Curaçao met kinderen

Een vakantie naar Curaçao met kinderen is leuk! Er is genoeg te doen op dit Caribische eiland om je prima een week (of twee) te vermaken! Curaçao staat bekend om zijn heerlijke klimaat en zijn mooie stranden. Je kunt het gehele jaar het zonnige eiland bezoeken. Hierdoor kun je met kinderen in meerdere vakantieperiodes naar Curaçao toe gaan. Wij bezochten het eiland 10 dagen en zetten in deze blog alle leuke activiteiten die je op Curaçao met kinderen kunt doen op een rij. 

Vliegen naar Curaçao met kinderen

Je vliegt in ongeveer tien uur naar Curaçao toe. Je hebt meerdere vliegmaatschappijen die naar dit eiland vliegen. De meeste Nederlandse gezinnen bezoeken het eiland met de vliegreizen van de maatschappij TUI en de maatschappij Corendon. Vaak is dit ook in combinatie met een hotel. Uiteraard is het ook mogelijk om beide zaken (vliegtickets en hotel) los te boeken en dan kun je kijken via welke maatschappij dit het goedkoopste is. Een handige website waar wij alle vliegmaatschappijen met elkaar vergelijken is skyscanner.nl. 

Kijk voor een overzicht van alle airlines die naar Curaçao vliegen even hier.

Curaçao met kinderen
Curaçao met kinderen

Een auto huren op Curaçao met kinderen

Als je naar Curaçao met kinderen op vakantie gaat is het ook makkelijk als je het eiland kunt verkennen met een huurauto. Op het Caribische eiland kun je een auto huren via Sunny Cars. Wij zijn fan van Sunny Cars, aangezien zij qua totaalpakket het meeste aanbieden. Bij dit pakket ben je super goed verzekerd op het gebied van schade, diefstal, WA, pechhulp en nog veel meer. Wat dat betreft vinden wij het altijd een fijne gedachte als alles goed geregeld is. 

Kijk voor een overzicht van alle huurauto’s op Curaçao even hier. 

reisgidsen Curaçao

Als je een reis naar Curaçao met kinderen gaat maken dan wil je je vooraf natuurlijk wel een beetje inlezen. Uiteraard is er tegenwoordig via het internet al veel te vinden over het eiland Curaçao, maar wij vinden een reisgids op vakantie ook altijd wel fijn. Lekker op het strand lezen wat er allemaal te doen is. Je hebt verschillende reisgidsen over het eiland die je een overzicht geven wat er allemaal te doen is op het eiland. 

Kijk voor een overzicht van verschillende toffe reisgidsen over het eiland even hier. 

Curaçao met kinderen
Curaçao bezienswaardigheden

Kindvriendelijke hotels op Curaçao

Je hebt op Curaçao genoeg kindvriendelijke hotels, waar je tijdens je vakantie met het gezin op het eiland kunt overnachten. Uiteraard is het fijn als het hotel een zwembad heeft en een goede locatie. De meeste hotels zitten rondom de populaire stranden Jan Thiel Baai en Mambo Beach. Voor deze stranden zetten we hieronder een aantal kindvriendelijke opties op een rij. Bij deze hotels zit gelijk het vliegticket erbij. Druk op de blauwe link voor meer informatie. 

Jan Thiel Baai:

#1 Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao: dit resort dat dichtbij het populairste strand van Curaçao  (Jan Thiel Beach) ligt heeft drie zwembaden en ook een zwembad speciaal voor kinderen. Ook heeft het resort twee jacuzzi’s buiten. Je hebt hier bungalows voor gezinnen van maximaal zes personen. Wij hebben hier bij vrienden die er sliepen meerdere keren gezwommen in de zwembaden en gegeten in het restaurant en dat is erg goed! 

#2 Morena Resort Appartementen & Villa’s: dit resort ligt maar vijf minuten van het Jan Thiel Baai strand af en heeft ook drie zwembaden en een bad speciaal voor kinderen. Ook is er een speeltuintje voor de kinderen. De appartementen en villa’s liggen prachtig verscholen in een tropische tuin en ook hier hebben ze villa’s voor gezinnen van maximaal acht personen. 

#3 Bungalows & Villas Papagayo Beach Resort: dit is misschien wel het bekendste resort van het eiland Curaçao. Dit resort heeft prachtige kamers en prachtige villa’s en heeft twee buitenzwembaden: Papagayo Beach Resort, zoet water en Papagayo Beach Club, zout water. Een van deze zwembaden kijkt prachtig uit over de zee en wil je echt in luxe je vakantie op Curaçao met kinderen doorbrengen is dit een hele goede optie. Wij hebben hier verschillende dagen doorgebracht aan het strand en zeker met kinderen is dit een hele fijne plek. 

Mambo Beach:

#1 LionsDive Beach Resort: dit prachtige resort op Mambo Beach is ook een begrip op Curaçao en ze hebben hier prachtige appartementen voor gezinnen met kinderen. Het strand ligt voor de deur en je kan hier prachtig duiken en snorkelen in het onderwaterpark dat voor de deur ligt. Daarnaast heeft LionsDive Beach Resort het enige 50 meter zwembad van de hele Caribbean. In totaal hebben ze twee zwembaden en een zwembad voor kinderen. 

#2 Sunscape Curaçao Resort&Spa: dit is een all-inclusive resort waar je op Curaçao met kinderen kunt overnachten. Ook dit resort heeft drie buitenzwembaden, waaronder een zwembad speciaal voor kinderen. Het resort heeft ook een speeltuin en twee verschillende kids clubs voor de leeftijdsgroepen 3 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar.   

#3 Dolphin Suites: dit is een wat kleiner hotel dat in de buurt van Mambo Beach ligt. Je hebt bij dit hotel twee verschillende zwembaden liggen en er is ook een spa bij het hotel aanwezig. Ze hebben hier appartementen voor gezinnen van maximaal vijf personen. 

Naast deze hotels heb je zowel op de website van Corendon en op de website van TUI nog een veel groter aanbod van allerlei hotels en resorts waar je op Curaçao met kinderen kunt verblijven. 

Kinderactiviteiten Curaçao
Wat te doen op Curaçao

Kinderactiviteiten Curaçao

Kindvriendelijke stranden Curaçao

De meeste gezinnen gaan naar Curaçao met kinderen vanwege de prachtige stranden op het eiland. Wat een groot voordeel is van de meeste stranden op Curaçao is dat ze erg kindvriendelijk zijn. Je hebt bij de meeste stranden veel faciliteiten en de zee is bijna op alle stranden erg rustig, waardoor je er met kinderen goed kunt zwemmen. We zetten er een aantal hieronder op een rij:

#1 Jan Thiel strand: dit is misschien wel het bekendste strand van Curaçao en dit strand heeft ook de meeste faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Je hebt bij dit strand verschillende strandclubs zitten, waar je lekker kan eten en drinken. Wij zijn er meerdere keren geweest en dat was vooral voor de faciliteiten. Het strand staat vol met bedjes, dus het is niet een super mooi strand. Wel is de zee erg kalm en daarom erg geschikt voor kinderen. 

Bij het Papagayo hotel heb je ook een soort van natuurlijk zwembad, waar je ook prima kan zwemmen met de kinderen. Dit vonden wij ook een plek die erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. Verder kun je zoals bij de meeste stranden op het eiland de auto gratis parkeren in de buurt van het strand. Ook zit er bij het Jan Thiel strand een vestiging van de Albert Heyn supermarkt waar je de bekende producten van thuis kan kopen. 

#2 Mambo Beach: dit is na het Jan Thiel strand het bekendste strand van Curacao. Ook dit strand staat helemaal vol met bedjes, waardoor er weinig zand meer over is. Ook dit strand ligt op een kleine afstand rijden van waar de meeste toeristen slapen. Je kan ook hier je auto gratis parkeren op het grote parkeerterrein. Ook dit strand heeft alle faciliteiten die je nodig hebt en meerdere strandtenten.

Je kan hier een bedje huren, maar de prijzen van de bedjes verschillen nogal in prijs. Onze ervaring is dat in het midden van het strand de bedjes het goedkoopste zijn (ongeveer 10 gulden per stuk). Overigens bestaat dit hele stuk strand uit verschillende namen qua strand, maar wordt het gehele strand door de meeste mensen gewoon Mambo Beach genoemd. Doordat er rotsen in de zee liggen breken deze de golven en heb je een soort natuurlijk zwembad, wat uiteraard erg geschikt is voor kinderen. 

