Chefchaouen met kinderen

Chefchaouen is de blauwe stad van Marokko en is ook de meest gefotografeerde stad van Marokko. Een bestemming die je zeker niet mag overslaan als je een rondreis door Marokko met kinderen maakt. De stad ligt in het noorden van Marokko en staat bekend om zijn blauwgeverfde huisjes. Hierdoor zijn er erg veel fotogenieke plekjes in de stad en dat maakt de stad ook zo populair onder toeristen. Wij zetten alle informatie voor Chefchaouen met kinderen op een rij.

Beste reistijd voor Chefchaouen

De best reistijd om Chefchaouen met kinderen te bezoeken zijn de maanden mei tot en met oktober. In deze maanden ligt de temperatuur tussen de 20 en de 30 graden en is het heerlijk weer om de stad te bezoeken. De kans op regen is in deze periode dan ook minimaal. Uiteraard kan het in de zomermaanden juli en augustus erg warm zijn en moet je rekening houden dat de temperatuur weleens rond de 30 graden kan liggen. Dan kan een stedentrip naar Chefchaouen met kinderen minder aangenaam zijn.

Chefchaouen met kinderen

Vervoer naar Chefchaouen

Chefchaouen met kinderen

Kinderactiviteiten Chefchaouen

# 1 Medina van Chefchaouen

De medina van Chefchaouen is de grootste bezienswaardigheid van de stad. Omdat Chefchaouen bekend staat als de blauwe stad van Marokko, is de oude stad erg fotogeniek. Je hebt hier een wirwar van straatjes en de kleur blauw zie je overal terugkomen. Dat zorgt er voor dat je in de verschillende straten overal toeristen foto’s ziet nemen.

Het kan in sommige straten daarom best druk zijn met toeristen. Wil je de medina nog een beetje voor jezelf hebben, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk op de dag met jouw kinderen naar de medina gaan. De stad staat bekend vanwege zijn producten van wol en je vindt hier daarom heel veel winkeltjes die dekens en tapijten verkopen. Samen met de mooie kleuren van de stad geeft dit erg fotogenieke plaatjes.

Je hebt in de oude binnenstad veel trappen, dus een buggy is in deze stad niet heel handig. Wel een groot voordeel van deze trappen is dat er weinig scooters rijden in tegenstelling tot veel andere steden in Marokko. De oude binnenstad is ook autovrij, dus auto’s zie je hier ook niet. Met kinderen is dat uiteraard erg fijn. Het kan zijn dat het soms lastig is om je te oriënteren in de oude medina, maar als je omlaag blijft lopen in de stad, kom je altijd wel weer op de hoofdweg uit.

Bezoek overigens ook het gezellige centrale plein (Plaza Uta El-Hammam) in de stad. Hier vind je ook de Kasbah en de Grand Mosque en op dit plein zitten verschillende restaurants en cafés waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Chefchaouen met kinderen

#2 Uitzicht bij Spaanse Moskee

De meeste toeristen komen vanwege de mooie blauwe huisjes naar Chefchaouen en als je naar de stad toe rijdt met de auto, dan zie je al een prachtig plaatje van al die huisjes op de berg. Je hebt in de stad zelf ook een mooi uitzichtpunt waar je heen kan lopen. Zeker wanneer de zon ondergaat is het een mooie plek om naar toe te gaan.

Deze plek is de Spaanse moskee die op de berg loopt. Het is een wandeling van ongeveer 15 minuten de berg op en ook zeker met kinderen prima te doen. Je hebt hier een prachtig zicht op de stad. Zeker wanneer de zon bijna ondergaat. Het is dan ook al iets minder warm, waardoor de wandeling ook minder intensief is.

Op de berg kan het erg druk zijn met andere toeristen die hetzelfde idee hadden, maar dat maakt voor het prachtige uitzicht natuurlijk niet uit. Overigens kun je op de weg naar de Spaanse Moskee ook nog even stoppen bij de Ras el Maa waterval die aan de rand van de stad ligt. Hier zie je soms de vrouwen kleding wassen in het water. Het is een kleine waterval, maar leuk om even te bekijken.

Kinderactiviteiten Chefchaouen

#3 Cascade d’Akchour

Ook in de omgeving van Chefchaouen is genoeg te zien met kinderen. Zo ligt de plaats Akchour op ongeveer 3 kwartier rijden van Chefchaouen en staat deze plaats bekend om zijn mooie natuur en mooie watervallen. Het plaatsje ligt in het nationale park Talassemtane National Park. Als je met de huurauto aankomt bij het nationale park kun je met een gids op pad gaan (die bieden zich vanzelf aan) of je kan zelf het park ontdekken. Dit is prima zelf te doen, dus een gids is niet nodig.

Je hebt in het nationale park meerdere watervallen en meerdere meertjes. De natuur is hier prachtig en je kan hier met kinderen overal zwemmen. Zorg er dus voor dat je zwemkleding meeneemt als je het nationale park bezoekt. Houdt er wel rekening mee dat het water vrij koud is. Je kunt in het park meerdere trails lopen en bepaal vooraf even hoeveel uur je wil lopen met de kinderen.

Dit hangt ook een beetje af van hoe oud jouw kinderen zijn. Je hebt trails in het park naar bijvoorbeeld de grote waterval, waarbij je echt een paar uur moet lopen. Met kleine kinderen is dat waarschijnlijk teveel, maar er zijn genoeg andere watervallen die je met jonge kinderen kan bekijken.

Chefchaouen met het gezin

Kindvriendelijk restaurant Chefchaouen

Je hebt in Chefchaouen genoeg kindvriendelijke restaurants waar je een hapje kan eten. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Chefchaouen hieronder op een rij.

Aladdin Restaurant: dit is één van de bekendste restaurants van Chefchaouen en dat komt mede door het heerlijke eten en het hele mooie uitzicht vanaf het dakterras van het restaurant over de stad. Het restaurant heeft een sprookjesachtige inrichting en voor kinderen hebben ze bijvoorbeeld een pannenkoek met chocolade.

Het restaurant heeft ook verschillende vegetarische opties. Wanneer het wat frisser wordt op het dakterras kun je een dekentje krijgen van het personeel. Het kan hier overigens wel druk zijn, dus reserveren vooraf is aan te raden.

Restaurant Hicham: dit kindvriendelijke restaurant ligt aan het centrale plein van Chefchaouen en heeft ook een dakterras. Je hebt hier uitzicht over de medina en de prijs kwaliteit verhouding van het restaurant is erg goed. Ook de patio van het restaurant is erg fotogeniek.

Kinderactiviteiten Chefchaouen

Kindvriendelijk hotel Chefchaouen

Je hebt in de stad Chefchaouen verschillende leuke kindvriendelijke hotels, waar je prima kan overnachten. Wij kijken altijd bij een hotel naar hoe de beoordelingen zijn en of er al veel beoordelingen gegeven zijn. Bij de drie opties die wij hieronder hebben geselecteerd zijn er honderden beoordelingen gegeven over het hotel en zit de algemene score ruim boven de 8.

Hierdoor weet je dat de meeste gasten hier erg tevreden over geweest zijn. We hebben voor iedere prijsklassen hieronder een optie gegeven van een kindvriendelijk hotel in Chefechaouen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Georganiseerde reis door Marokko

Vinden jullie het fijner dat alles geregeld wordt voor jullie, dan kun je ook een georganiseerde rondreis boeken door Marokko met kinderen. Kijk voor meer informatie over de georganiseerde rondreizen van TUI even hier.

Scroll naar boven