Dinoland Zwolle met kinderen

Dinoland Zwolle met kinderen: alle informatie op een rij!

Wij vinden Dinoland Zwolle met kinderen een aanrader! Het park is een leuke activiteit als je de stad bezoekt, waar je minimaal een halve dag voor uit moet trekken. Wij hebben de activiteit daarom ook opgenomen in onze blog Zwolle met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen in deze stad beschrijven. Op basis van het bezoek dat we brachten aan het avontuurlijkste dinopark van Nederland, geven we je alle informatie die je nodig hebt om een bezoek te brengen aan dit park. 

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Dinoland Zwolle met kinderen: algemeen

Dinoland Zwolle ligt dicht tegen de binnenstad van Zwolle aan. Je kunt in iets meer dan een kwartier vanuit het centrum van Zwolle naar Dinoland lopen en met de auto rijd je er in een paar minuten naar toe. Je kunt parkeren voor de deur en als we tegen het einde van de ochtend aan komen rijden, moeten we goed zoeken naar een plekje voor de auto.

Als we naar de ingang van het park lopen schrikken we van een auto die enorm beschadigd is en die geluid maakt. Al gauw zien we dat de krassen op de auto lijken op de poten van een dinosaurus en blijkt dat deze auto bij het park zelf hoort. Waren we er toch ingetrapt. Hoe dichter we bij het park komen hoe meer het enthousiasme bij Sophie begint toe te nemen. 

Daarnaast is het fijn om te weten dat voor ouders met hele kleine kinderen er gratis buggy’s te leen zijn bij het park. Deze zien er ook nog eens heel grappig uit in de vorm van een haai. Wat dat betreft is de oppervlakte van het park niet super groot en vonden wij het goed te lopen met onze dochter van zes jaar. 

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Dinoland Zwolle met kinderen: het park

We wisten vooraf eigenlijk niet zo goed wat we moesten verwachten van het park. Is het vooral een informatief park of juist meer een grote speeltuin. Eigenlijk is er niet echt een juiste omschrijving voor het park te geven en omschrijven wij het als een park waar gewoon heel erg veel te doen is voor kinderen. Bij binnenkomst lopen we gelijk door naar de grote speeltuin, aangezien het lunchtijd is en we al aardig honger hebben. Sophie kan ondertussen heerlijk spelen, terwijl we wachten tot het eten klaar is. 

Na het eten maken we een rondje rondom het meer wat midden in het park ligt. Als één van de eerste dingen komen we langs de lasergame ruimte. We dachten eigenlijk dat dit een apart gedeelte van het park was en dat dit voor groepen bedoeld was, maar dat is niet het geval. Om het kwartier gaat er een nieuwe groep bezoekers van het park naar binnen en is er een strijd tussen de blauwe en rode laserpistolen. Sophie heeft de grootste lol en we schieten vrolijk er op los. 

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Na het lasergamen lopen we door en passeren we verschillende speeltoestellen, waaronder ook de Bungee Trampolines. Sophie heeft dit al vaker gedaan, dus wil dit uiteraard vandaag ook doen. Je betaalt hier wel een klein bedrag extra voor en kunt dan een minuutje of tien springen.

Na het trampoline springen lopen we via allerlei dino’s door naar de midgetgolfbaan. Deze midgetgolfbaan staat (hoe kan het ook anders) helemaal in het teken van dino’s. In totaal zijn er 18 holes. We zijn hier toch al snel een klein uurtje mee bezig. Wijzelf hebben dit de laatste jaren niet vaak meer gedaan en het balletje beland regelmatig buiten de baan. 

De midgetgolfbaan ligt bij het Paleolab, waar je goudklompjes kunt zoeken in het zand. We zien overal kinderen druk aan de slag om de goudklompjes te zoeken. Super leuke activiteit voor kinderen. In het Paleolab zelf kunnen de kinderen creatief aan de slag. 

Dinoland Zwolle met kinderen
Overijssel met kinderen

Dinoland Zwolle met kinderen: creatief bezig zijn

Wat we heel erg leuk aan het park vonden is dat kinderen in verschillende delen van het park creatief aan de slag kunnen gaan. Zo konden kinderen in het Paleolab kleien aan grote tafels en zagen we allerlei mooie dino creaties voorbij komen. Onze dochter vindt dat soort activiteiten ook erg leuk en uiteraard heeft zij ook een dino zitten kleien. 

Verder konden kinderen hier ook met verf aan de slag en zagen we ook allerlei gevouwen dino’s voorbij komen. In de zaal T-Rexpeditie was het mogelijk voor kinderen om met kraaltjes een dino te maken. Hier stond ook een apparaat bij, waarbij de kraaltjes gesmolten konden worden. Op deze manier kunnen kinderen ook hun eigen creaties mee naar huis nemen als aandenken. 

