Delft met kinderen

delft met kinderen: 7 leuke activiteiten op een rij!

Je kunt prima een weekendje naar Delft met kinderen. Er zijn genoeg kindvriendelijke activiteiten in de stad te vinden om je minimaal twee dagen goed te vermaken. De stad is het meest bekend vanwege het Delfts blauw porselein. We namen de stad Delft al op in de lijst leukste steden in onze blog Zuid-Holland met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de provincie op een rij zetten. Het mooie oude centrum zorgt ervoor dat Delft de moeite is om te bezoeken. Wij zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Delft met kinderen op een rij!

Delft met kinderen
Delft met kinderen

Delft met kinderen #1: centrum Delft

Het centrum van de stad Delft is zeker leuk om een rondje te lopen. Deze historische stad heeft genoeg historische gebouwen en pittoreske straatjes om door heen te lopen. Daarnaast heeft de stad verschillende grachten door het centrum lopen en is het dus mogelijk om met een rondvaartboot de stad vanaf het water te bezichtigen. Deze rondvaart duurt ongeveer 45 minuten en is hier online te boeken

Een andere leuke manier om de stad Delft met kinderen te verkennen is door middel van een speurtocht. Bij de VVV (Kerkstraat 3) kun je een speurtocht kopen voor kinderen van ongeveer zes tot twaalf jaar. Als prijsje krijgen de kinderen een ijsje. De speurroute kost een paar euro en is een prima manier om de stad te verkennen. Ook is er een andere wandeltocht die je gratis kunt maken aan de hand van een Podcast die je in een uur door de stad leidt. Meer informatie over deze wandeling is hier online te vinden. 

Een andere manier om Delft te bekijken is vanuit de lucht. Het is namelijk mogelijk om de toren van de nieuwe kerk te beklimmen. Deze 85 meter hoge toren biedt een mooi uitzicht over de stad en bij helder weer kun je zelfs de steden Rotterdam en Den Haag zien liggen. De toren heeft geen lift dus je moet wel de 376 treden naar boven nemen voor het uitzicht. 

Delft met kinderen
Delft met kinderen

Delft met kinderen #2: Waterspeeltuinen

Wanneer je Delft in de zomer met het gezin bezoekt dan kan het op warme dagen fijn zijn als jij en je kinderen verkoeling kunnen vinden. In Delft hebben ze twee waterspeeltuinen die het bezoeken waard zijn. De eerste waterspeeltuin ligt bij Stadsboerderij Buijtendelft op ongeveer twintig minuten lopen van het centrum van Delft. 

Op deze stadsboerderij heb je namelijk naast de bekende boerderijdieren ook een waterspeeltuin voor de kinderen. De entree is een paar euro en je kinderen kunnen hier met water spelen. Rondom deze speeltuin ligt ook een ligweide met gras, dus voor ouders is het een goed idee om iets van een kleedje mee te nemen. Daarnaast is het ook mogelijk om een hapje te eten bij deze boerderij. Het restaurant werkt hier uitsluitend met streekproducten en biologische producten. 

De tweede waterspeeltuin in de stad ligt in het zuiden en is te ver om vanaf het centrum heen te lopen. Met de auto ben je in iets meer dan tien minuten bij de speeltuin. Ook dit is weer een kinderboerderij die een waterspeeltuin heeft. Op Kinderboerderij Tanthof hebben ze een ligweide met een klein zandstrandje langs een speelgoot met ondiep water. De speelgoot komt uit in een gedeelte waar kinderen in het water kunnen. Ook staan er bij de waterspeeltuin een aantal speeltoestellen zoals wipkippen, glijbanen en schommels. 

Delft met kinderen #3: Speeltuinen delft

Delft heeft een aantal leuke speeltuinen die het bezoeken waard zijn met kinderen. We zetten de leukste speeltuinen in Delft hieronder op een rij:

Speeltuin Westerhonk: op iets meer dan tien minuten lopen van het centrum ligt deze speeltuin. Deze speeltuin is vooral leuk voor jonge kinderen en je hebt hier verschillende speeltoestellen. Je betaalt een klein bedrag entree voor de speeltuin en er is ook iemand die toezicht houdt in de speeltuin. Er is bij de speeltuin ook een klein gedeelte met water. Ook is het mogelijk om wat te drinken bij de speeltuin.

