Breda met kinderen

Breda met kinderen: 13 top activiteiten op een rij

Een weekendje Breda met kinderen is vooral in de zomermaanden een goed idee. De meeste activiteiten zijn buiten en bij minder weer is het wel wat lastiger om in deze stad je een heel weekend te vermaken met het gezin! Het centrum van Breda is gezellig en het is zeker leuk om een drankje te doen op de Grote Markt van de stad. Naar aanleiding van verschillende bezoeken die we hebben gebracht aan deze stad zetten we de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Breda met kinderen op een rij voor jullie!

#1 Supernova Experience Breda

Je kunt in Breda naar de SuperNova Experience Breda gaan, waar je in vijfentwintig verschillende ruimtes super leuke foto’s kunt maken met je gezin. Het is een beetje te vergelijken met de verschillende Instagrammusea die je in Amsterdam en Den Haag hebt en wij vinden dit soort activiteiten altijd super leuk. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

We rijden daarom op  zondagmiddag naar het centrum van Breda en kunnen de auto praktisch voor de deur (betaald) parkeren. Vanuit de Grote Markt in het centrum van Breda is het overigens ook minder dan tien minuten lopen naar deze activiteit toe. Daarom kun je ook prima met het openbaar vervoer naar Breda komen om deze activiteit met je gezin te doen. 

Bij aankomst hebben we meteen de mogelijkheid om een leuke foto te maken voor een spiegel met tekst en om deze foto uit te printen. Hierdoor hebben we gelijk een leuk aandenken aan deze activiteit. Hierna bezoeken we de verschillende kleurrijke kamers en we moeten zeggen dat ze dit echt super leuk gedaan hebben. Je hebt heel erg veel verschillende ruimtes, waar je leuke foto’s kunt maken en doordat het niet super druk was konden we overal de tijd nemen om foto’s te maken. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Je ziet aan de doelgroep dat zowel jonge kinderen als pubers het leuk vinden om in een gekke setting foto’s te maken. En ook veel ouders maken naar hartenlust foto’s. Daarnaast is het mogelijk om in één van de ruimtes te karaoken, een wand te beschilderen en in een ballenbak te spelen. 

Na afloop is het ook mogelijk om nog wat te drinken en bijvoorbeeld een tosti te eten. In totaal waren we ruim een uur binnen. Wat ons betreft wel echt een aanrader om in Breda met kinderen als activiteit te doen, mits jij en je kinderen het uiteraard leuk vinden om op de foto te gaan. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende workshops die je kunt doen, even op de website van SuperNova Experience Breda

Breda met kinderen
Breda met kinderen

#2 Speelbos Breda

Wij hebben dit speelbos in Breda al eens opgenomen in onze blog de leukste speelbossen van Brabant, maar dit speelbos is zeker een aanrader tijdens een stedentrip naar Breda met het gezin. In het Mastbos in Breda heb je twee leuke activiteiten voor kinderen. Je hebt er een speelbos voor jonge en oudere kinderen en je hebt er een kabouterpad voor jonge kinderen.

Je kunt bij restaurant Boschwachter in ’t Mastbos een kabouterpakket halen, waarbij kinderen met een kaboutermuts op een wandeling kunnen maken door het bos. Ze maken bij verschillende kabouterpalen dan kleine opdrachtjes. Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en kinderen kunnen na afloop bij het restaurant wat drinken en een pannenkoek eten. De wandeling is bedoeld voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. 

Vanaf dit kabouterpad is het een klein stukje lopen naar het speelbos van Breda. In speelbos de Boeverijen heb je verschillende klimtoestellen die met touwen vastgemaakt zijn aan de bomen. Ook is er een kabelbaan voor de kinderen. Aan het einde van het speelbos is er ook nog een waterspeeltuin te vinden. 

