Breda met kinderen

Breda met kinderen: 7 top activiteiten op een rij!

Een weekendje Breda met kinderen is vooral in de zomermaanden een goed idee. De meeste activiteiten zijn buiten en bij minder weer is het wel wat lastiger om in deze stad je een heel weekend te vermaken met het gezin! Het centrum van Breda is gezellig en het is zeker leuk om een drankje te doen op de Grote Markt van de stad. Naar aanleiding van verschillende bezoeken die we hebben gebracht aan deze stad zetten we de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Breda met kinderen op een rij voor jullie!

Breda met kinderen #1: Speelbos Breda

Wij hebben dit speelbos in Breda al eens opgenomen in onze blog de leukste speelbossen van Brabant, maar dit speelbos is zeker een aanrader tijdens een stedentrip naar Breda met kinderen. In het Mastbos in Breda heb je twee leuke activiteiten voor kinderen. Je hebt er een speelbos voor jonge en oudere kinderen en je hebt er een kabouterpad voor jonge kinderen.

Je kunt bij restaurant Boschwachter in ’t Mastbos een kabouterpakket halen, waarbij kinderen met een kaboutermuts op een wandeling kunnen maken door het bos. Ze maken bij verschillende kabouterpalen dan kleine opdrachtjes. Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en kinderen kunnen na afloop bij het restaurant wat drinken en een pannenkoek eten. De wandeling is bedoeld voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. 

Vanaf dit kabouterpad is het een klein stukje lopen naar het speelbos van Breda met kinderen. In speelbos de Boeverijen heb je verschillende klimtoestellen die met touwen vastgemaakt zijn aan de bomen. Ook is er een kabelbaan voor de kinderen. Aan het einde van het speelbos is er ook nog een waterspeeltuin te vinden. 

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

In de waterspeeltuin hebben ze ook een parcours uitgezet voor kinderen op het water en er is een mogelijkheid dat kinderen nat worden.  Een setje droge kleren is daarom geen overbodige luxe. Toen wij er waren, waren er een aantal kinderen die tot hun middel in het water stonden. Bij deze waterspeeltuin heb je ook een aantal picknickbanken waar je wat kunt eten en drinken. 

Toen wij er waren kon je bij deze waterspeeltuin ook een ijsje halen bij een ijscokar, maar waarschijnlijk staat deze er alleen op de warmere dagen. We zijn in totaal drie uur in het speelbos geweest en als je ook het kabouterpad loopt met je kinderen, dan ben je hier wel een halve dag zoet. Voor meer informatie en foto’s lees onze blog speelbos Breda met kinderen.

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

Breda met kinderen #2: Parkhoeve Breda Noord

In het noorden van de stad ligt Parkhoeve Breda Noord. Dit is een kinderboerderij, waar je ook verschillende andere activiteiten kunt ondernemen met kinderen. De kinderboerderij ligt in een groene omgeving en heeft verschillende dieren zoals ezels, geiten, schapen, varkens, knaagdieren en vogels. 

Ook heeft de kinderboerderij een midgetgolfbaan met 18 holes. Voor een paar euro per persoon kun je deze activiteit hier ondernemen. Ook is er een kleine speeltuin bij de kinderboerderij. 

Bij deze kinderboerderij is het mogelijk om wat te drinken en te lunchen (ondanks de opties niet enorm groot zijn). Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de activiteiten voor kinderen en de midgetgolfbaan even op de website van de kinderboerderij. 

Breda met kinderen #3: Reptielenhuis de Aarde

Dit reptielenhuis is één van de kleinste dierentuinen van Nederland en je vindt hier uiteraard heel veel verschillende soorten reptielen zoals slangen, hagedissen, krokodilachtige dieren en schildpadden. Ook hebben ze nog andere soorten dieren zoals kikkers, leguanen en wandelende takken. 

Wij reden op zaterdagmiddag naar dit reptielenhuis en konden de auto voor de deur gratis parkeren. In de tuin komen we al gelijk allerlei dino’s tegen en in de zomer kun je hier ook prima buiten zitten. Wij zijn er in de winter en zijn blij dat we snel naar binnen kunnen. Wat ons gelijk opvalt is dat alles er zo mooi en nieuw uitziet en dat de reptielen in mooie verblijven zitten. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Het reptielenhuis heeft twee verdiepingen waar de verschillende reptielen te bewonderen zijn. Bij binnenkomst gaat Sophie gelijk bij een aantal kinderen zitten om te kleuren aan een tafeltje. We zien dat er op verschillende tafels kleurplaten en speelgoed ligt voor de kinderen en wachten rustig af tot onze dochter klaar is, zodat we een rondje kunnen maken door het reptielenhuis. 

Na het kleuren maken we een rondje en zeker de enorme schildpadden maken indruk op ons. Deze schildpadden kunnen maar liefst 130 jaar oud worden en zien er indrukwekkend uit. Soms is het bij sommige verblijven echt even zoeken waar de dieren zitten. Zoals bijvoorbeeld bij de kameleon die bijna dezelfde kleur heeft als de tak waar hij op zit.

