Darwin met kinderen

Wat te doen in Darwin met kinderen? Darwin ligt in het noorden van Australië en de meeste gezinnen met kinderen bezoeken de stad vanwege de prachtige nationale parken die je in de omgeving van Darwin hebt liggen. Naast de natuur heb je ook verschillende leuke kinderactiviteiten die je in Darwin kan ondernemen. In deze blog zetten we de leukste activiteiten die je in Darwin met kinderen kunt doen op een rij.

Beste reistijd Darwin met kinderen

Darwin staat bekend om zijn hoge temperaturen en je kan daarom de stad Darwin het gehele jaar prima bezoeken. De temperatuur ligt in deze stad altijd tussen de 25 en 30 graden, waardoor je bijvoorbeeld het merendeel van de dagen gewoon kan gaan zwemmen met kinderen. Wel zijn de maanden juni tot en met november wel de maanden dat het minder vaak regent in Darwin. Hierdoor is de periode juni tot en met november de beste reistijd om Darwin te bezoeken.

Darwin met kinderen

Vervoer naar Darwin

Er zijn meerdere manieren om Darwin te bezoeken. Zo zijn er gezinnen met kinderen die het merendeel van de reis door Australië met het vliegtuig doen, omdat de afstanden in Australië enorm groot zijn. Zo liggen er rondom Darwin niet echt veel grote plaatsen en ben je met de auto zo al heel wat uren onderweg zijn naar de stad toe. Je kan je ook met bussen van Greyhound door Australië verplaatsen, maar dat is met kinderen niet de meest ideale manier.

Vervoer in Darwin

Darwin is niet zo’n hele grote plaats en je kan in de stad al verschillende bezienswaardigheden te voet bezoeken. Wil je de omgeving van Darwin bekijken dan is een huurauto wel handig. Wil je absoluut niet rijden, dan is het uiteraard ook mogelijk om vanuit Darwin een tour te boeken, maar zeker met een heel gezin kan dit wel prijziger zijn dan het huren van een auto.

Houdt er wel rekening mee dat mensen hier aan de linkerkant van de weg rijden en dat dat even wennen is als je voor het eerst gaat rijden. Wij hebben zelf in Darwin een klein busje gehuurd om de parken te verkennen en dat was best wel even wennen met rijden.

Darwin met kinderen

Kinderactiviteiten Darwin

#1 Kakadu National Park

Één van de grootste redenen waarom gezinnen met kinderen Darwin bezoeken is vanwege het Kakadu National Park. Dit natuurpark ligt op ongeveer 3 uur rijden van Darwin af en daarom is het mogelijk om in een hele lange dagtrip dit park te bezoeken. Het is het grootste nationale park van Australië. Wij zijn met ons busje naar het nationale park gereden en hebben hier twee nachten op een camping bij het park gestaan met ons busje.

Je hebt verschillende hoogtepunten die je in het park kan bezoeken. Zo kun je hier mooie watervallen bekijken in het park. De Jim JIm Falls en Twin Falls Gorge zijn de bekendste watervallen in het park. Een andere mooie plek om te bezoeken in dit nationale park is de Gunlom infinity pool. In dit natuurlijk zwembad kun je zwemmen en de omgeving is hier prachtig.

Kakadu National Park met kinderen
Kakadu National Park met kinderen

#2 Litchfield National Park

Het tweede nationale park dat veel gezinnen met kinderen bezoeken in de omgeving van Darwin is het Litchfield National Park. Dit nationale park ligt iets dichter bij Darwin en in een kleine 2 uurtjes bereik je dit park. Het park staat bekend vanwege zijn vele watervallen die je hier hebt liggen. Ook zijn hier veel plekken waar je met kinderen kan gaan zwemmen.

