Brisbane met kinderen

Wat te doen in Brisbane met kinderen? Brisbane ligt in het oosten van Australië en is een hele leuke bestemming om met het gezin naar toe te gaan. In het centrum heb je verschillende zwembaden, speeltuinen en musea die je gratis kan bezoeken en er is in de stad nog veel meer te beleven voor kinderen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Brisbane op een rij!

Beste reistijd Brisbane met kinderen

Je kunt de stad Brisbane met kinderen eigenlijk het gehele jaar prima bezoeken. Brisbane heeft zachte winters, waardoor het ook in de maanden mei, juni, juli en augustus (de seizoenen zijn gespiegeld aan die van West-Europa) nog steeds tussen de 15 en 20 graden is. Misschien wel een beetje fris om te gaan zwemmen, maar je kan dan nog steeds prima verschillende kinderactiviteiten in de stad ondernemen.

Van oktober tot en met april is het zomer in Brisbane en dan kunnen de temperaturen makkelijk boven de 30 graden uitkomen. Het is dan wel lekker dat er in de stad voldoende mogelijkheden zijn om lekker af te koelen. Houdt er rekening mee dat van november tot en met januari het hoogseizoen is en dat het erg druk kan zijn in Brisbane en de prijzen voor de hotels zullen stijgen. Qua regen valt er iedere maand ongeveer net zoveel regen en is er niet echt een regenseizoen in Brisbane.

Brisbane met kinderen

Vervoer in en naar Brisbane

Voor de treinen is het ook mogelijk om met een creditcard te betalen en zo een ticket te kopen. In Brisbane rijdt ook de Uber taxi, dus daar kan je eventueel ook gebruik van maken. Zorg er dan wel voor dat je een Australisch telefoonkaartje koopt op bijvoorbeeld het vliegveld, zodat je in de gehele stad bereik hebt en niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld WIFI.

Daarnaast is het uiteraard ook fijn om lekker te wandelen door de stad of een fiets te huren. Wij vinden dit meestal de relaxte manier om een stad te ontdekken. Wil je ook meer van de omgeving van Brisbane zien of ben je van plan om met het gezin ook de rest van de oostkust van Australië te gaan verkennen dan kan een huurauto of camper wel fijn zijn.

Kinderactiviteiten Brisbane

#1 South Bank Parklands

Dit gebied dat langs de Brisbane rivier ligt, is de plek waar je zeker even met het gezin in Brisbane naar toe moet gaan. Er is hier van alles te doen en zeker ook met kinderen is dit één van de leukste plekken in de stad. Zo is het heel tof om in de zomermaanden naar Streets Beach te gaan, waar je lekker aan het strand kan liggen en kan zwemmen in het zwembad.

Daarbij heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Brisbane. Ze hebben hier ook een gedeelte voor de kleinere kinderen, waar het water een stuk minder diep is. De South Bank Parklands bestaan uit 15 hectare grasvelden, waar je kunt bbq’en (er staan bbq’s om te gebruiken), picknicken en waar kinderen kunnen spelen in de twee speeltuinen van het park.

Naast de zwembaden en de speeltuintjes, kun je hier ook een bezoek brengen aan een reuzenrad. In dit reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad Brisbane. Daarnaast is het leuk om even op de foto te gaan met de letters van de stad Brisbane. Altijd een leuke foto als herinnering aan de stad. Je hebt in dit gedeelte van het park ook een pagode die je kan bezoeken in Brisbane met kinderen.

Brisbane met kinderen

#2 Fietstour Brisbane

Wij vinden het altijd erg fijn om een stad te voet of met de fiets verkennen en je kan in Brisbane met kinderen een fietstour boeken die de hoogtepunten van de stad laat zien. Met de organisatie Baja Bikes ga je dan op een tour van 3,5 uur onder leiding van een Engelstalige gids en zie je de verschillende bezienswaardigheden van de stad.

Wij hebben in verschillende steden zo’n fietstocht geboekt via Baja Bikes en wij vinden het altijd een hele fijne introductie op een stad. Daarnaast kom je vaak op plekken die je zelf nooit bezocht zou hebben. Je kan deze tour ook makkelijk met kinderen doen, omdat ze kinderfietsen hebben en voor jongere kinderen (tot 22 kilo) ook zitjes voor achterop de fiets van de ouder hebben.

Brisbane met kinderen

#3 Queensland Museum

Je kunt in Brisbane met kinderen ook naar verschillende musea gaan. Een leuk museum om in Brisbane te bezoeken is het Queensland Museum. Dit museum ligt in de South Banks Parklands en daarom zijn deze twee activiteiten prima te combineren met elkaar. Het Queensland Museum is gratis te bezoeken en daarom kun je er ook prima even een kijkje gaan nemen.

