Catania met kinderen

Catania met kinderen: top 5 bezienswaardigheden!

Wat kun je allemaal doen in Catania met kinderen? Catania is voor veel gezinnen het start- en eindpunt van een reis naar Sicilië die met het vliegtuig gaan. De meeste vluchten komen namelijk aan in Catania. Het kan dus goed zijn dat vele gezinnen met kinderen de eerste en de laatste dag in deze stad zullen zijn. Ondanks dat er niet superveel te doen is in de stad, kun je je er prima een dag (of twee) vermaken in de omgeving. Wij zetten de leukste activiteiten in de omgeving van Catania met kinderen op een rij. 

Catania met kinderen #1: oude centrum

Catania heeft net als de meeste Italiaanse steden een mooi oud centrum, waar het leuk is om een rondje te lopen en wat te eten en te drinken. Zo heb je de via Etnea, wat de hoofd winkelstraat in de stad is en waar ook veel restaurants en cafés zitten. Deze straat loopt uit op een groot plein, waar een bijzondere fontein staat met een grote olifant in het midden van de fontein (Fontana dell’Elefante). Deze lachende olifant is ook een beetje het symbool van de stad geworden. 

Op dit plein vind je ook de kathedraal van de stad. Naast deze kathedraal ligt Chiesa della Badia Di Sant’Agata. Dit is een kerk waar je voor een paar euro per persoon de kerktoren kunt beklimmen. Vanuit deze kerktoren heb je een prachtig uitzicht over de stad Catania en dit is zeker een aanrader om te doen als je met je gezin Catania bezoekt. 

Ben je in het centrum van Catania met je kinderen dan is het ook leuk om even een kijkje te gaan nemen op de vismarkt (La Pescheria) die in het centrum van de stad ligt. Als laatste bezienswaardigheid in de binnenstad kun je een kasteel bezoeken met je kinderen. Castello Ursino kun je voor een paar euro bezoeken. 

Catania met kinderen #2: Giardino Bellini

Zoek je een plek om tot rust te komen in een drukke stad als Catania dan zijn de tuinen van Bellini een goede optie. Deze tuinen (Giardino Bellini) liggen midden in het centrum en je loopt in een paar minuten vanuit het centrum naar deze tuinen toe. Deze tuinen zijn eigenlijk gewoon een soort van park en je hebt hier genoeg bomen om lekker in de schaduw even af te koelen op warme zomerdagen. Houdt er wel rekening mee dat de meeste stoelen en bankjes bezet zijn in de zomer, aangezien de lokale bevolking dan ook massaal dit park bezoekt. 

Bij helder weer heb je vanuit Chiosco di Villa Bellini (een soort uitkijkplatform, waar je met een trap naar toe kunt) in het park ook uitzicht op de vulkaan Etna. Wat het park vooral ook aantrekkelijk maakt voor gezinnen met kinderen is dat er in het noorden van het park ook verschillende speeltuintjes zijn, waar je kinderen zich even kunnen uitleven. 

Vind je het leuk om ook nog een kleine botanische tuin te bezoeken als je in Catania met kinderen bent, dan moet je vanuit dit park nog een paar minuten doorlopen naar het noorden van de stad. Orto Botanico dell’Universita di Catania is een kleine botanische tuin met allerlei cactussen die je gratis kunt bezoeken. 

Catania met kinderen #3: stranden

Ben je net aangekomen in Catania met het vliegtuig of sta je juist op het punt om terug te vliegen dan kan het met kinderen wel fijn zijn om een dagje strand mee te pikken. In de omgeving van Catania heb je verschillende stranden die je kunt bezoeken met je gezin. We noemen hieronder de stranden waar je vanuit het centrum van de stad naar toe kunt lopen. 

Een erg lang strand dat op ongeveer twintig minuten lopen ligt van het centrum van de stad is Spiaggia della Playa. Hier liggen verschillende stranden naast elkaar en je hebt hier ook genoeg faciliteiten op het strand zoals restaurants en cafés en het is hier ook mogelijk om bedjes en parasols te huren op het strand. 

Een ander strand dat je kunt bezoeken is Spiaggia nera di San Giovanni Li Cuti. Dit strand ligt in het noordoosten van de stad en dit is een vulkanisch donker strand met ook flinke donkere stenen op het strand. Het is een klein strand en je moet er alleen naar toe gaan als je een keer wil meemaken hoe het is om op een zwart vulkanisch strand te liggen. 

Catania met kinderen #4: Etnaland

Wil je een dagje in de omgeving van Catania met kinderen naar een pretpark dan is pretpark Etnaland een goede optie. Dit pretpark ligt op ongeveer dertig minuten rijden van het centrum van Catania. Etnaland is een combinatie van een groot waterpark en een pretpark en je kunt je hier makkelijk een hele dag vermaken. 

Het waterpark heeft maar liefst 17 verschillende spectaculaire glijbanen waar je vanaf kunt gaan. Bij een aantal van deze glijbanen ga je met een grote band van de glijbaan af. Ook is er een lazyriver waar je met een band een rondje maakt over het waterpark en is er een zwembad met kunstmatige golven.

Ook voor de kleinere kinderen zijn er verschillende zwembaden en verschillende glijbanen. Ook voor deze kinderen hebben ze een lazyriver. Daarnaast heb je een aantal waterattracties in dit gedeelte zoals een soort van piranha attractie en de bekende boomstammen waar je nat in kunt worden. Voordeel is dat je in zwemkleding in deze attracties kunt. 

In het pretpark gedeelte heb je meer dan dertig attracties, waaronder hele spectaculaire voor oudere kinderen, maar er zijn ook genoeg attracties voor jongere kinderen. Alleen al voor het pretpark kun je al een dag uittrekken, dus om beide gedeelten van het park te bezoeken kun je prima twee dagen uittrekken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Etnaland

Catania met kinderen #5: Dagtrip naar Syracuse of Taormine

Vanaf Catania kun je prima een halve of hele dagtrip maken naar verschillende dorpjes in de omgeving. De eerste plaats die leuk is om te bezoeken in de omgeving is Syracuse. Deze plaats bereik je met de auto binnen het uur en met de trein doe je er twee uurtjes over. Je moet de stad Syracusa bezoeken als je van geschiedenis houdt. 

In Syracusa heb je namelijk een groot archeologisch park, waarin allerlei archeologische opgravingen te zien zijn zoals een theater uit de vijfde eeuw. Daarnaast heb je een ondergrondse catacombe, een archeologisch museum, de ruïnes van een historische tempel en is het leuk om een rondje door de oude stad te maken met zijn kasteel en mooie kathedraal. Je moet uiteraard wel een liefhebber zijn voor dit soort bezienswaardigheden, anders is dit niet de beste optie voor een dagtrip. 

Een andere dagtrip die je vanuit Catania met kinderen kunt maken is naar Taormina. Ook deze stad is te bereiken binnen het uur met de auto vanuit het centrum van de stad. Dit is een mooi dorpje in de bergen dat als grootste bezienswaardigheid het Romeinse theater heeft. Vanaf het dorpje heb je een mooi uitzicht over de omgeving en je kunt vanuit het dorp met de kabelbaan naar het strand toe. 

Catania met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Catania met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Catania s met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar overnachten in Catania met kinderen?

Je kunt in Catania met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties voor gezinnen met kinderen. We zetten een aantal goede hotels op een rij in de verschillende prijsklassen. 

Budget hotel: Hotel Valentino

Middenklasse hotel: Hotel Villa del Bosco

Luxe hotel: Plaza Hotel Catania

Kijk voor de hele lijst met accommodaties in Catania even hier.  

Scroll naar boven