De Belgische Loodsensociëteit met kinderen

De Belgische Loodsensociëteit met kinderen: een review!

De eerste keer dat we Vlissingen bezochten tijdens onze vakantie in Zeeland met onze dochter sliepen we in De Belgische Loodsensociëteit. De naam van het hotel trok gelijk online onze aandacht en achter het hotel zit een historie die teruggaat naar het jaar 1884. Een gebouw met zoveel historie, waar tegenwoordig een heel modern hotel, restaurant en bar in gevestigd is. Toen we verder op de website van het hotel gingen kijken naar de kamers van het hotel en de ruime familiekamers zagen, wisten we dat we hier wilden overnachten in Vlissingen met het gezin. Op basis van onze overnachting in het hotel, schrijven we dit uitgebreide review. 

Kindvriendelijk hotel Vlissingen
Belgische Loodsensocieteit met kinderen

Het hotel

Het hotel ligt midden in het centrum van Vlissingen en vanaf het hotel is het nog geen twee minuten lopen naar de gezellige terrasjes van de binnenstad van Vlissingen. We kunnen de auto voor de deur parkeren langs de kant van de weg en betalen maar een paar euro met een speciale dagkaart die we voor het raam van de auto kunnen leggen. Overigens ligt er ook een parkeergarage in de buurt van het hotel als je de auto liever binnen zet. 

Als we aankomen bij het hotel zien we pas hoe gaaf de locatie is. Het hotel ligt aan het water en je hebt uitzicht op de zee met de grote schepen die hier varen. Voor het hotel ligt ook een terras, waar de mensen kunnen eten en drinken en waar je een heel tof uitzicht op zee hebt. We worden ontvangen door de vriendelijke eigenaar en krijgen de sleutel van de kamer. Als we de familiekamer die we geboekt hebben binnen gaan, zien we pas hoe groot de kamer is. Wat een ruimte!

Belgische Loodsensocieteit met kinderen
Belgische Loodsensocieteit met kinderen

De kamer

Wij hadden de superior familiekamer geboekt. Dit is een kamer voor gezinnen met maximaal vier personen. Er is in de kamer een twee persoonsbed en ook nog twee losse bedden. Daarnaast heb je een tafeltje met een stoel en vanwege alle (corona) maatregelen hadden we ook een enorme tafel op onze kamer staan met vier stoelen. Een ideale tafel om ’s avonds nog een spelletje aan te spelen met het gezin! 

Daarnaast waren de dames helemaal gelukkig met het bad die in de badkamer te vinden was. De dames houden van badderen, dus daar werd uiteraard langdurig gebruik van gemaakt. De kamers waren pas net gerenoveerd toen wij er waren en alles zag er enorm schoon en nieuw uit! Daarnaast had de kamer een flatscreen tv, een goede WIFI verbinding en was het mogelijk om koffie of thee te maken op de kamer. 

Er zijn verschillende kamers te boeken bij het hotel. Ze hebben ook hele gave twee persoonskamers met uitzicht op de zee. Voor een overzicht van alle kamers die het hotel aanbiedt, kijk even hier op de website van het hotel. 

Belgische Loodsensocieteit met kinderen
Belgische Loodsensocieteit met kinderen

Eten en drinken in hotel

Dat mensen niet alleen naar het hotel komen om te slapen was al gelijk duidelijk aan de drukte op het terras. Het hotel heeft namelijk ook een uitstekend restaurant! Zeker in de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven op het terras van het restaurant en met het prachtige uitzicht over de zee.

Het restaurant biedt verschillende menu’s aan en je kunt hier echt luxe uit eten gaan. Uiteraard staat er veel vis op de menukaart. Voor kinderen hebben ze ook verschillende lekkere dingen zoals frietjes met een frikandel, een wrap met groente of een bordje spaghetti. Naast het eten hebben ze ook enorm veel verschillende biertjes op de kaart staan. 

Het is mogelijk om bij het hotel drie keer per dag te eten. Wij hebben gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en dat was erg uitgebreid en erg lekker. Veel verschillende broodjes, een eitje, yoghurt met verschillende granen, verschillende sapjes en nog veel meer. Normaal gesproken kun je dit ontbijt nuttigen in het restaurant, maar vanwege de maatregelen hebben wij het op de kamer opgegeten en dat was uiteraard aan de enorme tafel prima te doen!

Uiteraard ligt het hotel heel erg centraal en heb je natuurlijk in de binnenstad van Vlissingen een ruime keuze aan restaurants en cafés waar je wat kunt eten en drinken op de terrassen. 

Belgische Loodsensocieteit met kinderen
Belgische Loodsensocieteit met kinderen

Conclusie

Wij kunnen de Belgische Loodsensociëteit met kinderen van harte aanraden als je een stedentrip naar Vlissingen maakt. De ligging van het hotel kan haast niet beter, de kamers zijn enorm ruim en je kunt er heerlijk eten en drinken. Wij hebben echt genoten van onze overnachting in dit hotel in Vlissingen. Wil je meer informatie over de kamers, het restaurant en de bierkaart kijk dan even op de website van het hotel voor meer informatie!

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Belgische Loodsensocieteit met kinderen
Belgische Loodsensocieteit met kinderen
Scroll naar boven