Costa Brava met kinderen

Costa Brava met kinderen: 10x doen met het gezin!

Ieder jaar gaan duizenden gezinnen naar de Costa Brava met kinderen. Je hebt hier verschillende populaire badplaatsen, leuke waterparken en er is genoeg te doen in de omgeving voor kinderen. Kortom je kunt hier een prima vakantie vieren in de zomermaanden met het gezin. De Costa Brava omvat het gebied van de badplaats Portbou in het noorden tot en met de badplaats Blanes in het zuiden. We zetten de leukste activiteiten aan de Costa Brava met kinderen hieronder op een rij. 

Costa Brava met kinderen
Costa Brava met kinderen

Costa Brava met kinderen: leuke badplaatsen

De meeste gezinnen bezoeken de Costa Brava vanwege het lekkere weer in de zomermaanden en de stranden. Je hebt een aantal bekende badplaatsen aan de Costa Brava die leuk zijn om een dagje te bezoeken. We zetten er een aantal hieronder op een rij. 

#1 Tossa de Mar: dit is een familievriendelijke badplaats, waar het een stuk rustiger is dan vele andere badplaatsen er om heen. Tossa de Mar ligt in een mooie baai en aan het einde van het strand ligt ook een middeleeuws kasteel op de berg. Tossa de Mar wordt ook weleens gezien als het mooiste plaatsje aan de Costa Brava, vanwege het mooie witte strand en het mooie oude stadscentrum. Het plaatsje heeft ook nog oude stadmuren en verschillende gebouwen in het centrum die het bezichtigen waard zijn. Je loopt vanuit de oude stad zo naar het strand toe, waardoor je een prima dagje door kunt brengen in deze badplaats met het gezin!

#2 L’Estartit: ook dit is een vrij rustige badplaats aan de Costa Brava met een breed strand. De badplaats heeft maar liefst drie verschillende stranden die ook wel verschillend zijn van elkaar. Het drukste strand is Platja Grande, die eigenlijk alle voorzieningen heeft op het strand, zoals bedjes, parasols, douches en een EHBO. Dit strand ligt tegenover de Medes eilanden, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op dit strand. De andere twee stranden in L’estartit (Els Griells en La Pletera) hebben een stuk minder voorzieningen en zijn daardoor ook een stuk rustiger. Zo is er dus hier voor ieder wat wils.

De Medes eilanden zijn heel erg in trek bij mensen die van duiken en snorkelen houden, aangezien er redelijk wat koraal en veel verschillende vissen te bewonderen zijn. Je kunt vanuit L’Estartit makkelijk een snorkeltour boeken met het gezin. Daarnaast ligt in de buurt van L’Estartit het grootste waterpark van Europa, waar we later in deze blog dieper op in gaan. 

#3 Blanes: ook dit vissersdorpje staat bekend als één van de beste familiebestemmingen aan de Costa Brava. Zo heeft het dorp genoeg speeltuintjes, heeft het een lange strandpromenade waar genoeg te doen is en hebben zeventig restaurants in Blanes een familiecertificaat die ze krijgen als ze bijvoorbeeld een kindermenu aanbieden en hoge kinderstoelen in de zaak hebben. De verschillende stranden die Blanes rijk is zijn over het algemeen heel geschikt voor kinderen met kalm water en genoeg voorzieningen. 

Je kunt vanuit Blanes ook een wandeling maken naar het kasteel San Juan op de berg, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Daarnaast heeft Blanes ook hele mooie botanische tuinen zoals Marimurta, Pinya de Rosa en Santa Clotilde, waarbij de eerstgenoemde botanische tuin één van de best bezochte bezienswaardigheden is van de Costa Brava. 

#4 Lloret de Mar: we kennen deze badplaats vooral van de plaats waar Nederlandse jongeren massaal gaan feesten en je moet hier ook zeker niet naar toe gaan als gezin als je van rust houdt. Je hebt hier genoeg Nederlandse restaurants met simpele namen als Friet van Piet en Patathuis de Koe. Je snapt dat je hier vooral naar toe moet gaan als je van gezelligheid houdt. Wij vinden dit soort plaatsen voor een dag altijd wel heel erg gezellig en kunnen ons dan uitstekend vermaken aan de boulevard en op het strand. Lloret de Mar heeft ook twee kastelen die je kunt bezoeken met je kinderen (Castell Sant Joan en Castell d’en Plaja).

Costa Brava met kinderen: waterparken

Je kunt aan de Costa Brava met kinderen naar een aantal leuke waterparken gaan. We zetten de grootste en leukste waterparken uit de regio hieronder op een rij. 

