde wachttijd is 25 minuten. 

Thunder Meza Riverboat: dit is een hele grote boot die een rondje vaart. Prima moment om even rustig te zitten en te genieten van het vaartochtje. Gemiddelde wachttijd is 25 minuten. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Discoveryland

Star Wars Hyperspace: deze attractie staat ook wel bekend als Space Mountain en is misschien wel de meest spectaculaire attractie in de twee Disneyparken. Wij verbaasden ons er over dat de wachtrij hier over het algemeen niet super lang van is. Dat komt misschien dat de lengte hiervoor 1,20 meter is. Je hebt hier ook een single rider ingang, waar je als persoon steeds als opvulling wordt gebruikt bij oneven aantallen. Deze rij is over het algemeen nog een stuk korter dan de reguliere rij. Gemiddelde wachttijd is 40 minuten. 

Star Tours: dit is een attractie voor een sterke maag. Je kunt hier namelijk redelijk misselijk in worden. Je zit in een soort simulator met een 3D bril op en je gaat op een soort van missie met een aantal mensen en schiet door de ruimte heen. Meestal is de rij hier vrij kort. Dit zijn mooie attracties om te bezoeken in de middag als het steeds drukker wordt in het park. Gemiddelde wachttijd is 15 minuten. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Buzz Lightyear Laser Blast: dit vinden wij ook een hele leuke attractie. Je zit in een karretje en rijdt binnen over een baan en onderweg schiet je met een laserpistool op allerlei dingen. Hier krijg je steeds een score voor en aan het einde van de rit kun je kijken wie van je gezin de hoogste score heeft. Gemiddelde wachttijd is 45 minuten.  

Orbitron: dit is een attractie met raketjes die hoog in de lucht steeds rondjes draaien. De gemiddelde wachttijd is hier 30 minuten.

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Autopsia: je gaat met een elektrische auto over een baan heen. Je kunt zelf gas geven en sturen, maar uiteraard kun je niet van de baan af. Onze dochter vindt deze attractie heel leuk, omdat ze zelf kan sturen (en gas geven). Gemiddelde wachttijd is 45 minuten. 

Mickey Phil Harmony: dit is een 4d bioscoop en meestal kunnen alle wachtende gelijk naar binnen. De film wordt om de twintig minuten gedraaid, dus het ligt er maar net aan wanneer je aankomt hoe lang je moet wachten. Zeker een leuke film om te bekijken. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

adventureland

In Adventureland heb je niet super veel attracties, maar heb je wel verschillende grotten, een boomhut, een speeltuin die je kunt bezoeken. Hier staat over het algemeen geen wachtrij en kun je dus vrij makkelijk bezoeken tijdens de middag als het drukker wordt in het park. Toch zijn er ook hier twee attracties die je kunt bezoeken. 

Pirates of the Carribbean: indoorattractie, waarbij je in een boot door een land van piraten vaart. Onderweg heb je ook nog de kans om nat te worden als de boot van een schans afglijdt. Onze dochter was hier niet op voorbereidt en die baalde van een natte broek ;). Tijdens ons tweede bezoek aan het pretpark had ze daarom een poncho aan. De wachttijd wisselt hier nogal eens van en zeker op het begin van de dag is het vaak nog erg rustig en kun je zo naar binnenwandelen. Gemiddelde wachttijd is 30 minuten. 

Indiana Jones and the Temple of Peril: dit is een attractie waar je alleen in mag als je een minimale lengte hebt van 140 cm. Hierdoor is de attractie ook niet super druk bezocht, omdat de meeste gezinnen het park met jonge kinderen bezoeken die kleiner zijn dan deze lengte. Wij hebben deze attractie bezocht om de beurt, aangezien onze dochter hier niet in mocht. Via de single rider rij, hoefden we hier maar 5 minuten te wachten om in de attractie te kunnen. Gemiddelde wachttijd is 30 minuten. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Walt Disney Studios

Zoals gezegd zijn er in pretpark Walt Disney Studios een stuk minder attracties dan in het hoofdpark, maar toch heb je hier een tiental attracties. Ook deze zullen we kort toelichten. 

Tower of Terror: onze favoriete attractie in Orlando en ook in Parijs is dit één van onze favoriete attracties. Je gaat in een oud gebouw in een lift en je maakt steeds een val naar beneden. De hele sfeer van het hotel in combinatie met de attractie vinden wij super en deze attractie hebben we dan ook maar liefst drie keer bezocht tijdens de twee dagen dat we in het park waren. Gemiddelde wachttijd is 50 minuten. 

