Capelle aan den IJssel met kinderen

Wat te doen in Capelle aan den IJssel met kinderen? Capelle aan den IJssel is een middelgrote stad in Zuid-Holland die bijna tegen de stad Rotterdam aan ligt. Hierdoor ben je vanuit Capelle aan den IJssel ook erg snel in Rotterdam en hierdoor zijn er ook genoeg kinderactiviteiten die je in de omgeving van Capelle aan den IJssel kunt doen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Capelle aan den IJssel op een rij.

#1 Schollebos

Het Schollebos in Capelle aan den IJssel is een leuke activiteit voor kinderen om je een paar uurtjes te vermaken in het bos. Wij hebben ons er een uurtje of 2 prima vermaakt. Je kan de auto gratis parkeren bij het bos en je hebt twee verschillende speeltuinen in het bos liggen die je kan bezoeken.

De eerste speeltuin is een natuurspeeltuin dat iets weg heeft van een speelbos met een aantal natuurlijk speeltoestellen. Het is niet super groot, maar het is zeker leuk om hier even naar toe te gaan met kinderen als het een zonnige dag is in Capelle aan den IJssel. Bij de speeltoestellen hebben ze ook een kabelbaantje waar de kinderen mee kunnen spelen.

Capelle aan den IJssel met kinderen

De tweede speeltuin die ligt iets verderop in het bos en hier heb je een gewone speeltuin en ook een gedeelte met water. Dit is natuurlijk ook op een warme dag erg fijn. Als wij het Schollebos met onze dochter bezoeken is het best warm en dus speelt ze hier in haar bikini bij dit watergedeelte. Vergeet dus voor kinderen niet zwemkleding mee te nemen.

Je hebt in de buurt van deze speeltuin ook nog een skatebaan liggen voor kinderen en een fietscrossbaan. Je kan vanuit het Schollebos ook makkelijk de kinderboerderij Klaverweide bezoeken, die ook in de buurt van het bos ligt. Ze hebben hier onder andere geiten, koeien, schapen, pony’s, varkens, ratten, cavia’s en konijnen die je kan komen bekijken. Ook heeft deze boerderij een speeltuin. De kinderboerderij is van dinsdag tot en met zondag open en in de zomervakantie ook op de maandag.

Capelle aan den IJssel met kinderen

#2 Kralingse Bos

Op iets meer dan 10 minuten rijden van het centrum van Capelle aan den IJssel ligt een tweede bos dat je kan bezoeken met kinderen en dat is het Kralingse Bos. In het Kralingse Bos is ook van alles te doen voor gezinnen met kinderen. Ook dit bos is het leukste om te bezoeken als het een warme dag is in Capelle aan den IJssel.

Je kunt bij dit bos naar het strand toe en bij het strandje ligt ook een klein zwembad voor kleine kinderen dat je gratis kan bezoeken. Ook bij dit bos heb je een kinderboerderij zitten die je kan bezoeken. Kinderboerderij de Kraal heeft ook een beetje de standaard boerderijdieren die je kan bekijken en kan aaien.

Ook kan je ze voeren, maar de dieren kunnen wel erg enthousiast naar de kinderen toe komen. Dit gebeurde ook bij onze dochter, waardoor ze door de geiten omver gelopen werd. Dus houdt daar rekening mee! Je hebt ook in het Kralingse Bos verschillende speeltuintjes liggen, waardoor je je prima een halve dag kan vermaken in dit bos.

Wil je meer weten wat je allemaal in dit bos kunt doen, lees dan ook onze blog Kralingse Bos met kinderen voor meer informatie!

Kralingse bos met kinderen

Zoek je een actieve activiteit in de buurt van Capelle aan den IJssel met kinderen, dan kun je in het Kralingse Bos ook prima terecht. Je kan hier namelijk ook gaan klimmen in een klimpark. Wij hebben een andere keer toen we het bos bezochten hier geklommen met onze dochter en dat was erg leuk.

Je kunt bij dit klimpark in totaal 9 verschillende parcours beklimmen en het is afhankelijk van de leeftijd en de lengte van de kinderen hoeveel parcours ze mogen beklimmen. Wij hebben bij dit klimpark in totaal 2 parcours beklommen en dat was erg leuk! We kregen hier 2 uur de tijd voor. Wil je meer informatie over dit klimpark in het Kralingse Bos, lees dan onze blog Fun Forest Rotterdam met kinderen voor meer informatie.

Fun Forest Rotterdam met kinderen

#3 Bowlingcentre Krimpenhof

De vorige twee kinderactiviteiten in de omgeving van Capelle aan den IJssel waren activiteiten die vooral geschikt zijn als het mooi weer is, maar de volgende activiteit is juist geschikt als het minder mooi weer is. Je kan namelijk in Krimpen aan den IJssel dat op 5 minuten rijden van Capelle aan den IJssel ligt gaan bowlen met kinderen.

Je kan bij Bowlingcentre Krimpenhof iedere middag en avond komen bowlen en je kan een baan voor een uur afhuren. Je kan dit in combinatie boeken met eten. Zo hebben ze verschillende arrangementen waar je als gezin uit kan kiezen. Kijk op de website van Bowlingcentre Krimpenhof voor de verschillende arrangementen die je kan boeken met het gezin.

Je kunt overigens in de omgeving van Capelle aan den IJssel met kinderen nog ergens een potje gaan bowlen. Bij Bowling IJsselmonde kun je ook een uurtje gaan bowlen met het gezin en je kan bij dit bowlingcentrum de auto gratis voor de deur parkeren.

#4 Outdoor Valley

Op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Capelle aan den IJssel kun je naar Outdoor Valley toe. Bij Outdoor Valley kun je met kinderen van alles doen en wij hebben ons hier echt een hele dag uitstekend vermaakt. Wel is dit wederom een activiteit die het leukste om te doen is wanneer het goed weer is.