#5 Waterworld: dit is het grootste waterpark van Europa en telt maar liefst meer dan twintig spectaculaire glijbanen. Het waterpark ligt in de badplaats Lloret de Mar en heeft genoeg glijbanen voor zowel jonge als oudere kinderen om je hier een hele dag uitstekend te vermaken met het gezin. Naast de snelle glijbanen heeft het waterpark ook verschillende zwembaden voor kleine kinderen met verschillende speeltoestellen in het zwembad. Het waterpark heeft een gezinskaart die korting geeft op de toegang voor gezinnen. Houdt er wel rekening mee dat de wachttijden bij de glijbanen in de zomermaanden erg lang kunnen zijn. Klik voor meer informatie over dit waterpark op de blauwe link.

#6 Aquapark Aquabrava: ook bij dit waterpark kun je aan de Costa Brava met kinderen je een hele dag prima vermaken met de verschillende glijbanen. Het waterpark ligt in de buurt van de plaats Roses en heeft wat meer zwembaden waar het wat relaxter aan toe gaat. Zo heeft het waterpark een lazyriver (Rio Tranquillo) voor kinderen, een relaxpool en ook verschillende zwembaden met glijbanen die vooral voor jonge kinderen zijn bedoeld. Houdt bij dit waterpark er wel rekening mee dat je geen eten en drinken mee mag nemen en dat de tassen zorgvuldig bij de ingang worden gecontroleerd. 

#7 Aquadiver: dit waterpark ligt in de buurt van de plaats Platja d’Aro en ook dit waterpark heeft genoeg te bieden aan speelplezier voor zowel jonge als oudere kinderen. Dit park is wel een stuk kleiner als de andere twee, maar toch is er genoeg te doen. Houdt er rekening mee dat je je slippers meeneemt, aangezien de grond erg heet en glad kan zijn bij het waterpark. Ook moet je rekening houden dat je voor een ligbedje moet betalen op het waterpark. 

Costa Brava met kinderen
Costa Brava met kinderen

Costa Brava met kinderen #8: dagje barcelona

Toen wij de Costa Brava bezochten werden er overal trips aangeboden naar Barcelona toe. Als je zelf met de auto of huurauto de Costa Brava bezoekt is het nog makkelijker en rijd je in veel gevallen in een uur naar Barcelona toe. Barcelona is natuurlijk een grote mooie stad, waar je je makkelijk een hele dag kunt vermaken met het gezin.

Zo heb je een aantal bekende bezienswaardigheden van Barcelona zoals de Sagrada Familia, Parc Guell en de Ramblas die leuk zijn om te bezoeken. Ook heb je verschillende leuke parken, waar het goed vertoeven is met kinderen. Toen wij de eerste keer naar Barcelona gingen vanuit de Costa Brava hebben we een rondje gemaakt met de Hop on Hop off bus om op een snelle manier toch een indruk te krijgen van een stad.

Daarnaast heeft de stad verschillende leuke musea voor kinderen, heeft het een pretpark en een dierentuin en maak je heel veel kinderen die van voetbal houden heel erg blij met een stadiontour in het stadion van voetbalclub Barcelona. Wij schreven over de stad al eens de blog Barcelona met kinderen met meer dan twintig leuke activiteiten in de stad.  

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

Costa Brava met kinderen: Parken voor kinderen

Er zijn nog een aantal leuke andere parken waar je een dagje naar toe kunt gaan aan de Costa Brava met kinderen. We zetten ze hieronder op een rij. 

#9 Adventure Parc Costa Brava: je kunt aan de Costa Brava met kinderen ook gaan klimmen in de bomen. Je kunt op twee plekken aan de Costa Brava met kinderen bij deze organisatie gaan klimmen. Zo is er een klimpark bij Platja D’Aro en een klimpark bij Pals. Je hebt bij beide klimparken verschillende kleuren parcours voor verschillende lengtes.

Kinderen vanaf drie jaar kunnen al klimmen bij dit klimpark en kunnen dan een parcours beklimmen dat een meter boven de grond is. Hierdoor kunnen ouders de kinderen helpen. De moeilijkste parcours zitten op tien meter hoogte en hier moet je een lengte van minimaal 150 cm hebben. Vanaf een lengte van 120 cm kunnen kinderen al meerdere parcours afleggen in deze klimparken. 

#10 Gnomopark: dit park richt zich volledig op jonge kinderen. Gnomopark ligt aan de doorgaande weg van de badplaats Blanes naar de badplaats Lloret de Mar. Je kunt je auto gratis parkeren voor de deur. Er zijn verschillende delen in het park, waar je ook apart voor moet betalen. 

Zo kunt je een ticket kopen voor het kindergedeelte. Dit bestaat uit een minidisco, binnenspeeltuin, een waterparkje, een glijbaan, klimtoestellen en wat springkussens. Dan heb je ook nog trampolines, een midgetgolfbaan en een baan met een opblaasband, waar je apart voor kunt betalen. Ook is er nog een apart klimbos (Troll Avontura). Kijk dus vooraf goed wat je hier bij dit park aan de Costa Brava met kinderen wil doen en kies dan een pakket. 

