De Coaster Rotterdam met kinderen

De coaster rotterdam: heerlijk slapen in hartje Rotterdam op een historisch schip uit 1909!

Onze dochter Sophie had haar zwemdiploma A-B-C gehaald en dat wilden wij graag vieren. Het leek haar leuk om eens op een boot te slapen en zodoende kwamen we in Rotterdam uit bij De Coaster Rotterdam. We noemden deze accommodatie ook al in ons blog over Rotterdam met kinderen. Bij deze onze review over onze overnachting op dit schip midden in het centrum van Rotterdam!

De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam

Het historische schip uit 1909

Op de Coaster Rotterdam is het mogelijk om drie verschillende kamers te boeken: Popeye’s Cabin ligt in het voorste gedeelte van het schip, Olive’s Cabin ligt in het middelste gedeelte van het schip en Captain’s Cabin in het achterste gedeelte. De eerste 2 Cabins bieden twee kamers met 1 tweepersoonsbed en 1 slaapbank voor 2 personen. Hierdoor zijn deze twee kamers geschikt voor ouders met twee kinderen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld twee cabins te huren en dan de deuren die de cabins met elkaar verbinden open te zetten. Zo kun je  zelfs met een gezin van 10 personen verblijven op De Coaster. Elke Cabin heeft haar eigen keuken en badkamer en wanneer het lekker weer is, is het mogelijk om te zonnen op de terrassen op het dek van het schip.  

Het hotel ligt echt super centraal. Wij liepen in een paar minuten naar de Markthal in Rotterdam. Ook parkeren is erg makkelijk. Wij betaalden via Parkbee voor de parkeergarage in de Wijnstraat 78 iets meer dan 10 euro voor bijna 24 uur. Deze parkeergarage is een minuut of drie lopen van de boot af. 

Daarnaast is het mogelijk om met het elektrisch bijbootje genaamd Walli met vier personen in de haven te varen. Wij hebben dit niet gedaan, maar we kunnen ons voorstellen dat dit zeker in de zomer een hele leuke activiteit is om met je kinderen te ondernemen. 

De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam

De kamer

Wij sliepen in de Popeye’s Cabine. Dit is een ruime cabin voor vier personen. Wat wij een groot voordeel vonden is dat de hoofdslaapkamer voor de ouders afgescheiden is van de woonkamer, waardoor je privacy hebt als ouders. 

Daarnaast is er een woonkamer met een keuken. Wat dat betreft is er genoeg ruimte om bijvoorbeeld met het gezin te eten of een spelletje te spelen. Ook is er WIFI aanwezig in de cabin en is het mogelijk om lekker tv te kijken met het gezin.

De keuken is in principe van alle gemakken voorzien. Ook is er een koffiezetapparaat aanwezig in de kamer om de dag te beginnen met een kop koffie.

Kijk voor een goede indruk van de cabin het filmpje hieronder. Wil je één van de cabins boeken kijk dan hier even op de website van de eigenaar

De jacuzzi op de boot

Een van de bijzondere dingen die een overnachting op De Coaster in Rotterdam biedt is de jacuzzi op het dek. Deze is geschikt voor gezinnen met vijf personen en geeft uitzicht over het water. Om meer privacy te creëren is het mogelijk om schermen voor de jacuzzi te plaatsen, zodat de mensen van de straatkant niet in het heerlijke warme bad kijken. De temperatuur van het water en de bubbels kun je zelf instellen en het geeft wel een heel luxe gevoel als je met het gezin zo in dit warme bad zit op je eigen schip. Wij vonden het een mooie toevoeging aan onze overnachting op dit schip!  

De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam

Eten en drinken op de boot

In principe zitten er geen maaltijden bij het verblijf op de boot, maar zijn deze wel bij te boeken. Zo kun je voor je ontbijt terecht tegen betaling bij het restaurant van hotel Ibis wat de buurman van het schip is.

Ook voor de lunch is het mogelijk om een lunchset te bestellen. Toch is dit in principe niet nodig door de centrale ligging van de boot. Wij hebben ’s avonds heerlijk Indiaas gegeten in de markthal van Rotterdam die op een paar minuten lopen van de boot ligt. Daarnaast liggen er rondom de boot verschillende restaurants. 

Voor het ontbijt zijn we naar de Albert Heyn gelopen in de markthal en hebben we heerlijk ontbeten aan de eettafel van de cabin. In de cabin zelf is ook een keuken aanwezig, waardoor je ook de mogelijkheid hebt om zelf te koken. Er zit in de keuken ook een grote koelkast om ervoor te zorgen dat je altijd koude drankjes bij de hand hebt. 

De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam

Wikkelboten

Een andere optie is om in een wikkelboot te slapen. Deze liggen op kleine afstand van de boot en zijn van dezelfde eigenaar. De wikkelboten heten zo omdat de bovenzijde van de boot gewikkeld is in 24 lagen karton, waardoor de boot licht is, maar ook heel goed geïsoleerd is qua geluid en temperatuur. Deze tinyboats zijn duurzaam ingericht en zijn te boeken voor gezinnen tot en met vier personen. 

Voor meer informatie over het huren van deze huisjes kijk dan even op de blog Overnachten op een wikkelboat in Rotterdam

De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam

Conclusie

Wij vonden het een erg geslaagde overnachting in de Popeye’s Cabin op de Coaster Rotterdam! We hebben echt heerlijk qualitytime gehad met het gezin! Samen een spelletje spelen, eten en chillen in de jacuzzi en dat op loopafstand van het centrum van Rotterdam! We waren er nu in de winter, maar we kunnen ons voorstellen dat het in de zomer ook goed vertoeven is op het zonnedek van het schip. Wil je meer informatie over het schip, de kamers en de prijzen van de kamers, kijk dan even hier

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam
Scroll naar boven