Casablanca met kinderen

Vervoer in Casablanca met kinderen

Het openbaar vervoer is niet super goed geregeld, maar het is mogelijk om met de tram je door de stad te verplaatsen. Zeker met kinderen kan het toch makkelijker zijn om je met een taxi te verplaatsen naar de verschillende bezienswaardigheden. De taxi’s zijn te herkennen aan de groene en rode kleuren. Je hebt ook verschillende taxi apps in Casablanca die je kan gebruiken om een taxi te regelen. Zo heb je InDriver, Roby en Heetch taxi app die je in Casablanca kan gebruiken.

Casablanca met kinderen

Beste reistijd Casablanca

De beste reistijd om Casablanca te bezoeken zijn de maanden april, mei, september en oktober. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm zijn in Marokko en ook in Casablanca. Wij bezochten Casablanca in juli in onze vakantie en toen was het erg warm. Geen ideale temperatuur voor een stedentrip, maar het is zeker wel mogelijk. Je kan daarom de stad prima bezoeken van april tot en met oktober.

Casablanca met kinderen

Kinderactiviteiten Casablanca

#1 Hassan II moskee

De bekendste bezienswaardigheid van Casablanca is de Hassan II moskee. Dit is één van de grootste moskeeën ter wereld en in deze moskee is maar liefst plaats voor 25.000 mensen. Het is een prachtig gebouw om te zien en deze bezienswaardigheid in Casablanca moet je toch wel gezien hebben als je een stedentrip naar Casablanca met kinderen maakt.

Casablanca met kinderen
Casablanca met kinderen
Casablanca met kinderen

#2 Morocco Mall

Houden jullie als gezin van shoppen dan is de Morocco Mall een goede optie. Dit is het grootste winkelcentrum van Afrika en je hebt hier zowel de duurdere winkels als de wat goedkopere winkels. Wat voor kinderen leuk is om te bekijken in deze mall is het grote aquarium wat in de mall te vinden is. Het is een 360 graden aquarium.

Daarnaast heb je in de Morocco Mall Adventureland liggen voor kinderen. Dit is een gedeelte dat vooral voor jonge kinderen geschikt is. Je hebt hier verschillende attracties zoals bootjes, vliegtuigjes, een carrousel, botsauto’s, een reuzenrad en nog een aantal van dit soort attracties. Ook is er een indoor speeltuin te vinden in dit gedeelte en een klimwand. Ook kun je met kinderen bij Adventureland gaan schaatsen. Er ligt namelijk ook een schaatsbaan bij.

Kortom genoeg kinderactiviteiten om je minimaal een hele ochtend of middag te vermaken met het gezin. Kijk voor meer informatie over de entreeprijs, de verschillende attracties en de openingstijden even op de website van Adventureland.

#3 Tamaris Aquapark

Zeker in de zomermaanden is het heerlijk om lekker met de kinderen te kunnen zwemmen in een waterpark. Casablanca heeft het Tamaris Aquapark en dit waterpark heeft verschillende zwembaden en meer dan 10 verschillende leuke glijbanen voor kinderen. Het waterpark heeft ook een gedeelte voor de kleinste kinderen met verschillende speeltoestellen en dieren in het water.

Voor de wat oudere kinderen heb je een aantal spectaculaire glijbanen. Ze hebben de glijbanen op basis van snelheid en hoogte in drie verschillende kleuren ingedeeld: groen, rood en zwart. Bij sommige glijbanen moet je ook met een band van de glijbaan. Ook is er een lazyriver, waar je met een band in het water kunt relaxen en je door de stroming wordt voortgedreven. Daarnaast heeft het waterpark een gedeelte waar ze kunstmatige golven produceren en een soort strand hebben gecreëerd. .

Het zwembad heeft ook een restaurant waar je prima kan eten. Hierdoor kun je prima een gehele dag in dit waterpark verblijven. Het zwembad is van eind mei tot half september open. Je betaalt voor kinderen onder de 12 jaar de helft van de prijs voor het waterpark. Kinderen kleiner dan 0,8 meter mogen zelfs gratis binnen. Er is bij het zwempark ook een bowlingbaan, waar je kunt gaan bowlen met het gezin.

#4 Arab League Parc

Het Arab League Parc is één van de grootste stadsparken van de stad Casablanca. Casablanca is best een drukke stad en dan kan het wel fijn zijn om met kinderen je even terug te trekken in een groene omgeving. Het is een heel mooi park met palmbomen, grasvelden en fonteintjes. Ook ligt bij het park de Sacre Coeur kerk. Dit is een mooie witte kerk die zeker het bekijken waard is.

In het Arab League Parc ligt ook een speeltuin voor kinderen. Hier staan verschillende klimtoestellen in hele aparte vormen, waar de kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Ook ligt er in het park een skatebaan, waar kinderen kunnen spelen. Het is niet een super groot park, maar met kinderen is het zeker leuk om even door heen te wandelen.

