Diergaarde blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen: alle informatie!

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver dat we een dagje naar Diergaarde Blijdorp gingen met onze dochter. We hadden deze dierentuin al lang op ons lijstje staan, maar tijdens onze vorige bezoeken aan Rotterdam is het er nooit van gekomen. We schreven al eens de blog Rotterdam met kinderen, over alle activiteiten die je met kinderen in deze stad kunt doen en een bezoek aan Diergaarde Blijdorp hoort uiteraard in deze lijst met activiteiten te staan. Naar aanleiding van ons bezoek aan de dierentuin geven we je alle informatie die van belang is voor een bezoek aan Diergaarde Blijdorp met kinderen. 

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen: algemene informatie!

Diergaarde Blijdorp ligt in het westen van de stad en met de auto ben je in een paar minuten van het centrum bij de dierentuin. Er is een grote parkeerplaats bij de dierentuin voor de ingang, waar je je auto makkelijk kunt parkeren. Bij binnenkomst van de dierentuin liggen er plattegrondjes van de dierentuin. Dat is wel handig, aangezien de dierentuin behoorlijk groot is en we regelmatig op onze plattegrond hebben gekeken waar we precies heen wilden. 

Houdt er rekening mee dat je bij de dierentuin alleen met pinpas kunt betalen en niet met contant geld. Woon je in de buurt van de dierentuin, dan kunnen we ons voorstellen dat je een abonnement op de dierentuin neemt, aangezien deze voor gezinnen relatief goedkoop is! Voor gezinnen tot en met vijf kinderen betaal je dan één prijs voor een heel jaar toegang tot de dierentuin. 

Je kunt vooraf ook de Diergaarde Blijdorp app downloaden, waar je veel praktische informatie in deze app terugvindt zoals een plattegrond, de tijden dat de dieren worden gevoerd en welke horecapunten er allemaal open zijn op de betreffende dag. Bij de ingang kun je voor een paar euro een wandelwagen huren voor de dag en achteraf hadden we dit met onze dochter van zes jaar eigenlijk wel kunnen huren.

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen: de dierentuin

Je kunt in Diergaarde Blijdorp op wereldreis aangezien de dierentuin in verschillende werelddelen is opgedeeld. Zo heb je de werelddelen Europa, Noord en Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Azië en heb je ook nog een gedeelte dat in het teken staat van de onderwaterwereld Oceanië. 

De meeste bekende dieren zoals de leeuw, de olifant, de neushoorn, de gorilla en de giraf zijn terug te vinden in de dierentuin. Daarnaast heeft de dierentuin ook dieren die je niet zo vaak ziet zoals de kleurrijke okapi, de kleine panda en de grappige Gelada aap. Waar wij erg van onder de indruk waren was het onderwatergedeelte Oceanium. Dit gedeelte is voornamelijk overdekt en je kunt hier tussen de haaien en de roggen doorlopen. 

Wij vonden het ook een hele mooie dierentuin met veel groen en ruime verblijven voor de meeste dieren. Zeker ook het gedeelte Azië zag er tof uit met watervallen en veel groen. Je bent daarom ook wel minimaal een halve dag onderweg om alle dieren van de Diergaarde Blijdorp met kinderen te zien, maar wil je het op je gemak doen dan kun je makkelijk er een dag voor uittrekken. 

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen: spelen!

Op verschillende plekken in de dierentuin kunnen kinderen spelen in de verschillende speeltuintjes. De grootste speeltuin (en ook de tofste speeltuin) is die bij het verblijf van de gorilla’s (speeltuin Oewanje Kinderjungle), waar tevens ook een restaurant bij zit. In deze speeltuin heeft onze dochter zich ruim een uur supergoed vermaakt en het is dat ze mee moest, anders hadden we hier ons nog veel langer kunnen blijven.

