Carlton President Hotel Utrecht met kinderen

Carlton president hotel utrecht met kinderen: ons verslag!

Wij bezochten dit hotel in Utrecht nadat we al een week aan het reizen waren door heel Nederland en we wel wat rust konden gebruiken. Door te overnachten in het Carlton President hotel in Utrecht konden we heerlijk relaxen en even helemaal bijkomen van de drukke week die we gehad hebben. Hieronder beschrijven we onze bevindingen over het hotel. 

Carlton President Hotel Utrecht met kinderen
Carlton President Hotel Utrecht met kinderen

Het Hotel

Het hotel ligt iets buiten het centrum van Utrecht en je kunt je auto bij het hotel gratis parkeren. Het hotel beschikt over een eigen restaurant waar je drie keer per dag kunt eten, maar ook kunt borrelen en er is een mogelijkheid om een grote wellness voor jou en je gezin af te huren. 

Het is een vier sterren hotel en het interieur van de binnenkant straalt luxe uit. Je komt weleens in hotels waar je echt een verouderde inrichting ziet, maar dat is bij dit hotel zeker niet het geval. 

Het hotel wordt op websites als booking.com dan ook beoordeeld met een ruime 8 uit bijna 1000 beoordelingen, wat voor ons altijd wel een goede graadmeter is als we een hotel boeken. Als er zoveel beoordelingen zijn geweest en het cijfer is zo hoog, dan heb je bijna nooit dat het boeken van een hotel op een teleurstelling uitloopt. Uiteraard lezen we dan van mede reizigers nog wel even wat ze precies hebben geschreven als commentaar, maar bij dit hotel lazen we nagenoeg geen negatieve beoordelingen. 

Carlton President Hotel Utrecht met kinderen
Carlton President Hotel Utrecht met kinderen

De kamer

Over de kamer kunnen we alleen maar goede dingen zeggen. Wij zaten in de LoftXL en dat is een kamer die aan alle eisen voldoet, waar wij altijd op zoek naar zijn. Wat wij belangrijk vinden in een hotelkamer is dat deze ruim is, er het liefst een eigen kamer is voor onze dochter Sophie, dat de badkamer in de kamer aanwezig is, dat er een bad in de badkamer aanwezig is (Moeder en dochter vinden het thuis ook heerlijk om te badderen), dat er een koelkastje aanwezig is zodat je wat drinken koel kunt zetten (bij deze kamer was de minibar zelfs inbegrepen), dat de kamer schoon is, dat het interieur er een beetje modern uitziet en een tv op de kamer vinden wij ook altijd wel lekker (in deze kamer zaten er zelfs twee!). We beschrijven nu natuurlijk onze ideale kamer (meestal ontbreken er wel zaken), maar al deze zaken zijn aanwezig in de LOFTXL. 

Hierdoor nodigt de kamer ook uit om heerlijk te relaxen op de kamer zelf en hoef je niet perse er op uit met je kinderen. Hierdoor zijn wij voor en na het diner voor lange tijd op de kamer geweest om lekker te relaxen van onze drukke dag/week. 

Kindvriendelijk hotel Utrecht
Carlton President Hotel Utrecht met kinderen

eten en drinken in het hotel

In het restaurant ONE24 van het hotel hebben we ’s avonds gedineerd en ’s ochtend ontbeten. Het restaurant biedt een drie gangen menu aan, maar je hebt ook genoeg keuze van de kaart. 

Wijzelf hadden in de middag al behoorlijk veel met de lunch gegeten in het centrum van Utrecht, waardoor we niet zo’n honger ’s avonds meer hadden en hebben dus alleen een hoofdgerecht van de kaart genomen en onder het genot van een heerlijk drankje de dag doorgenomen. 

Het ontbijt was inbegrepen bij onze overnachting van het hotel en dit buffet wat we in hetzelfde restaurant (ONE24) kregen was behoorlijk uitgebreid. Verse broodjes, eieren, vers fruit, salades, broodbeleg, jus, koffie. Eigenlijk alles wat je normaliter bij een ontbijtbuffet kunt verwachten in een goed hotel.

Zeker in de ochtend vinden wij het altijd heerlijk als er een uitgebreid ontbijtbuffet bij de kamer zit, omdat je dan over het algemeen al bijna voor de hele dag vol zit en je dus overdag nooit echt met een hongergevoel loopt. Tijdens onze wereldreis hebben we daarom ook vaak gekeken als ons hotel het ontbijt niet aanbood of we een hotel konden vinden die dit wel aanbood. Soms sloegen we hierdoor zelfs de middagmaaltijd over, omdat we in de ochtend zo goed ontbeten hadden. 

Carlton President Hotel Utrecht met kinderen
Carlton President Hotel Utrecht met kinderen

De wellness

De ruime wellness is per uur privé te boeken en dan heb je met je gezin een heel ruime whirlpool, een sauna en een Turks stoombad helemaal voor jezelf. Bij dit arrangement zitten tevens badjassen, slippers en mocktails (dat is een cocktail zonder alcohol, voor degene die dat niet wisten net als wij ;)).

Wij vonden het heerlijk om met onze dochter even een uurtje te relaxen in het warme water en een heerlijk drankje te doen vanuit de whirlpool. Dat je deze wellness helemaal voor jezelf hebt, vonden wij ook heel erg luxe. 

Na een uurtje badderen, sauna en stoombad geeft het ons dan ook altijd echt een heerlijk relaxt gevoel. Wij boekten deze wellness ’s ochtends na het ontbijt en konden hierna heerlijk relaxt nog even douchen op de kamer, waarna we de koffers hebben gepakt en helemaal ontspannen naar huis zijn gereden. 

Carlton President Hotel Utrecht met kinderen
Kindvriendelijk hotel Utrecht

Conclusie

Voor ons was de overnachting in dit hotel de afsluiting van onze acht daagse trip door Nederland. Doordat we zoveel activiteiten hadden gedaan in de verschillende steden, hadden we wel even behoefte aan een beetje rust en ontspanning. 

Lekker eten en drinken in het restaurant, lekker relaxen op de kamer en de volgende ochtend lekker relaxen in de wellness was voor ons de ideale afsluiting van onze vakantie in Nederland. Een echte aanrader als je in luxe met je gezin lekker wil bijkomen na een drukke vakantiedag in Utrecht en omgeving!

Wil je meer weten over de verschillende kamers van het hotel en de bijbehorende prijzen, kijk dan hier even op de website van het hotel

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Carlton President Hotel Utrecht met kinderen
Carlton President Hotel Utrecht met kinderen
Scroll naar boven