Outdoor Valley bestaat uit twee locaties die dichtbij elkaar liggen en waar je op beide locaties verschillende dingen kan doen. Je betaalt hier één bedrag en dan kun je de gehele dag door hier allerlei activiteiten doen die er georganiseerd worden. Wij beginnen hier de dag met tuben. Hierbij ga je met een band van een berg af. Onze dochter vond dit een super leuke activiteit.

Ook kan je hier in een nettenparcours en hier liggen ook allemaal grote ballen waar kinderen mee kunnen spelen.

Capelle aan den IJssel met kinderen

Daarna gaan we door naar de andere locatie. Hier doet onze dochter weer aan hele andere activiteiten die georganiseerd worden mee. Zo bouwt ze met andere kinderen een vlot en gaat ze hiermee het water op en doet ze mee aan de modderrace waarbij je een bepaald parcours moet afleggen. We hebben geluk met het weer, waardoor het ook niet erg is als ze nat wordt.

Ook gaan we bij Outdoor Valley varen met een kano en gaat onze dochter nog van een zipline af. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijs en de verschillende activiteiten die je hier kan doen even op de website van Outdoor Valley.

Kinderactiviteiten Capelle aan den IJssel

#5 Diergaarde Blijdorp

Je kunt in de omgeving van Capelle aan den IIssel ook naar één van de leukste dierentuinen van Nederland. Diergaarde Blijdorp ligt op een kwartier rijden van het centrum van Capelle aan den IJssel en je kan je ook hier prima een gehele dag vermaken met het gezin. De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelddelen en je vindt in de dierentuin veel van de grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de neushoorn en de leeuw.

Naast alle dieren bekijken heb je in Diergaarde Blijdorp ook genoeg te spelen voor kinderen. Je hebt in de dierentuin zelf verschillende speeltuinen liggen, waaronder ook een binnenspeeltuin voor als het minder weer is. Je hebt hier ook verschillende eetgelegenheden in de dierentuin, waaronder ook een restaurant bij één van de speeltuinen.

Deze dierentuin ligt in Rotterdam en wil je meer informatie over deze dierentuin, lees dan onze blog Diergaarde Blijdorp met kinderen. Sowieso heb je natuurlijk in Rotterdam nog veel meer leuke kinderactiviteiten liggen, die je vanuit Capelle aan den IJssel makkelijk en in korte tijd kan bereiken. Je kan daarbij denken aan de Euromast, het Plaswijckpark en de Markthal in Rotterdam die leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Kijk voor alle kinderativiteiten in Rotterdam even onze blog Rotterdam met kinderen.

Diergaarde Blijdorp met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Capelle aan den IJssel

Je hebt in de omgeving van Capelle aan den IJssel verschillende leuke kindvriendelijke restaurants die je kan bezoeken. We zetten er hieronder een aantal op een rij.

Pannenkoe: dit kindvriendelijke restaurant ligt in Krimpen aan den IJssel op ongeveer 5 minuten rijden van het centrum van Capelle aan den IJssel. Je kan hier verschillende soorten pannenkoeken eten, maar het restaurant heeft ook verschillende vleesgerechten. Kinderen krijgen bij dit kindvriendelijke restaurant een kleurplaats en kleurpotloden bij het eten en ze kunnen spelen in de speelhoek van het restaurant met een keukentje en een poppenhuis.

Petit restaurant Schollebos: in het Schollebos in Capelle aan den IJssel kun je gaan eten bij dit kindvriendelijke restaurant. Je kan bij dit restaurant zowel binnen als buiten op het terras zitten. Ook hier kan je met kinderen pannenkoeken eten, maar hebben ze ook broodjes, maaltijdsalades en verschillende vleesgerechten. Je kan hier ook gratis de auto parkeren als je een bezoek brengt aan het Schollebos met kinderen.

Kindvriendelijk hotel Capelle aan den IJssel

Je hebt in Capelle aan den IJssel niet heel veel kindvriendelijke hotels waar je kan overnachten. Het enige hotel dat je hier kan boeken is het NH Capelle Rotterdam, dat verschillende familiekamers heeft. Kijk voor meer informatie over het NH Capelle Rotterdam hotel even hier.

Natuurlijk heb je in Rotterdam wel heel veel verschillende opties en wij hebben inmiddels in best wel wat accommodaties zelf geslapen. We zetten hieronder een aantal aanraders op een rij.

Hostel Room Rotterdam: dit is een leuk hostel die toffe familiekamers heeft voor gezinnen. Fijne sfeer hangt er hier in het hostel, waar je met kinderen nog lekker een potje ouderwets kunt sjoelen. Kijk voor meer informatie over dit hostel even hier.

SS Rotterdam: een nachtje slapen op dit oude cruiseschip is super leuk. De SS Rotterdam is al een bezienswaardigheid op zich, maar er ook nog slapen is helemaal te gek. Kijk voor meer informatie over de SS Rotterdam even hier.

Hotel The James Rotterdam: zoek je een luxe hotel in het centrum van de stad, dan is dit hotel echt een aanrader. Wij vonden eigenlijk alles fijn aan dit hotel, toen we hier met onze dochter overnachtten. Kijk voor meer informatie over Hotel The James Rotterdam even hier.

Urban Residences: zoek je een luxe appartement waar je kan slapen met het gezin, dan is dit zeker een aanrader. Dit is wel één van de mooiste appartementen waar we in Rotterdam hebben geslapen. Het ligt midden in het centrum van Rotterdam en vanaf het appartement heb je een prachtig uitzicht over de stad. Kijk voor meer informatie even hier.

Kindvriendelijk hotel Rotterdam
Scroll naar boven