Bubbeljungle Leiderdorp

Bubbeljungle Leiderdorp: Avonturenstad voor kinderen!

Een bezoek aan de Bubbeljungle in Leiderdorp stond al een hele lange tijd op ons lijstje om te bezoeken als we weer eens een stedentrip zouden maken naar Leiden. Wij hebben deze kindvriendelijke stad nu al verschillende malen bezocht en schreven over de stad de blog Leiden met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten (waaronder de Bubbeljungle) op een rij hebben gezet. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover en hebben we Avonturenstad De Bubbeljungle in Leiderdorp bezocht. In deze blog een uitgebreide review!

Algemene informatie

Avonturenstad De Bubbeljungle ligt in Leiderdorp en ligt op een paar minuten rijden met de auto van het centrum van Leiden. Hier hadden wijzelf ook overnacht dat weekend en zo rijden we op zondagochtend naar de Bubbeljungle toe. We kunnen de auto gratis voor de deur parkeren en staan binnen twee minuten bij de kassa van dit activiteitencentrum. 

Je kan vooraf geen reservering maken voor de meeste activiteiten zoals de speelstad, het klimpark en het Golf in the dark, maar dit kun je bij de kassa allemaal bijboeken. De Bubbeljungle heeft verschillende toffe combideals, waarbij je verschillende activiteiten kunt ondernemen tegen een hele scherpe prijs. Wij hebben voor onze dochter bijna alle activiteiten geboekt. 

Qua eten en drinken kun je prima terecht bij de Bubbeljungle. Je kan hier prima tussen de middag lunchen en er zijn genoeg opties aan broodjes, frietjes en andere lekkere dingen voor gezinnen met kinderen. Uiteraard zijn er voor gezinnen met kinderen alle faciliteiten die je zou willen. 

Bubbeljungle Leiderdorp
Bubbeljungle Leiderdorp

De binnenspeeltuin

Als eerste starten we in de binnenspeeltuin. Deze binnenspeeltuin vinden wij gelijk leuk, omdat deze net wat anders is dan bij de meeste standaard binnenspeeltuinen. Je hebt hier verschillende gedeeltes voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo kun je hier al terecht met kinderen die heel jong zijn (die kunnen in het gedeelte voor kinderen tot en met vijf jaar terecht).

Voor onze dochter (8 jaar) is er ook een groot speelgedeelte, met verschillend klimtoestellen en verschillende glijbanen. Daarnaast zijn er verschillende trampolines. Ook is er een soort van attractie die je vaak op de kermis ziet, waarbij kinderen een kamelenrace tegen elkaar spelen en door middel van ballen die ze in een gat moeten gooien de kamelen vooruit moeten zien te krijgen. Ook is er een attractie met een soort van bootjes, maar die is de dag dat wij er waren niet open. 

Onze dochter heeft tussen de andere activiteiten door hier steeds gespeeld. Het mooie is dat alle andere activiteiten ook steeds in dezelfde ruimte zijn van deze binnenspeeltuin, waardoor de meeste activiteiten door de kinderen zelfstandig gedaan kunnen worden. 

Bubbeljungle Leiderdorp
Bubbeljungle Leiderdorp

Lasergame

Bij binnenkomst van de Bubbeljungle melden we onze dochter aan voor het lasergamen en we krijgen een kaartje mee wanneer ze aan de beurt is. Deze activiteit is gratis bij de entree van de binnenspeeltuin. Kinderen krijgen instructies van een begeleider en gaan dan de zaal in, waar ze op elkaar kunnen schieten. Deze activiteit duurde ongeveer tien minuten in totaal en was een leuke onderbreking van het spelen in de binnenspeeltuin. Dit lasergamen is geschikt voor kinderen van vijf tot en met twaalf jaar. 

Bubbeljungle Leiderdorp
Bubbeljungle Leiderdorp

Klimpark

We hadden onze dochter ook opgegeven om te gaan klimmen. Dit klimmen is in dezelfde ruimte als de binnenspeeltuin. De kinderen klimmen boven de kinderen die aan het spelen zijn en de ouders die aan een tafeltje zitten. Super relaxt wederom dat je als ouders goed in de gaten kan houden waar de kinderen aan het klimmen waren. 