Tijdens ons rondje door het reptielenhuis komt een medewerker naar ons toe dat de eerste voorlichting begint beneden. We krijgen uitleg over de wandelende tak en de kinderen mogen de wandelende tak even op de hand vasthouden. Je ziet aan alle kinderen dat ze het spannend vinden, maar ook ontzettend leuk! Na de uitleg en de nodige foto’s maken we ons rondje af en beginnen we daarna aan de speurtocht door het reptielenhuis. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Aan de hand van de verschillende vragen gaan we nogmaals een ronde maken door het reptielenhuis om alle vragen te beantwoorden. Onze dochter is net begonnen met lezen en kan dus de speurtocht helemaal zelf (met een klein beetje hulp van ons ;)) maken. Na afloop blijken we één foutje te hebben gemaakt. 

Het hoogtepunt van de dag waren de voorlichtingen over de slang en de leguaan. Bij de leguaan werd de leguaan gevoerd en kregen we meer informatie over dit prachtige dier. Bij de voorlichting over de slangen, mochten de kinderen na afloop ook zelf kennis maken met de slang. Onze dochter wilde de slang wel om de nek, wat wij uiteraard super stoer vonden van haar! Wat dat betreft pakken ze dit echt leuk aan!

Je kunt verder in dit reptielenhuis wat drinken en wat zoete snacks krijgen, maar dit is niet heel uitgebreid. Wel is het geen probleem om zelf eten en drinken mee te nemen. Toen wij er waren zaten er genoeg gezinnen lekker te lunchen met de kinderen in het reptielenhuis. 

Wij hebben echt genoten van onze middag in het reptielenhuis en vinden het zeker een aanrader als je een stedentrip maakt naar Breda met kinderen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de reptielen even op de website van het reptielenhuis. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Breda met kinderen #4: Kabonk

Kabonk is het allerhoogste speelpark van Europa. Het heeft maar liefst zeven verdiepingen met speeltoestellen voor kinderen. Ga je op stedentrip naar Breda met kinderen en is het minder weer dan is dit zeker een leuke optie om een ochtend of middag door te brengen in het speelpark, zodat je kinderen zich even kunnen uitleven. 

Doordat er zoveel verdiepingen zijn is het met jonge kinderen wel wat lastig om het overzicht te bewaren. Wel heeft Kabonk op de benedenverdieping een gedeelte voor de allerjongste kinderen. Voor de wat oudere kinderen hebben al die verdiepingen juist een leuk effect dat ze van de ene verdieping naar de andere kunnen klimmen of juist met de glijbaan naar beneden kunnen glijden. 

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Wij zijn er nu al een aantal keer geweest met onze dochter en haar neefjes en iedere keer vermaken ze zich de hele middag. Je betaalt hier alleen voor de kinderen en de volwassenen hebben gratis entree. Je kunt in het speelparadijs zelf wat eten en drinken, maar naast Kabonk ligt ook nog een pannenkoekenrestaurant. 

Houden je kinderen niet van pannenkoeken, dan ligt er tegenover Kabonk ook nog de Mac Donalds. Ook kun je de auto gratis parkeren op een ruime parkeerplaats voor de binnenspeeltuin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende speeltoestellen even op de website van Kabonk

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Breda met kinderen: overige activiteiten

Naast de hiervoor genoemde activiteiten in Breda met kinderen, benoemen we nog kort een aantal andere activiteiten voor gezinnen. 

#5 Belcrum Beach: het stadsstrand van Breda ligt iets buiten het centrum van de stad en vanaf het station loop je in iets minder dan twintig minuten naar dit strand toe. Het strand is gratis toegankelijk en kinderen kunnen hier uiteraard in het zand spelen. Ook worden er af en toe speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Uiteraard kun je overal zitten op de kleurrijke stoeltjes die bij de beachclub in het zand gezet zijn. Je kunt hier borrelen en een hapje eten. Ondertussen wordt er ook een muziekje gedraaid, waardoor je helemaal in een vakantiestemming komt. 

#6 Stadspark Valkenberg: dit is het grootste stadspark in het centrum van de stad. Het ligt tussen het centrale station en het centrum in. Kinderen kunnen hier spelen op de vele grasveldjes of in de speeltuin die in het park ligt. Bij deze speeltuin ligt ook T-Huis Breda, waar je zeker in de zomer lekker buiten kunt zitten en een hapje en een drankje kunt doen, terwijl je kinderen aan het spelen zijn. 

#7 Uitvindfabriek: vlakbij het station ligt in een oud gebouw deze uitvindfabriek. Op verschillende plekken in de fabriek liggen materialen en een beschrijving en kunnen kinderen zelf creatief aan de slag. Er loopt ook personeel rond die eventueel kan helpen als je er zelf niet uitkomt. Daarnaast spelen er in de fabriek twee verschillende films af in een zaaltje (voor twee verschillende leeftijdsgroepen) die kinderen kunnen bekijken. Ook is het mogelijk om in deze oude fabriek wat te eten en drinken. Deze activiteit is (volgens de Uitvindfabriek zelf) voor kinderen vanaf 4 jaar, maar dat is misschien wel wat aan de jonge kant voor de meeste activiteiten. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Waar overnachten in Breda met kinderen?

Je hebt een aantal opties waar je in Breda met kinderen kunt overnachten. In veel hotels hebben ze voor een gezin van vier personen geen kamers, maar we hebben toch een selectie voor gezinnen in de stad kunnen maken. 

Budget hotel: Novotel Breda

Middenklasse hotel: Ingenhousz Breda

Luxe hotel: Bliss Boutique Hotel

Voor een overzicht van alle hotels in Breda klik dan even hier. 

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN