Dierenrijk met kinderen

Dierenrijk met kinderen: review van deze dierentuin!

Een bezoek aan Dierenrijk met kinderen is leuk! Deze dierentuin in Mierlo ligt op nog geen kwartier rijden van het centrum van Eindhoven en dus bezochten we deze dierentuin tijdens een stedentrip naar Eindhoven. We schreven al eerder over deze kindvriendelijke stad de blog Eindhoven met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten met kinderen op een rij hebben gezet. Naar aanleiding van ons bezoek aan Dierenrijk, schrijven we deze uitgebreide review over deze dierentuin. 

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

Dierenrijk met kinderen: algemene informatie

Zo rijden we op zaterdagochtend richting de dierentuin. We parkeren op de (betaalde) parkeerplaats de auto voor de deur van de dierentuin en zo staan we binnen twee minuten voor de ingang van de dierentuin. Hier zien we gelijk al de eerste dieren van de dag. De dierentuin is 365 dagen per jaar open en je kunt tickets voor de dierentuin makkelijk via de website van de dierentuin bestellen. 

Bij de ingang krijgen we gelijk een plattegrondje van de dierentuin en op deze plattegrond staat ook het dagprogramma van de dierentuin. Hier staan van verschillende dieren de voedertijden op. Onze dochter vindt het altijd leuk om aan de hand van een plattegrond met een pen de dieren af te strepen die ze gezien heeft in de dierentuin, dus wij vinden zo’n plattegrond altijd helemaal top! Daarnaast is het ook om je te oriënteren in de dierentuin natuurlijk erg fijn. 

Voor gezinnen met hele jonge kinderen zijn er in de dierentuin genoeg faciliteiten. Zo heb je zowel in de toiletruimte bij de receptie als in de toiletruimte bij snackpunt De Halte verschoningstafels voor gezinnen met jonge kinderen. In Restaurant Smulrijk en bij Snackpunt De Halte is er ook een mogelijkheid om een flesje met babyvoeding op te warmen.

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

Dierenrijk met kinderen: het park

De dierentuin is een combinatie van veel speelplezier en dieren kijken. Wat ons gelijk opvalt aan de dierentuin is dat ze behoorlijk veel grote dieren hebben zoals de olifant, de neushoorn, de tijger, de kameel, de bruine beer, de leeuw, de ijsbeer en dan missen we vast nog wat grote dieren. In totaal heeft de dierentuin 64 verschillende soorten dieren die je kan bekijken in de dierentuin. 

Wat wij erg leuk vonden is het gedeelte bij de ringstaartmaki’s. Je kan hier tussen deze apen lopen en de apen zijn ook niet bang om dichtbij te komen. Onze dochter vond het erg leuk dat ze zo dichtbij deze aapjes kon komen. Daarnaast was onze dochter helemaal weg van de Garra Rufa visjes die de dode huidcellen van je handen af eten. Hier hebben we redelijk wat tijd doorgebracht.

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

Daarnaast kunnen kinderen in de dierentuin op veel plekken spelen. Bij binnenkomst van de dierentuin bij de ingang zit gelijk een grote speeltuin en ook op tal van andere plekken heb je speelobjecten voor kinderen. Voor kinderen altijd een fijne afwisseling. Ook is er een grote binnenspeeltuin in de dierentuin. Ideaal voor als het weer even wat minder is. Toen wij de dierentuin bezochten had het de vorige dag behoorlijk geregend en waren veel speeltoestellen nat, anders hadden we nog veel langer bij deze speeltoestellen gebleven. 

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

Dierenrijk met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Dierenrijk met kinderen ook prima eten en drinken. Er zijn op verschillende plekken in de dierentuin horecagelegenheden. Zelf hebben wij geluncht in restaurant Smulrijk. Hier kon je broodjes, tosti’s of een soepje bestellen, maar ook hele hamburgermenu’s. 

Ook heeft het restaurant verschillende vegetarische opties. Dit kun je ook even bij het restaurant aangeven, dan houden ze hier rekening mee (bijvoorbeeld een broodje gezond zonder ham). In de dierentuin staan ook picknicktafels waar je ook eten en drinken kunt nuttigen dat je zelf hebt meegenomen van thuis. Genoeg keus dus!

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

Dierenrijk met kinderen: conclusie

Wij hebben een leuke dag gehad in Dierenrijk met onze dochter. Wij waren verrast hoeveel dieren we konden bewonderen en hoeveel verschillende speeltoestellen er door de hele dierentuin stonden. Wij zijn nu ongeveer een halve dag in de dierentuin geweest, maar we kunnen ons voorstellen dat je in de zomermaanden (wij bezochten zelf de dierentuin in november) nog langer in de verschillende speeltuinen kunt verblijven met je kinderen en dat je je hier een hele dag kunt vermaken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreetickets en de verschillende dieren even op de website van Dierenrijk Mierlo. 

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

Dierenrijk met kinderen: waar overnachten?

Het park van Dierenrijk ligt op iets meer dan een kwartier rijden vanaf het centrum van Eindhoven. Uiteraard zijn er in Eindhoven genoeg hotels waar je met het gezin een nachtje kunt overnachten. We hebben een selectie van hotels gemaakt voor gezinnen met kinderen, die goed beoordeeld zijn uit vele recensies. Druk op de blauwe link voor meer informatie.  

Budget: The Student Hotel Eindhoven

Middenklasse: Queen Hotel

Luxe: NH Collection Eindhoven Centre

Klik hier voor de hele lijst aan hotels in Eindhoven met kinderen. 

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

Scroll naar boven