Kindvriendelijke stranden Curaçao
Kindvriendelijke stranden Curaçao

#3 Cas Abao Strand: is een erg lang strand en de zee loopt geleidelijk af. Hierdoor is het strand ook bij gezinnen met kinderen erg populair. Daarnaast is het ook een prachtig strand om te bezoeken als je op vakantie gaat naar Curaçao met kinderen. Toen wij dit strand bezochten was ook niet het gehele strand bezaaid met bedjes, wat wat ons betreft wel het strand ten goede komt. 

Net als bij de meeste stranden uit deze lijst kun je op het strand terecht voor een hapje en een drankje. Wij waren al 6 maanden onderweg op onze wereldreis toen we Curaçao bezochten en hebben hier genoten van een portie bitterballen op het strand. Je kunt hier bedjes huren, maar (zoals bij meerdere stranden) zijn ze niet altijd super actief met afrekenen. 

Toen wij er waren is er niemand naar ons toegekomen om het bedje af te rekenen, maar een bedje kost hier een paar gulden per bedje.

#4 Grote Knip: ook dit is één van de bekendste stranden van Curaçao. Je hebt wel een auto nodig om bij dit strand te komen. Je kunt de auto gratis voor de deur van het strand parkeren. Houdt er wel rekening mee dat het laatste stuk van de weg erg slecht is (wat overigens wel bij meerdere stranden het geval is) 

Wij vonden het snorkelen hier een beetje tegenvallen. Je kan hier twee bedjes en een parasol huren voor 25 Antiliaanse guldens. Bij de snackbar in de buurt van het strand kun je alleen contant betalen, dus houdt hier rekening mee. Toen wij dit strand bezochten kwam er op een bepaald moment ook een wild varken in de zee even afkoelen, wat een leuke foto gaf. Je hebt boven aan het strand een soort uitzichtpunt, waar je een mooie overzichtsfoto van het strand kan maken. 

Mooiste stranden Curaçao
Mooiste stranden Curaçao

#5 Blue Bay Beach: dit is een strand dat hoort bij een resort. Je rijdt eerst het terrein van het resort op en daar moet je je identiteitsbewijs laten zien aan de poort. Zorg er dus voor als je dit strand wil bezoeken dat je deze bij je hebt. Daarna rijdt je door over het resort en kan je bij het strand de auto gratis parkeren. 

Wij betaalden 50 gulden entree voor dit strand (volwassenen 20 en kinderen 10). In deze prijs zijn dan wel de bedjes bij inbegrepen. Je kan bij dit strand ook prima eten en de faciliteiten zijn dan ook erg goed. Je kan bij dit strand wat niet super groot is ook prima snorkelen. Je moet dan aan de rechterkant van het strand (als je naar de zee kijkt) gaan snorkelen bij de rotsen. 

Net om de hoek van deze rotsen is het koraal het mooiste en zie je heel veel verschillende vissen zwemmen. 

#6 Playa Lagun: dit is een wat kleiner strand op Curacao, maar is ook echt een heel mooi strand. We hadden het idee dat dit strand ook wat rustiger was, dan veel van de stranden uit deze lijst. Je kan bij dit strand ook weer goed snorkelen in de buurt van de rotsen. 

Ook zit er een leuk restaurantje boven het strand, waar je met een trap heen kan gaan. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het strand. Kijk wel uit dat de leguanen die bij dit restaurant veel zitten, niet je eten afpakken ;). 

Mooiste plekken van Curaçao
Stranden Curaçao

#7 Porto Marie Strand: dit strand staat bekend als één van de mooiste stranden van Curaçao, maar wij vonden het een beetje tegenvallen. Dat heeft vooral te maken met de drukte (wij bezochten het strand tijdens de kerstvakantie en dan ook nog rond de klok van 1 uur in de middag. Ook voor dit strand betaal je entree (10 gulden per persoon en kinderen tot en met 12 zijn gratis), maar dan zit het bedje er wel bij. 

Helaas hadden we de pech dat de bedjes allemaal weg waren. Ook parkeren was hier nog best wel een dingetje, omdat het erg druk was. Ga je buiten de vakantieperiodes, zal dit een stuk minder zijn. Ook dit strand staat bekend om de varkens die de zee in gaan, maar wij hebben deze varkens op dit strand niet gezien. Dit kan komen door de drukte. 

Ook bij dit strand kun je terecht bij een restaurant voor een hapje en een drankje. Vanaf de parkeerplaats heb je hier een uitkijkpunt over het strand, waar je een foto kan maken. 

