Dino Experience Park Gouda

Dino Experience Park Gouda: alle informatie

Het Dino Experience Park Gouda was onderdeel van ons weekendje weg met onze dochter naar de stad Gouda! Wij verbleven twee volle dagen in deze stad die wereldberoemd is om de kaas en wij vermaakten ons hier enorm goed! We schreven inmiddels de blog Gouda met kinderen over de stad en al zijn kinderactiviteiten. De eerste activiteit die we in de stad hebben ondernomen was het ‘Dinopark Gouda’ en dat was super leuk. Naar aanleiding van ons bezoek zetten we al onze bevindingen in deze blog op een rij!

Dino Experience Park Gouda
Dino Experience Park Gouda

Algemene informatie

Dino Experience Park Gouda ligt aan de rand van Gouda en je kunt de auto voor de deur (betaald) parkeren. Overigens is het ook mogelijk om het dinopark met het openbaar vervoer te bezoeken, want dan reis je eerst met de trein naar het station in Gouda en vandaar neem je bus nummer 190 richting Rotterdam Alexander.

Je kan vooraf online al kaartjes kopen voor dit dinopark in Gouda. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang tot het park en voor kinderen vanaf vier jaar betaal je entree. Uiteraard is het ook mogelijk om bij de kassa van het park een kaartje te kopen. Overigens zijn de tickets online iets goedkoper dan dat je tickets bij de kassa koopt. 

Met een kinderwagen kun je het park prima betreden. Wel zijn er een aantal onverharde wegen, maar we hebben genoeg gezinnen met kinderen gezien die met een kinderwagen door het park liepen. Het park is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open en in de vakanties iedere dag. Kijk vooraf wel even voor de zekerheid op de website of het park die dag dat je het park wil bezoeken open is. 

Dino Experience Park Gouda
Dino Experience Park Gouda

Het dinopark

Het dinopark in Gouda omschrijft zichzelf op de website als een speeltuin met een goed verhaal. Toch heeft het park zeker meer te bieden dan alleen een speeltuin met dino’s.  Zo doen we als eerste als we in de vroege ochtend bij het park aankomen een speurtocht over dino’s. Doordat we bij de opening van het park er zijn, hebben we het gehele park nog bijna voor ons alleen. 

Eigenlijk zijn het twee speurtochten, want we krijgen een lijst met vragen over verschillende dino’s en we moeten ook eieren zoeken die bij de verschillende dino’s verstopt liggen. Als we deze gevonden hebben, moeten we de dino noteren waar het ei zich bevond. We hebben overigens ook geluk met het weer, want de dag dat we het park bezoeken is het stralend weer. We lopen tijdens deze speurtocht een route langs allerlei dino’s en onderweg staan ook verschillende speeltoestellen waar we af en toe stoppen. 

Nadat we beide speurtochten hebben opgelost is het tijd voor Jurassic Mining. Hier kunnen kinderen op zoek gaan naar goud en edelstenen die ze kunnen vinden met een goudpan. Onze dochter vindt dit helemaal fantastisch en vindt zo al snel verschillende mooie stenen. Dat ze deze ook mee naar huis mag nemen, maakt het nog extra mooi voor haar. 

Hierna gaan we Jurassic Golf spelen. Dit is een minigolfbaan met 18 holes. Een hele leuke en mooi aangelegde baan. We zijn hier zo alweer een uurtje zoet mee. Nadat we in het restaurant van het park geluncht hebben, gaat Sophie spelen bij de speeltuin. Deze speeltuin bestaat uit verschillende springkussens, speeltoestellen, een kabelbaan, verschillende schommels en nog veel meer. Af en toe gaat Sophie ook nog op de electrische dino’s om daar een rondje mee te rijden. 

Naast deze activiteiten die wij in het park gedaan hebben, is er ook nog een Dino Uitgraafplaats, Dinoscoop (waar ze een film draaien), Dino Maze (doolhof), Paleo Lab, een plek waar je kan waterfietsen en een waterspeeltuin. Uiteindelijk zijn we bijna de gehele dag in het park geweest. 

Dinopark Gouda
Dinopark Gouda

Eten en drinken

Je kunt uiteraard bij Dino Experience Park Gouda ook wat eten en drinken. Het park heeft een restaurant waar je zowel binnen als buiten kunt zitten. In het restaurant hebben ze verschillende broodjes, snacks en ook hele menu’s, waaronder ook kindermenu’s. Onze dochter had dit kindermenu met frietjes en een snack en wij hadden een lekker broodje. Doordat het lekker weer was hebben we geluncht bij de speeltuin, terwijl onze dochter nadat ze klaar was met eten hier gespeeld heeft. 

Het is ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen en dit op te eten op de picknickbanken die in het park staan. Het is ook mogelijk om in het park alcoholische drankjes te drinken indien je hier behoeften aan hebt. 

Dino Park Gouda
Dino Park Gouda

Conclusie

Wij hebben genoten van ons bezoek aan het dinopark in Gouda. Wij waren er gelijk toen het park open was en verlieten het park pas tegen het einde van de middag. Je hebt verschillende dingen die je hier kunt doen en kinderen kunnen daarnaast ook nog van alles leren over dino’s. Wij hadden wel erg geluk met het weer, aangezien het uiteraard net wat fijner is als het prachtig weer is. Kijk voor meer informatie over tickets, de verschillende activiteiten en het restaurant even op de website van Dinopark Experience Park

Dino Park Gouda
Dino Park Gouda

Kindvriendelijk overnachten in Gouda

Er is in Gouda genoeg te doen voor gezinnen met kinderen om er een weekendje weg van te maken. Zelf zijn wij ook een heel weekend geweest. Je hebt niet super veel accommodaties waar je met een gezin van vier personen kunt slapen. De volgende twee opties zijn dan in Gouda het meest geschikt. 

Best Western Plus City Hotel Gouda: in dit hotel hebben wij tijdens ons weekendje weg naar Gouda geslapen. Wij vonden dit een erg fijn hotel, met een hele mooie ruime familiekamer voor vier personen met een groot bad in de badkamer. In de ochtend hebben we gebruik gemaakt van het ontbijt en dat was erg uitgebreid en lekker. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda: dit is een andere wat duurdere en luxere optie om te overnachten in Gouda. Dit hotel ligt in het centrum en biedt ook prachtige kamers aan voor gezinnen van vier personen. Hier hebben wij zelf niet overnacht, maar kijk voor meer informatie over dit hotel in Gouda even hier.  
Kindvriendelijk hotel Gouda
Kindvriendelijk hotel Gouda

Scroll naar boven