Dit zijn allemaal activiteiten die de meeste kinderen heel erg leuk vinden en waardoor je toch stiekem heel wat uurtjes extra doorbrengt in het park. Vinden je kinderen dit soort activiteiten leuk om te doen dan heb je aan een halve dag niet voldoende om het hele park te beleven. 

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Nadat we hebben zitten kleien is het tijd voor weer wat beweging. Aan het einde van het park heb je wederom een speelgedeelte met ook een klimparcours. Voor het hoge klimparcours is Sophie nog helaas iets te klein, maar voor het lage parcours niet. Daarnaast is er een klimwand waar Sophie ook kan klimmen. Sophie is dol op klimmen, dus uiteraard verblijven we hier een hele poos. Hier in de buurt zijn ook terrasjes, waar de ouders een drankje kunnen doen.

Ook is er in dit gedeelte een verkeersplein, waar kinderen met skelters kunnen fietsen over een baan. En dan is het al bijna tijd om de laatste show van de dag te bekijken. Het park heeft namelijk ook een dinoshow, waarin twee onderzoekers terug in de tijd gaan naar de tijd dat er nog dino’s in ons land leefden. Deze show duurt ongeveer een minuut of twintig en wij vonden het een leuke afwisseling na al het klimmen.

Als laatste bezoeken we T-Rexpeditie. Dit is een binnengedeelte, waarin vooral veel informatie gegeven wordt over dino’s. Kinderen kunnen hier van alles leren over de dino’s, maar ook met dino’s op de foto en in dit gedeelte kunnen ze ook met de kraaltjes aan de slag. 

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Dinoland Zwolle met kinderen: eten en drinken

Zoals we al eerder in ons verslag meldde hebben we zelf geluncht in het park. Het restaurant is ingericht op kinderen en dat zie je ook terug in de menukaart. De meeste ‘standaard’ gerechten die je in pretparken tegenkomt, zie je hier ook op de kaart staan, zoals frietjes, pannenkoeken en broodjes. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf wat te drinken (en eten) mee te nemen.

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Dinoland Zwolle met kinderen: waar overnachten?

Wij hebben in de omgeving van Zwolle in drie verschillende accommodaties geslapen die ons allemaal goed bevallen zijn. We zetten ze hieronder op een rij voor jullie.

B&B de Langenlee: Dit B&B in Zwolle ligt iets buiten het centrum en biedt een ruim appartement voor gezinnen. Wij hadden een appartement met twee slaapkamers en een keuken tot onze beschikking.  In de ochtend kregen we in een ruimte beneden het appartement ook nog een heerlijk ontbijt. Voor uitgebreide informatie over dit B&B lees onze blog B&B de Langenlee met kinderen. 

De Langenlee met kinderen
De Langenlee met kinderen

Pelsertoren Zwolle: Wil je op een unieke plaats in Zwolle met kinderen slapen dan is de Pelsertoren van Zwolle in het centrum een toffe keuze. De binnenkant van de verschillende kamers ziet er heel tof uit. Je kunt in de ochtend lekker gaan ontbijten bij een tentje midden in het centrum en wil je meer informatie over deze accommodatie lees onze blog Pelsertoren Zwolle met kinderen

B&B Nieuwleusen: dit B&B ligt niet in Zwolle zelf maar op 15 minuten rijden van Zwolle. In dit ruime appartement vonden wij het heerlijk om te overnachten en je hebt zelfs een privé kroeg tot je beschikking bij het appartement. Voor meer informatie lees onze blog B&B Nieuwleusen met kinderen

Kindvriendelijk hotel Zwolle
Bed and Breakfast Nieuwleusen met kinderen

Dinoland Zwolle met kinderen: conclusie

Wij hebben echt een leuke middag gehad in Dinoland Zwolle en achteraf hadden we best nog wel een paar uurtjes langer willen blijven. We hadden niet verwacht dat er zoveel activiteiten voor kinderen waren, waardoor we eigenlijk te weinig tijd hadden om overal uitgebreid te blijven hangen. 

De volgende keer dat we het park bezoeken, dan zijn we er op tijd, zodat we het wat meer op ons gemak kunnen doen. Ook kunnen we dan de speurtocht doen van het park met 13 vragen en opdrachten over dino’s. Die hebben we deze keer niet gedaan. Sophie en wij hebben in ieder geval echt genoten en komen zeker nog een keertje terug als we in de buurt van Zwolle zijn. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Dinoland Zwolle. 

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Scroll naar boven