De voordelen en nadelen van slapen met kinderen op een camping en in een hotel in Nieuw-Zeeland.

Alle kindvriendelijke campings Nieuw-Zeeland per bestemming op een rij!

Nieuw-Zeeland is een prachtig land om met kinderen naartoe te gaan. De meeste gezinnen zullen een aantal weken gaan rondtrekken met een camper of een auto. Wij hebben al eens een blog geschreven waarin we de twee vervoersmiddelen met elkaar vergelijken. Dat willen we deze keer doen met de accommodaties waarin je in Nieuw-Zeeland kunt overnachten. Ga jij met je gezin voor een plek op de camping of slaap je in een hotel. Wij zetten van beide de voor- en nadelen op een rijtje? Daarna geven wij een overzicht van alle campings in Nieuw-Zeeland per bestemming!

De voordelen en nadelen van een camping in Nieuw-Zeeland

De voordelen van een camping in Nieuw-Zeeland

 • Op de meeste campings heb je een speeltuin en trampoline, waarop jonge kinderen zich uren kunnen vermaken
 • Bij de meeste campings kun je fietsen huren
 • Je kinderen kunnen bij de meeste campings die kleinschalig zijn zelfstandig over de camping lopen
 • Het leven op een camping speelt zich voornamelijk buiten af
 • Bij de meeste campings zijn er faciliteiten om de was te doen en dat is met kinderen toch wel handig af en toe
 • Bij de meeste campings is er een gemeenschappelijke keuken aanwezig en zijn er barbecue mogelijkheden 
 • Op een camping hebben je kinderen veel sneller contact met andere kinderen dan dat ze op een hotelkamer zitten
 • Je hebt vaak een grote veranda bij je huisje, waardoor je ook als de kinderen in bed liggen lekker buiten kunt zitten
 • De meeste huisjes zijn vrijstaand, waardoor je weinig last hebt van de buren
 • De auto kun je makkelijk kosteloos parkeren bij je huisje

De nadelen van een camping in Nieuw-Zeeland

 • De camping is vaak een stukje rijden van het centrum

Reisroutes Nieuw-Zeeland
campings Nieuw-Zeeland

De voordelen en nadelen van een hotel met kinderen in nieuw-zeeland

De voordelen van een hotel in Nieuw-Zeeland

 • Het ontbijt is vaak inbegrepen bij de prijs
 • Hotels zitten midden in het centrum
 • Je kamer wordt iedere dag schoon gemaakt
 • Je kunt bij een hotel vaak roomservice bestellen (niet dat we dat ooit doen, maar toch)

De nadelen van een hotel in Nieuw-Zeeland

 • Hotels hebben vaak geen extra kamer voor de kinderen
 • Als je op je kamer bent, zit je voornamelijk met je kinderen binnen
 • Bij een hotel kun je vaak niet koken of een wasje draaien
 • Het parkeren van een auto kost vaak geld in de buurt van het hotel

nieuw-zeeland camper of auto
nieuw-zeeland camper of auto

Conclusie

Als we alle voor- en nadelen afwegen, dan valt voor ons de keuze op een camping in Nieuw-Zeeland. Wij hebben dan ook alleen in Auckland in een hotel geslapen vanwege de locatie en de rest van de tijd geslapen in een huisje op een camping. 

Bij iedere populaire bestemming in Nieuw-Zeeland is een camping aanwezig. Veel van deze campings zijn een top10 campings. Deze campings zijn wel iets duurder, maar ze hebben enorm veel faciliteiten. Zo is er op bijna iedere camping een speeltuin inclusief trampoline. Daarnaast kun je bijna op iedere camping koken en BBQ’en. Bij een groot aantal van de campings is ook een zwembad aanwezig.

Hieronder ons lijstje, waarbij we hebben gekeken naar wat voor accommodaties aanwezig zijn op de camping om met een gezin met kinderen te slapen. We zijn er vanuit gegaan dat jullie met een auto het eiland rondreizen. Ben je met een camper dan slaap je uiteraard in deze camper.

Reisroutes Nieuw-Zeeland

Overzicht Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland per bestemming noordereiland

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Auckland

Wij sliepen in VR Auckland City midden in het centrum voor een prijs van 87 euro per nacht voor een appartement met twee slaapkamers inclusief ontbijt. 

De enige camping in Auckland is Takapuna Beach Holiday Park en ligt op een kwartier rijden van het centrum. Voor gezinnen met kinderen hebben ze geen kamers en dus moet je hier twee kamers boeken. De kosten hiervoor zijn 145 euro per nacht. 

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Coromandel  

De camping Hot Water Beach Top 10 Holiday Park ligt gelijk aan het gelijknamige strand en heeft prachtige vrijstaande huisjes voor maximaal 6 personen. Wij hadden hier de luxe familievilla en betaalden 120 euro per nacht.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland: 
Napier

Een mooie camping in Napier is Hastings Top 10 Holiday Park, waar ze ook een groot zwembad op de camping hebben. De huisjes die je hier kunt huren voor je gezin starten bij 87 euro.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Rotorua

Wij sliepen zelf in een familiebungalow op het All Seasons Holiday Park en betaalden 110 euro per nacht. Bij deze camping zit een (binnen) zwembad, bubbelbad en grote speeltuin. Ideaal voor gezinnen met kinderen. De camping is rustig en terwijl je kind in de speeltuin speelt, kun jij een drankje op je terras nuttigen. Ook het zwembad was erg fijn om na een dag van activiteiten te relaxen.

Een goedkopere optie in Rotorua is de Blue Lake Top 10 Holiday park, waar je al een standaard cabine voor 75 euro hebt.