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

In de waterspeeltuin hebben ze ook een parcours uitgezet voor kinderen op het water en er is een mogelijkheid dat kinderen nat worden.  Een setje droge kleren is daarom geen overbodige luxe. Toen wij er waren, waren er een aantal kinderen die tot hun middel in het water stonden. Bij deze waterspeeltuin heb je ook een aantal picknickbanken waar je wat kunt eten en drinken. 

Toen wij er waren kon je bij deze waterspeeltuin ook een ijsje halen bij een ijscokar, maar waarschijnlijk staat deze er alleen op de warmere dagen. We zijn in totaal drie uur in het speelbos geweest en als je ook het kabouterpad loopt met je kinderen, dan ben je hier wel een halve dag zoet. Voor meer informatie en foto’s lees onze blog speelbos Breda met kinderen.

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

#3 ONSTAGE Experience

Breda staat bekend om zijn wereldberoemde DJ’s. Zo komen de DJ’s Hardwell, Tiësto, R3hab en Dannic allemaal uit Breda. Hoog tijd om hier een ode aan te brengen met de ONSTAGE Experience in Breda. Kinderen kunnen hier in de huid kruipen van een DJ en in zeven interactieve ruimtes krijgen ze te maken met allerlei facetten van het DJ leven.

Kinderen bedenken hier hun eigen DJ-naam, produceren hun eigen muziek in een studio en laten dit horen tijdens een virtueel optreden op een mainstage binnen het complex van de ONSTAGE Experience. Tussendoor is het ook mogelijk om grappige foto’s te maken met je kinderen, die je uiteindelijk na afloop kunt uitprinten op een poster. Op deze manier hebben kinderen nog een aandenken aan de activiteit. 

Breda met kinderen
Kindvriendelijk hotel Breda

De ONSTAGE Experience ligt midden in de stad Breda en duurt ongeveer een uur. Je kunt vooraf en achteraf in het café dat bij de Experience ligt nog wat drinken, waardoor het een leuk uitje is als je in Breda met kids bent. Je krijgt een bandje om waaraan je een mailadres koppelt en na afloop krijg je de foto’s en filmpjes in je mailbox.

Wij vonden het een erg leuke activiteit om te doen in Breda met onze dochter. De activiteit is voor kinderen vanaf een jaar of acht en ook voor volwassenen is het een leuke activiteit. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende activiteiten even op de website van de ONSTAGE Experience.  

Breda met kinderen
Breda met kinderen

#4 Parkhoeve Breda Noord

In het noorden van de stad ligt Parkhoeve Breda Noord. Dit is een kinderboerderij, waar je ook verschillende andere activiteiten kunt ondernemen met kinderen. De kinderboerderij ligt in een groene omgeving en heeft verschillende dieren zoals ezels, geiten, schapen, knaagdieren en vogels.

Wij rijden er op zaterdagmiddag naar toe en kunnen in de buurt van de kinderboerderij de auto gratis parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar de ingang van de boerderij. Je kunt bij deze kinderboerderij in Breda met kinderen bij de dieren in het weiland komen en kinderen kunnen de dieren aaien. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Daarnaast heb je bij de kinderboerderij een klein speeltuintje voor jonge kinderen en aan de achterkant van het weiland heb je ook nog een waterspeeltoestel staan. Toen wij er waren was het heerlijk weer en heeft onze dochter hier nog een hele tijd met het water gespeeld. Ook kun je bij deze kinderboerderij in Breda met kinderen midgetgolfen. Voor een paar euro per persoon kun je hier midgetgolf spelen met in totaal 18 holes. 

Bij deze kinderboerderij is het mogelijk om wat te drinken en om te lunchen (ondanks de opties niet enorm groot zijn). Wij hebben er wat gedronken en wat lekkers gegeten en in totaal waren we bij de boerderij iets meer dan een uurtje. 

Breda met kinderen
Kindvriendelijk hotel Breda

#5 Reptielenhuis de Aarde

Dit reptielenhuis is één van de kleinste dierentuinen van Nederland en je vindt hier uiteraard heel veel verschillende soorten reptielen zoals slangen, hagedissen, krokodilachtige dieren en schildpadden. Ook hebben ze nog andere soorten dieren zoals kikkers, leguanen en wandelende takken. 