Car road trip: dit was de grootste verrassing voor ons. We dachten dat dit een saai treintje was die een rondje reed achter de schermen, maar onderweg stopt de trein bij een soort van spectaculaire show met een brandende vrachtauto en is er veel water om het te blussen. De wachttijd bij deze attractie is vrij kort. Gemiddelde wachttijd is 5 minuten. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Ratatouille: originele attractie, waarin je met een 3d bril op in een karretje zit en een rondje door een restaurant maakt. Je kunt hier wel duizelig worden, maar wij vonden het echt een hele leuke attractie. Let wel op de wachttijden. Overdag vaak 60 minuten en tegen het einde van de dag maar 5 minuten. Dat scheelt echt een hele hoop. 

Vinden je kinderen het niet erg om alleen in een attractie te gaan, dan is hier de single riders wachtrij ook echt een uitkomst. In de karretjes kunnen steeds drie mensen naast elkaar, waardoor deze steeds gevuld worden met enkele personen, waardoor je heel snel aan de beurt bent. Wij hebben hier een aantal keer maar vijf minuten gewacht overdag in deze rij en vaak zat onze dochter ook nog in hetzelfde karretje als ons. Gemiddelde wachttijd is 60 minuten. 

RC Racer: spectaculaire attractie waarin je in een soort van raceauto over een baan rijdt. Het heeft wel iets weg van een schommelschip. Kinderen moeten een lengte hebben van minimaal 1,20 meter. Wij gingen hier een keer tegen het einde van de dag in en stonden 5 minuten in de rij en midden op de dag bijna een uur. Gemiddelde wachttijd is 60 minuten. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

Flying Carpets over Agrabah: deze attractie is te vergelijken met de attractie van Dumbo. Soort van kermisattractie, die je ook het beste op de drukke middag kunt bezoeken. Gemiddelde wachttijd is 20 minuten. 

Cars Quatre Roues Rally: soort van attractie met de theekopjes, maar dan met autootjes. Ook een attractie waar je goed misselijk in kunt worden. Gemiddelde wachttijd is 30 minuten. 

Slinky Dog: attractie waarin je steeds een rondje rijdt op een schijf. Aangezien de attractie kort duurt en er veel mensen tegelijk in kunnen sta je hier niet lang te wachten. Gemiddelde wachttijd is 15 minuten. 

Crush Coaster: de populairste attractie in pretpark Disney Studios. Deze toffe indoorachtbaan is toegankelijk voor kinderen van 1,07 meter. Hier staat gedurende de dag altijd een lange wachtrij. Dit is ook de attractie waar je aan het begin van de dag gelijk naar toe moet gaan en moet zorgen dat je een van de eerste bent, want binnen een paar minuten na opening van het park staat hier al een lange rij. Gemiddelde wachttijd is 60 minuten. 

Toy Soldiers Parachute Drop: je maakt in een karretje in de vorm van een  parachute steeds een vrije val. Ook bij deze attractie is de single riders wachtrij echt een uitkomst en ben je zo aan de beurt. Gemiddelde wachttijd is 45 minuten en dat vonden wij voor deze attractie echt te lang voor wat je er voor kreeg. Gelukkig waren we met single riders wachtrij in vijf minuten aan de beurt. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

shows in Disneyland Parijs

Je kunt in Disneyland Parijs met kinderen naar een aantal shows toe. De bekendste ‘show’ is de parade in het hoofdpark die iedere dag om 17.30 uur door de straten van Disneyland gaat. Naast de parade is er iedere dag als het park gaat sluiten een hele mooie vuurwerkshow en wordt het kasteel van Disneyland mooi verlicht. Als je kinderen het zolang volhouden is dit zeker een aanrader om naar toe te gaan. Daarnaast heb je nog een aantal andere shows waar je in Disneyland Parijs met kinderen naar toe kunt gaan.

Lion King show: de bekendste show van Disney. In Orlando vonden we dit een hele leuke show en zijn we er maar liefst twee keer naar deze show toe geweest. Daar was het meer met grote dierenpoppen, maar in Parijs is het meer musical achtig met voornamelijk mensen. Toch weer een indrukwekkende show om naar toe te gaan en onze dochter vond het ook heel erg leuk. Zorg dat je er wel op tijd bent, aangezien anders de show vol kan zitten. Gelukkig is het een grote zaal en proppen ze de hele zaal tot de nok vol.

Stitch Live: we wisten vooraf niet goed wat we hier van moesten verwachten en dachten dat we naar een film gingen, maar het is wel een soort van show. Je kijkt naar een tekenfilm figuur die aangestuurd wordt door een medewerker van het park en interactie heeft met het publiek. Altijd leuk als er ineens een foto op het scherm komt van iemand die in de zaal zit. De wachtrij is hier over het algemeen niet lang. Kijk wel vooraf even of de show Engelstalig of Franstalig is. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Mickey and the Magician: dit vonden wij misschien wel samen met de Lion King de leukste show in Disneyland Parijs. Het is bijna een musical achtige show, waarbij Mickey probeert te goochelen en waarbij verschillende figuren van Disney langskomen. Zorg dat je op tijd voor aanvang van de show bent, aangezien je anders de kans hebt dat het al vol zit. Wij waren er een half uur van te voren. 

