Comomeer met kinderen

Comomeer met kinderen: 7 leuke activiteiten op een rij!

Een vakantie naar het Comomeer met kinderen is zeker in de zomerperiode een prima idee. Het meer is prachtig en rondom het meer is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. Je kunt met de auto een rondje rijden van ongeveer 170 kilometer om het meer en daar doe je (zonder files) iets meer dan vier uur over. Vanuit Nederland rijd je in ongeveer tien uurtje naar dit Italiaanse meer toe. We zetten de leukste activiteiten rondom het Comomeer met kinderen op een rij. 

Comomeer met kinderen
Comomeer met kinderen

Comomeer met kinderen #1: Como

De stad Como is één van de grootste steden rondom het Comomeer en heeft een mooie oude binnenstad die omgeven is door een stadsmuur. Zoals de meeste Italiaanse steden heeft Como ook een mooie kathedraal die het centrum vormt van de stad. Je kunt deze kathedraal gratis van binnen bekijken. Wel mag je de kathedraal alleen in als je schouders en benen bedekt zijn. 

Leuk om met kinderen te doen in Como is de kabellift nemen de berg op naar het plaatsje Brunate. Deze plaats ligt op 500 meter hoogte en je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over het Comomeer. Je kunt boven verschillende wandelingen maken naar een uitzichtpunt of je kan naar beneden wandelen terug de stad in. Met kinderen zouden we niet helemaal omlaag lopen maar een korte wandeling maken naar het uitzichtpunt.

Een andere route die je kan lopen is naar de vuurtoren van Brunate, maar dat is een stevige klim van een half uur en niet gelijk geschikt met jonge kinderen. Je kunt hier bij helder weer zelfs tot Zwitserland kijken. Vanuit de plaats Como kun je ook makkelijk de trein nemen naar andere plaatsen in Noord-Italië zoals bijvoorbeeld de stad Milaan. 

Comomeer met kinderen
Comomeer met kinderen

Comomeer met kinderen #2: Bellano kloof

Bellano is één van de mooiste plaatsjes aan het Comomeer en het is leuk om een ochtend of een middag dit plaatsje te bezoeken. Het oudere centrum van de stad is een wirwar aan steegjes en pleintjes en uiteraard vind je in het midden van de stad een kerk. Een leuke activiteit in Bellano om met kinderen te doen is de kloof bezoeken. 

Je hebt hier als je in Bellano naar boven loopt de canyon dell’Orrido liggen. Je kunt hier tegen betaling van een paar euro entree een route lopen door de kloof heen. Heel groot is dit niet en reken er op dat je in een half uurtje de hele kloof wel gezien hebt. Je komt onderweg verschillende watervallen tegen op deze route met verschillende hangbruggetjes. 

Loop je bij dit plaatsje naar het meer toe, dan heb je ook nog een speeltuin voor de kinderen liggen. Bij deze speeltuin heb je ook een restaurantje waar je aan het meer kunt zitten voor een hapje en een drankje. 

Comomeer met kinderen 3: Klimparken

Je kunt bij het Comomeer met kinderen ook bij twee verschillende klimparken gaan klimmen. Zo heb je Jungle Raider Park wat in de buurt van de plaats Bellagio ligt en het Comomeer Adventure Park dat meer aan de westkant van het meer ligt. 

Het Jungle Raider Park Civenna heeft in totaal acht verschillende parcours en het makkelijkste parcours is al geschikt voor kinderen vanaf drie jaar met een minimale lengte van 1 meter. Deze kinderen lopen begeleid door hun ouders een parcours en komen onderweg acht verschillende obstakels tegen.

Voor iedere leeftijdsgroep hebben ze hier andere parcours en hoe ouder de kinderen zijn hoe hoger ze de bomen in gaan en hoe moeilijker de parcours worden. Er is zelfs een parcours waar je minimaal 18 jaar voor moet zijn. Dit park gaat niet zoals de meeste klimparken op tijd, maar hoe vaak je een bepaald parcours wil afleggen. 

Het Comomeer Adventure Park heeft verschillende klimparcours voor jonge en oudere kinderen en ze meten hier de lengte aan de hand van als kinderen de armen uitstrekken en tot hoe ver de pols dan van de grond is. Het park ligt hoog in de bergen en midden in de bossen. Voor de kleinste kinderen hebben ze parcours die maar een meter van de grond zijn en voor de oudere kinderen zijn er parcours die op maar liefst 18 meter hoogte zijn. Reken er op dat je hier een uurtje of twee kwijt bent met het klimmen bij de verschillende parcours. 

Comomeer met kinderen 4: Lido di Lenno

Voor de meeste gezinnen die vakantie vieren aan het Comomeer met kinderen doen dit vanwege het fijne weer en de aanwezigheid van het grote meer waar verkoeling gezocht kan worden. Uiteraard zijn er rondom het Comomeer overal strandjes, waar je lekker in de zon kunt liggen en in het meer kunt zwemmen. Een van de mooiste stranden rondom het meer is Lido di Lenno. 

Lido di Lenno is één van de weinige strandjes rondom het Comomeer waar echt strandzand ligt. Uiteraard is dit kunstmatig aangelegd, maar daar merk je uiteraard weinig van. Je betaalt bij het strand zelf wel een klein bedrag aan entree, maar de prijzen voor eten en drinken zijn dan wel redelijk schappelijk. 