Het museum richt zich echt op kinderen en heeft verschillende tentoonstellingen over de natuur, de wetenschap, dinosaurussen en de geschiedenis van de Aboriginals. Je hebt een aantal tentoonstellingen zoals de Lego tentoonstelling, waar je wel een kaartje moet betalen. Het is niet een heel groot museum, maar het is zeker leuk om er een uurtje (of 2) rond te lopen. Dit is natuurlijk ook een prima optie als het minder weer in Brisbane is.

Een ander museum dat je in Brisbane met het gezin kan bezoeken is het Queensland Maritiem Museum. Ook dit museum ligt in de South Banks Parklands en in dit museum kun je verschillende oude schepen bekijken. Het is niet een heel groot museum. Heb je niet zo heel veel tijd in Brisbane met kinderen en kun je maar naar 1 museum dan zouden we toch het Queensland Museum adviseren.

#4 Lone Pine Koala Sanctuary

Je kunt in de omgeving van Brisbane ook dieren gaan bekijken. Het Lone Pine Koala Sanctuary ligt net iets buiten de stad op 20 minuten rijden met de auto vanaf het centrum. Uiteraard staat in dit park de Australische koala centraal. Naast de koala heb je hier ook verschillende andere dieren die je kan bekijken zoals de krokodil en de kangoeroe.

Kinderen kunnen in dit park een koala vasthouden of een kangoeroe eten geven. Er lopen rangers rond die de kinderen van informatie kunnen voorzien. Dit park kan erg druk worden, dus zorg ervoor dat je dit park gelijk in de ochtend bezoekt. Dan is het een stuk minder druk. Er worden op het park ook verschillende demonstraties gegeven met dieren.

Een ander dierenpark dat je iets buiten de stad Brisbane kan bezoeken is het Daisy Hill Conservation Park and Koala Centre. Bij dit park heb je alleen koala’s die je kan bekijken. Je kunt hier met kinderen ook verschillende wandelingen maken in de natuur en er zijn ook genoeg picknicktafels in het park om zelf lunch mee te nemen.

Brisbane met kinderen

#5 Botanische tuin Brisbane

Wil je de drukte van de stad ontvluchten, dan kan een bezoek aan de botanische tuinen van Brisbane met kinderen een leuke optie zijn. De botanische tuin van Brisbane ligt midden in de stad aan de rivier en heeft een leuke speeltuin voor kinderen met verschillende huisjes en een glijbaan. Er zijn doeken gespannen boven de speeltuin, zodat kinderen in de schaduw kunnen spelen. Je kan deze botanische tuin gratis bezoeken en ook de auto kun je gratis voor de ingang van de tuin parkeren.

Je kunt prima wandelen door deze botanische tuin en in de tuin hebben ze verschillende gedeeltes zoals bijvoorbeeld een Japanse tuin. Kinderen kunnen naast de speeltuin ook een kidstrail (Hide ’n Seek trail) lopen door deze botanische tuin. Je kunt bij het visitorscentre van de botanische tuin een boekje krijgen met deze wandeling. Een leuke manier om de kinderen ook echt bij de tuin te betrekken en ze ook nog wat te laten leren over de bloemen en de planten in de tuin.

Een ander groot stadspark dat je in Brisbane met kinderen kan bezoeken is het Victoria Park. Je kunt in dit park met kinderen een potje minigolf spelen aan het einde van de dag en het is ook een mooie plek om de zon onder te zien gaan in Brisbane. Ook dit stadspark ligt midden in het centrum van Brisbane en is makkelijk te bereiken.

Overige kinderactiviteiten Brisbane

Je kunt naast de hierboven genoemde kinderactiviteiten in Brisbane, nog verschillende andere activiteiten in de stad ondernemen. We zetten de overige kinderactiviteiten in Brisbane hieronder op een rij.

#6 Warner Bros Movie World: in de omgeving van Brisbane kun je ook een pretpark met kinderen bezoeken. Het Warner Bros Movie World pretpark ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Brisbane en heeft zowel attracties voor jonge als oudere kinderen. Houdt er wel rekening mee dat de online recensies over dit pretpark niet allemaal even goed zijn. De grootste klacht van de bezoekers is dat er veel van de grote attracties niet open zijn voor het publiek en in onderhoud zijn.

#7 Wet n Wild Waterpark: je kunt in de omgeving van Brisbane met kinderen ook naar een groot waterpark toe. Wet n Wild Waterpark ligt naast het Warner Bros Movie World en je kan deze twee activiteiten daarom prima combineren als je in de buurt blijft overnachten. Bij het waterpark heb je verschillende spectaculaire glijbanen, waar je al dan niet met een opblaasbare band vanaf gaat. Wel kan het erg druk worden bij de glijbanen en op drukke dagen kan het zijn dat je bijna een uur moet wachten voor een glijbaan.