Wij reden op zaterdagmiddag naar dit reptielenhuis en konden de auto voor de deur gratis parkeren. In de tuin komen we al gelijk allerlei dino’s tegen en in de zomer kun je hier ook prima buiten zitten. Wij zijn er in de winter en zijn blij dat we snel naar binnen kunnen. Wat ons gelijk opvalt is dat alles er zo mooi en nieuw uitziet en dat de reptielen in mooie verblijven zitten. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Het reptielenhuis heeft twee verdiepingen waar de verschillende reptielen te bewonderen zijn. Bij binnenkomst gaat Sophie gelijk bij een aantal kinderen zitten om te kleuren aan een tafeltje. We zien dat er op verschillende tafels kleurplaten en speelgoed ligt voor de kinderen en wachten rustig af tot onze dochter klaar is, zodat we een rondje kunnen maken door het reptielenhuis. 

Na het kleuren maken we een rondje en zeker de enorme schildpadden maken indruk op ons. Deze schildpadden kunnen maar liefst 130 jaar oud worden en zien er indrukwekkend uit. Soms is het bij sommige verblijven echt even zoeken waar de dieren zitten. Zoals bijvoorbeeld bij de kameleon die bijna dezelfde kleur heeft als de tak waar hij op zit.

Tijdens ons rondje door het reptielenhuis komt een medewerker naar ons toe dat de eerste voorlichting begint beneden. We krijgen uitleg over de wandelende tak en de kinderen mogen de wandelende tak even op de hand vasthouden. Je ziet aan alle kinderen dat ze het spannend vinden, maar ook ontzettend leuk! Na de uitleg en de nodige foto’s maken we ons rondje af en beginnen we daarna aan de speurtocht door het reptielenhuis. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Aan de hand van de verschillende vragen gaan we nogmaals een ronde maken door het reptielenhuis om alle vragen te beantwoorden. Onze dochter is net begonnen met lezen en kan dus de speurtocht helemaal zelf (met een klein beetje hulp van ons ;)) maken. Na afloop blijken we één foutje te hebben gemaakt. 

Het hoogtepunt van de dag waren de voorlichtingen over de slang en de leguaan. Bij de leguaan werd de leguaan gevoerd en kregen we meer informatie over dit prachtige dier. Bij de voorlichting over de slangen, mochten de kinderen na afloop ook zelf kennis maken met de slang. Onze dochter wilde de slang wel om de nek, wat wij uiteraard super stoer vonden van haar! Wat dat betreft pakken ze dit echt leuk aan!

Je kunt verder in dit reptielenhuis wat drinken en wat zoete snacks krijgen, maar dit is niet heel uitgebreid. Wel is het geen probleem om zelf eten en drinken mee te nemen. Toen wij er waren zaten er genoeg gezinnen lekker te lunchen met de kinderen in het reptielenhuis. 

Wij hebben echt genoten van onze middag in het reptielenhuis en vinden het zeker een aanrader als je een stedentrip maakt naar Breda met kinderen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de reptielen even op de website van het reptielenhuis. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

#6 Kabonk

Kabonk is het allerhoogste speelpark van Europa. Het heeft maar liefst zeven verdiepingen met speeltoestellen voor kinderen. Ga je op stedentrip naar Breda met kinderen en is het minder weer dan is dit zeker een leuke optie om een ochtend of middag door te brengen in het speelpark, zodat je kinderen zich even kunnen uitleven. 

Doordat er zoveel verdiepingen zijn is het met jonge kinderen wel wat lastig om het overzicht te bewaren. Wel heeft Kabonk op de benedenverdieping een gedeelte voor de allerjongste kinderen. Voor de wat oudere kinderen hebben al die verdiepingen juist een leuk effect dat ze van de ene verdieping naar de andere kunnen klimmen of juist met de glijbaan naar beneden kunnen glijden. 

