Corsica met kinderen: activiteiten met het gezin

Een vakantie naar Corsica met kinderen is leuk! Dit Franse eiland is prachtig en heeft uiteraard een heel fijn klimaat in de zomermaanden. Dit eiland ligt ten zuiden van Frankrijk en ligt in de buurt van het prachtige Italiaanse eiland Sardinië. De meeste gezinnen met kinderen bezoeken het eiland vanwege de stranden, de mooie steden en de prachtige natuur. In deze blog zetten we de leukste activiteiten op het eiland Corsica met kinderen op een rij. 

Corsica met kinderen
Corsica met kinderen

Corsica met kinderen: hoe kom je er?

Het eiland Corsica ligt uiteraard niet om de hoek van Nederland, maar er zijn genoeg manieren om het Franse eiland te bezoeken. Uiteraard kun je als gezin vliegen naar het eiland toe, maar helaas kan dat niet meer rechtstreeks en moet je dus overstappen (meestal in een Franse stad). Je bent dan vanuit Amsterdam (afhankelijk van hoe lang de overstap duurt) in ongeveer 4 tot 5 uur op Corsica. Het eiland heeft maar liefst vier vliegvelden op het eiland waar je naar toe kunt vliegen (Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari). 

Uiteraard kun je het eiland ook bezoeken met de auto en dan moet je onderweg gebruik maken van de veerpont als je naar Corsica met kinderen wil. Vanuit Frankrijk kun je de veerboot nemen in de plaatsen Nice, Marseille en Toulon en vanuit Italië kun je de boot nemen vanuit de plaatsen Livorno en Genua.

Zelf hebben wij de veerboot vanuit Genua genomen naar het eiland Sardinië en dat is ons goed bevallen. We namen de nachtboot en de volgende ochtend waren we op het eiland. Dat viel ook erg mee qua reistijd. Kijk vooraf welke veerboten je allemaal kunt nemen en vanuit welke plaatsen de gunstigste prijzen en tijden naar voren komen. 

Het is zelfs mogelijk om met de trein naar het eiland te gaan. Je moet dan eerst de trein nemen vanuit Nederland naar Marseille en dan de oversteek maken met de boot. Je kunt op het eiland Corsica met kinderen ook gebruik maken van de trein, want tussen verschillende plaatsen is er een treinverbinding. 

Corsica met kinderen: Stranden

De meeste gezinnen bezoeken Corsica met kinderen vanwege het fijne klimaat en de mooie stranden die het eiland rijk is. Voor de mooie stranden moet je echt in het zuiden van het eiland zijn.

Zo heb je de prachtige stranden rondom Porto Vecchio en Palombaggia die de populairste stranden van het eiland zijn. Zo is het strand van Palombaggia ongeveer twee kilometer lang en heb je hier helder blauw water en witte stranden. Daarnaast staat het strand bekend vanwege zijn boom in het water en mooie grote rotsen. Uiteraard worden de stranden in de zomermaanden druk bezocht, vanwege de populariteit van de stranden en daar moet je uiteraard wel van houden. 

Wat een mooi strand is in deze regio dat ook erg geschikt is voor kinderen is plage Saint-Cyprien. Dit strand loopt erg geleidelijk af en ligt ook nog erg beschut. Een ander mooi strand dat in het zuidoosten van het eiland ligt en op een twintig minuten rijden ligt van het strand van Palombaggia is Plage de Santa Giulia. Ook dit strand is één van de mooiste stranden van het eiland en het strand heeft fijn wit strandzand. 

De mooiste stranden liggen dus in het zuidoosten van het eiland, maar er zijn op genoeg andere plekken prima stranden voor gezinnen met kinderen. Zo heb je rond de plaats Calvi mooie stranden liggen met kalksteenrotsen. Eigenlijk kun je het eiland Corsica indelen in een noordelijk en zuidelijk deel. De meeste toeristen brengen de vakantie door in het zuiden van het eiland, omdat hier de mooiste stranden zijn, maar het noorden van het eiland is een stuk minder toeristisch en hier is het gebied wat ruiger. Het is dus echt een kwestie van smaak wat jullie voorkeur heeft. 

Corsica met kinderen
Corsica met kinderen

Corsica met kinderen: Steden

Je kunt op Corsica met kinderen ook een aantal leuke steden bezoeken. Zo heb je de stad Calvi, die we al kort bespraken bij het onderdeel stranden. Dit vestingstadje heeft een kasteel dat hoog boven de stad uitkomt en wordt gezien als één van de mooiste plekken op het eiland. De stad heeft ook de grootste jachthaven van het eiland en je kan in de haven ook prima boottochten boeken naar de bekende kalksteenrotsen in de omgeving. Calvi ligt in het noorden van het eiland. 