De kinderen kregen eerst van een instructeur een uitgebreide instructie en kregen daarna de klimspullen om. Hierna konden ze zelfstandig gaan klimmen. Uiteraard is het niet mogelijk dat de kinderen los kunnen komen en de kinderen kunnen verschillende parcours beklimmen. Hierbij moeten ze af en toe op elkaar wachten als ze elkaar willen passeren. 

In totaal duurde deze activiteit ongeveer een uurtje en onze dochter vond dit misschien wel het leukste wat ze deze dag in de Bubbeljungle Leiderdorp heeft gedaan. 

Bubbeljungle Leiderdorp
Bubbeljungle Leiderdorp

Golf In The Dark

De vierde activiteit die je hier kan ondernemen is Golf in the Dark en dit hebben we als gezin samen gedaan. Je kan bij de kassa gekleurde ballen en sticks halen en in totaal heb je achttien verschillende holes die je kan spelen. Wij vonden het een erg leuk parcours, met uitdagende holes. 

Bij de golfbaan zit ook een soort van mysterie, maar we moeten eerlijk zeggen dat we hier zelf niet zoveel mee gedaan hebben. Je moet bij deze golfbaan om de beurt slaan, wat uiteraard anders is dan bij de meeste minigolfbanen in Nederland. Hierdoor komt het voor dat je met jouw bal, de bal van een ander gezinslid verplaatst. En dat kan zelfs als gevolg hebben dat die bal er dan alsnog ingaat. Wij vonden dit een leuke toevoeging aan het spel. In totaal zijn we ongeveer drie kwartier bezig met deze activiteit. 

Bubbeljungle Leiderdorp
Bubbeljungle Leiderdorp

Kids Escaperoom

Als laatste is het mogelijk voor kinderen om een kids-escaperoom te doen. Deze hebben wijzelf niet gedaan, maar dat zag er zeker leuk uit op de foto’s die we hiervan gezien hebben. Wel heb je hier twee tot acht kinderen voor nodig, dus dat was een beetje lastig met alleen onze dochter. Wel kunnen de ouders als begeleiding mee in deze escaperoom. Zeker ook als je een kinderfeestje houdt, kan dit een hele leuke toevoeging zijn voor het feestje. 

Conclusie

Wij hebben ons een hele dag goed vermaakt in de Bubbeljungle Leiderdorp. Doordat kinderen zoveel verschillende activiteiten kunnen ondernemen op één locatie, vloog de dag voorbij. Als ouders kun je prima zitten en doordat alle activiteiten in dezelfde ruimte zijn, kun je ook prima de hele dag aan een tafeltje zitten. Wat betreft eten en drinken zijn er voldoende opties, waardoor je er een prima dagje uit met het gezin van kan maken. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten die je bij Bubbeljungle Leiderdorp kan doen even op de website van Bubbeljungle Leiderdorp

Waar overnachten in Leiden met kinderen?

Leiden is een super kindvriendelijke stad, waar je echt hele leuke musea hebt. Je kan daarom ook prima een heel weekend je in Leiden vermaken. Uiteraard heb je dan een kindvriendelijk hotel in Leiden nodig. We zetten een aantal leuke opties op een rij. 

Budget: Ibis Leiden Centre

Middenklasse: Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre

Wij hebben in het Tulip Inn Leiden Centre geslapen en dit hotel ligt midden in het centrum. Wij hadden een leuke familiekamer met badkamer met bad en dat was erg fijn. In de ochtend serveert het hotel een heerlijk ontbijt dat zeker een aanrader is. Zoek je een middenklasse hotel met kinderen in Leiden dan is dit zeker een leuke optie. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier

Luxe: Van der Valk Leiden Sassenheim

Ook in dit hotel hebben wij geslapen. Het hotel ligt op een fijne locatie in Leiden en heeft genoeg faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Wij hadden hier een super de luxe familiekamer die helemaal ingericht is op kinderen en die van alle gemakken is voorzien. Daarnaast heeft het hotel drie restaurants, waar je lekker kan eten en drinken. Wij hebben hier zowel ’s avonds als in de ochtend heerlijk gegeten. Ook bij deze restaurants is er aandacht voor gezinnen met kinderen. Kijk voor meer informatie over het hotel, de restaurants en de familiekamers even hier

Voor het hele aanbod van accommodaties in Leiden met kinderen kijk dan even hier. 

Kindvriendelijk hotel Leiden
Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden

Scroll naar boven