Busch Gardens met kinderen

Wil je iets leuks doen in Florida met kinderen, dan zal je al snel aan Disney World of Universal denken. Natuurlijk mag je die parken niet overslaan tijdens een bezoek aan Florida, maar een iets rustiger en minder massaal pretpark kan ook een fijne afwisseling zijn. En dat vind je in Busch Gardens! Een bezoek aan Busch Gardens met kinderen is plezier, educatie en spanning ineen. Dit themapark is geïnspireerd op de Afrikaanse en Aziatische natuur en cultuur en heeft tien verschillende themagebieden, waaronder verschillende savannes en een echte jungle. Busch Gardens wordt door velen als een van de beste dierentuinen van Amerika gezien, maar wat kan je er allemaal doen?

Beste reistijd Busch Gardens met kinderen

Wanneer is het beste moment om Busch Gardens met kinderen te bezoeken? Dat antwoord is simpel! Het park is 365 dagen per jaar geopend en is ontworpen en ingericht voor enorm veel bezoekers, dus zelfs op drukke momenten hoef je geen uren te wachten. Alleen tijdens Spring Break of in het Memorial Day weekend kan je het park het beste vermijden, omdat er dan extreme drukte verwacht wordt.

De beste tijd om Busch Gardens met kinderen te bezoeken is direct na de opening van het park. Dan kan je maximaal van de dieren en de attracties genieten, voordat de echte hitte komt. De beste reistijd om de staat Florida (en dus Busch Gardens) te bezoeken is van december tot half mei. Dan valt de minste regen en dan heb je ook geen last van eventueel storm.

Busch Gardens met kinderen

Vervoer naar Busch Gardens

Het themapark ligt in Tampa Bay en is het makkelijkste te bereiken met de auto. Vanaf Orlando is het ongeveer negentig minuten rijden en vanuit Tampa rijd je in een half uurtje naar Busch Gardens toe. Daar kan je, net als bij veel andere grote Amerikaanse attracties, makkelijk parkeren. Een parkeerticket koop je vooraf online en start bij $30. Na het parkeren kan je lopend of met het boemeltje van Busch Gardens richting de ingang gaan.

Als je zelf geen rijbewijs hebt, maar toch vanuit Orlando Busch Gardens met kinderen wil bezoeken, dan kan je ook met de shuttlebus gaan. Via Mears Destination Services reserveer je een plaatsje en kan je op verschillende locaties in Orlando worden opgepikt. Deze service is gratis bij elk Busch Gardens-toegangsbewijs, maar houd er wel rekening mee dat je zeker tweeënhalf uur onderweg bent, omdat de bus nog op twee of drie andere locaties stopt.

Je kan een auto huren in Florida huren via de verhuurorganisatie Sunny Cars (bijvoorbeeld op het vliegveld van Orlando, Miami of Fort Lauderdale). Bij Sunny Cars zitten de meeste verzekeringen en vaak ook het eigen risico bij de verhuurprijs inbegrepen. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto in Florida even hier.

Kinderactiviteiten Busch Gardens

#1 Seregenti Express-trein

De meest leuke en bijzondere attractie van dit park is de Serengeti Express-trein. Deze trein rijdt door het Serengeti Plain leefgebied. Dit gebied is ongeveer 65 hectare en de thuisbasis van een groot deel van het Afrikaanse wildlife. Tijdens onze eerste rit zagen we giraffes, neushoorns, zebra’s en antilopen, maar omdat je door het leefgebied van deze prachtige dieren rijdt, is iedere rit weer een verrassing.

Naast dat de rit erg leuk en leerzaam is, is de Seregenti Express-trein een handig vervoermiddel door Busch Gardens met kinderen. De trein heeft namelijk meerdere stations en stops in het hele park. Daarbij zijn al deze stations goed begaanbaar voor rolstoelen en kinderwagens. Hierdoor hoef je niet alles te voet te doen en kan je alle attracties kriskras door elkaar bezoeken.

Toen wij voor het eerste ritje in de trein stapten, maakte ik mij een beetje zorgen om de veiligheid van mijn (soms) onvoorspelbare dochter, omdat je zo dicht bij de dieren kan komen, maar dat bleek ongegrond. De wagons zijn ruim opgezet en bieden genoeg ruimte voor een gezin van vier. De grote ramen zorgen voor genoeg zicht en geven tegelijkertijd genoeg bescherming zodat de kleine en enthousiaste bezoekers er niet zomaar uit kunnen vallen. En niet onbelangrijk; omdat je de dieren in hun natuurlijke omgeving bezoekt, zullen ze nooit zomaar in de buurt van de trein komen.

Busch Gardens met kinderen

#2 Sky-Ride Kabelbaan

Je ervaart de Busch Gardens door de ogen van een vogel in de Sky Ride-kabelbaan. Vanuit deze kabelbaan zie je in een oogopslag het prachtige landschap, de vele verschillende dieren en natuurlijk de spannende achtbanen. Het uitzicht van bovenaf zorgt er bovendien voor dat je veel plekken van het park spot, die je,vanuit de Serengeti Express-trein, niet altijd ziet.

Net als de Serengeti Express-trein, is de Sky Ride-kabelbaan een handig vervoermiddel door Busch Gardens met kinderen. Je vliegt namelijk zo van het Stanleyville-gebied naar het Congo-gebied en weer terug. De rit gaat niet supersnel, maar dat maakt het juist extra indrukwekkend en het zorgt ervoor dat ieder lid van het gezin, jong of oud, geniet van de Sky Ride.

In de kabelbaan zijn kinderen van alle leeftijden en lengtes welkom, maar kinderen onder de 143 centimeter moeten worden begeleid door een volwassene. De gondels zijn comfortabel voor twee volwassenen of gezellig krap voor een gezin met één of twee kinderen. Natuurlijk zijn de gondels voorzien van een stevig (kinder)slot, want ook hier geldt, gelukkig, safety first.

De Sky Ride-kabelbaan is in principe iedere dag open, maar dan moeten de weersomstandigheden wel goed zijn. Check daarom op de dag van het bezoek wat de weersvoorspellingen zijn en of de kabelbaan open is.

#3 Animal Ambassador Insider Tour

Om een bezoek aan Busch Gardens met kinderen compleet te maken, wil je deelnemen aan de Animal Ambassador Insider Tour. Met deze rondleiding neem je een kijkje achter de schermen van het park en dat is enorm leerzaam voor jong en oud.

Tijdens deze rondleiding krijg je de kans om enkele van de dieren in het park van dichtbij mee te maken. Wij deden mee aan de Aldabra Tortoise Insider Tour. Deze bijzondere dieren, afkomstig van de eilanden van de Seychellen, behoren tot één van de grootste schildpadden ter wereld. Afhankelijk van de dag en de beschikbaarheid kan je ook op bezoek bij de flamingo’s of de orang oetans.

De tour wordt verzorgd door ervaren en vooral gepassioneerde dierenverzorgers, die graag hun kennis delen. Ze vertellen over de dagelijkse routines van de dieren, de voedingsmomenten, trainingssessies en de verzorging. Een van de hoogtepunten van de Animal Ambassador Insider Tour voor ons was het klaarmaken en het voederen van de schildpadden.

Onder strikte begeleiding van de gidsen mag je de dieren van dichtbij bewonderen en het klaargemaakte eten geven. In het maken van foto’s en video’s zijn ze, terecht, heel streng. Geen flitsers, geen minutenlange fotosessies en niet onnodig lang in de buurt van de dieren zijn. Met deze tour wil het park, volgens onze gids, het bewustzijn van de bezoekers vergroten en de kennis en verhalen over de dieren delen. 

Busch Gardens met kinderen

#4 De beste achtbanen van Florida

Althans, dat beweert het park zelf. Of het de beste zijn, weet ik niet, maar dat al die achtbanen een fijne afwisseling biedt, na de leerzame shows en de mooie dieren, is zeker. Er zijn achtbanen voor jong en oud en daarom is Busch Gardens met kinderen zo leuk.

De echte snelheidsduivels zullen onmiddellijk voor de Serengeti Flyer kiezen. Dit is de hoogste en snelste achtbaan van dit soort in de wereld. Ook de Iron Gwazi hoort in hetzelfde rijtje thuis. Vanaf ongeveer 63 meter stort je in een hoek van meer dan 90 graden naar beneden. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze achtbaan een topsnelheid van meer dan 120 kilometer per uur. Met een maximale snelheid van 110 kilometer per uur gaat de SheiKra misschien iets minder hard, maar de loopings en onvoorspelbare bochten maken ook deze achtbaan behoorlijk spannend. 

De Cheetah Hunt, Cobra’s Curse en de Congo River Rapids krijgen van het park het etiket ‘family friendly’. Deze attracties gaan iets minder snel en zijn daarom geschikt voor families met kinderen van 107 centimeter of groter.

Net als in de rest van het park, staat de veiligheid van de bezoekers bovenaan, dus bij te veel wind of een dreiging van slecht weer zetten ze de achtbanen en attracties onmiddellijk stil. Soms is dat voor een hele dag, maar tijdens ons bezoek was dat vaak maar voor een half uur of een uur. Houd daarom goed de website en de digitale borden in de gaten of en wanneer jouw favoriete attractie draait.