Frozen musical: deze show vonden we een beetje tegenvallen. De show in Orlando is prachtig en we hadden hier al 45 minuten vooraf in de rij gestaan, omdat de zaal steeds al vol zat. Je moet hier eigenlijk staan, maar de medewerkers geven aan dat je moet gaan zitten, waardoor je heel onhandig zit. Ook moet het publiek op de helft van de show naar een andere ruimte voor het tweede deel en dat haalt wel de dynamiek een beetje uit de show. 

Disney Junior Dream Factory: hele leuke show met verschillende Disney figuren, waarbij veel muziek en dans is en waar regelmatig zeepbellen het publiek ingespoten worden. Als je moet kiezen tussen de Frozen musical en deze show dan moet je zeker voor deze show gaan!

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

eten en drinken in Disneyland Parijs

Je hebt in beide parken genoeg horecagelegenheden waar je wat kunt eten en drinken. Er zijn wat dat betreft ook genoeg keuzes te maken. Wel moet je rekening houden dat het wel voornamelijk fastfood is. Ook net buiten de twee pretparken heb je een boulevard met verschillende restaurants. 

In de Disney app kun je ook verschillende restaurants boeken voor een uitgebreide maaltijd. Wijzelf hebben vooral voor de snelle hap gekozen in het park, aangezien we het sonde vinden om uitgebreid te gaan dineren als je die tijd ook kunt besteden aan de attracties. Hier kom je natuurlijk voornamelijk voor. 

In principe is het verboden om eten en drinken mee het park in te nemen, maar we zagen verschillende gezinnen toch het een en ander bij zich hebben. We hadden niet het idee dat hier heel streng op gecontroleerd wordt, zolang je maar geen hele koelboxen en tassen meeneemt met eten en drinken. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

waar overnachten met kinderen Rond Disneyland Parijs

Zoals we al eerder aangaven zijn er verschillende opties om te overnachten. In Parijs zelf heb je meer dan 1500 hotels en is er een ruime keuze aan hotels. 

Wij sliepen tijdens onze stedentrip in het Ibis Maisons Laffitte dat net buiten de stad ligt en dichtbij het treinstation ligt en dat was ons enorm goed bevallen. De kamer was redelijk ruim, de prijs voor een kamer was schappelijk en er lag ook nog een speeltuin voor de deur. Met de trein was je in een kwartier in het centrum van de stad en in het dorpje van het hotel zaten genoeg leuke restaurantjes om wat te eten. Met de trein ben je vanaf dit hotel in ongeveer een uur bij Disneyland Parijs. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Zelf kozen we er voor om de dag voordat we naar het park gingen om alvast een hotel dichterbij het pretpark te nemen en toen sliepen we in het Ibis budget Marne la Vallée Val d’Europe. Dit hotel is echt een budgethotel en uiterst klein, maar ligt op een paar minuten met de trein vanaf Disneyland Parijs. 

De volgende nacht hebben we geslapen in het Santa Fe Disney Hotel, aangezien deze de goedkoopste optie was toen we gingen boeken op de website van Disneyland Parijs. Het hele hotel is in het teken van Cars en de kamer zag er leuk uit. Voor ons was de voornaamste reden dat we de Magic Hours hadden, dat het hotel dichtbij het park lag en we de auto gratis konden parkeren.

We checkten al erg vroeg in en kregen daar ter plekke de envelop met de pasjes wat onze toegangskaarten voor de twee dagen in het park waren. Ook konden we met deze kaarten onze kamer openen als die later in de middag klaar was. We kregen een berichtje als dat het geval was. Uiteraard waren we nog in het park en kwamen we pas laat in de avond aan bij het hotel. 

De volgende dag hoefden we ook niet uit te checken als we maar om 11 uur uit de kamer waren. De pasjes mochten we houden. Uiteraard waren we ook de tweede dag al vroeg op pad om het park in te gaan. De auto hebben we gedurende de dag op de parkeerplaats van het hotel laten staan. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Parijs met kinderen

conclusie

Wij zijn toch wel echt fan van de pretparken van Disney! Er hangt toch een hele fijne sfeer in de parken en het ziet er allemaal heel erg verzorgd en prachtig uit. Disneyland Parijs heeft misschien niet de meest spectaculaire attracties, maar dat heeft het park naar ons inziens ook helemaal niet nodig. Wij zijn er twee keer twee dagen geweest en we hebben ons vier dagen lang uitstekend vermaakt in de twee verschillende parken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Disneyland Parijs

Scroll naar boven