Cannes met kinderen

Cannes met kinderen: 6 leuke activiteiten met het gezin!

Je kunt prima een dagje naar Cannes met kinderen tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur. Zelf hebben we de stad ook een dag bezocht met onze dochter en wij vonden het een leuke stad om te bezoeken. Cannes staat bekend vanwege het Internationale Filmfestival en ook van dit evenement zie je elementen terug in de stad. Toch is er in Cannes en de omgeving van Cannes ook genoeg te doen voor gezinnen. Wij zetten de leukste activiteiten in Cannes met kinderen op een rij.  

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Cannes met kinderen #1: Binnenstad verkennen

Cannes is tegenwoordig een luxe stad met een haven met enorme jachten. Het is zeker een aanrader om een rondje te maken in de binnenstad. De boulevard La Croisette is ongeveer twee kilometer lang en ziet er prachtig uit. Je hebt hier aan de boulevard beroemde hotels, restaurants en exclusieve kledingwinkeltjes en het is zeker leuk om hier een rondje te maken. Zoek je een plek om niet al te duur te lunchen, dan kun je eens kijken in Marché Forville, de markthal van de stad. 

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Uiteraard zie je in de stad ook elementen terug van het Filmfestival. Zo ligt het Palais du Festivals, waar het filmfestival gehouden wordt aan deze boulevard La Croisette. Je vindt hier ook verschillende handen in tegels voor dit gebouw van bekende sterren en toen wij er waren ook verschillende posters van bekende films. 

Heb je geen zin om te lopen met je kinderen dan kun je altijd nog het toeristentreintje door de stad nemen van een uur. Deze trein rijdt ook naar boven naar de Citadel de berg op. Overigens hebben ze in de stad ook een aantal prachtige streetart kunstwerken, waaronder een hele grote Marilyn Monroe kunstwerk. Kijk hier voor een overzicht van de verschillende kunstwerken die je in de stad kunt bewonderen. 

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Cannes met kinderen #2: Lerins eilanden

Je kunt in Cannes met kinderen ook twee verschillende eilanden bezoeken. Voor de kust van Cannes liggen de Lérins-eilanden, waar je met de veerboot naar toe kunt gaan. Één van de twee eilanden die je hier kunt bezoeken is het eiland Sainte-Marguerite. Op dit eiland ligt een oud fort dat vroeger een gevangenis was. Je kunt deze gevangenis tegenwoordig bezoeken. 

Je hebt op het eiland ook verschillende strandjes die je kunt bezoeken en het eiland heeft verschillende baaitjes die tussen de rotsen verscholen liggen. Je kunt op dit eiland ook prima snorkelen. 

Het tweede eiland dat je kunt bezoeken met je kinderen is Île Saint-Honorat. Dit wordt ook wel het het eiland van de monniken genoemd. Dit eiland is een stuk rustiger en je hebt hier een historisch klooster en een abdij op het eiland liggen. Wat dat betreft is het eiland Sainte-Marguerite wel wat meer geschikt voor kinderen. 

Kijk je online dan zie je ook dat er vanuit Cannes ook dagtochten met een catamaran worden aangeboden, waarbij je op een leuke manier de kust van Cannes kunt verkennen met je kinderen. 

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Cannes met kinderen #3: Antibes Land pretpark

Het Antibes Land Park is een beetje een mix tussen een grote kermis en een pretpark. Het park ligt in de plaats Antibes op iets meer dan twintig minuten rijden met de auto van het centrum van Cannes (met het openbaar vervoer doe je er ongeveer een half uur over). Wat een voordeel van het park is, is dat je gratis toegang hebt en dat je alleen betaalt voor de attracties waar jij en je kinderen in gaan. 

Het park heeft iets meer dan dertig verschillende attracties voor zowel jonge als oudere kinderen. Zo hebben ze ongeveer tien verschillende attracties voor jonge kinderen, waar je per ritje steeds een paar euro betaalt (hetzelfde principe als op de kermis). Daarnaast hebben ze ongeveer tien attracties voor het hele gezin, zoals de boomstammen, de botsauto’s en een achtbaan. Daarnaast hebben ze een zevental spectaculaire attracties waaronder verschillende attracties waarbij je over de kop gaat. 

Het park is alleen in de zomermaanden geopend voor publiek. Uiteraard zijn er ook verschillende horecagelegenheden, waar je wat kunt eten en drinken. Je kunt je bij dit park prima een ochtend of middag vermaken met je kinderen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de Franstalige website van het pretpark

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Cannes met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten, kun je in Cannes nog meer dingen ondernemen met het gezin. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#4 Antibes: dit is een leuk stadje dat je in de buurt van Cannes met kinderen kunt bezoeken. Het ligt op iets meer dan twintig minuten rijden van het centrum van Cannes en heeft een heel mooi oud centrum met een middeleeuws fort. In de buurt van Antibes ligt ook het pretpark en er is ook een waterpark in de buurt van de stad. Wat dat betreft kun je hier prima een dagje naar toe gaan en een combinatie maken van een stad bezoeken en een leuke activiteit voor de kinderen. 

#5 Musee de la Castre: dit is een museum in een kasteel. De collectie in het Middeleeuwse kasteel zal de meeste kinderen niet super aanspreken (kunst), maar het is wel leuk om de toren te beklimmen, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. 

#6 Moure Rouge Plage: uiteraard kun je in Cannes met kinderen ook naar het strand, aangezien de stad aan de kust ligt. Je hebt bij de boulevard La Croisette genoeg stranden waar je even kunt gaan liggen, maar het Moure Rouge Plage is het strand dat populair is bij de lokale bevolking. Dit is een wat rustiger zandstrand, aangezien er geen grote hotels in de buurt liggen. Wij hebben in de zomer het strand bezocht dat aan de boulevard ligt en dat is ook zeker goed te doen, maar wel vrij druk. 

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Waar overnachten in Cannes met kinderen?

Je kunt in Cannes met kinderen prima overnachten, maar de prijzen in de stad zijn niet laag. Het is lastig om een budgethotel te vinden die ook nog goed beoordeeld wordt uit vele beoordelingen. We hebben de beste opties in iedere prijsklassen op een rij gezet!

Budget hotel: Azurene Royal Hotel

Middenklasse hotel: Néméa Appart’Hôtel Cannes Palais

Luxe hotel: Hotel Splendid

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Cannes even hier

Cannes met kinderen
Cannes met kinderen

Scroll naar boven