Dierentuin Artis review

Dierentuin Artis review: alle informatie op een rij!

In deze Dierentuin Artis review, zetten we alle informatie op een rij die belangrijk kan zijn als je deze dierentuin in Amsterdam wil bezoeken. Een bezoek aan Artis is een leuke kinderactiviteit in Amsterdam en we noemden deze activiteit al in onze blog Amsterdam met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van de stad Amsterdam beschreven. In deze blog zetten we eerste wat algemene informatie op een rij voor dierentuin Artis en daarna delen we ook onze eigen ervaringen met de dierentuin. 

Dierentuin Artis review
Dierentuin Artis review

Algemene informatie Dierentuin Artis

Artis Amsterdam bereikbaarheid

Een van de eerste dingen die je moet weten als je de dierentuin in Amsterdam wil bezoeken is hoe je er komt. Kom je met de auto dan is het handig om te weten waar je bij dierentuin Artis de auto kunt parkeren. Artis heeft zelf een parkeerplaats bij de dierentuin, maar een dagkaart is niet goedkoop (ondanks als je naar de rest van de parkeertarieven kijkt in Amsterdam valt het dan ook wel weer mee ;)). Vanaf de parkeerplaats van Artis loop je in een paar minuten naar de ingang van de dierentuin. 

Daarnaast is Artis te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt met meerdere vervoersmiddelen de dierentuin bereiken. Vanaf Amsterdam centraal station pak je tram nummer 14 en deze stopt voor de ingang van de dierentuin. Met de metro reis je naar het metrostation Waterlooplein en dan is het vanaf daar nog ongeveer tien minuten lopen naar de dierentuin.

Je kan ook met de bus naar de dierentuin toe (bus 22 en 43), maar dan stopt de bus niet voor de ingang en dan zouden wij altijd voor de tram of de metro gaan, omdat deze vervoersmiddelen over het algemeen sneller zijn. Doordat Artis midden in het centrum ligt en ons hotel in de buurt van de dierentuin lag, hebben wijzelf de dierentuin te voet bezocht. 

Artis tickets

Wil je kaartjes kopen voor deze dierentuin in Amsterdam, dan kun je op de website van Artis terecht. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis en voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar krijg je een kleine korting op de entreeprijs. 

Artis korting

Er zijn regelmatig online kortingen te vinden voor dierentuin Artis. Kijk dus vooraf goed naar verschillende websites als je de dierentuin in Amsterdam wil bezoeken. Zo worden er ook weleens kaartjes geveild op websites als vakantieveilingen. Ook met een CJP pas of met een studentenkaart krijg je 50% korting op de entreeprijs van de dierentuin. Ook zijn er soms bepaalde kortingsacties voor Artis via verschillende ketens zoals het Kruidvat en de HEMA. Dit kan behoorlijk wat geld schelen. Zeker als je met een groot gezin bent. 

Artis openingstijden

Artis is iedere dag van het jaar geopend en het verschilt alleen in welke periode je gaat wat de openingstijden van Artis zijn. Zo is het park van maart tot en met oktober van 9 tot 18.00 uur open en van november tot en met februari van 9 tot 17.00 uur open. Artis Micropia an Artis Groote Museum zijn iedere dag van 10 tot 17.00 uur open. 

Dierentuin Artis Amsterdam
Dierentuin Artis Amsterdam

Dierentuin Artis

De dierentuin van Artis is leuk om een halve dag naar toe te gaan. Wijzelf hebben de dierentuin in een middag bezocht en toen hadden we ook wel het merendeel van de dierentuin bezocht. Deze dierentuin is niet super groot, maar er zijn genoeg dieren om je een paar uurtjes te vermaken. Ga je daarnaast ook nog naar de musea van Artis dan heb je waarschijnlijk wel een hele dag nodig voor een bezoek aan Artis. 

Welke dieren heb je allemaal in Artis? In de dierentuin heb je een aantal van de grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de leeuw, de chimpansee, de gorilla, de struisvogel, de zebra, de giraf en nog verschillende soorten apen. Doordat het een stadsdierentuin is, zijn er dus zeker ook wel een aantal grote dieren die ontbreken. Wat dat betreft heb je in Nederland andere dierentuinen die een grotere verscheidenheid hebben aan dieren. 

Daarnaast heeft Artis een reptielenhuis en een behoorlijk groot aquarium. Met name het aquarium vonden wij in de dierentuin indrukwekkend met heel veel verschillende tropische vissen die je hier kan bewonderen. 

