Dippiedoe met kinderen

Dippiedoe met kinderen: super leuk attractiepark in best!

Wij vinden DippieDoe met kinderen echt een aanrader! We hebben het attractiepark nu tweemaal bezocht (een keer in de winter en een keer in de zomer) en zijn echt fan van het park. Beide keren heeft onze dochter zich enorm goed vermaakt en verlieten we pas tegen sluitingstijd het park. Naar aanleiding van deze bezoeken aan dit attractiepark in Brabant, schrijven we deze blog met alle informatie over het park. 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Dippiedoe met kinderen: algemeen!

Attractiepark DippieDoe ligt in het Brabantse Best in de buurt van het meer van Aquabest. Je rijdt er vanaf Utrecht in minder dan een uur naar toe met de auto. Uiteraard is er een ruime parkeerplaats bij het park en kun je de auto voor de deur parkeren. DippieDoe is minder groot dan de grote pretparken in Nederland, waardoor het ook een stuk overzichtelijker is dan deze pretparken. 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Dippiedoe met kinderen: binnenhaven!

De eerste keer dat we DippieDoe bezoeken is in de winter en bezoeken we alleen de binnenhaven van het park. De binnenhaven ziet er uit als een grote indoorspeeltuin met ook nog een aantal attracties. Uiteraard heb je in de binnenhaven veel speeltoestellen. Ook is er een ballenbak voor de kinderen en vanaf de top van het klimtoestel kunnen de kinderen met een familieglijbaan naar beneden glijden. Voor de allerkleinste kinderen hebben ze ook nog een apart gedeelte Dreumesbaai genaamd. 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

In de binnenhaven heb je ook twee attracties. Een draaimolen met verschillende autootjes (Tuimelaar genaamd) en de Stormtoren. Die laatste attractie is een bank die je vaak ook op de kermis ziet en die steeds van boven naar beneden rondjes draait. Voor Sophie die dan vijf jaar is, is dit een geweldige attractie. Over de hele middag dat we er geweest zijn, heeft ze zeker meer dan tien keer verschillende rondjes gemaakt in deze attractie!

Dit gedeelte van het attractiepark is leuk om te bezoeken als het eens een dagje minder weer is en je een ochtend of middag wil vermaken. Er zijn genoeg banken rondom de speeltoestellen, waar je als ouders prima kunt zitten onder het genot van een hapje en een drankje. 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Dippiedoe met kinderen: buitenhaven!

De tweede keer dat we DippieDoe bezochten was in de zomermaanden, toen ook de Buitenhaven open was. Ook hier heeft onze dochter zich super goed vermaakt. We waren er op zondagochtend rond de klok van 11 uur en we moesten echt onze dochter om 18.00 uur ’s avonds meeslepen met de mededeling dat het park ging sluiten.

Een voordeel van dit gedeelte is dat het ook vrij overzichtelijk is en dat onze dochter tijdens de dag verschillende vriendinnetjes gemaakt had in de attracties en speeltuinen, waardoor ze veel attracties ook zelfstandig heeft kunnen bezoeken. Als ouders konden wij vanaf het terras zien hoe onze dochter genoot en soms wel vijf tot zes keer achter elkaar met een vriendinnetje in de zweefmolen ging (gelukkig hoefden we zelf niet zo vaak mee, want dan waren we zeker helemaal dol geweest ;)). 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Je hebt in de buitenhaven zeven verschillende attracties, drie grote speeltuinen, een mega springkussen en een midgetgolfbaan. Zo hebben ze een minischip en een reuzeschip. In het minischip (Dolle Dobber) gaan kinderen met een bootje op een baan op en neer en draait het bootje ook nog om zijn as heen. Kinderen vanaf 75 cm mogen hier onder begeleiding in en vanaf 105 cm alleen. Onze dochter is inmiddels 120 cm, dus kon hier dan ook zelfstandig in. In het reuzenschip (die ook echt heel hoog gaat) mogen kinderen vanaf 120 cm onder begeleiding in van een volwassenen.

Daarnaast heb je een zweefmolen (kinderen mogen hier in vanaf 90 cm), botsautootjes, een achtbaantje met een trein (vanaf 95 cm) en een reuzenrad (vanaf 105 cm). Dit waren alle attracties waar onze dochter in mocht en in de meeste attracties mocht ze dus zelfstandig. De enige attractie waar onze dochter niet in mocht is de grote achtbaan van het pretpark. Hier mogen kinderen vanaf 125 cm in. Gedurende de dag heeft onze dochter de verschillende speeltuinen afgewisseld met de verschillende attracties en heeft ze de hele dag gespeeld.

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Dippiedoe met kinderen: eten en drinken!

Uiteraard kun je in attractiepark DippieDoe met kinderen goed eten. Zowel in de binnenhaven als de buitenhaven heb je een eettentje zitten waar je wat kunt eten en drinken. Uiteraard is het assortiment gebaseerd op de doelgroep (jonge kinderen), waardoor het geen enkel probleem moet zijn om iets te kunnen eten met je kinderen. Wij hebben er tussen de middag heerlijk geluncht op het terras buiten in de zon, terwijl we uitkeken over het meer van Aquabest. 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Dippiedoe met kinderen: conclusie!

Wij hebben ons twee keer echt uitstekend vermaakt in attractiepark DippieDoe. Zowel de binnenhaven als buitenhaven is een aanrader als je iets met je kinderen wil gaan doen in Brabant! Zeker de overzichtelijkheid van het park vonden wij erg fijn, aangezien we hierdoor onze dochter ook de ruimte konden geven om zelf op pad te gaan. Zeker voor deze leeftijdsgroep is het pretpark ideaal. Wij komen dan ook zeker nog een keertje terug! Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende attracties op de website van het attractiepark. 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Scroll naar boven