Kindvriendelijk hotel Breda
Breda met kinderen

Wij zijn er nu al een aantal keer geweest met onze dochter en haar neefjes en iedere keer vermaken ze zich de hele middag. Je betaalt hier alleen voor de kinderen en de volwassenen hebben gratis entree. Je kunt in het speelparadijs zelf wat eten en drinken, maar naast Kabonk ligt ook nog een pannenkoekenrestaurant. 

Houden je kinderen niet van pannenkoeken, dan ligt er tegenover Kabonk ook nog de Mac Donalds. Ook kun je de auto gratis parkeren op een ruime parkeerplaats voor de binnenspeeltuin. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

#7 uitvindfabriek

Vlakbij het station ligt in een oude fabriek de uitvindfabriek. Wij bezochten al eerder in Eindhoven De Ontdekfabriek en dat vonden wij een heel erg leuke activiteit. Dit is van dezelfde organisatie, dus bezochten we De Uitvindfabriek in Breda een keer op een zaterdagmiddag. We parkeren de auto gratis op een ruime parkeerplaats om de hoek van de Uitvindfabriek en binnen een paar minuten staan we binnen. 

Wat ons gelijk opvalt is dat veel van de opdrachten overeenkomen met de opdrachten van De Ontdekfabriek in Eindhoven. Hierdoor kenden we een aantal opdrachten al wel, maar toch blijft het leuk om een auto te maken van hout en aan de slag te gaan met een hamer en een zaag. Wat dat betreft maakt dat voor kinderen niet zo heel erg veel uit!

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Het maken van een auto is wel de meest populaire activiteit die je hier kunt doen en de meeste kinderen vinden het ook erg leuk om na het maken van de auto deze te testen op een baan. Uiteraard gaat Sophie na afloop van het maken ook gelijk haar auto testen en na een aantal keer proberen rijdt de auto de hele baan naar beneden. 

Ook het uit elkaar halen van allerlei elektronische apparaten is erg populair bij de kinderen. Alle schroefjes en onderdelen worden uit elkaar gehaald van oude laptops en dvd spelers en kinderen kunnen met de losse onderdelen iets anders maken zoals een robot, vliegtuig of boot. Ze mogen hierbij aan de slag met schroevendraaiers, hamers, verschillende tangen en een lijmpistool wat natuurlijk erg interessant is. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Daarnaast vond onze dochter het leuk om een letter te maken met een 3d printer en met een bijzonder apparaat een mooie tekening te maken op een ronddraaiende schijf. Ook spelen er in de fabriek twee verschillende films af in een zaaltje (voor twee verschillende leeftijdsgroepen) die kinderen kunnen bekijken. Deze films hebben we niet bekeken, omdat onze dochter toch al erg afgeleid is door de ruimtes in de loods met alle materialen.

Je kunt ook in de Uitvindfabriek met allerlei voorwerpen een film maken en er zijn nog wel wat kleine andere activiteiten die je kunt doen. Ook zijn er buiten een aantal fietsjes waar de kinderen mee kunnen spelen en een schommel. Al met al zijn we iets meer dan drie uur binnen geweest en hebben we ons goed vermaakt in die tijd. 

Tussen de activiteiten door hebben we nog wat gedronken en wat lekkers gegeten aan de bar. Verwacht niet dat je hier hele maaltijden kunt eten, maar je kunt wel een drankje met wat lekkers krijgen. Houden je kinderen van knutselen en dingen uit elkaar halen, dan is dit zeker een leuke activiteit tijdens je stedentrip naar Breda met kinderen. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

#8 zwembad Sonsbeeck

Je kunt in Breda met kinderen ook naar een leuk zwembad gaan. Zwembad Sonsbeeck ligt redelijk in het centrum en je bent met het openbaar vervoer in tien minuten bij het zwembad. Wij rijden op zondagochtend vanuit Tilburg met de auto naar het zwembad in Breda en parkeren de auto gratis voor de deur. 

Het zwembad heeft een zwembad waar tijdens het vrij spelen volop gespeeld wordt. Ze kunnen de bodem van dit zwembad verschuiven, waardoor we beginnen met een zwembad op 80 cm en gedurende de dag gaat deze omlaag, waardoor de diepte 140 cm wordt. Naast dit zwembad om te spelen is er een wedstrijdbad om baantjes te trekken en is er een klein peuterbad voor de allerkleinste kinderen. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Ook zijn er twee hele leuke glijbanen voor kinderen, waarvan ze zelfstandig af mogen als ze groter zijn dan 120 cm. Beide glijbanen vinden we erg leuk en we gaan dan ook tientallen keren van de glijbaan. Doordat we steeds de trap omhoog moeten lopen, zijn we ook nog eens behoorlijk in beweging. Sophie kan geen genoeg krijgen van beide glijbanen en loopt steeds vooruit!

Daarnaast zit er een leuke wildwaterbaan bij het zwembad die een grote ronde maakt door het zwembad en ook door het buitenbad. Hierbij ga je door allerlei watervallen heen. Ook kunnen kinderen spelen met allerlei banden en matjes en schalt er kindermuziek door de boxen van het zwembad. Wij waren er gelijk toen het zwembad om tien uur openging en verlieten tegen half drie het zwembad, omdat we die middag nog iets anders te doen hadden, anders had onze dochter nog prima de dag volgemaakt.

Je kan bij het zwembad ook wat eten, maar verwacht geen hoogstaande uitgebreide lunchkaart, maar frietjes met een snack. Dit is ook zeker een leuke activiteit in Breda met kinderen als het wat minder weer is. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

#9 Bounce valley

Zoek je een binnenactiviteit in Breda met kinderen voor wanneer het minder weer is, dan is dit een leuke optie. Bounce Valley Breda is het grootste airpark van Nederland en het lijkt net of ze in een ruimte verschillende luchtkussens bij elkaar hebben geplaatst. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes tot en met een jaar of twaalf/ dertien. 

Afgezien van het springen en het klimmen zijn er verschillende spellen die je in het airpark kunt spelen. Zo is er een soort van wipe out attractie, is er een parcours met laserstralen en is er een spel waarbij je binnen een bepaalde tijd, zoveel mogelijk knoppen moet indrukken. Je betaalt voor dit airpark per uur en wij hadden voor een uurtje gereserveerd. Volgens onze dochter veel te kort, maar twee uurtjes is wel echt de maximale tijd. 

Je kunt voor kinderen er ook onbeperkt ranja bijkopen. Dan krijg je een glas en kun je zelf steeds het drinken bijtappen. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Overige kinderactiviteiten Breda

Naast de hiervoor genoemde kinderactiviteiten in Breda, benoemen we nog kort een aantal andere activiteiten voor gezinnen. 

#10 Belcrum Beach: je kunt in Breda ook naar het strand toe. Het stadsstrand van Breda ligt iets buiten het centrum van de stad en vanaf het station loop je in iets minder dan twintig minuten naar dit strand toe. Het strand is gratis toegankelijk en kinderen kunnen hier uiteraard in het zand spelen. 

Ook worden er af en toe speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Uiteraard kun je overal zitten op de kleurrijke stoeltjes die bij de beachclub in het zand gezet zijn. Je kunt hier borrelen en een hapje eten. Ondertussen wordt er ook een muziekje gedraaid, waardoor je helemaal in een vakantiestemming komt. 

#11 Stadspark Valkenberg: dit is het grootste stadspark in het centrum van de stad. Het ligt tussen het centrale station en het centrum in. Kinderen kunnen hier spelen op de vele grasveldjes of in de speeltuin die in het park ligt. Bij deze speeltuin ligt ook T-Huis Breda, waar je zeker in de zomer lekker buiten kunt zitten en een hapje en een drankje kunt doen, terwijl je kinderen aan het spelen zijn. 

#12 Schaatsen: je kunt in Breda ook gaan schaatsen. Deze kunstijsbaan is in de wintermaanden geopend en het is dan mogelijk om met kinderen hier recreatief te gaan schaatsen. 

#13 Lot66: zoek je een leuke activiteit in Breda met het gezin waar je verschillende activiteiten kunt doen, dan is dit een leuke optie. Bij Lot66 kunnen kinderen verschillende activiteiten ondernemen. Zo is het mogelijk om hier te karten, lasergamen, bowlen en klimmen. Dit is een prima activiteit om in Breda met kinderen te doen als het bijvoorbeeld wat minder weer is in de stad en je toch iets wil gaan doen. Doordat er verschillende activiteiten onder een dak zitten, kun je je hier prima een hele dag vermaken met het gezin!

Breda met kinderen
Tilburg met kinderen

Kindvriendelijk restaurant breda

pannenkoekenhuis dennenlucht

Een zeer kindvriendelijk restaurant dat je in Breda kunt bezoeken is pannenkoekenhuis Dennenlucht. Dit restaurant ligt iets buiten het centrum van de stad en je kan de auto gratis voor de deur van het restaurant parkeren. Wij bezochten dit restaurant in de winterperiode, waardoor het niet aantrekkelijk was om buiten te zitten, maar in de zomermaanden kun je hier ook heerlijk buiten op het terras zitten. 

Groot voordeel van het restaurant is dat er een grote speeltuin buiten bij zit, waar de kinderen lekker kunnen spelen als jij wat aan het eten en drinken bent. Ook binnen is het mogelijk om voor kinderen te spelen, aangezien er een aparte ruimte is voor kinderen waar ze kunnen spelen. Met kleinere kinderen moet je dan wel mee, aangezien je anders geen toezicht hebt vanuit het restaurant op deze speelruimte. 

Kindvriendelijk hotel Breda
Breda met kinderen

Het restaurant ligt in het Mastbos, waarbij je vanuit het restaurant ook prima in het bos kan wandelen. Je kunt naar het speelbos lopen in het Mastbos vanaf het restaurant, maar dit is wel bijna veertig minuten lopen, dus dat is een behoorlijke wandeling met kinderen. Vanaf het restaurant worden ook veel kinderfeestjes gehouden, waarbij ze ook speurtochten voor de kinderen hebben in het bos.

In het restaurant kun je veel meer eten dan alleen pannenkoeken. Zelf had onze dochter een pannenkoek en hadden wij een broodje en een omelet als lunch. Indien je hier komt eten, krijgen de kinderen ook een aantal muntjes, waarmee ze een cadeautje mogen uitkiezen in een bepaalde hoek van het restaurant. Kijk voor meer informatie over dit restaurant even op de website van Dennenlucht Breda

Van der Valk Hotel Breda

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Breda, dan is het van der Valk Hotel Breda een leuke optie. Hier hebben wij tijdens één van onze stedentrips naar Breda overnacht met onze dochter en dat was erg goed. Zo heeft het hotel familiekamers voor gezinnen met kinderen en heeft het hotel ook een heerlijke wellness met zwembad. Ook zijn er twee restaurants waar je prima kan eten en het ontbijt bij het hotel is echt een aanrader. We schreven over dit hotel de blog Van der Valk Hotel Breda met kinderen, waarin we een uitgebreide review van het hotel geven. 

van der Valk Hotel Breda
van der Valk Hotel Breda

Waar nog meer overnachten in Breda met kinderen?

Je hebt nog een aantal opties waar je in Breda met kinderen kunt overnachten. In veel hotels hebben ze voor een gezin van vier personen geen kamers, maar we hebben toch een selectie voor gezinnen in de stad kunnen maken. 

Budget hotel: Novotel Breda

Middenklasse hotel: Ingenhousz Breda

Luxe hotel: Bliss Boutique Hotel

Voor een overzicht van alle hotels in Breda met kinderen klik dan even hier. 

Scroll naar boven