City Hotel Groningen met kinderen

City Hotel Groningen: enorme gastvrijheid in het centrum

De eerste keer dat we een bezoek brachten aan de stad Groningen sliepen we in het City Hotel Groningen midden in de binnenstad. Wij wilden graag een hotel in de binnenstad en toen we zagen dat dit hotel op vijf minuten lopen ligt van de Grote Markt, gingen we ons verder oriënteren op het hotel. Toen bleek dat het mogelijk was om met onze dochter een luxe kamer met bad te boeken, wisten we in welk hotel we wilden overnachten: het City Hotel Groningen! Naar aanleiding van onze overnachting in dit hotel schrijven we deze uitgebreide review.  

Familiehotel Groningen
City Hotel Groningen met kinderen

Het hotel

Ondanks dat het hotel midden in het centrum ligt, is er een prima mogelijkheid om te parkeren in de buurt van het hotel. Het hotel heeft namelijk een eigen parkeergarage (betaald parkeren) op een paar minuten lopen van het hotel af. Wat dat betreft stonden we voor we het wisten bij de receptie van het hotel. Wat ons gelijk enorm opviel was de gastvrijheid van het personeel. Iedereen in het hotel geeft je het gevoel dat je welkom bent en dat is enorm fijn om te voelen.

Het zijn vaak van die kleine dingen  zoals dat wanneer je bij de receptie staat dat de general manager van het hotel even komt informeren of alles naar wens is of dat de receptie van het hotel voor je een speurtocht voor kinderen door de stad uitprint. Dit soort kleine dingen zorgen ervoor dat we ons enorm welkom voelden in het hotel. 

Beneden bij de receptie zit ook gezellige bar, waar je wat kunt drinken en waar je bijvoorbeeld een spelletje kunt spelen met je kinderen. Later toen we dit review gingen schrijven en de website van het hotel nog eens goed bestudeerden blijkt er ook nog een privé sauna en Turks stoombad te zijn bij het hotel. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, maar het lijkt ons heerlijk na een dag door de stad gelopen te hebben, om hier met het gezin nog even gebruik van te maken!

Familiehotel Groningen
City Hotel Groningen

De kamer in het hotel

Wij hebben bij het hotel de Executive kamer geboekt voor maximaal drie personen van 24 vierkante meter groot. Wat wij heel prettig vonden aan de kamer afgezien van de luxe inrichting is dat er een bad in de kamer zat. En niet zomaar een bad, maar een bubbelbad! Ons gezin vindt het fijn om lekker te badderen, dus dat er een bubbelbad in de kamer zat vonden wij echt een groot pluspunt. Naast het bad is er ook nog een aparte douche in de badkamer. 

Thuis hebben wij geen bubbelbad, dus we hadden even niet door als je het badschuim in het bad doet en daarna de bubbels aan zet, dat je binnen no time een bad hebt met enorm veel badschuim ;). 

Verder had de kamer alle benodigdheden die je van een kamer wil als je een overnachting boekt in een hotel. Zo heb je een gratis WIFI verbinding in de kamer, is er een koelkast om wat drinken koud te zetten, is er een Nespresso apparaat aanwezig, een kluisje en een flatscreen TV. Dit in combinatie met de boxspring bedden zorgt ervoor dat je op de kamer volledig kunt relaxen. 

City Hotel Groningen met kinderen
City Hotel Groningen met kinderen

Eten en drinken in hotel

Zoals we al eerder noemde heeft het hotel beneden bij de receptie een bar waar je wat kunt drinken met je kinderen en een spelletje kunt spelen. Voor het diner werkt het hotel samen met lokale restaurants in Groningen. Zo lagen er bij de receptie allerlei menukaarten waar we van konden bestellen, zodat we het in een speciale kamer bij het hotel konden opeten. Een super creatieve oplossing in tijden van alle corona maatregelen. Hierdoor leek het echt of we in het hotel uit eten waren.

Wat ook erg leuk is om een drankje te doen bij het hotel op het dakterras. Op de bovenste verdieping van het hotel hebben ze een aantal tafeltjes en stoeltjes staan waar je wat kunt drinken en waar je een mooi uitzicht hebt op de Martinitoren! Zeker in de zomer als de zon flink schijnt lijkt ons dit echt een super plek om te zitten. 

In de ochtend hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en dit was erg lekker. Eigenlijk alle dingen die je van een ontbijt verwacht waren aanwezig bij het hotel. We verlieten daarom het hotel met een goed gevulde maag. 

City Hotel Groningen met kinderen
City Hotel Groningen met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in dit hotel! Het hotel ligt midden in de stad en heeft luxe kamers waar je na een dag slenteren door de stad helemaal tot rust kan komen. Het personeel is erg vriendelijk en meedenkend en dat zorgt ervoor dat je je heel welkom voelt met je gezin. Enige nadeel van het hotel is dat het voor grotere gezinnen dan drie personen niet mogelijk is om een kamer te boeken, maar voor gezinnen van drie personen is het hotel absoluut een aanrader wanneer je de stad Groningen bezoekt met je gezin!

Wil je meer informatie over de kamers, de faciliteiten en welke evenementen er in de buurt plaatsvinden, kijk dan even op de website van het hotel

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

City Hotel Groningen met kinderen
City Hotel Groningen met kinderen
Scroll naar boven