Wat voor kinderen ook leuk is, is dat er door de gehele dierentuin genoeg te spelen valt. Onze dochter vindt dit meestal nog het leukste onderdeel als we een dierentuin bezoeken. Zo heeft de dierentuin verschillende speeltoestellen door de dierentuin staan en is er ook grote speeltuin in de buurt van het verblijf  van de olifanten. Zeker op zonnige dagen kunnen kinderen zich hier al een hele tijd vermaken. 

Een ander leuk onderdeel van dierentuin Artis is het Planetarium. In deze grote bioscoop draaide ze een kinderfilm van ongeveer een half uur en dat is een mooie afwisseling tussen het spelen en het bekijken van dieren door. 

Dierentuin Artis Amsterdam
Dierentuin Artis Amsterdam

Eten en drinken in Artis Amsterdam

Uiteraard zijn er in Artis genoeg mogelijkheden om te eten en te drinken. Zo heb je drie verschillende restaurants in dierentuin Artis waar je wat kunt eten en drinken, waaronder een restaurant die volledig veganistisch is. Naast deze drie restaurants heb je ook nog een frietkot, een ijssalon, een bakkerij en staan er door de dierentuin verschillende bakfietsen waar je wat te drinken kan kopen met wat lekkers erbij. Uiteraard is het ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen in de dierentuin. 

Dierentuin Artis Amsterdam
Dierenpark Amsterdam

Artis Groote Museum

In Artis Groote museum worden allerlei grote en kleine vragen beantwoord en het museum wil laten zien dat alles wat leeft met elkaar verbonden is. Het museum wil laten zien dat je door vragen te stellen de wereld kunt ontdekken. Het museum is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en heeft verschillende opstellingen die geschikt zijn voor kinderen. 

Zo kunnen kinderen hier verschillende soorten jassen uitproberen om te voelen hoe een andere verpakking rondom jou als persoon ook een heel ander gevoel kan geven. Ook kunnen kinderen het opnemen tegen een chimpansee om te laten zien dat ieder organisme een bepaalde mate van slimheid heeft. Ook kunnen kinderen ontdekken welke spieren ze allemaal in het gezicht hebben. 

Voor dit museum betalen kinderen tot en met 12 jaar geen entree. Je betaalt hier overigens wel een apart ticket voor en dit museum is niet inclusief het ticket wat je voor de dierentuin aanschaft. 

Artis Micropia

Dierentuin Artis heeft nog een tweede museum dat je kan bezoeken met kinderen. Ook voor dit museum moet je een apart entreekaartje aanschaffen. Artis Micropia is het wetenschapsmuseum van Artis Amsterdam. Het museum staat in het teken van schimmels en bacteriën en kinderen kunnen hier ook van alles doen. 

Zo krijgen ze een boekje mee waarin ze stempels kunnen verzamelen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld door allerlei microscopen kijken en kunnen ze zien hoeveel bacteriën bij een kus worden verspreid. Dit is wel een museum voor wat oudere kinderen en niet geschikt voor jonge kinderen. Daarmee kan je beter naar de dierentuin van Artis gaan. 

Dierenpark Amsterdam
Dierenpark Amsterdam

Conclusie

Het is zeker leuk om een bezoek te brengen aan de dierentuin van Artis, maar houdt er wel rekening mee dat het een stadsdierentuin is en dat het niet de mooiste dierentuin van Nederland is. Houden jouw kinderen van dieren dan is dierentuin Artis zeker een aanrader om te bezoeken en dan ben je al snel minimaal een halve dag in deze dierentuin. Kijk voor meer informatie over tickets, de dieren en verschillende musea even op de website van dierentuin Artis. 

Dierenpark Amsterdam
Dierenpark Amsterdam

Waar overnachten in Amsterdam?

Bezoek je dierentuin Artis, dan kan je er natuurlijk ook aan denken om er een weekendje weg van te maken.  Er is zoveel te doen in de stad Amsterdam voor gezinnen met kinderen, dat je je er makkelijk een hele week kunt vermaken. Uiteraard is het dan wel fijn als je ook ergens kunt overnachten. Inmiddels hebben wij in behoorlijk wat accommodaties overnacht in Amsterdam. Wij schreven er de blog kindvriendelijk hotel Amsterdam over, waarbij we de leukste hotels waar wij geslapen hebben op een rij hebben gezet. 

Scroll naar boven