CURAÇAO MET KINDEREN: 31 ACTIVITEITEN MET HET GEZIN

Een vakantie naar Curaçao met kinderen is leuk! Er is genoeg te doen op dit Caribische eiland om je prima een week (of twee) te vermaken! Curaçao staat bekend om zijn heerlijke klimaat en zijn mooie stranden. Je kunt het gehele jaar het zonnige eiland bezoeken. Hierdoor kun je met kinderen in meerdere vakantieperiodes naar Curaçao toe gaan. In deze blog zetten we alle leuke activiteiten die je op Curaçao met kinderen kunt doen op een rij. 

Curaçao met kinderen
Curaçao met kinderen

Vliegen naar Curaçao met kinderen

Je vliegt in ongeveer tien uur naar Curaçao toe. Je hebt meerdere vliegmaatschappijen die naar dit eiland vliegen. De meeste Nederlandse gezinnen bezoeken het eiland met de vliegreizen van de maatschappij TUI en de maatschappij Corendon. Vaak is dit ook in combinatie met een hotel. Uiteraard is het ook mogelijk om beide zaken (vliegtickets en hotel) los te boeken en dan kun je kijken via welke maatschappij dit het goedkoopste is. Een handige website waar wij alle vliegmaatschappijen met elkaar vergelijken is skyscanner.nl. 

Kijk voor een overzicht van alle airlines die naar Curaçao vliegen even hier.

Een auto huren op Curaçao met kinderen

Als je naar Curaçao met kinderen op vakantie gaat is het ook makkelijk als je het eiland kunt verkennen met een huurauto. Op het Caribische eiland kun je een auto huren via Sunny Cars. Wij zijn fan van Sunny Cars, aangezien zij qua totaalpakket het meeste aanbieden. Bij dit pakket ben je super goed verzekerd op het gebied van schade, diefstal, WA, pechhulp en nog veel meer. Wat dat betreft vinden wij het altijd een fijne gedachte als alles goed geregeld is. 

Kijk voor een overzicht van alle huurauto’s op Curaçao even hier. 

reisgidsen

Als je een reis naar Curaçao met kinderen gaat maken dan wil je je vooraf natuurlijk wel een beetje inlezen. Uiteraard is er tegenwoordig via het internet al veel te vinden over het eiland Curaçao, maar wij vinden een reisgids op vakantie ook altijd wel fijn. Lekker op het strand lezen wat er allemaal te doen is. Je hebt verschillende reisgidsen over het eiland die je een overzicht geven wat er allemaal te doen is op het eiland. 

Kijk voor een overzicht van verschillende toffe reisgidsen over het eiland even hier. 

Kindvriendelijke hotels op Curaçao

Je hebt op Curaçao genoeg kindvriendelijke hotels, waar je tijdens je vakantie met het gezin op het eiland kunt overnachten. Uiteraard is het fijn als het hotel een zwembad heeft en een goede locatie. De meeste hotels zitten rondom de populaire stranden Jan Thiel Baai en Mambo Beach. Voor deze stranden zetten we hieronder een aantal kindvriendelijke opties op een rij. Bij deze hotels zit gelijk het vliegticket erbij. Druk op de blauwe link voor meer informatie. 

Jan Thiel Baai:

#1 Chgogo Dive & Beach Resort Curaçao: dit resort dat dichtbij het populairste strand van Curaçao ligt heeft drie zwembaden en ook een zwembad speciaal voor kinderen. Ook heeft het resort twee jacuzzi’s buiten. Je hebt hier bungalows voor gezinnen van maximaal zes personen. 

#2 Morena Resort Apparementen & Villa’s: dit resort ligt maar vijf minuten van het Jan Thiel Baai strand af en heeft ook drie zwembaden en een bad speciaal voor kinderen. Ook is er een speeltuintje voor de kinderen. De appartementen en villa’s liggen prachtig verscholen in een tropische tuin en ook hier hebben ze villa’s voor gezinnen van maximaal zes personen. 

#3 Bungalows & Villas Papagayo Beach Resort: dit is misschien wel het bekendste resort van het eiland Curaçao. Dit resort heeft prachtige kamers en prachtige villa’s en heeft twee buitenzwembaden: Papagayo Beach Resort, zoet water en Papagayo Beach Club, zout water. Een van deze zwembaden kijkt prachtig uit over de zee en wil je echt in luxe je vakantie op Curaçao met kinderen doorbrengen is dit een hele goede optie.

