CÔTE D’AZUR MET KINDEREN: 8X DOEN MET HET GEZIN

Een vakantie naar de Côte d’Azur met kinderen is leuk! Deze prachtige streek heeft prachtige steden en dorpen en ook de rijken der aarde hebben deze streek gevonden! Ieder jaar gaan duizenden gezinnen hier in de omgeving op vakantie en je hebt tientallen toffe campings, waar je met je gezin naar toe kunt gaan. Ook wij bezochten de regio tijdens een lange vakantie in de zomermaanden en uiteraard hebben wij de verschillende plaatsen in de regio aangedaan. Naar aanleiding van onze vakantie zetten we de leukste plaatsen inclusief activiteiten aan de Côte d’Azur met kinderen op een rij. 

Nice met kinderen
Nice met kinderen

Côte d'Azur met kinderen #1: Nice

Één van de leukste plaatsen die je aan de Côte d’Azur met kinderen kunt bezoeken is ongetwijfeld Nice! Je kunt bij de stad Nice een perfecte combinatie maken van het bezoeken van een stad en het bezoeken van het strand. Nice heeft een lange gezellige boulevard, waar kilometers (kiezel) strand te vinden is. 

Toen wij Nice bezochten hebben we fietsen gehuurd in de stad en hebben we met onze dochter de hele boulevard afgereden. Onze dochter vond dat heerlijk aangezien er genoeg te zien is. We zijn toen vanuit het centrum via de boulevard gereden naar Parc Phoenix, waar we verschillende dieren hebben bewonderd. Het is een prima ritje dat je prima op de fiets kunt doen. 

In het centrum van de stad heb je genoeg leuke terrasjes waar je wat kunt eten en drinken en ook het park Promenade Du Paillon is een leuk park om te bezoeken. Ze hebben hier verschillende leuke speeltuinen voor verschillende leeftijdsgroepen en ook verschillende fonteinen, die de nodige verkoeling geven in de zomermaanden. Wij schreven over deze stad de blog Nice met kinderen

Nice met kinderen
Nice met kinderen

Côte d'Azur met kinderen #2: Cannes

Cannes is een plek waar de jetset bijeenkomt en de stad staat ook bekend om het Internationale Filmfestival dat hier ieder jaar gehouden wordt. Hiervan zie je ook elementen terugkomen in de binnenstad. Ook deze stad heeft een leuke boulevard met heel veel restaurantjes, winkels en hotels. Ook kun je een rondje maken in het reuzenrad, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de stad. 

Ook in Cannes is het mogelijk om naar het strand te gaan met je kinderen. En langs de boulevard vind je ook kilometers strand. Daarnaast is Cannes het vertrekpunt van de boot die je meeneemt naar de Lerins eilanden. Zeker het eiland Sainte- Marguerite heeft mooie stranden, waar je prima kunt snorkelen. 

Je hoeft naar Cannes niet een hele dag, maar een bezoek aan deze stad in de vroege ochtend of late middag wanneer het niet zo warm is, is zeker goed te doen. We schreven over deze stad de blog Cannes met kinderen. 

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Côte d'Azur met kinderen #3: Monaco

Je kunt aan de Côte d’Azur met kinderen zelfs nog een ander land bezoeken. Monaco is het op een na kleinste land ter wereld (na Vaticaanstad) en is ook een plek waar de rijke bevolking graag komt en woont. Je hebt verschillende wijken in Monaco die het bezoeken waard zijn. 

Zo heb je de dure wijk Monte Carlo waar je de ene dure auto naar de andere voorbij ziet rijden en ook Monaco Ville is zeker leuk om te bezoeken. Wij bezochten de stad een volle dag en maakten gebruik van de hop on hop off bus om ons door de stad rond te laten rijden en op deze manier een snelle indruk te krijgen van de stad. 

Met kinderen kun je naar de kleine dierentuin in het centrum en ook naar een museum dat in het teken staat van de onderwaterwereld. Daarnaast is het mogelijk om midden in het centrum te zwemmen en van de glijbaan af te glijden. Wij schreven naar aanleiding van ons bezoek de blog Monaco met kinderen

Monaco met kinderen
Monaco met kinderen

Côte d'Azur met kinderen #4: Marseille

De grootste stad die je aan de Côte d’Azur met kinderen kunt bezoeken is de stad Marseille. De stad heeft de meeste zonnige dagen van Frankrijk, dus je hebt een goede kans dat je de stad met een heerlijk zonnetje bezoekt. Het centrum van de stad is compact en is een mix van nieuwe en oude gebouwen. 