Speeltuin Bomenwijk: deze speeltuin ligt meer in het noorden van de stad en is gratis te bezoeken. Ook hier hebben ze verschillende speeltoestellen, waaronder een kabelbaan, een pondje over het water en een dans speeltoestel. Kijk wel even voor de openingstijden, aangezien deze wel wat beperkt zijn. 

Speeltuin de Bras: deze speeltuin ligt in het noorden van de stad en je loopt er vanuit het centrum in iets meer dan twintig minuten naar toe. Ook hier heb je weer verschillende speeltoestellen zoals een kabelbaan, een evenwichtsparcours en een klim- en glijtoren. Ook hier is het handig als je vooraf even kijkt wat de openingstijden van de speeltuin zijn, aangezien deze net als speeltuin Bomenwijk beperkt zijn. 

Delft met kinderen #4: Knus Delft

Een leuke plek om in Delft met kinderen te lunchen is bij Knus Delft. Vanaf het centrum van Delft loop je in iets meer dan twintig minuten naar dit restaurant aan het water toe. Bij Knus kun je eten aan het water en voor kinderen zijn er een aantal dingen te doen bij het restaurant. 

Zo zit er een speeltuin bij met een zandbak, meerdere klimrekken en meerdere glijbanen. Deze speeltuin is volledig omgeven met een hek, waardoor het voor ouders makkelijk is om toezicht te houden op de kinderen in deze speeltuin. Daarnaast is het mogelijk om waterfietsen en roeiboten te huren bij het restaurant om het water op te gaan. Ook is er nog een doolhof te vinden op het terrein.

Op de menukaart van het restaurant staan ook genoeg opties voor kinderen, zoals een simpele boterham met kaas of chocopasta. Kijk voor meer informatie over de speeltuin, de waterfietsen en de menukaart even op de website van restaurant Knus. 

Delft met kinderen: overige activiteiten

Er zijn nog meer activiteiten in Delft met kinderen dan de hierboven genoemde activiteiten. We noemen ze hieronder kort.

#5 Botanische tuin: de Technische Universiteit Delft is onlosmakelijk met de stad verbonden en bij deze universiteit kun je ook een mooie wandeling maken door de tuinen van de universiteit. Je betaalt een paar euro entree voor de toegang tot de tuinen en af en toe worden er voor kinderen hier ook workshops georganiseerd zoals knutselworkshops. 

#6 Royal Delft: de stad Delft staat bekend om zijn Delfts blauwe porselein en uiteraard heeft de stad hier een museum over. Om het museum voor kinderen interessanter te maken heeft het museum een kinderaudiotour ontwikkeld voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Daarnaast is er voor kinderen tot en met tien jaar ook een fotospeurtocht door het museum. 

#7 Bleekemolen Race Planet: indien het een dagje minder weer is, dan kun je hier terecht voor een aantal activiteiten binnen. Zo kun je hier karten op drie verschillende kartbanen, verdeeld over vier verschillende verdiepingen van het gebouw. Daarnaast kun je in hetzelfde gebouw ook gaan bowlen met het gezin!

Het Science Center in Delft hebben we niet in deze lijst opgenomen, aangezien deze gaan verhuizen en de komende jaren maar gedeeltelijk open zijn. De verwachting is dat dit museum pas in 2023 weer de deuren zal openen. 

Waar overnachten in Delft met kinderen?

In Delft heb je een aantal leuke kindvriendelijke hotels met familiekamers. Wij zetten een aantal opties op een rij.

Budget hotel: Hidden Gem next to TU Delft Campus

Middenklasse hotel: Hotel Johannes Vermeer Delft

Luxe hotel: WestCord Hotel Delft

Kijk voor de hele lijst van kindvriendelijke hotels in Delft hier

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN