Bristol met kinderen

Je kunt je in Bristol met kinderen je prima een weekendje vermaken. Er is genoeg te doen in deze grote stad en vanuit Amsterdam heb je rechtstreekse vluchten met de budgetmaatschappij Easyjet naar deze Britse stad. Uiteraard kan een stedentrip aan Bristol met het gezin ook onderdeel zijn van een vakantie door het Verenigde Koninkrijk. We zetten de leukste activiteiten in Bristol met kinderen op een rij. 

Bristol met kinderen
Bristol met kinderen

Bristol met kinderen #1: We the Curious

Een leuk museum dat je in Bristol kunt bezoeken is We The Curious. Dit museum staat in het teken van de wetenschap en kinderen kunnen hier maar liefst 300 verschillende proefjes doen. Dit museum ligt midden in het centrum en ligt in het historische Harborside gebied. Het museum heeft twee verdiepingen en op deze verdiepingen heb je verschillende gedeeltes met een thema. 

Zo heb je het gedeelte Build it, waar kinderen onder de acht jaar aan de slag gaan op een mini-bouwplaats. Ze kunnen hier bouwen met veiligheidshelmen op. In het gedeelte Animate It kunnen kinderen hun eigen storyboard maken, hun personages stylen en met 3D aan de slag gaan. in het gedeelte Finally Food gaan kinderen interactief aan de slag met het thema eten. Ook kunnen kinderen zich verkleden en kunnen ze dansen. 

Er worden in het museum verschillende demonstraties gegeven door medewerkers van het museum. Ook zit er bij het museum een planetarium, waar dagelijks shows gegeven worden en waar kinderen meer kunnen leren over de sterrenhemel. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de website van het museum

Bristol met kinderen #2: Victoria Park

Zoek je in Bristol een plek waar je even de drukte van de stad kunt ontvluchten en waar je kinderen even lekker kunnen uitrazen, dan is Victoria Park in het zuiden van de stad een goede optie. Je bereikt dit park in een kwartier met het openbaar vervoer en in het park liggen ook verschillende speeltuintjes voor kinderen. 

Het park heeft grote grasweides waar kinderen kunnen spelen en heeft ook drie verschillende speelgedeeltes in het park. Eentje ligt aan de noordkant van Nutgrove Avenue, de tweede ligt aan St Lukes Road en de derde ligt aan Fraser Street. Voor kinderen dus genoeg plek om te spelen. Overigens heeft Bristol genoeg plekken waar kinderen kunnen spelen. 

Zo heb je Hengrove Play park, dat de grootste gratis speeltuin in de omgeving van Bristol is. Dit park vindt je in het zuiden van de stad en met de bus doe je er een half uurtje over vanuit het centrum. Ze hebben naast een grote speeltuin ook een terrein met obstakels voor BMX fietsjes, skeelers en skateboards. 

Bristol met kinderen #3: Bristol Museum

Het Bristol Museum is een museum dat je in veel steden in het Verenigd Koninkrijk ziet. Een museum met een enorme verzameling aan exposities die je gratis met je kinderen kunt bezoeken. Dit museum ligt midden in het centrum en daarom kan het uiteraard geen kwaad om hier een uurtje naar toe te gaan (ook al zijn jij en je kinderen niet super van de musea). 

Het museum bestaat uit drie verdiepingen en op iedere verdieping heb je exposities. Zo heb je op de begane grond exposities over het oude Egypte en ook is hier een gedeelte voor kinderen tot en met vijf jaar (Under five discovery area). Op de eerste verdieping vind je skeletten van dino’s en ook veel opgezette dieren. Wij vinden het altijd wel indrukwekkend om zo’n groot skelet van dichtbij te zien en ook verschillende dieren van zo dichtbij te kunnen bekijken. 

De tweede verdieping is voor kinderen de minst interessante verdieping en je vindt hier vooral veel kunst. Ook worden er in het museum verschillende workshops voor kinderen gegeven. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de workshops en de verschillende exposities even op de website van het museum

Bristol met kinderen #4: Bristol Zoo

Je kunt in Bristol met kinderen ook naar de dierentuin toe. Deze kleine dierentuin ligt in het noordwesten van de stad en met de auto ben je er vanaf het centrum in tien minuten (openbaar vervoer twintig minuten). Je hebt hier een aantal dieren die je kunt bekijken zoals de gorilla, de rode panda, de leeuw, de pinguïn, verschillende apen en ook verschillende reptielen zoals de schildpad. Ook is er een tuin met vlinders in de dierentuin. 

Daarnaast heeft de dierentuin ook een Aquarium met verschillende soorten vissen en de dierentuin heeft ook een speeltuin. Daarnaast heb je in de dierentuin ook een soort van klimpark liggen, waar je aparte kaartjes voor moet kopen. Kinderen kunnen hier hoog boven de grond klimmen en er zijn in het parcours zeventien verschillende hindernissen. Dit klimpark is toegankelijk voor kinderen vanaf vijf jaar. 

Bezoek je de dierentuin van Bristol met kinderen op een warme zomerse dag, dan kunnen kinderen ook verkoeling vinden in Splash (een klein waterspeeltuintje). Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de website van de dierentuin

Bristol met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten, kun je in Bristol met kinderen nog een aantal activiteiten ondernemen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#5 Aerospace Bristol: ook dit (betaalde) museum staat bekend als een familiemuseum. In dit museum staat de ruimtevaart centraal en je hebt hier verschillende grote vliegtuigen, helicopters en raketten in het museum staan. Voor kinderen zijn er verschillende interactieve gedeeltes waar ze kunnen leren over de ruimtevaart. Ook buiten het museum heb je een speelgedeelte voor kinderen waar ze zich kunnen uitleven, terwijl de ouders een kopje koffie drinken. 

#6 Leap of Faith: ten noorden van de stad op een kwartier rijden met de auto ligt dit klimpark. Hier staat alles in het teken van klimmen en dit park is ook zeker geschikt voor jonge kinderen die al kunnen klimmen. Naar gelang de leeftijd kunnen kinderen hoger klimmen. Stoere kinderen kunnen hier ook op hoogte springen naar een soort van kussen. De recensies over dit park zijn zeer positief. 

#7 Bristol Aquarium: in het centrum van de stad kun je met kinderen ook naar een aquarium toe. Je vindt hier heel veel verschillende mooie gekleurde vissen, maar ook schildpadden en haaien. Ook hebben ze net als bij de meeste aquaria ter wereld een tunnel waar je door heen kunt lopen en waar je de hele onderwaterwereld boven je hoofd ziet. 

#8 Wild Place Project: op hetzelfde terrein als Leap of Faith kun je in de omgeving van Bristol naar nog meer dieren gaan kijken. Het is een zusterbedrijf van de dierentuin van Bristol en je kunt hier onder meer de giraf, de beer, de zebra en verschillende apen bewonderen. Ook is hier een blotevoeten pad voor kinderen en zijn er verschillende speeltuintjes en speeltoestellen waar de kinderen kunnen spelen. 

#9 Noah’s Ark Zoo Farm: ook dit is een dierentuin in de omgeving van Bristol waar je heen kunt met het gezin. Naast de boerderijdieren hebben ze hier ook een aantal grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de neushoorn, de giraf en de zebra. 

Waar overnachten in Bristol met kinderen?

Je kunt in Bristol met kinderen prima overnachten. Er zijn verschillende accommodaties die erg geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten een aantal hotels op een rij die minimaal een acht scoren uit vele beoordelingen, waardoor de kans zeer groot is dat het een top hotel is. 

Budget hotel: Lodge at Bristol

Middenklasse hotel: Bristol Marriott Hotel City Centre

Luxe hotel: Holiday Inn Bristol City Centre, an IHG Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Bristol voor gezinnen even hier

Scroll naar boven