Helemaal aan de andere kant van het eiland in het uiterste zuiden ligt de stad Bonifacio. Deze stad ligt op een rots en heeft een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Het is zeker leuk om te wandelen door de smalle steegjes van dit stadje met zijn vele kerkjes. Ook rond deze stad heb je diversen fijne stranden die je kan bezoeken (Plage du Petit Sperone en Plage de La Tonnara). Deze stad is ook een prima uitvalbasis om het natuurgebied Iles Lavezzi te bezoeken. Je hebt in dit natuurgebied mooie rotsformaties, fijne baaitjes met rotsen en zandstrandjes. Je kan er zonnen, zwemmen, wandelen en ook heel erg goed snorkelen. 

De hoofdstad van het eiland Corsica is Ajaccio en het is veruit de grootste stad van het eiland. Dat de hoofdstad de geboortestad is van Napoleon zie je terug in het straatbeeld van de stad. Er is een standbeeld, een museum en het geboortehuis van deze vroegere leider die je kunt bezoeken. Je hebt in de stad genoeg leuke pleintjes, je hebt een haven en in het centrum kun je een kasteel en een kathedraal bezoeken. Een prima stad om een ochtend of een middag naar toe te gaan tijdens je vakantie op Corsica met kinderen. 

Het stadje Corte is de culturele hoofdstad van het eiland en rondom de stad vindt je genoeg groen en nationale parken om te bezoeken. Ook hier kun je een kasteel (Citadel) bezoeken en de stad heeft ook een mooi uitzichtpunt (Point Belvedere). Als uitstapje buiten de stad is het meest geschikt de kloof van de Gorges de la Restonica. Hier kun je prima wandelen met kinderen en verschillende meren bezoeken. 

Corsica met kinderen: Natuur

Je kunt tijdens je vakantie op Corsica met kinderen ook op genoeg plekken de natuur in.  Zo heb je ten zuidwesten van Calvi het natuurpark Reserva Natural de Scandola liggen. Doordat je het park niet per boot of te voet kunt bereiken is de enige manier om hier te komen met de boot. Deze boten vertrekken vanaf de de stad Calvi en je kunt hier verschillende dieren tegenkomen zoals verschillende vogels, dolfijnen en zeehonden. Ook heb je hier prachtige rotsformaties die je kunt bekijken. 

Een ander natuurpark dat in het midden van het eiland ligt is Parc Naturel Régional de Corse. Je vindt in dit natuurpark de meeste bergen van het eiland en je hebt hier heel erg veel wandelroutes, waaronder ook genoeg routes die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.  Je hebt hier ook de wandelroute GR 20 en deze route is ook uitgeroepen tot de mooiste wandelroute ter wereld en je wandelt hierbij door de bergen langs mooie meren, groene bossen en steile kliffen.

In de buurt van de plaats Corte kun je ook een mooie wandeling maken naar twee meren: Lac de Melo en Lac de Capitello. Dit zijn de twee meest bezochte meertjes van Corsica en de twee meren zijn erg verschillend qua kleur en omgeving. Zo is het ene meer blauw grijs van kleur en is het andere meer inktzwart. De wandeling is al snel drie uurtjes lopen, maar met kinderen kun je natuurlijk altijd bepalen om maar een deel van de route te lopen. 

Waar overnachten op Corsica met kinderen?

Je kunt op het eiland Corsica met kinderen prima overnachten. In de verschillende steden zijn genoeg plekken waar je kunt overnachten met gezinnen met kinderen. In de verschillende steden zetten we de beste opties op een rij in de verschillende prijsklassen. 

Calvi:

Budget hotel: Casa Vecchia rooms + apartments

Middenklasse hotel: Le Mariana

Luxe hotel: Hôtel Casa Bianca

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Calvi even hier

Ajaccio

Budget hotel: Hôtel La Pinède

Middenklasse hotel: Kallisté

Luxe hotel: Hôtel Campo Dell’oro

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Ajaccio even hier. 

Bonifaccio

Budget hotel: Résidence Sophia

Middenklasse hotel: Best Western Hotel du Roy d’Aragon
 

Luxe hotel: Lodge de Charme A Cheda

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Bonifaccio even hier

Bastia

Budget hotel: Hôtel Napoléon

Middenklasse hotel: Hôtel Calavita

Luxe hotel: Hôtel Casa Mea

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Bastia even hier. 

Scroll naar boven