Litchfield National Park met kinderen

Je hebt in dit nationale park verschillende watervallen die makkelijk bereikbaar zijn met kinderen. Bijvoorbeeld de Wangi Falls en de Florence Falls. Bij de Wangi Falls kun je met kinderen prima zwemmen en deze zwemplek is behoorlijk groot. Als er teveel regen is gevallen, kan het zijn dat het te gevaarlijk is om te zwemmen bij deze waterval en dan wordt deze zwemplek afgesloten. Je kan hier ook een wandeling maken naar de top van de waterval.

Litchfield National Park met kinderen

#3 Aqua Park

We gaven al aan dat het in Darwin erg warm kan zijn en dan is het natuurlijk heerlijk om een paar uurtjes verkoeling te zoeken. Aqua Park aan het waterfront van Darwin kan dan een leuke optie zijn. Dit park ligt in een baai en bestaat uit allemaal opblaasbare toestellen. Je betaalt hier per uur voor kinderen om op deze opblaasbare toestellen te mogen spelen.

Kinderen kunnen hier zelfs van een 4 meter hoog toestel het water in springen. Dit park is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en kinderen tussen de 6 en 9 jaar moeten worden begeleid door een volwassenen. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar hebben ze een klein circuit voor deze jonge kinderen. Overigens is het Waterfront in Darwin ook een prima plek om een rondje te lopen. Je hebt hier ook een strand bij liggen, waar je prima naar toe kunt gaan. Je hebt op dit strand ook geen last van de krokodil of de Jellyfish.

Je kunt in de omgeving van Darwin met kinderen ook nog naar een ander gratis waterpark. Palmerston waterpark ligt op een kwartier rijden van Darwin en je hebt hier verschillende glijbanen. Het is geen super groot waterpark, maar om een uurtje te gaan zwemmen wel een hele fijn plek. Je hebt hier ook een kiosk waar je wat kan kopen.

#4 Aquascene

Een leuke activiteit die je in Darwin met kinderen kan doen is een bezoek aan Aquascene. Aquascene ligt midden in het centrum van de stad en is een natuurlijk fenomeen aan het water. Wanneer het hier vloed is, kun je de vissen die daar dan in grote getalen zijn te eten geven. Je kan dit doen vanaf de betonnen kade, maar je kan met kinderen ook het water in gaan en ze vanuit het water voeren.

Je betaalt hier een paar euro entree om naar binnen te mogen en kijk even op de website van Aquascene wanneer precies de voedertijden zijn. Die zijn namelijk heel verschillend en er zijn soms weleens twee voedertijden op een dag. Er zijn verschillende soorten vissen die je hier kunt voeren. Deze activiteit duurt ongeveer een uurtje.

#5 George Brown Darwin Botanical Garden

Een leuke plek in Darwin om met kinderen naar toe te gaan zijn de botanische tuinen van de stad. De George Bown Darwin Botanical Garden ligt midden in de stad en je kunt hier vanaf het centrum te voet naar toe lopen. Je kan hier prima wandelen en de drukte van de stad even achter je laten. Je hebt hier verschillende paden, bruggetjes en watervalletjes die je tegenkomt op jouw wandeling.

In deze botanische tuin ligt ook een kleine speeltuin voor kinderen. De tuinen zijn iedere dag open en de toegang is gratis tot deze prachtige tuinen. In deze botanische tuin heb je ook een prima restaurant liggen waar je kan lunchen (kijk voor meer informatie onder het kopje kindvriendelijk restaurant Darwin hieronder).

Kinderactiviteiten Darwin

Overige kinderactiviteiten

Je kan in Darwin met kinderen nog verschillende andere activiteiten doen. We zetten hieronder verschillende andere kinderactiviteiten in Darwin kort op een rij.

#6 Crocosaurus Cove: in de omgeving van Darwin zitten enorm veel krokodillen en uiteraard is het mogelijk om ook de krokodillen te gaan bekijken. De Crocosaurus Cove ligt midden in het centrum van de stad en je kan hier de krokodillen bekijken. Er worden ook shows met de krokodillen gegeven waar ze gevoerd worden met stukken kip.