Mambo Beach:

#1 LionsDive Beach Resort: dit prachtige resort op Mambo Beach is ook een begrip op Curaçao en ze hebben hier prachtige appartementen voor gezinnen met kinderen. Het strand ligt voor de deur en je kan hier prachtig duiken en snorkelen in het onderwaterpark dat voor de deur ligt. Daarnaast heeft LionsDive Beach Resort het enige 50 meter zwembad van de hele Caribbean. In totaal hebben ze twee zwembaden en een zwembad voor kinderen. 

#2 Sunscape Curaçao Resort&Spa: dit is een all-inclusive resort waar je op Curaçao met kinderen kunt overnachten. Ook dit resort heeft drie buitenzwembaden, waaronder een zwembad speciaal voor kinderen. Het resort heeft ook een speeltuin en twee verschillende kids clubs voor de leeftijdsgroepen 3 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar.   

#3 Dolphin Suites: dit is een wat kleiner hotel dat in de buurt van Mambo Beach ligt. Je hebt bij dit hotel twee verschillende zwembaden liggen en er is ook een spa bij het hotel aanwezig. Ze hebben hier appartementen voor gezinnen van maximaal vijf personen. 

Naast deze hotels heb je zowel op de website van Corendon en op de website van TUI nog een veel groter aanbod van allerlei hotels en resorts waar je op Curaçao met kinderen kunt verblijven. 

Curaçao met kinderen
Curaçao met kinderen

Kinderactiviteiten Curaçao

Stranden van Curaçao

De meeste gezinnen gaan naar Curaçao met kinderen vanwege de prachtige stranden op het eiland. We zetten er een aantal hieronder op een rij:

#1 Jan Thiel strand: dit is misschien wel het bekendste strand van Curaçao en dit strand heeft ook de meeste faciliteiten voor gezinnen met kinderen. 

#2 Daaiboot: prachtig wit strand, waar je prima kan snorkelen. In de buurt van het strand zit ook een Nederlandse snackbar, waar je met je kinderen frietjes en een snack kunt eten.

#3 Cas Abou Strand: is een erg lang strand en de zee loopt geleidelijk af. Hierdoor is het strand ook bij gezinnen met kinderen erg populair. Daarnaast is het ook een prachtig strand om te bezoeken als je op vakantie gaat naar Curaçao met kinderen. 

#4 Grote Knip: ook dit is één van de bekendste stranden van Curaçao. Je hebt wel een auto nodig om bij dit strand te komen. Je kunt hier ook goed snorkelen. Bij de snackbar in de buurt van het strand kun je alleen contant betalen, dus houdt hier rekening mee.

#5 Blue Bay Beach: dit is een strand dat hoort bij een resort. Er is bij dit strand een speeltuin en ook een groot zwembad. Ook heb je hier faciliteiten zoals douches en toiletten.

De natuur van Curaçao

Je kunt op Curaçao met kinderen in totaal drie nationale parken bezoeken. We zetten ze hieronder op een rij. 

#6 Het Christoffel Park: dit natuurpark ligt in het noordwesten van Curaçao en bevat bijna 2000 hectare grond. Je hebt in dit nationale park ook de bekende Christoffelberg liggen dat het hoogste punt van het eiland is. Deze berg kun je ook beklimmen en bovenop deze berg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt in het nationale park verschillende wandelingen maken en ook zijn er twee verschillende autoroutes die je door het park kunt maken. 

#7 Shete Boka Park: dit nationaal park heeft negen verschillende inhammen en kent maar liefst drie verschillende zeeschildpadden die hier komen. Deze schildpadden leggen hier hun eieren en rondom het natuurpark is de kans groot dat je de dieren ook in de zee ziet zwemmen. Je hebt in dit park twee verschillende wandelroutes en je kunt er ook met de auto door heen rijden. 

De bekendste bezienswaardigheid van dit nationale park is Boka Tabla. Boka Tabla is een  grot die vanaf het land te bezoeken is en waar de zee naar binnen stroomt. Dit opspattende water is spectaculair om te bekijken. Je kunt via een trap naar de grot afdalen. 

#8 Curaçao Marine Park: dit nationale park ligt aan de zuidoostkant van het eiland en loopt van Willemstad tot helemaal het oosten van het eiland. Het is een geweldige plek om te duiken en te snorkelen. Er zijn hier dan ook maar liefst negentien officiële duiklocaties. Uiteraard kom je hier ook regelmatig schildpadden tegen.  

Willemstad

Uiteraard is het ook leuk om tijdens je vakantie op Curaçao met kinderen een bezoek te brengen aan Willemstad. Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en je hebt hier verschillende toeristische wijken (Punda, Pietermaai, Sharloo en Otrabanda) die het bezoeken waard zijn. Je kunt in een ochtend of een middag al veel van deze stad op Curaçao met kinderen zien. 

