Cardiff met kinderen

Je kunt je in Cardiff met kinderen prima een dag of twee vermaken. Er zijn in de hoofdstad van Wales verschillende leuke musea en ook gezinnen die van kastelen houden komen hier goed aan hun trekken. Vanuit Nederland zijn er iedere dag een aantal rechtstreekse vluchten naar Cardiff, waardoor je makkelijk een stedentrip naar deze plaats in Wales kunt ondernemen. We zetten de leukste activiteiten in Cardiff met kinderen op een rij. 

Cardiff met kinderen
Cardiff met kinderen

Cardiff met kinderen #1: Techniquest

Één van de leukste museum waar je in Cardiff naar toe kunt gaan is Techniquest, het Wetenschapsmuseum. Kinderen kunnen hier proefjes doen en spelenderwijs leren over allerlei onderdelen van de wetenschap. Dit museum is te vergelijken met het NEMO museum in Amsterdam en het Technopolis museum in Mechelen. Het museum ligt vrij centraal in de stad aan het water en met het openbaar vervoer ben je er in een kwartier vanuit het centrum. 

Het museum is echt gericht op kinderen en door het hele museum heb je interactieve schermen en proefjes waar je echt dingen moet doen. Ondanks dat het museum er wat minder mooi uitziet aan de binnenkant als bijvoorbeeld NEMO en een stuk kleiner is, kun je je hier prima een aantal uurtjes vermaken met het gezin. 

Daarnaast worden er shows gegeven in het wetenschap theater van het museum en in het planetarium over onze sterrenhemel. Bij het museum zit een koffietentje, waar je wat kunt drinken met je kinderen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de website van Techniquest

Cardiff met kinderen #2: Cardiff Castle

In Wales heb je verschillende kastelen liggen die je met je kinderen kunt bezoeken en ook in het centrum van Cardiff ligt een kasteel (Cardiff Castle). De ruïnes van het kasteel liggen op een heuvel en hierdoor kun je in het centrum niet om het kasteel heen. Je kunt zowel het kasteel zelfstandig als met een gids bezoeken.

Er zijn verschillende rondleidingen door het kasteel in verschillende ruimtes. Er is bijna ieder uur een rondleiding en de meest reguliere rondleiding duurt ongeveer 50 minuten. Voor kinderen is er een speciale audio guide. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de tijden van de tours even op de website van het kasteel

Naast het kasteel wat je in Cardiff kunt bezoeken, heb je ook net iets buiten Cardiff ook nog twee kastelen liggen die je kunt bezoeken met kinderen. Iets buiten Cardiff ligt Caerphilly Castle, dat één van de grootste kastelen van het Verenigd Koninkrijk is. Dit kasteel is in een half uur te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het centrum van Cardiff. Een ander kasteel dat in de regio van Cardiff ligt en binnen het uur met het openbaar vervoer te bereiken is, is Castle Coch. Dit sprookjesachtige kasteel ligt ten noorden van de stad en is qua entreeprijs een stuk lager dan het Cardiff Castle. 

Cardiff met kinderen #3: Cardiff Bay

Cardiff ligt aan het water en één van de hippere buurten die je kunt bezoeken in de stad is Cardiff Bay. Je hebt hier in deze omgeving talloze bars en restaurants, waar je met je kinderen een hapje en een drankje kunt doen. Ook staat er een groot reuzenrad aan het water, waar je uiteraard een mooi uitzicht hebt over de stad Cardiff. 

In de zomer als het warm weer is kun je hier ook terecht bij het Aqua Park van de stad. Je hebt hier in het water tientallen luchtkussens op het water staan, waar kinderen kunnen spelen. Je kunt met een toegangsticket een uur lang spelen bij dit waterpark en op sommige dagen als het koud is, is een wetsuite verplicht. Deze kun je bij het waterpark huren. 

Een andere activiteit die je in de Cardiff Bay met kinderen kunt ondernemen is een cruise maken met de Aquabus. Je maakt dan een tochtje over het water van ongeveer 45 minuten en je kunt zo de stad vanaf het water bekijken. Daarbij breng je ook een bezoek aan Wetlands Nature Reserve. 

Cardiff met kinderen
Cardiff met kinderen

Cardiff met kinderen #4: National Museum Cardiff

Het National Museum Cardiff is een museum dat je in veel steden in het Verenigd Koninkrijk hebt. Het is een groot museum met verschillende exposities die je gratis met je gezin kunt bezoeken. Het museum ligt vrij centraal en je loopt er vanaf het centrum in een kwartier naar toe. 

Het museum bestaat uit drie verdiepingen en naast dat je in het museum veel kunst kunt bewonderen, zijn er ook exposities over dinosaurussen, fossielen en opgezette dieren die voor kinderen meer interessant zijn. Ook al zijn jij en je kinderen niet zo van de musea is het zeker wel aardig om er even door heen te lopen. Zeker aangezien je er ook geen geld voor hoeft te betalen. 

Het museum heeft een groot restaurant in de kelder en een klein café op de begane grond voor een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de exposities en de highlights van het museum even op de website van Nationale Museum Cardiff

Cardiff met kinderen: overige activiteiten!

Naast de hierboven beschreven activiteiten, heb je nog een aantal leuke activiteiten die je in Cardiff met kinderen kunt doen. We beschrijven ze hieronder kort. 

#5 Bute Park Cardiff: dit stadspark ligt midden in het centrum van de stad en het park ligt achter het Cardiff Castle. In dit stadspark kun je de drukte van de stad even ontvluchten en je kunt hier prima wandelen tussen het groen. In het park ligt ook Woodland Play Trail, waar een aantal natuurlijke speelobjecten staan die je ook vaak in speelbossen in Nederland ziet staan. 

#6 St. Fagans Nationale museum of History: dit is een ander museum dat gratis te bezoeken is. Het museum ligt ten westen van de stad Cardiff en is met het openbaar vervoer in dertig minuten te bereiken. Het is een van de bekendste openluchtmusea ter wereld. Je hebt hier prachtige tuinen en je krijgt een inkijkje in hoe de mensen vroeger leefden in Wales.

Bij het museum zit ook een klimpark (Coedlan), waar je een aparte prijs voor betaald. Dit klimpark heeft parcours voor kinderen vanaf zes jaar (met een minimale lengte van 110 cm) en heeft achttien verschillende obstakels. 

Waar overnachten in Cardiff met kinderen?

Overnachten met het gezin is in Cardiff geen enkel probleem. Je hebt genoeg accommodaties in Cardiff die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten de beste opties in de verschillende prijsklassen op een rij voor deze stad.

Budget hotel: Innkeeper’s Collection Cardiff

Middenklasse hotel: Jurys Inn Cardiff

Luxe hotel: The Coal Exchange Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Cardiff met kinderen even hier. 

Scroll naar boven