De speeltuin bestaat uit een gedeelte voor jonge en oudere kinderen en er staan behoorlijk wat klimtoestellen. Rondom deze speeltuin staan redelijk wat picknicktafels, maar rond lunchtijd kunnen die wel allemaal bezet zijn. Daarnaast zijn er nog wat kleinere speeltuintjes her en der door het park verspreid. 

Ook heeft de dierentuin een binnenspeeltuin. In de binnenspeeltuin Biotopia, die ligt in de  monumentale Rivièrahal kunnen kinderen klauteren door de jungle en glijden over de vin van een bultrug. Een goede optie om je kinderen even te laten spelen in Diergaarde Blijdorp met kinderen, wanneer het weer buiten even wat minder is. 

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen: eten en drinken!

Uiteraard kun je in Diergaarde Blijdorp met kinderen uitstekend eten. Door het hele park zijn voldoende horecagelegenheden waar je wat kunt eten en drinken. Wij hebben zelf frietjes met een (vegetarische) hamburger gegeten bij de grote speeltuin Oewanje Kinderjungle.

In totaal heb je zes verschillende restaurants (De Lepelaar, Terraszaal, Oewanja Lodge & Cabin, Caraïbisch café, poort van Azië en het Jungle Café) waar je wat kunt eten en drinken. Ook zijn er nog acht takeaway tentjes (Sultan, Snackwagen, Chiptwister, Ooievaarsnest, Koffietruck, Foodtruck Terraszaal, Pandapoffer en Winkel van Sinkel) waar je ook wat te eten en drinken kunt kopen. 

Wat dat betreft zijn er dus genoeg tentjes om te eten in de dierentuin, maar je kunt uiteraard ook zelf eten en drinken meenemen in het park. We zagen genoeg gezinnen die boterhammen van thuis mee hadden genomen. Er zijn genoeg picknick tafels in het park waar je je eten kunt opeten met het gezin.  

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen: conclusie!

Wij hebben echt een topdag gehad in Diergaarde Blijdorp. We waren er al vroeg toen het park om 9 uur in de ochtend openging en waren pas tegen vier uur weg. Dit had nog wel langer kunnen zijn als we langer bij de speeltuin waren gebleven met onze dochter, maar we vonden het lastig in te schatten of we dan de rest van het park wel helemaal konden zien. 

Het park is ruim opgezet en erg groen en onderweg is er genoeg speelplezier voor kinderen om zich uit te leven. Wij vinden dat tijdens een stedentrip naar Rotterdam met het gezin deze dierentuin zeker op je lijstje moet staan.  Wij komen dan ook zeker nog een keertje terug! Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de website van Diergaarde Blijdorp.

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen: overnachten!

Uiteraard kun je naast een bezoek aan Diergaarde Blijdorp met kinderen prima een heel weekend naar Rotterdam gaan. Er is genoeg te doen in de stad om je minimaal een week te vermaken. Zelf hebben wij verschillende malen in de stad geslapen in verschillende accommodaties en we zetten hieronder een aantal van onze aanraders in de stad op een rij voor gezinnen met kinderen:

Hostel Room Rotterdam: zeer leuk hostel, waar een ontspannen sfeer hangt. Het hostel heeft ook een familiekamer voor gezinnen. 

SS Rotterdam: dit hotel is al een bezienswaardigheid op zich. Je slaapt op een oud cruiseschip en op het schip zelf is genoeg te doen. Wij vonden het erg leuk om hier eens een nachtje te slapen. 

Hotel The James Rotterdam: dit is een luxe hotel midden in het centrum van Rotterdam. Wij vonden dit hotel erg gastvrij en hebben hier ook fietsen gehuurd bij het hotel.

Urban Residences: één van de mooiste appartementen waar we ooit geslapen hebben was van deze organisatie. Ze hebben prachtige appartementen midden in het centrum, waar echt alles aanwezig is. Wij vonden dit een super mooie ervaring om hier eens te overnachten in al die luxe. 

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Urban Residences Rotterdam met kinderen

Scroll naar boven