Een andere camping in Rotorua is de Rotorua Top 10 Holiday Park, die ook een zwembad heeft en waar de prijzen voor een huisje starten vanaf 71 euro. Dan heb je wel een huisje met een gedeelde badkamer.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland: 
Taupo

In Taupo sliepen wij op de Taupo Debretts camping, waar bij de camping een spa zit. Hier betaal je wel een extra bedrag voor, maar om een paar uur te badderen met je kinderen is dit echt ideaal. Wij hadden hier een appartement met twee slaapkamers. De bungalows op deze camping starten al vanaf 52 euro. Je hebt hier bungalows voor gezinnen van maximaal 7 personen.    

Daarnaast heb je in Taupo meerdere goede campings. Zo heb je het Taupo Top 10 Holiday Park, waar je vanaf 107 euro kunt slapen met je gezin. Ze hebben een minizwembadje op de camping en ook huisjes voor gezinnen van maximaal 7 personen.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Waitomo

In Waitomo zaten wij op de Waitomo Top 10 Holiday park in een huisje met twee slaapkamers. Bij de kleine camping zit een klein zwembadje met hottub en een kleine speeltuin. Je zit bijna op loopafstand van de grotten. Accommodaties voor gezinnen starten er vanaf 75 euro.  

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Wellington

In het zuidelijkste plaatsje van het Noordereiland in Wellington zit de Wellington top 10 Holiday Park. Hier kun je huisjes huren vanaf 69 euro en hebben ze ook een ruime keuze in verschillende huisjes op de camping. Wij vonden het zelf altijd belangrijk dat onze dochter en wij allebei een aparte kamer hadden. Op deze camping heb je hier ook huisjes voor. Tot maximaal 6 personen hebben ze huisjes.

nieuw-zeeland camper of auto
campings Nieuw-Zeeland

Overzicht Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland per bestemming zuidereiland

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland: 
Abel Tasman

Voor het bezoeken van het Abel Tasman National Park kun je overnachten op Motueka Holiday park camping met een groot zwembad, speeltuin en hottub. De accommodaties starten vanaf 89 euro per nacht en voor een huisje met twee slaapkamers betaal je een prijs van 129 euro. Houdt er wel rekening mee dat het nog een stuk rijden is naar het nationale park. 

De camping bij Pohara ligt dichter bij het nationale park van Abel Tasman, maar is wel een stuk soberder. De camping ligt wel direct aan het strand, waardoor het in de zomer een goede optie kan zijn. Huisjes beginnen hier vanaf 56 euro voor een gezin.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Christchurch

In de plaats Christchurch zit een top 10 Holiday Park camping met binnenzwembad met hottub. Dit kan zeker bij slecht weer een enorme uitkomst zijn met kinderen. Daarnaast zijn er vrij veel activiteiten voor kinderen op de camping te doen. De huisjes starten vanaf 57 euro en er zijn zelfs huisjes met vier slaapkamers, waar 11 personen in kunnen verblijven.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Fox Glacier

De Fox Glacier Top 10 Holiday Park heeft een prachtig uitzicht vanaf de camping over de bergen. Deze kleinschalige camping heeft een paar verschillende huisjes op de camping en de goedkoopste huisjes starten vanaf 97 euro.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Kaikoura

De top 10 camping in Kaikoura heeft weer een zwembad met spa pool en ook een prachtig uitzicht over de bergen. Op vijf minuten lopen starten de Walvis tochten. Ook is het centrum van Kaikoura dichtbij (7 minuten lopen). De prijzen van de huisjes starten hier vanaf 75 euro en de grootste huisjes kunnen gezinnen van 6 personen herbergen.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Nelson

Bij de top 10 camping in Nelson heb je een aantal picknick tafels bij de speeltuin staan, waar je een lekker drankje kunt doen, terwijl de kinderen spelen. Er zijn hier maar een aantal huisjes op de camping beschikbaar en de prijzen starten vanaf 73 euro. Gezinnen tot en met vier personen kunnen op deze camping een huisje huren.   

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Paparoa

De Greymouth Seaside camping heeft veel faciliteiten voor kinderen en ligt aan het strand. Je hebt hier heel veel verschillende huisjes en de prijzen starten vanaf 52 euro. Het nationale park van Paparoa ligt hier op drie kwartier rijden van de camping.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Picton

De camping in Picton heeft een groot buitenzwembad. Er is hier een ruime keuze aan verschillende huisjes en de huisjes starten vanaf 72 euro per nacht. Dan heb je wel een gedeelde badkamer. De prijzen van de huisjes met een eigen badkamer starten bij 107 euro per nacht.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Queenstown

De top 10 camping in Queenstown wordt ook geroemd om de faciliteiten die er voor kinderen beschikbaar zijn zoals het huren van fietsen en de aanwezigheid van een speeltuin. Een huisje begint hier bij de prijs van 83 euro, maar dan dien je wel de badkamer te delen met anderen. Wil je dit niet dan beginnen de prijzen van 134 euro.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Te Anau

De camping in Te Anau ligt op twee minuten lopen van het centrum. De camping heeft uitgestrekte tuinen en een moderne speeltuin voor de kinderen. De prijs voor een economy driepersoonskamer start hier vanaf 68 euro, maar wil je echt een huisje met twee slaapkamers betaal je 149 euro per nacht.

Kindvriendelijke campings Nieuw-zeeland:
Wanaka

De camping van Wanaka ligt prachtig tussen de bergen en heeft uitzicht op Lake Wanaka. Ook is het mogelijk om met een gratis bus naar het centrum van Wanaka te gaan. De prijs van een familiestudio is vanaf 121 euro.

De prijzen van accommodaties op de verschillende campings zijn uiteraard hoger dan dat je alleen een campeerplek hebt op de camping. Toch is het verschil tussen het huren van een camper en een auto zo groot dat je het verschil in prijs er snel uithaalt.

Scroll naar boven