Kinderactiviteiten Brisbane

#9 Bridgeclimb Brisbane: een spectaculaire activiteit die je in Brisbane met kinderen kan ondernemen is het beklimmen van een brug. Deze activiteit is mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar (onder begeleiding van één van de ouders). Deze tour duurt ongeveer 2 uur en je loopt op 80 meter hoogte. Jouw kinderen moeten dus geen hoogtevrees hebben als je deze activiteit wil boeken.

#11 Aussi World: dit is een pretpark gericht op jonge kinderen en ligt op ongeveer een uur rijden van Brisbane. Het park is niet super groot, maar je kan er zeker met jonge kinderen wel minimaal een halve dag goed vermaken.

#12 City Hopper Boat Brisbane: een leuke gratis kinderactiviteit in Brisbane is deze city hopper boat. In totaal heeft de boot 7 verschillende stops en vertrekt iedere 30 minuten. Je kan op deze manier de stad Brisbane gratis vanaf het water bekijken.

#13 Cruise Brisbane River: je kunt ook verschillende betaalde cruises boeken over de Brisbane River. Vaak zit er dan bij deze tours een lunch bij of vertrekt de boot pas als het donker wordt en dan zie je vanaf de boot alle lichtjes van de stad.

#14 Summer land Camels: op 3 kwartier rijden van Brisbane ligt een kamelenboerderij, waar je met kinderen deze dieren kan bekijken. Het is ook mogelijk om hier een ritje te maken op een kameel.

#15 Thunderbird Park: je kan in de omgeving van Brisbane met kinderen ook gaan klimmen. Het Thunderbird Park is een klimpark dat op 50 minuten rijden van Brisbane ligt en je kan hier al klimmen met kinderen vanaf 8 jaar. Ze hebben bij het klimpark 8 verschillende parcours die je kan beklimmen en ook hebben ze 14 verschillende ziplines. Daarnaast kun je hier met kinderen minigolfen, lasergamen, vogels voeren, graven met een graafmachine en een waterval bekijken.

#16 Boondall Wetlands Reserve: dit is een natuurpark dat op 20 minuten rijden van Brisbane ligt en je kan in dit moerassenlandschap verschillende wandelingen maken, waarbij de kortste wandeling al een wandeling is van 15 minuten. Hierdoor kun je hier ook prima met kleine kinderen gaan wandelen.

Kinderactiviteiten Brisbane

Kindvriendelijk restaurant Brisbane

Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke restaurants in Brisbane. Brisbane is een grote stad en daarom is de keuze in de stad enorm. Wij zetten in dit gedeelte de kindvriendelijke restaurants op een rij, die ook een speelgedeelte hebben voor de kinderen. Dat is zeker met jonge kinderen altijd wel erg fijn.

Vend Cafe Virginia: dit kindvriendelijke restaurant ligt in de stad bij de Vend Market Place (waar ze allerlei spulletjes verkopen). Bij dit restaurant ligt een speelgedeelte binnen die geschikt is voor jonge kinderen. Je kan bij dit restaurant terecht voor het ontbijt en de lunch. Je kan nadat jouw kinderen hier een hamburger met friet gegeten hebben, prima even naar de groenteboer gaan die in de Market Place zit om wat fruit te kopen voor de kinderen om het te compenseren ;).

Pinwheel Island Kids Cafe: dit restaurant ligt iets buiten het centrum van de stad op een kwartier rijden met de auto. Het is eigenlijk gewoon een grote binnenspeeltuin voor jonge kinderen, waar je ook wat kunt eten. Je kunt hier verschillende Aziatische gerechten eten, maar ook het bekende fish and chips. Voor kinderen hebben ze speciale gerechten, waarbij ze het eten heel leuk decoreren.

Victoria Park Bistro: dit kindvriendelijke restaurant in Brisbane ligt in het stadpark Victoria en je kan hier met kinderen lekker buiten zitten op het terras. Ze serveren hier onder andere frietjes, pizza’s en burgers, maar ook zeker gezondere opties. In het weekend hebben ze hier een gedeelte voor kinderen met een luchtkussen en verschillende spelletjes.

Kinderactiviteiten Brisbane

Kindvriendelijk hotel Brisbane

Je kunt in Brisbane met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg kindvriendelijke hotels in Brisbane, waar je met het gezin kan overnachten. Wij hebben voor iedere prijsklassen de best beoordeelde hotels op een rij gezet. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Scroll naar boven