Ook is het hier mogelijk om een bootje te huren, waarmee je het meer op kunt gaan met je gezin. Je betaalt voor een speedboot voor vier personen een paar tientjes voor een uur. Hoe later het wordt op de dag hoe meer de muziek op het strand de overhand neemt. Je moet uiteraard hier wel van houden en zoek je een stukje rust aan het water dan is het zeker geen geschikte plek voor jouw gezin. 

Comomeer met kinderen #5: Dagje Milaan

Je kunt vanuit het Comomeer met kinderen prima een dagje naar Milaan toe gaan. Vanuit de plaats Como ben je in iets meer dan een half uur met de trein in het centrum van Milaan. Deze grote stad in Noord-Italië heeft genoeg voor gezinnen te bieden. De bekendste bezienswaardigheid in Milaan is de kathedraal. Je kunt deze kathedraal ook bezoeken en vanaf het dak heb je een mooi uitzicht. 

Ook is het leuk om Galleria Vittorio Emanuel II tegenover de kathedraal te bezoeken. Dit is een winkelcentrum met alle duren merken. Zijn je kinderen gek van voetbal, dan kan een bezoek aan het San Siro stadion niet ontbreken. Toen wij in Milaan waren moest voetbalclub Inter Milaan net een wedstrijd spelen en we konden vrij makkelijk kaartjes voor de wedstrijd bij het stadion kopen. 

Daarnaast heb je in Milaan nog een aantal leuke parken die je kunt bezoeken en ook een leuk wetenschapsmuseum die geschikt is voor kinderen. Ook kun je vanaf een uitkijktoren de stad van bovenaf bekijken. Wij schreven over ons bezoek aan deze stad de blog Milaan met kinderen

Milaan met kinderen
Milaan met kinderen

Comomeer met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven genoemde activiteiten, heb je nog meer activiteiten die je rondom het Comomeer met kinderen kunt doen. We noemen ze hieronder kort. 

#6 Chiavenna: dit plaatsje ligt niet aan het Comomeer zelf, maar is zeker een bezoekje waard. Chiavenna heeft een mooi middeleeuws centrum met winkels en gezellige terrasjes. Ook is het mogelijk om in de buurt van Chiavenna een waterval te bezoeken (cascate dell’ Acqua Fraggia a Savogno). Vanuit de waterval stroomt ook een rivier waar kinderen lekker kunnen spelen en er is ook genoeg ruimte om bijvoorbeeld met het gezin te gaan picknicken bij de waterval.

#7 Bellagio: dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van het Comomeer, maar voor kinderen misschien niet gelijk de leukste activiteit. De populariteit van deze plaats heeft vooral te maken met de ligging. Het ligt op een T-splitsing aan het meer en je hebt vanuit vele plekken in de stad een prachtig uitzicht over het meer.

Het centrum is leuk om door heen te lopen en houdt er rekening mee dat er behoorlijk wat hoogteverschil is en dat je genoeg trappetjes hebt. Dit is voor bijvoorbeeld kinderwagens niet altijd heel geschikt. Bellagio heeft ook twee villa’s aan het water met een mooie tuin die je kunt bezoeken. Dit zijn Villa Melzi en Villa Serbelloni. 

#8 Castello di Vezio: deze ruïne van een kasteel ligt echt op een prachtige plek en je hebt vanaf hier een schitterend uitzicht over het meer. Je kunt met de auto via een paar haarspeldbochten omhoog rijden en parkeren in de buurt van het kasteel. Je betaalt een paar euro entree voor het kasteel en af en toe worden er shows met roofvogels gegeven, maar de belangrijkste reden om hier naar toe te gaan is toch wel het uitzicht!

#9 Boottocht over het meer: uiteraard worden er vanuit verschillende plaatsen boottochten aangeboden over het meer heen. Zo kun je ook verschillende boottochtjes boeken vanuit de plaats Menaggio. Er zijn uiteraard vele verschillende opties qua boottochtje die je kunt boeken tijdens je vakantie aan het Comomeer met kinderen. Deze variëren van een paar uur tot een hele dag!

Comomeer met kinderen
Comomeer met kinderen

comomeer met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten bij het Comomeer met kinderen doen dan kan een auto wel handig zijn. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar een eigen auto kan uiteraard ook een optie zijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden bij andere verhuurbedrijven hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook bij het Comomeer met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar overnachten aan het comomeer met kinderen?

Je kunt rondom het Comomeer met kinderen prima overnachten. Er zijn in veel verschillende plaatsen genoeg accommodaties beschikbaar voor gezinnen met kinderen. Wij zetten van een aantal toeristische plaatsen een aantal opties op een rij. 

Como:

Budget hotel: Locanda dell’Oca Bianca

Middenklasse hotel: Albergo Firenze

Luxe hotel: Hotel Marco’s

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Como even hier

Lecco:

Budget hotel: H Apartments

Middenklasse hotel: NH Lecco Pontevecchio

Luxe hotel: La Casa sul Lago Lecco

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Lecco even hier

Bellagio

Budget hotel: Residence la Limonera

Middenklasse hotel: Il Sogno Deluxe Bellagio 

Luxe hotel: Suite Magic il Sogno

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Bellagio even hier. 

Scroll naar boven