#5 Sesame Street Safari of Fun

Voor de  allerkleinste gezinsleden is de Sesame Street Safari of Fun de plek waar je de vriendjes uit Sesamstraat ontmoet. Zo is er Elmo’s Treehouse Trek, waar je door Elmo wordt uitgenodigd om in zijn boomhut te klimmen.

De jongste snelheidsduivels kunnen een rondje mee in de Air Grover. Deze achtbaan heeft een minimale lengte van maar 96 centimeter en is daarom perfect voor de kinderen die nog net te klein zijn voor de andere achtbanen. Andere leuke attracties voor kinderen onder 100 centimeter zijn Rosita’s Djembe Fly Away en Big Bird’s Whirly Birdie.

Na een bezoek aan de dieren, is de Splash & Play een perfecte plek om even uit te razen en af te koelen. In Bert en Ernie’s wilde wateravontuur kunnen de kleintjes rennen en spelen tussen de bubbels, geisers, jets en kantelende emmers. Zorg wel voor een goede sunblock en het liefste een UV50+ zwempak, want met de maximale zonkracht van 12 in Florida verbranden de kinderen, in een mum van tijd en zonder dat je het door hebt.

Naast alle attracties en wateractiviteiten, zijn er verschillende shows in Sesame Street Safari of Fun te bezoeken. In Welcome to our street heten Elmo, Grover, Cookie Monster en andere vriendjes, de kinderen, met veel muziek en gezelligheid, welkom in Sesamstraat. Ook lezen Bert en Ernie verhalen voor. Dit is natuurlijk in het Engels, maar dat maakte voor de beleving van onze driejarige dochter niets uit.

Busch Gardens met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Busch Gardens

Je kan in Busch Gardens met kinderen prima eten en drinken, maar verwacht geen uitgebreide menukaarten. De restaurants in het park hebben verschillende thema’s en dat maakt het voor de afwisseling erg leuk.

In Zambia Smokehouse, vlakbij de SheiKra, eet je heerlijke barbecue ribs en andere barbecuegerechten. Bij Oasis Pizza bestel je versgebakken pizza en kan je ook een frisse en gezonde salade bestellen. In het Zagora Café vind je het klassieke menu met hamburgers, kipnuggets en patat.

Een heerlijk ijsje of een andere zoete snack haal je bij Moroccan Delights. Houden jullie meer van hartige tussendoortjes? Dan koop je bij Twisted Tails Pretzels verschillende soorten pretzels. Je kan hier ook een koud biertje of groot glas frisdrank drinken. Ook in Busch Gardens vind je de nodige ketens.

Bij Coaster Coffee Company verkopen ze Starbucks koffie en bij Chick-fil-A in Jungala koop je de vertrouwde gerechten van deze keten. Het is misschien overbodig om te benoemen, maar al deze restaurants zijn helemaal ingespeeld op kinderen en dat geeft je de rust om zelf even lekker te eten terwijl de kinderen spelen en rennen op plekken die daarvoor ingericht zijn.

Als je de hele dag door wil eten en drinken in Busch Gardens, dan kan je voor de All-Day Dining Deal kiezen. Met deze add-on op het reguliere toegangskaartje kan je iedere anderhalf uur een complete maaltijd halen of natuurlijk alleen voor een drankje of een ijsje kiezen. Volwassenen betalen $49,99 en kinderen tussen de drie jaar en negen jaar betalen $24,99.

Busch Gardens met kinderen

Kindvriendelijk hotel Busch Gardens

Je kan in de omgeving van Busch Gardens met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende kindvriendelijke hotels die je kan boeken. We zetten hieronder in iedere prijsklassen een goed beoordeeld hotel door gezinnen met kinderen op een rij.

Budget hotel: Holiday Inn Express & Suites – Tampa East – Ybor City, an IHG Hotel

Middenklasse hotel: Hilton Garden Inn Tampa East Brandon

Luxe hotel: Seminole Hard Rock Hotel and Casino Tampa

Zit er bij de bovenstaande 3 opties geen geschikte accommodatie voor jullie bij? Kijk dan in de gehele lijst van kindvriendelijke accommodaties in Busch Gardens.

Over de auteur: samen met haar dochter en partner is Lesley altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Dankzij hun voorliefde voor de Spaanse taal en cultuur, zijn zij het meest in Spanje, Midden- en Zuid-Amerika te vinden.

Scroll naar boven