Je kunt in de haven van de stad naar de vismarkt toe en ook hier kun je een rondje maken in een reuzenrad. Op deze manier kun je de stad vanuit de hoogte bewonderen. In de omgeving van Marseille is het ook mogelijk om naar een leuk waterpark te gaan met je kinderen. Waterpark Saint-Cyr-Sur-Mer heeft zowel voor jonge als oudere kinderen verschillende leuke glijbanen en zwembaden. 

Daarnaast liggen er in de omgeving van Marseille twee verschillende klimparken, waardoor je dus ook een actieve bezigheid met je kinderen kunt ondernemen. Ook kun je de stad per fiets ontdekken, aangezien de Nederlandse maatschappij BajaBikes hier fietstochten organiseert voor gezinnen. Wij schreven over deze stad de blog Marseille met kinderen

Marseille met kinderen
Marseille met kinderen

Côte d'Azur met kinderen: overige plaatsen

Er zijn naast de hierboven beschreven plaatsen nog een aantal leuke plaatsen die je kunt bezoeken aan de Côte d’Azur met kinderen. We benoemen ze hieronder kort.

#5 Saint-Tropez: wij hebben dit dorpje ook bezocht tijdens onze vakantie, maar houdt er wel rekening mee dat het in de zomermaanden heel erg druk kan zijn. Wij bezochten het dorp al heel erg vroeg, waardoor de drukte nog wel meeviel. Uiteraard is de grootste bezienswaardigheid de haven, waar enorme grote jachten liggen van de rijke toeristen die hier graag naar toe komen. Het centrum van het dorp is klein, maar heeft wel een aantal leuke steegjes en straatjes, waarbij natuurlijk de meeste dure merken een winkel in het dorp hebben. 

#6 Frejus: rondom deze plaats liggen heel veel campings en daardoor wordt de plaats ook goed bezocht door Nederlanders. Rondom Frejus zijn genoeg activiteiten te ondernemen met kinderen. Zo heb je in Frejus een waterpark van Aqualand liggen met tientallen glijbanen, heb je een Luna Park (soort van mix tussen een pretpark en een grote kermis) en kun je er verschillende dieren bewonderen in de plaatselijke dierentuin. Ook is het mogelijk om vanuit Frejus een boot te nemen naar Saint-Tropez, zodat je zeker weet dat je niet in de file komt te staan met je auto naar dit dorp toe. 

Côte d'Azur met kinderen
Côte d'Azur met kinderen

#7 Saint-Raphaël: ook deze badplaats is een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen. Het plaatsje heeft een oud centrum en brede zandstranden. Je kunt de veertiende eeuwse kerktoren in het centrum beklimmen, voor een mooi uitzicht over de omgeving. In de omgeving van Saint-Raphaël ligt het natuurgebied Massif de l’Estérel, waar je prima kunt wandelen met je kinderen. 

#8 Antibes: dit is ook een prachtig stadje dat tussen de plaatsen Nice en Cannes in ligt. Zeker het oude centrum van de stad is leuk om te bezoeken (wijk Le Safranier). Je  hebt hier smalle steegjes, vele bloemen en kleurrijke huizen. Daarnaast kun je hier prima een hapje eten en drinken op één van de vele gezellige terrasjes. Ook de oude haven is leuk en hier liggen ook behoorlijk wat indrukwekkende jachten. In de buurt van Antibes ligt ook het Antibes Land pretpark dat ook een soort kruising is van een grote kermis en pretpark. Dit park is in de zomermaanden open en je betaalt hier per attractie. 

Côte d'Azur met kinderen
Côte d'Azur met kinderen

Waar overnachten in Côte d'Azur met kinderen?

Je hebt verschillende leuke steden aan de Côte d’Azur waar je prima met kinderen kunt overnachten en dat je als uitvalbasis kunt gebruiken om de andere plaatsen aan de kust te bezoeken. We zetten van een aantal plaatsen hieronder de beste opties op een rij. 

Nice:

Budget hotel: Trocadero

Middenklasse hotel: Hotel Florence Nice

Luxe hotel: Apart’Hotel Ajoupa

Voor het zoeken naar andere hotels in Nice met kinderen klik dan hier voor de hele lijst. 

Cannes: 

Budget hotel: Azurene Royal Hotel

Middenklasse hotel: Néméa Appart’Hôtel Cannes Palais

Luxe hotel: Hotel Splendid

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Cannes even hier

Marseille:

Budgethotel: Meininger Marseille Centre la Joliette

Middenklasse hotel: Best Western Plus Hôtel La Joliette

Luxe hotel: Maisons du Monde Hôtel & Suites – Marseille Vieux Port

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Marseille even hier

Nice met kinderen
Cannes met kinderen