#11 PortAventura World: wil je met kinderen echt naar een groot pretpark dan moet je hier wel een stukje voor rijden. Je kan er dan voor kiezen om hier een paar dagen naar toe te gaan, aangezien hier genoeg vertier is voor een aantal dagen. Dit pretpark ligt in de buurt van de badplaats Salou en heeft naast een groot pretpark ook een waterpark (Caribe Aquatic Parc) en een park dat in het teken staat van automerk Ferrari (Ferrari Land). 

In het pretpark van PortAvontura heb je verschillende gebieden en je hebt hierbij zowel gebieden voor jonge als oudere kinderen. Zo is er een deel in het teken van Sesamstraat, waar de attracties volledig in het teken staan voor kinderen tot een jaar of acht. Maar je hebt ook een deel (China) dat in het teken staat van hele spectaculaire attracties die zeker bij pubers in de smaak vallen. Zo is er voor ieder wat wils en wil je echt het hele pretpark op je gemak bekijken met alle shows die er zijn dan heb je zeker in de zomermaanden als het druk is niet aan een dag genoeg. 

Ook voor het waterpark met meer dan tien glijbanen kun je makkelijk een dag uittrekken om het te bezoeken. Het heeft ook een binnenzwembad, zodat je hier ook met minder weer terecht kunt. Ferrariland is een klein park en voor de prijs die je moet betalen wel veel te duur. Je kunt dit park in drie uur bekijken, mits de rijen bij sommige attracties niet al te lang zijn. 

Costa Brava met kinderen: overige activiteiten

Naast de hiervoor beschreven elf activiteiten, zijn er nog een aantal activiteiten die je kunt ondernemen aan de Costa Brava met kinderen. We benoemen ze hieronder kort. 

#12 Butterfly Park Empuriabrava: wil je aan de Costa Brava met kinderen de natuur in, dan is deze kleine vlindertuin een mogelijkheid om te bezoeken tijdens je vakantie. Er zijn prachtige vlinders, papegaaien, wallaby’s, vleermuizen en toekans. De meeste dieren zijn niet echt mensenschuw en hierdoor kun je dicht bij de dieren in de buurt komen. De papagaaien komen op je zitten en uiteraard kun je op deze manier leuke foto’s maken met je kinderen. Reken er op dat je ongeveer een uurtje in deze tuin kunt rondlopen. 

Houden jullie van de natuur en wandelen dan kun je aan de Costa Brava met kinderen ook een deel lopen van de wandelroute Camino de Ronde. Dit is een wandelroute van maar liefst 583 kilometer lang. Ben je hier in geïnteresseerd, lees dan eens de blog Camino de Ronda, waarin een deel van de route wordt beschreven. 

#13 Dali Museum: wil je aan de Costa Brava met kinderen ook een museum bezoeken dan is dit een goede optie. Je hebt in het museum naast verschillende schilderijen, ook verschillende grappige kunstwerken zoals verschillende gezichten. Je kinderen moeten dit soort musea uiteraard wel leuk vinden, anders dan kun je dit museum wel overslaan. Reken er op dat je ongeveer een uur tot twee uur in het museum kunt rondlopen met kinderen. Kinderen tot en met zeven jaar betalen overigens geen entree voor het museum. 

#14 Rose Express trein: je kunt aan de Costa Brava met kinderen ook in een treintje de omgeving bekijken. De toeristentrein rijdt vijf verschillende routes aan de Costa Brava en je hebt tijdens de treinrit mooie uitzichten over de omgeving. Kijk welke rit in de buurt zit van jullie hotel en kijk vooraf door welk gebied hij precies rijdt. Over het algemeen vinden kinderen het erg leuk om in een treintje vervoerd te worden. 

Costa Brava met kinderen
Costa Brava met kinderen

Waar overnachten aan de Costa Brava met kinderen?

Je kunt aan de Costa Brava met kinderen prima overnachten. We hebben in drie populaire badplaatsen onder gezinnen een selectie gemaakt van goed beoordeelde hotels in de verschillende prijsklassen. 

Tossa de Mar:

Budgethotel: Hostal Can Tort

Middenklasse accommodatie: Camping Cala Llevado

Luxe hotel: Hotel Diana

Kijk voor alle accommodaties in Tossa de Mar even hier

L’Estartit:

Budgethotel: Fonda Can Dalfo by Vivere Stays

Middenklasse hotel: Hotel Panorama

Luxe hotel: Hotel & Diving Les Illes

Kijk voor alle accommodaties in L’Estartit even hier

Lloret de Mar:

Budgethotel: Aparthotel Costa Encantada

Middenklasse hotel: AQUA Hotel Bertran Park

Luxe hotel: Evenia Olympic Garden

Kijk voor alle accommodaties in Lloret de Mar even hier

Wil je een overzicht van alle accommodaties aan de Costa Brava met kinderen kijk dan even hier

Scroll naar boven