#8 Kokomo Beach: dit strand ligt in de buurt van Blue Bay beach (op ongeveer 10 minuten rijden) en staat bekend vanwege de schommels in het water. Je kan hier een leuke foto maken. Het strand is niet super spectaculair, maar je kan hier wel prima snorkelen. Wederom bij de rotsen aan de rechterkant en wederom net als je de hoek om gaat. Mooi koraal en vissen.  

Kokomo Beach
Kokomo Beach

#9 Daaibooi Beach: dit is misschien wel het leukste strand wat we tijdens onze reis naar Curaçao hebben bezocht met onze dochter. Wij bezochten dit strand pas op onze laatste dag en dat was jammer, want anders waren we zeker nog een keertje teruggegaan. Qua strand is het vergelijkbaar met een strand als Porto Marie (het ligt ook niet ver van dit strand af), maar de toegang tot het strand is gratis. Je rijdt over een goede weg naar het strand en kunt ook bij het strand gratis parkeren. 

We hebben hier twee bedjes en een parasol gehuurd voor 25 gulden. Daarnaast liggen er allerlei opblaasbare dingen in het water, waar kinderen voor 10 gulden per dag de gehele dag op kunnen spelen. Onze dochter heeft hier de gehele dag met de andere kinderen gespeeld. Daarnaast is de zee rustig en kun je bij dit strand goed schildpadden spotten. Deze komen vaak aan de rechterkant van de rotsen op het visafval af van de vissers. 

Wij bezochten het strand op zondag en toen waren er geen vissers, maar toch hebben we een stuk of 6 schildpadden gespot. Deze kwamen ook vrij dicht naar de kant toe. Verder kan je bij dit strand een frietje met een snack eten en wat drinken kopen. Wij hebben ons er een hele dag prima vermaakt en vinden dit strand ook zeker een aanrader op Curaçao.  

Mooiste plekken van Curaçao
Wat te doen op Curaçao

De natuur van Curaçao

Je kunt op Curaçao met kinderen in totaal drie nationale parken bezoeken. We zetten ze hieronder op een rij. 

#10 Het Christoffel Park: dit natuurpark ligt in het noordwesten van Curaçao en bevat bijna 2000 hectare grond. Je hebt in dit nationale park ook de bekende Christoffelberg liggen dat het hoogste punt van het eiland is. Deze berg kun je ook beklimmen en bovenop deze berg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt in het nationale park verschillende wandelingen maken en ook zijn er twee verschillende autoroutes die je door het park kunt maken. 

#11 Shete Boka Park: dit nationaal park heeft negen verschillende inhammen en kent maar liefst drie verschillende zeeschildpadden die hier komen. Deze schildpadden leggen hier hun eieren en rondom het natuurpark is de kans groot dat je de dieren ook in de zee ziet zwemmen. Je hebt in dit park twee verschillende wandelroutes en je kunt er ook met de auto door heen rijden. 

De bekendste bezienswaardigheid van dit nationale park is Boka Tabla. Boka Tabla is een  grot die vanaf het land te bezoeken is en waar de zee naar binnen stroomt. Dit opspattende water is spectaculair om te bekijken. Je kunt via een trap naar de grot afdalen. 

#12 Curaçao Marine Park: dit nationale park ligt aan de zuidoostkant van het eiland en loopt van Willemstad tot helemaal het oosten van het eiland. Het is een geweldige plek om te duiken en te snorkelen. Er zijn hier dan ook maar liefst negentien officiële duiklocaties. Uiteraard kom je hier ook regelmatig schildpadden tegen.  

Natuur van Curaçao
Curaçao met kinderen

Willemstad

Uiteraard is het ook leuk om tijdens je vakantie op Curaçao met kinderen een bezoek te brengen aan Willemstad. Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en je hebt hier verschillende toeristische wijken (Punda, Pietermaai, Sharloo en Otrabanda) die het bezoeken waard zijn. Je kunt in een ochtend of een middag al veel van deze stad op Curaçao met kinderen zien. 

Zo is het leuk om even over de kleurrijke handelskade te lopen met je kinderen en over de wereldberoemde pontjesbrug. Bezoek dan ook de kleurrijke wijken Otrabanda en Sharloo, waar je leuke foto’s kunt maken met je kinderen. Je vindt hier ook behoorlijk wat streetart. In de wijk Punda is het ook leuk om op de foto te gaan met de letters Dushi en Curaçao. Uiteraard hebben wij dit ook gedaan. 