Kinderactiviteiten Casablanca

#5 Voetbalwedstrijd in Casablanca

Zijn jij en jouw kinderen dol op voetbal dan kan het leuk zijn om een wedstrijdje mee te pikken van één van de twee grote clubs die in Casablanca voetballen. Raja Casablanca en Wydad Ac Casablanca. Marokkaanse voetbalfans zijn erg gepassioneerd en daarom is de beleving bij een voetbalwedstrijd heel anders dan in de meeste andere landen.

Ook als je niet van voetbal houdt, kan het een hele ervaring zijn om een keer een voetbalwedstrijd te bekijken. Je kunt zelfs online tours vinden, waarbij je onder leiding van een local de wedstrijd bezoekt en waarbij een hapje en een drankje is inbegrepen. Het vervoer wordt dan zelfs geregeld, waardoor je zelf niet alles hoeft te regelen.

Kaartjes voor een wedstrijd zijn niet duur en beginnen al bij een paar euro per ticket. Om een indruk te krijgen van de sfeer in de voetbalstadions, zijn er genoeg filmpjes op Youtube te vinden die een indruk geven van deze sfeer met veel vuurwerk en gezang.

#6 Medina Casablanca

Een rondje lopen in de medina van Casablanca met kinderen is leuk. De medina van Casablanca is niet toeristisch en je ziet hier dan ook weinig toeristen. Hierdoor zie je alleen lokale mensen en dat maakt de medina toch wel een bezienswaardigheid. Met kinderen zijn deze markten ook altijd erg leuk om te bezoeken.

Er is zoveel te zien bij de kraampjes van de medina. Van specerijen, leren tassen tot geslachte dieren. Het komt allemaal voorbij. Vanaf de Hassan II Moskee loop je in een half uurtje langs het water naar de medina toe. Kijk ook even met kinderen naar de bedrijvigheid in de haven van Cassablanca als je onderweg bent naar de medina.

Kinderactiviteiten Casablanca

#7 Sindibad Amusement Parc

Het is ook mogelijk om in Casablanca met kinderen naar een pretpark te gaan. Het Sindibad Amusement Parc ligt iets buiten het centrum en met de auto ben je vanaf het centrum in ongeveer 20 minuten bij het pretpark. Het is een klein pretpark met verschillende attracties die wel vooral voor jonge kinderen aantrekkelijk zijn.

Je kan verschillende bandjes kopen voor een bepaald bedrag, waarmee je dan verschillende attracties kunt bezoeken in het pretpark. Ook zit er bij het pretpark een kleine dierentuin met een aantal grote Afrikaanse dieren zoals bijvoorbeeld de leeuw. Wel zijn de online recensies zeer wisselend. Sommige negatieve reacties zeggen dat het pretpark erg smerig is en de attracties erg duur zijn. Ook zouden er veel attracties gesloten zijn.

Kinderactiviteiten Casablanca

Kindvriendelijk restaurant Casablanca

Je hebt in de omgeving van Casablanca een aantal leuke kindvriendelijke restaurants liggen. We zetten er een aantal hieronder op een rij.

La Grange: dit restaurant ligt wel iets buiten het centrum van Casablanca, maar is wel erg kindvriendelijk. Je kunt hier lekker voor de lunch of het diner buiten zitten en voor kinderen is er een speeltuin, trampolines en zijn er verschillende dieren. Ook is het mogelijk om pony te rijden hier. Je kunt hier met kinderen een pasta of een pizza eten.

La Sqala: dit kindvriendelijke restaurant ligt in het centrum van Casablanca. Je kan hier heerlijk in de tuin zitten en het eten is erg goed. Het restaurant zit in een oud fort en ziet er prachtig uit.

Mk Ino Kids Play Café: dit is een restaurant met een grote binnenspeeltuin voor de jongste kinderen. Naast de binnenspeeltuin, is er ook een hoop speelgoed aanwezig, waardoor kinderen zich in dit café prima kunnen vermaken.

Kinderactiviteiten Casablanca

Kindvriendelijk hotel Casablanca

Je hebt in Casablanca een aantal leuke kindvriendelijke hotels waar je prima kan overnachten. Wij hebben een selectie gemaakt van hotels in verschillende prijsklassen die allemaal door de gasten van het hotel gemiddeld met een 8 of hoger beoordeeld zijn. We zetten ze hieronder op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Georganiseerde rondreis Marokko

Je kan natuurlijk ook alles laten regelen voor jullie gezin. Je laat dan de vlucht, de hotels en de huurauto regelen door een reisorganisatie als TUI. Je kan dan zelf met jouw gezin op pad. Ook is het natuurlijk mogelijk om met een groep op pad te gaan met een gids. Dan wordt alles nog meer voor jullie geregeld. Kijk voor meer informatie over de georganiseerde rondreizen van TUI even hier.

Scroll naar boven