Daarnaast is het mogelijk wanneer je extra betaald dat je ook kan zwemmen met krokodillen. Je gaat dan in een soort kooi en wordt dan bij de krokodillen gezet. Online zijn de meningen enorm verdeeld. De ene persoon vindt het prachtig en de andere persoon vindt het pure dierenmishandeling. Maak daar voor jezelf een keuze in.

Kinderactiviteiten Darwin

#7 MAGNAT museum: vinden jij en jouw kinderen het leuk om een museum te bezoeken tijdens jullie stedentrip naar Darwin, dan is dit museum een goede optie. Kinderen kunnen in het Museum & Art Gallery of the Northern Territory van alles leren over Aboriginal kunst, dieren, de geschiedenis van het land en ook over natuurfenomenen zoals orkanen. Je kan het museum gratis bezoeken en je hebt ongeveer een uurtje nodig om het museum te bekijken.

#8 Territory Wildlife Park Darwin: dit park ligt op ongeveer 3 kwartier rijden van Darwin en het is een soort van dierentuin. Het park dat behoorlijk groot is heeft veel van de dieren die je ook in de omgeving van Darwin en Kakadu National Park tegenkomt. Je kan zelf een route door het park lopen en de online recensies over het park zijn erg goed. Je kan je hier prima een hele ochtend of middag vermaken in dit park.

#9 Berry Springs Nature Park: dit is een ander natuurpark dat je in de omgeving van Darwin met kinderen kan bezoeken. Dit park ligt op 3 kwartier rijden van Darwin en je kan hier ook zwemmen in dit natuurpark. Je hebt in het park 2 plekken waar je kan zwemmen, maar het kan zijn dat bij hevige regenval hier de zwemplekken gesloten worden.

#10 Mindil Beach: je kan in de omgeving van Darwin ook de stranden bezoeken. Het mooiste strand in de omgeving is Mindil Beach dat nagenoeg in het centrum van de stad ligt en waar je zo naar toe kan lopen vanuit het centrum. Je hebt hier een prachtige zonsondergang. Let er wel op dat je hier vanwege de Jellyfish op sommige momenten in het jaar niet in de zee kunt zwemmen.

Kinderactiviteiten Darwin

Kindvriendelijk restaurant Darwin

Je kunt in Darwin met kinderen op verschillende plekken prima eten. Je hebt een aantal kindvriendelijke restaurants in Darwin die we hieronder beschrijven.

Eva’s Btanic Gardens Café: dit kindvriendelijke restaurant ligt in de botanische tuin van Darwin en je kunt hier terecht voor een heerlijk ontbijtje of lunch. In de buurt van het restaurant zit een speeltuintje voor kinderen en ook bij het restaurant staat speelgoed waar kinderen mee kunnen spelen. Het restaurant heeft ook een speciaal kindermenu. Een mooie omgeving om te ontbijten of lunchen met kinderen.

Darwin Trailer Boat Club: zoek je een kindvriendelijk restaurant voor het diner, dan is dit restaurant een leuke optie. Kom hier net voordat de zon ondergaat en je hebt een prachtig uitzicht van de zonsondergang. Het restaurant ligt bij het strand en heeft zowel een speeltuin als een zwembad. Neem dus ook zwemkleding voor de kinderen mee als je hier een hapje gaat eten.

Mindil Beach Market: bezoek je Darwin in de maanden april tot en met oktober, dan kun je van donderdag tot en met zondag ook deze markt bezoeken. Het is een beetje een hippiemarkt en ze verkopen hier van allerlei kleding en spulletjes, maar er zijn ook food kraampjes. Je kan op deze markt zelfs Nederlandse poffertjes eten.

Kinderactiviteiten Darwin

Kindvriendelijk hotel Darwin

Als je Darwin met kinderen bezoekt is het wel zo fijn als je aan het einde van de dag nog even lekker kan zwemmen bij het zwembad. Wij hebben daarom gekeken naar kindvriendelijke hotels in Darwin met een zwembad. Je hebt verschillende leuke opties en wij hebben in iedere prijsklassen de best beoordeelde hotels op een rij gezet. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Scroll naar boven