Camping Drentse Monden met kinderen

Camping Drentse Monden met kinderen: een review!

Tijdens onze trip naar de provincie Drenthe sliepen we op Minicamping Drentse Monden. Een kleinschalige camping, waar je al snel een echt vakantiegevoel krijgt. Normaal slapen we eigenlijk voornamelijk in hotels in Nederland, maar we moeten zeggen dat dit ons heel erg goed bevallen is. Uiteraard speelde het prachtige weer wat we hadden daar ook een grote rol in. Naar aanleiding van onze overnachting op deze camping schrijven we deze uitgebreide review over de camping. 

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

De camping

De camping ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Emmen en ligt in een weidse landelijke omgeving. We arriveren in de namiddag op de camping en uiteraard kunnen we de auto gratis parkeren. Dit vinden wij een groot voordeel ten opzichte van een hotel, waar vaak kosten verbonden zijn aan het parkeren van de auto.

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

Ondanks dat het een mini camping is, hebben de gasten voldoende ruimte. Het is niet zo dat iedereen op elkaar staat wat wijzelf altijd wel erg prettig vinden. Ook heeft de camping een klein speeltuintje en een paar boerderijdieren, waaronder een aantal jonge eendjes. Ook mag je gebruik maken op de camping van het zwembad van de eigenaren wat zeker in de zomer een groot voordeel van de camping is. 

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

Het huisje

Wij hadden op deze camping het trekkershutje geboekt. In totaal heeft de camping twee van dit soort hutjes. Er zijn eigenlijk twee gedeeltes in het hutje. Het achterste gedeelte van het hutje is het slaapgedeelte. Hier staat een tweepersoonsbed en een stapelbed voor de kinderen. Je kunt de hutjes dus boeken met gezinnen van vier personen.

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

In het voorste gedeelten is een klein keukentje met koelkast, magnetron en wasbak en is er een zitje gemaakt, voor wanneer het wat minder weer is en je toch lekker binnen kunt zitten. Voor het hutje heb je een zitje met twee stoelen en staat er ook een grote picknicktafel. Het was heerlijk weer toen wij op deze camping stonden, dus wij hebben hier veel tijd doorgebracht. We hebben hier in de middag zitten kleuren en spelletjes zitten spelen en in de ochtend ontbeten. 

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

Het zwembad

Wat wij een groot pluspunt vinden aan een overnachting op deze camping is dat je gebruik mag maken van het zwembad van de eigenaren. Dit zwembad bereik je vanaf de camping na een minuutje lopen en is dus heel erg dichtbij. Het zwembad is zeker niet klein en voor onze dochter groot genoeg om even lekker af te koelen.

Rondom het zwembad staan een paar lekker ligstoelen en er is een hangmat. Ook is er een klein barretje in de buurt van het zwembad, maar deze is nog niet in gebruik. De eigenaar vertelde dat hij nog grootste plannen had met het gedeelte van het zwembad en dat er in de toekomst ook nog strandzand komt te liggen en dat er in de toekomst misschien ook nog een jacuzzi geplaatst wordt bij het zwembad. 

Voor ons was het gedeelte bij het zwembad een prima plek om lekker in de zon nog even bij te komen van de drukke dag die we gehad hadden in Dinoland in Zwolle. Met een wijntje en een biertje lagen we heerlijk te kijken hoe onze dochter zich vermaakte in het zwembad met haar duikbril. 

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

Eten en drinken

Het is ook mogelijk om bij de camping wat te eten en te drinken. Wij hebben er gegeten en hebben frietjes met een hamburger op. Naast de hamburger was het ook mogelijk om een schnitzel te bestellen. De menukaart is niet super uitgebreid, maar voor ons was hij wel voldoende. Het eten is kwalitatief erg goed moeten we zeggen en we hebben genoten van het eten, het zonnetje en de omgeving tijdens het avondeten. 

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in de trekkershut op mini camping Drentse Monden. We hadden een prima hutje met een fijn zitje voor het hutje om aan het einde van de dag nog wat te drinken. Daarnaast konden we aan het einde van de dag lekker relaxen in het zwembad en konden we daarna ook nog een hapje eten bij de camping. Normaal zijn we niet zo van de campings in Nederland, maar dit vonden we toch wel heel erg leuk! Kijk voor meer informatie over de campingplaatsen, het trekkershutje en de evenementen die georganiseerd worden door de camping, even op de website van de camping!

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met de betreffende camping.

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden
Scroll naar boven