Byron Bay met kinderen

Wat te doen in Byron Bay met kinderen? Byron Bay ligt aan de oostkust van Australië en staat bekend om zijn fijne klimaat. Gezinnen met kinderen kunnen in Byron Bay genieten van de verschillende mooie stranden, de natuur en de fijne sfeer die er in dit stadje hangt. Daarnaast heb je in de omgeving verschillende leuke kinderactiviteiten, die je met het gezin kan ondernemen. In deze blog zetten we de leukste activiteiten die je in Byron Bay met kinderen kan doen op een rij.

Beste reistijd Byron Bay met kinderen

Je kan het gehele jaar Byron Bay met kinderen bezoeken. In de wintermaanden juni, juli en augustus blijft de temperatuur tussen de 15 en de 20 graden. Wel kan het dan te koud zijn om te gaan zwemmen met kinderen.

De warmste maanden zijn november tot en met maart, waarbij de temperatuur rond de 25 graden is en zeker in december en januari kan de temperatuur dan boven de 30 graden uit komen. Deze 2 maanden zijn ook de drukste maanden in Byron Bay, aangezien het dan hoogseizoen is en de prijzen van hotelovernachtingen ook het hoogste zijn.

De meeste regen valt in de maanden februari, maart en april. Als je dan toch een beste reistijd voor Byron Bay moet kiezen zijn dit de maanden oktober en november. Dan zijn de temperaturen al goed en zit je nog voor de grote drukte van de maanden december en januari.

Byron Bay met kinderen

Vervoer naar Byron Bay

Byron Bay ligt aan de oostkust van Australië en er rijden tussen de verschillende steden aan de oostkust bussen. Uiteraard is het ook mogelijk om van stad naar stad te vliegen. Dit is de snelste manier om je te verplaatsen, maar ook een dure manier. Nadeel is dan uiteraard wel dat je in de verschillende steden geen vervoer hebt om naar de verschillende bezienswaardigheden toe te rijden.

Een auto of camper huren kan dan heel makkelijk zijn met kinderen. Je hebt dan de vrijheid en je bent dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Je kan in Australië een auto huren via Sunny Cars. Zelf huren wij bijna altijd een auto via deze maatschappij. Je betaalt één bedrag en daar zitten de meeste verzekeringen en vaak ook het eigen risico in de prijs inbegrepen.

Kijk voor meer informatie over het huren van een auto in Australië via Sunny Cars even hier.

Kinderactiviteiten Byron Bay

#1 Main Beach

Een van de belangrijkste redenen, waarom gezinnen met kinderen naar Byron Bay reizen is vanwege de stranden. Je hebt verschillende kindvriendelijke stranden in de omgeving van Byron Bay en Main Beach is het bekendste strand van de stad. Dit is ook het strand die het dichtste bij de stad ligt. Je loopt vanuit het centrum zo naar dit strand toe en dit strand is zeker kindvriendelijk vanwege de vele faciliteiten die het strand heeft.

Zo heeft Main Beach verschillende lifeguards die de mensen in de zee in de gaten houden. Ook heb je op Main Beach verschillende speelmogelijkheden voor kinderen. Zo heb je bij het Apex park dat aan het strand ligt een speeltuin liggen die ook in de schaduw ligt en waar de kinderen kunnen spelen. Daarnaast heb je toiletten, picknicktafels, bbq’s en genoeg grasvelden met bomen met schaduw om je een hele dag prima te vermaken op dit strand. Doordat de stad zo dichtbij dit strand ligt, kun je ook prima vanaf het strand even de stad inlopen om te gaan lunchen met het gezin.

Een ander strand dat je in Byron Bay met kinderen kan bezoeken is Belongil Beach. Dit strand ligt naast Main Beach en is daarom ook makkelijk te bezoeken vanuit de stad. Je kan op dit strand ook met kinderen gaan paardrijden langs de kust. Je kan dit doen met Zephyr Horses Byron Bay en deze organisatie biedt tours aan in kleine groepjes op het strand en in de natuur. Zijn je kinderen gek van paardrijden, dan kan dit een hele leuke optie zijn om te doen in Byron Bay.

Byron Bay met kinderen

#2 Byron Bay Wildlife Sanctuary

Je kan in de omgeving van Byron Bay met kinderen ook verschillende dieren gaan bekijken. Zo heb je Byron Bay Wildlife Sanctuary en dit dierenpark ligt iets ten zuiden van Byron Bay op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum. Je kan hier verschillende Australische dieren bekijken zoals de kangoeroe en de koala, maar ook verschillende andere kleine dieren, waaronder verschillende slangen, boerderijdieren en vogels.

Je kan bij dit dierenpark ook verschillende tours boeken, waarbij je nog dichterbij bepaalde dieren kan komen. Ook kun je bij het dierenpark naar verschillende dierenshows toe. Het is mogelijk om in het restaurant van het dierenpark te gaan lunchen. Ze hebben hier verschillende gerechten zoals burgers, salades en pannenkoeken. Ook kan je hier een lekker ijsje eten.

Houdt er wel rekening mee dat de online reviews over het Byron Bay Wildlife Sanctuary niet altijd goed zijn. Het Byron Bay Wildlife Sanctuary was voorheen het Macadania Castle en sindsdien is het park wel achteruit gegaan volgens velen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, het adres en de verschillende kinderactiviteiten even op de website van Byron Bay Wildlife Sanctuary.

Gold Coast met kinderen

#3 Snorkelen met schildpadden

Je kan in de buurt van Byron Bay met kinderen ook gaan snorkelen. Dit kan onder meer bij Julian Rock. Julian Rock ligt in het Cape Byron Marine Park en je hebt hier de kans om bijvoorbeeld schildpadden tegen te komen. Je kan hier vanuit Byron Bay tours boeken die ongeveer 2,5 uur duren. Dit is mogelijk met kinderen vanaf 7 jaar. Naast de schildpadden, kun je ook nog manta’s, adelaarsroggen en ongevaarlijke luipaardhaaien spotten. Kijk voor meer informatie over deze tour even hier.

Een andere tour die je in Byron Bay kan boeken is dat je gaat kajakken langs de kust van Byron Bay. Ook deze tour duurt ongeveer 2,5 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kan tijdens het kajakken onder andere schildpadden en dolfijnen tegenkomen. In de maanden juni tot en met oktober is ook het seizoen voor de walvissen en is het mogelijk om ook deze dieren op de zee te spotten. Kijk voor meer informatie over deze tour even hier.

Zoals we net al aangaven is het mogelijk om van juni tot en met oktober walvissen te spotten op zee. Met een beetje geluk heb je punten langs de kant van het water waar je deze grote vissen kan spotten, maar je kan ook op tour gaan met een boot. Ook deze tour duurt ongeveer 2,5 uur en zeker met kleine kinderen kan dit dan een fijne optie zijn. Ze hoeven hier namelijk zelf niet in actie te komen. Kijk voor meer informatie over deze tour even hier.

Tuinroute met kinderen

#4 Fairy Trail

Je kan in de omgeving van Byron Bay ook verschillende wandelingen maken met het gezin. Een van deze wandelingen is de Fairy Trail. Deze trail kun je lopen bij het Elements of Byron resort en op 8 verschillende plekken kun je kleine sprookjesfiguurtjes tegenkomen. Je kunt een plattegrond krijgen bij de receptie van het resort. Onderweg op deze route kom je ook nog een speeltuin voor de kinderen tegen.

Een andere wandeling die je in de omgeving van Byron Bay met kinderen kan maken is de Cape Byron Lighthouse Walk. Deze wandeling is heen en weer iets minder dan 4 kilometer lang en voor jongere kinderen kan de wandeling wel wat zwaar zijn door de verschillende trappen die je moet beklimmen. Je hebt hier mooie uitzichten over de kust.

Je kan de auto parkeren bij het Captain Cook Lookout, maar zeker in het hoogseizoen kan het moeilijk zijn om hier een parkeerplek te vinden. Deze wandeling is onderdeel van de verschillende wandelingen die je kan maken in het Arakwal National Park. Het merendeel van deze wandelingen gaan langs de kustlijn van Byron Bay.

Byron Bay met kinderen

#5 Circus School

Je kan bij deze Circus school verschillende workshop boeken voor kinderen van verschillende leeftijden. Het is al mogelijk voor kinderen vanaf 1 jaar om mee te doen met één van de workshops. Je hebt verschillende onderdelen zoals workshops in de trapezes, op de trampolines en het afleggen van een ninja parcours. Zeker voor kinderen die van klimmen en klauteren houden is dit een leuke kinderactiviteit in Byron Bay. Kijk op de website van de Circus School op welke tijden, welke workshops worden gehouden.

Een andere leuke kinderactiviteit in Byron Bay is een ritje maken met de trein. Je hebt namelijk in Byron Bay de eerste trein die op zonne-energie rijdt. In totaal duurt de treinrit 10 minuten voor een enkele reis en als je zowel heen als terugrijdt met de trein ben je 25 minuten onderweg. De trein verbindt Byron Bay met de noordelijke stranden en het is zeker leuk om met kinderen een ritje met de trein te maken.

Kindvriendelijk restaurant Byron Bay

Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke restaurants in Byron Bay. Je hebt verschillende restaurants in de stad die ook een menu speciaal voor kinderen aanbieden. We zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Byron Bay op een rij.

The Farm Byron Bay: dit kindvriendelijke restaurant ligt iets buiten Byron Bay op iets minder dan 10 minuten rijden van het centrum. Kinderen kunnen hier naast eten in het restaurant ook de dieren op deze boerderij eten geven. Ze hebben hier een speciaal kindermenu voor zowel het ontbijt, de lunch en het diner met verschillende gerechten. Daarnaast vind je op deze boerderij een bakkerij en een ijssalon.

North Byron Hotel: dit restaurant ligt in het centrum van Byron Bay en ook hier hebben ze een menu speciaal voor kinderen. Ook staat er op dit kindermenu een vegan optie voor de liefhebbers. Ze hebben bij het restaurant ook een speeltuin liggen voor kinderen en ook een groot grasveld waar de kinderen kunnen spelen.

Suffolk Park Hotel: het restaurant van dit hotel ligt iets buiten het centrum van Byron Bay op een paar minuten rijden met de auto. Ook dit hotel heeft zowel een menu speciaal voor kinderen als een speeltuin, waar de kinderen zich kunnen vermaken. Ook is het mogelijk voor kinderen om te spelen in de tuin van het hotel, waarbij je als ouders zicht op de kinderen hebt vanuit de plek waar gegeten wordt.

Kindvriendelijk hotel Byron Bay

Je kunt in Byron Bay met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke hotels in Byron Bay, waar je met het gezin kan overnachten. Hieronder zetten we in iedere prijsklassen de best beoordeelde kindvriendelijke hotels in Byron Bay op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotel: YHA Byron Bay

Middenklasse hotel: Wollongbar Motel

Luxe hotel: The Lord Byron

Zit er bij de bovenstaande 3 opties geen geschikte accommodatie voor jullie bij? Kijk dan even in de volledige lijst van kindvriendelijke accommodaties in Byron Bay.

Scroll naar boven