Zo is het leuk om even over de kleurrijke handelskade te lopen met je kinderen en over de wereldberoemde pontjesbrug. Bezoek dan ook de kleurrijke wijken Otrabanda en Sharloo, waar je leuke foto’s kunt maken met je kinderen. Je vindt hier ook behoorlijk wat streetart. In de wijk Punda is het ook leuk om op de foto te gaan met de letters Dushi en Curaçao. 

Ben je op zoek naar een cultureel uitje dan kun je het Kura Hulanda museum bezoeken. Dit museum staat in het teken van de slavenhandel. Sluit je stedentrip af met een lekker hapje en drankje bij een van de strandtenten van Mambo Beach. 

Dieren bekijken op Curaçao

Je kunt op Curaçao met kinderen verschillende dieren bewonderen. We zetten ze hieronder kort op een rijtje. 

#10 Dierentuin: je kunt op Curaçao met kinderen naar de dierentuin toe. Verwacht hier niet teveel van, want het zijn vooral boerderijdieren die ze hier hebben. Daarnaast heb je er een speeltuin voor kinderen. 

#11 Sea Aquarium: je kunt bij dit aquarium verschillende dieren bewonderen zoals roggen, dolfijnen, haaien en flamingo’s. Je kunt hier ook met dolfijnen zwemmen en ook met de dolfijnen op de foto. Uiteraard betaal je hier wel een behoorlijk bedrag voor. Daarnaast kun je kijken naar een show met dolfijnen en het is hier ook mogelijk om de roggen en flamingo’s te voeren. Ook kun je met een onderwaterboot op zoek naar haaien gaan. 

#12 Flamingo’s bekijken: je kunt deze dieren in het wild tegenkomen op het eiland. Dit kan bijvoorbeeld op de weg naar Bullenbaai en op de weg naar Sint Willibrordus. Zeker leuk om even te stoppen met je huurauto en een foto te maken. Wel is het soms lastig om heel dicht in de buurt van deze dieren te komen. 

#13 Mimi’s Ecofarm: dit is een tilapia-kwekerij op Curaçao en je kunt op deze  plantage een wandeling maken met je kinderen. Je hebt op de plantage fruitbomen, aquariumvissen, waterlelies, waterplanten en kruiden. Ook kom je op de plantage verschillende vogelsoorten, hagedissen, leguanen, pauwen, ganzen en kippen tegen.

#14 Rancho Alegre: het is ook mogelijk om op Curaçao’s met kinderen paard te gaan rijden. Rancho Alegre biedt tochten op een paard aan, waarbij je onder leiding van een gids met een klein groepje paarden de natuur intrekt. Je rijdt door cactusvelden en komt langs fruitbomen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de bergen. 

#15 Curaçao Ostrich Farm: het is ook mogelijk om op Curaçao met kinderen struisvogels te bekijken. Je kunt hier een soort van safari maken met een bus en op die manier de beesten spotten. Ook kun je op de boerderij de dieren van dichtbij zien en ook bijvoorbeeld de eieren van de dieren bekijken. Wel zijn de recensies over deze activiteit erg wisselend. 

Overige kinderactiviteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten kun je nog een aantal activiteiten op Curaçao met kinderen doen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#16 Klein Curaçao: dit is een klein eilandje bij Curaçao dat je kunt bezoeken met spierwitte stranden en een hele blauwe heldere zee. Het eilandje is drie vierkante meter groot en is onbewoond. Je kan hier met een bootje naar toe en op het eiland zelf staan alleen wat hutjes en wat huizen van de booteigenaren die de tours naar dit eilandje verzorgen.

Houdt er wel rekening mee dat er weinig schaduw op het eiland is, aangezien het eiland geen bomen heeft, maar voornamelijk rotsen. De activiteit die de meeste toeristen hier doen is snorkelen. Je krijgt vaak vanuit de bootmaatschappij een snorkelsetje mee. De trip naar het eiland is niet goedkoop, maar de stranden op het eiland zijn prachtig. 

#17 Jeepsafari: je kan op Curaçao met kinderen ook een safari maken met een jeep. De minimale leeftijd van deze safari is zes jaar en de tour duurt ongeveer 7 uur. Je bezoekt tijdens deze safari de uithoeken van Bandabou die voornamelijk alleen te bereiken zijn met een 4×4 jeep. Je maakt een wandeling naar een eeuwenoude grot, je bezoekt een afgelegen strand en bezoekt ook het museum Savonet. 

#18 Verkeerspark: dit is een verkeersplein waar kinderen met kleine fietsjes kunnen rondfietsen. Je betaalt een kleine entree en dit is echt voor de kleinste kinderen. Je kunt deze activiteit combineren met een bezoek aan de dierentuin van Curaçao. 

#19 Landhuis Savonet: Curaçao heeft een slavernijverleden en je hebt op het eiland nog veel plantagehuizen staan. Landhuis Savonet ligt in de buurt van het nationale park Christoffelpark en je kan een bezoekje brengen aan dit landhuis en zien hoe de vroegere bewoners hier geleefd hebben. 

#20 Surfen op Curaçao: je kunt op Curaçao met kinderen drie verschillende soorten vormen van surfen doen. Je kunt namelijk kitesurfen, golfsurfen en windsurfen. Voor kinderen zal het golfsurfen het meest interessant zijn en de beste periode om dit te doen op het eiland is van mei tot en met december. Je hebt verschillende surfscholen waar je het golfsurfen kunt leren. 

#21 Aquasafari: het is mogelijk om op Curaçao met kinderen te duiken zonder dat je een cursus hebt gehad. Dit is wel voor kinderen vanaf tien jaar en je gaat met een onderwaterscooter de onderwaterwereld verkennen. De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur, waarvan je bijna een uur in het water bent. Je hoofd blijft bij deze activiteit droog en je hebt ook geen masker op. Onder begeleiding van een gids gaan er  maximaal zes personen met een scooter onder water.  

#22 Grotten van Hato: deze grotten waren vroeger een schuilplaats voor gevluchte slaven en deze slaven verbleven hier soms wel maanden. De grotten werden daarvoor ook al bezocht door de Ararwak indianen. Je vindt in deze grotten nog steeds oude grottekeningen en petroglyphen. Je kunt hier onder leiding van een gids de grotten bezoeken en de grotten hebben ook veel stalagmieten en stalactieten die je kan bekijken. 

#23 Serena’s Art Factory: je kunt hier op Curaçao met kinderen workshops volgen, waarbij kinderen een Chichi kunnen maken. Chichi’s zijn Caribische vrouwelijke beeldjes in allerlei motieven en prachtige kleuren. Je ziet ze overal op het eiland terugkomen. Voor kinderen uiteraard erg leuk om creatief bezig te zijn en na afloop van de workshop mogen ze hun eigen beeldje meenemen naar huis. 

Kindvriendelijke restaurants op Curaçao

Je hebt op Curaçao genoeg kindvriendelijke restaurants waar je lekker met het gezin kunt eten. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurants op  Curaçao op een rij. 

#24 Brakkeput Mei Mei: zoek je een restaurant op Curaçao waar je typische Caribische gerechten kunt eten dan ben je hier aan het juiste adres. Je hebt bij dit restaurant ook een grote speeltuin liggen en een midgetgolf baan. Je kunt hier terecht voor het avondeten. 

#25 Blue Bay Beach Restaurant: dit is een heerlijke beachclub, waar je de gehele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ook hier heb je een grote speeltuin bij het restaurant liggen en uiteraard is het mogelijk voor kinderen om op het strand te zwemmen en te snorkelen. 

#26 Cabana Beach Club: deze beachclub ligt bij Mambo beach en je kunt ook hier de gehele dag terecht bij dit restaurant op Curaçao met kinderen. Ook hier is het uiteraard mogelijk voor kinderen om te zwemmen in de zee. 

#27 Karakter: bij dit restaurant kun je terecht voor de lunch en het diner en dit restaurant ligt op vakantiepark Coral Estate. Het restaurant ligt direct aan het water en kinderen kunnen zich vermaken met de krabbetjes die hier op de rotsen zitten. 

#28 Bahia Beach Bar: ook hier kun je terecht voor Caribisch eten en je hebt vanaf het terras van het restaurant (dat op een rots ligt) een prachtig uitzicht. Op de rotsen vlakbij het restaurant kun je leguanen spotten. 

#29 Bij Blauw: je kunt hier aan het water lunchen of dineren en er is voor de kinderen ook een zwembad waar ze in kunnen zwemmen. 

#30 Kokos: dit restaurant ligt op het bekende Jan Thiel strand en je kunt hier heerlijk lunchen. Ook verhuren ze hier strandbedjes. Je kunt hier lunchen terwijl je kinderen na afloop zich vermaken op het strand. 

#31 Komedor Krioyo: ook dit is een tentje waar je op Curaçao met kinderen echte Caribische gerechten kunt proeven en er is bovendien een speeltuin voor kinderen. Je kunt hier allerlei kleine tapas bestellen. 

Curaçao met kinderen
Curaçao met kinderen

Curaçao met kinderen: handige links voor je vakantie

Auto huren Sunny Cars Curaçao
Auto huren Sunny Cars Curaçao