Ben je op zoek naar een cultureel uitje dan kun je het Kura Hulanda museum bezoeken. Dit museum staat in het teken van de slavenhandel. Voor een hapje en een drankje kun je prima terecht bij de restaurants in de buurt Pietermaai zoals bij Blauw en de Heeren@Sea. 

Wat te doen in Willemstad
Curaçao met kinderen

Dieren bekijken op Curaçao

Je kunt op Curaçao met kinderen verschillende dieren bewonderen. We zetten ze hieronder kort op een rijtje. 

#14 Schildpadden: voor veel toeristen op Curacao zijn de schildpadden in de zee het hoogtepunt van de vakantie. Je hebt op 1 strand op het eiland een hele grote kans dat je deze dieren in de zee kunt spotten en dat is Grandi Beach. De verhalen over deze plek waren vooraf wisselend, maar de meeste toeristen adviseerden ons om zo vroeg mogelijk te gaan naar de plek, zodat het nog rustig zou zijn. 

Wij stonden al vroeg op, aangezien wij in de regio van Jan Thiel ons verblijf hadden en het vanaf hier ongeveer een uur rijden is. We waren rond 9 uur bij het strand en toen waren er nog pas een aantal toeristen in het water. Kom je later dan komen er veel groepen met een tour naar het strand en zijn er vissers die allerlei visafval in het water gooien wat de schildpadden aantrekt. 

Hierdoor neemt het aantal schildpadden in het water ook toe, maar zijn er ook veel meer toeristen en kan het water erg smerig zijn met visafval. Toen wij er waren hebben we drie schildpadden gespot in de zee. Toen we rond half tien de plek wilden verlaten werd door een local het eerste visafval in het water gegooid en kon je de schildpad die hier op afkwam ook vanaf de pier zien. 

De tweede plek waar je heel goed schildpadden kunt spotten is Daaibooi Beach, waar we hierboven al uitgebreid over verteld hebben. 

#15 Dierentuin: je kunt op Curaçao met kinderen naar de dierentuin toe. Verwacht hier niet teveel van, want het zijn vooral boerderijdieren die ze hier hebben. Daarnaast heb je er een speeltuin voor kinderen. 

#16 Sea Aquarium: je kunt bij dit aquarium verschillende dieren bewonderen zoals roggen, dolfijnen, haaien en flamingo’s. Je kunt hier ook met dolfijnen zwemmen en ook met de dolfijnen op de foto. Uiteraard betaal je hier wel een behoorlijk bedrag voor. Daarnaast kun je kijken naar een show met dolfijnen en het is hier ook mogelijk om de roggen en flamingo’s te voeren. Ook kun je met een onderwaterboot op zoek naar haaien gaan. 

#17 Flamingo’s bekijken: je kunt deze dieren in het wild tegenkomen op het eiland. Dit kan bijvoorbeeld op de weg naar Bullenbaai en op de weg naar Sint Willibrordus. Zeker leuk om even te stoppen met je huurauto en een foto te maken. Wel is het soms lastig om heel dicht in de buurt van deze dieren te komen. 

Wij zagen de dieren toen wij van Blue Bay naar Kokomo beach reden. Je komt dan langs een grote plas die als Flamingo Area wordt getypeerd. Helaas hadden we onze goede camera met zoom niet bij, waardoor we de beesten met onze telefoon niet goed hebben kunnen fotograferen. Neem dus een goede camera mee als je deze mooie dieren goed op de foto wil nemen. 

#18 Mimi’s Ecofarm: dit is een tilapia-kwekerij op Curaçao en je kunt op deze  plantage een wandeling maken met je kinderen. Je hebt op de plantage fruitbomen, aquariumvissen, waterlelies, waterplanten en kruiden. Ook kom je op de plantage verschillende vogelsoorten, hagedissen, leguanen, pauwen, ganzen en kippen tegen.

#19 Rancho Alegre: het is ook mogelijk om op Curaçao’s met kinderen paard te gaan rijden. Rancho Alegre biedt tochten op een paard aan, waarbij je onder leiding van een gids met een klein groepje paarden de natuur intrekt. Je rijdt door cactusvelden en komt langs fruitbomen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de bergen. 

#20 Curaçao Ostrich Farm: het is ook mogelijk om op Curaçao met kinderen struisvogels te bekijken. Je kunt hier een soort van safari maken met een bus en op die manier de beesten spotten. Ook kun je op de boerderij de dieren van dichtbij zien en ook bijvoorbeeld de eieren van de dieren bekijken. Wel zijn de recensies over deze activiteit erg wisselend. 

Curaçao met kinderen
Natuur van Curaçao

Overige kinderactiviteiten Curaçao

Naast de hierboven beschreven activiteiten kun je nog een aantal activiteiten op Curaçao met kinderen doen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#21 Klein Curaçao: dit is een klein eilandje bij Curaçao dat je kunt bezoeken met spierwitte stranden en een hele blauwe heldere zee. Het eilandje is drie vierkante meter groot en is onbewoond. Je kan hier met een bootje naar toe en op het eiland zelf staan alleen wat hutjes en wat huizen van de booteigenaren die de tours naar dit eilandje verzorgen.

Houdt er wel rekening mee dat er weinig schaduw op het eiland is, aangezien het eiland geen bomen heeft, maar voornamelijk rotsen. De activiteit die de meeste toeristen hier doen is snorkelen. Je krijgt vaak vanuit de bootmaatschappij een snorkelsetje mee. De trip naar het eiland is niet goedkoop, maar de stranden op het eiland zijn prachtig. Wij hebben deze trip vanwege de hoge kosten niet gedaan. 

#22 Jeepsafari: je kan op Curaçao met kinderen ook een safari maken met een jeep. De minimale leeftijd van deze safari is zes jaar en de tour duurt ongeveer 7 uur. Je bezoekt tijdens deze safari de uithoeken van Bandabou die voornamelijk alleen te bereiken zijn met een 4×4 jeep. Je maakt een wandeling naar een eeuwenoude grot, je bezoekt een afgelegen strand en bezoekt ook het museum Savonet. 

#23 Verkeerspark: dit is een verkeersplein waar kinderen met kleine fietsjes kunnen rondfietsen. Je betaalt een kleine entree en dit is echt voor de kleinste kinderen. Je kunt deze activiteit combineren met een bezoek aan de dierentuin van Curaçao. 

#24 Landhuis Savonet: Curaçao heeft een slavernijverleden en je hebt op het eiland nog veel plantagehuizen staan. Landhuis Savonet ligt in de buurt van het nationale park Christoffelpark en je kan een bezoekje brengen aan dit landhuis en zien hoe de vroegere bewoners hier geleefd hebben. 

#25 Surfen op Curaçao: je kunt op Curaçao met kinderen drie verschillende soorten vormen van surfen doen. Je kunt namelijk kitesurfen, golfsurfen en windsurfen. Voor kinderen zal het golfsurfen het meest interessant zijn en de beste periode om dit te doen op het eiland is van mei tot en met december. Je hebt verschillende surfscholen waar je het golfsurfen kunt leren. 

#26 Aquasafari: het is mogelijk om op Curaçao met kinderen te duiken zonder dat je een cursus hebt gehad. Dit is wel voor kinderen vanaf tien jaar en je gaat met een onderwaterscooter de onderwaterwereld verkennen. De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur, waarvan je bijna een uur in het water bent. Je hoofd blijft bij deze activiteit droog en je hebt ook geen masker op. Onder begeleiding van een gids gaan er  maximaal zes personen met een scooter onder water.  

#27 Grotten van Hato: deze grotten waren vroeger een schuilplaats voor gevluchte slaven en deze slaven verbleven hier soms wel maanden. De grotten werden daarvoor ook al bezocht door de Ararwak indianen. Je vindt in deze grotten nog steeds oude grottekeningen en petroglyphen. Je kunt hier onder leiding van een gids de grotten bezoeken en de grotten hebben ook veel stalagmieten en stalactieten die je kan bekijken. 

#28 Serena’s Art Factory: je kunt hier op Curaçao met kinderen workshops volgen, waarbij kinderen een Chichi kunnen maken. Chichi’s zijn Caribische vrouwelijke beeldjes in allerlei motieven en prachtige kleuren. Je ziet ze overal op het eiland terugkomen. Voor kinderen uiteraard erg leuk om creatief bezig te zijn en na afloop van de workshop mogen ze hun eigen beeldje meenemen naar huis. 

Vakantie Curaçao met gezin
Vakantie Curaçao met gezin

Kindvriendelijke restaurants op Curaçao

Je hebt op Curaçao genoeg kindvriendelijke restaurants waar je lekker met het gezin kunt eten. Wij hebben hier gedurende onze trip van tien dagen bij verschillende plekken erg lekker gegeten. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurants op Curaçao op een rij. 

#29 Chogogo Resort: dit resort ligt praktisch aan het Jan Thiel strand en hier hebben we drie avonden gedineerd en dat was erg goed. Je kan ook als niet gast hier het terrein oplopen en bij het zwembad van het resort zit een heel goed restaurant. Vooraf doken wij vaak even het water in van het zwembad en gingen daarna hier eten. Iedere avond zat het restaurant praktisch vol, dus vraag als je aankomt wel even of je een tafel moet reserveren. 

#30 Blue Bay Beach Restaurant: dit is een heerlijke beachclub, waar je de gehele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ook hier heb je een grote speeltuin bij het restaurant liggen en uiteraard is het mogelijk voor kinderen om op het strand te zwemmen en te snorkelen. 

#31 Cabana Beach Club: deze beachclub ligt bij Mambo beach en je kunt ook hier de gehele dag terecht bij dit restaurant op Curaçao met kinderen. Ook hier is het uiteraard mogelijk voor kinderen om te zwemmen in de zee. 

#32 Bahia Beach Bar: ook hier kun je terecht voor Caribisch eten en je hebt vanaf het terras van het restaurant (dat op een rots ligt) een prachtig uitzicht. Op de rotsen vlakbij het restaurant kun je leguanen spotten. Het restaurant ligt bij Playa Lagun en is ook heel geschikt om even een drankje te doen en te genieten van het uitzicht. 

#33 Bij Blauw: je kunt hier aan het water lunchen of dineren en er is voor de kinderen ook een zwembad waar ze in kunnen zwemmen. Dit restaurant ligt in het centrum van Willemstad en je hebt hier verschillende leuke restaurants bij elkaar liggen. Wij hebben ook een keertje gegeten bij De Heeren@Sea en dat was ook goed. Ze hebben hier ook een kleine speeltuin bij het restaurant liggen. 

#34 Il Forno: dit Italiaanse restaurant ligt lang de weg naar het bekende Jan Thiel strand en je kunt hier heerlijk Italiaans eten voor een betaalbare prijs. Bij het restaurant ligt ook een klein speeltuintje, maar dat stelt niet zo heel erg veel voor. Het eten vonden wij hier erg lekker. 

#35 Beachclub Zest: dit is een leuke strandtent, waar je lekker kan eten met kinderen. Het ligt op Jan Thiel Beach en rondom Zest heb je een speeltuintje liggen en ook wat tennisveldjes. Je kan hier lekker eten aan picknicktafels en wij vonden het eten erg lekker wat we hier gegeten hebben.  

Kindvriendelijk restaurant Curaçao
Curaçao met kinderen

Curaçao met kerst

Wij bezochten het eiland Curaçao met de kerstvakantie en dar was qua weer echt een ideale periode. We hebben iedere dag prachtig weer gehad, terwijl het in Nederland nat en koud was. Een groot nadeel van deze periode zijn de kosten (vliegtickets zijn erg duur) en de drukte. We hoorden dat er tijdens deze periode meer dan 23.000 Nederlanders op het eiland waren en je kunt je voorstellen dat de stranden zeker rond de middag overvol waren. 

Zelf vertrokken wij vroeg naar de stranden (zodat we zeker een parkeerplek en bedje met parasol hadden) en vertrokken we meestal rond de klok van 13.00 uur wanneer het erg druk werd en we op het zwembad van ons appartement gingen liggen. Wat we in deze periode wel erg leuk vonden was oud en nieuw vieren en op 1 januari de nieuwjaar duik doen met duizenden Nederlanders (daar moet je uiteraard wel echt van houden). 

Ook heb je rond deze periode een van de bekendste evenementen van de regio het Fuikenfeest met allemaal bootjes. Wil je hier heen dan moet je wel vooraf al op tijd een bootje huren via een organisatie. 

Curaçao met kerst
Curaçao met kerst

Curaçao met kinderen: handige links voor je vakantie

Auto huren op Curaçao met Sunny Cars

Kijk hier voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties

Aparte vliegtickets boeken via Skyscanner.nl

Overzicht reisgidsen Curaçao

Scroll naar boven